FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Kody do Tomb Raider Legend.
Autor Wiadomość
Kamil croft 
Na wygnaniu


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 142
Wysłany: 20-08-2006, 07:57   Kody do Tomb Raider Legend.

Każdy kto przeczytal na stronie głownej widzico pisze.Są kody do Trl na pc i ps2.Powiedzcie kto bedzie grac z kodami.Ja nie.Kody sa dla graczy którzy wogole nie umieja grać!
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 20-08-2006, 11:05   

Akurat w TRL zostalo to tak chytrze opracowane, że odblokowujesz poszczególne dopiero po zaliczeniu określonych etapów ( :gupek: albo mi się zdaje). Każdy kto obadał dział TRL na crofcie 'widzi co pisze' :p .
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 20-08-2006, 13:34   

Ja gram juz dawno z kodami! Super zroibli,ze dopiero po ukonczeniu gry! Czasem naprawde sie przydaja,super zabawa! Najlepsze sa miecze, jak moge sobienimi smigac np. juz w 1szym levelu!!
 
 
The Pianist 
Praktykant



Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 129
Skąd: Wawa
Wysłany: 20-08-2006, 17:55   

Zaiście ciekawe są te kody, ale ja ich nie używam. Może z dwa razy z nimi grałem by trochę poszaleć z mieczami, a tak to na codzień ich nie używam.
_________________

 
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 20-08-2006, 18:04   

Bardzo dobrze, że kody są dostępne dopiero po ukończeniu gry. Osobiście rzadko je używam. Jak już to tak jak Jerrem_Y żeby poszaleć mieczami. Spróbowałem też na wyświetlanie życia przeciwników. Jak na razie więcej nie przetestowałem.

:narka: :pozdro:
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
fanfan100 
Obieżyświat


Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 942
Wysłany: 20-08-2006, 19:35   

Ja korzystałem z kodów przy przechodzeniu prób czasu ;) Bez niektórych nie dałbym rady np. w Kazachstanie. To był hardcore ;)
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 23-08-2006, 16:20   

W Kazachstanie jest bardzo dobry skrót. Dzięki niemu można spox przejść bez kodów :690:

:narka: :pozdro:
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
fanfan100 
Obieżyświat


Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 942
Wysłany: 23-08-2006, 20:05   

P@wel napisał/a:
W Kazachstanie jest bardzo dobry skrót. Dzięki niemu można spox przejść bez kodów :690:

:narka: :pozdro:


:> :pozdro: Oświeć mnie prosze bo nie kojarzę :P :638:
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 23-08-2006, 20:43   

Jak jesteś przy tym dziale to przysuń sobie do krawędzi skrzynkę i z niej wyskocz na platformę w powietrzu. W ten sposób od razu przeskoczysz na drugą stronę do Amandy nie bawiąc się z prądem i zostanie ci jeszcze full czasu :690:

:narka: :pozdro:
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
Frik 
Odkrywca


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1787
Wysłany: 23-08-2006, 23:10   

E tam wy cwaniaczki, uzywając kodów w time trialach tracicie najlepesze. Ten dreszcz emocji, burza we krwi, przspieszony rytm serca i jego palpitacja jak kończysz Kazachtan 0,15 sekund przed końcem. :690:

Albo jak z shotgunem zapieprzasz za Takamoto, by go z bliska rozwalić.

To było wspaniałe. :P Ale jednak nie chciał bym drugi raz tego przeżywać. :P
 
 
The Pianist 
Praktykant



Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 129
Skąd: Wawa
Wysłany: 24-08-2006, 09:28   

Żadna nowość z tą skrzynią prawie zawsze tak robię. Ja tam time triale przechodzę bez kodów. A jak pierwszy raz grałem w time trial w Kazachstanie to jak ukończyłem, to do końca zostały mi 2minuty. Żaden wyczyn. :-P :-P
_________________

 
 
 
Frik 
Odkrywca


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1787
Wysłany: 24-08-2006, 11:44   

The Pianist napisał/a:
Żadna nowość z tą skrzynią prawie zawsze tak robię. Ja tam time triale przechodzę bez kodów. A jak pierwszy raz grałem w time trial w Kazachstanie to jak ukończyłem, to do końca zostały mi 2minuty. Żaden wyczyn. :-P :-P


Bo może nie ginęłeś tyle razy na motorze. Jak Lara skacze po takich belkach drewnianych nad pociagiem to momentami jest tak głupia kamera, że ciągle waliłem w przeszkody. No ale cóz udało siue w końcu. :P
 
 
larcia 
Obieżyświat



Dołączyła: 09 Maj 2005
Posty: 1144
Skąd: Katowice
Wysłany: 24-08-2006, 14:33   

Umiałby ktoś to w miarę dobzre przetłmaczyć??? A dotyczy to cheatów ;)

Cytat:
These are applied by specifying for TR7 some additional command line arguments. Those arguments HAVE TO BE defined in an EXTERNAL file as below (they can't be specified directly when running TLR.exe)

Assuming TR7 is installed on drive G:
(don't care about its installation folder. It's the drive that counts. Thanks to ANoDE for this point)
Create a new file with the path: "G:\TR7\game\pc\tr7.arg"

In this file you can specify additional command line arguments (switches) for TR7 with the following pattern:

-switch1 [option1] -switch2 [option2] ... -switchN [optionN]

List of switches:

-NOHEALTH
Disable Health (godmode). This switch has no option.
Note that Lara is not completely immortal. She still dies if she falls from a very high place.

-PLAYER <playerName>
Select a player (the outfit), where playerName can be one of the following values:
amanda_player
amanda_player_alt
lara
lara_alt
lara_alta
lara_altb
lara_altc
lara_biker
lara_biker_alt
lara_biker_nj
lara_bikini
lara_bikini_alt
lara_catsuit
lara_catsuit_snow
lara_classic
lara_classic_alt
lara_evening_alt
lara_evening_alta
lara_evening_red
lara_goth
lara_goth_alt
lara_special_forces
lara_special_forces_alt
lara_sport
lara_sport_alt
lara_suit
lara_suit_alt
lara_winter
lara_winter_alt
lara_winter_alt_nj
lara_winter_alta
lara_winter_alta_nj
lara_winter_nj
lara_young

Note:
* You can specify any number of switches
* [option] is only available depending on the associated switch that stands before it
* All switches have to be specified IN ONE LINE (multi-lines are NOT applicable)
* Custom outfits can't be applied to the beginning of Japan, Peru flashback and some cinematics...

For example:
To make Lara immortal and select the Classic outfit for her, the file TR7.arg should contain:
-NOHEALTH -PLAYER lara_young

I found these by looking at content of the file TRL.exe and guessed, trial-and-errors...

It seems that some more advanced settings (cheats, debugging...) can be accessed right from the main menu (in-game), but they are disabled (hidden) for now.
[update] The debug version (TR7.pdb) has a switch -DEBUGMENUS for this. But it is dropped out of the final TR7.exe

There are some more switches that I currently don't figure what they are for (they might have some option for their own):

-NOMAINMENU
-CHAPTER
-CHAPTERVARS

-EASYCHEAT
-NOHINTS

-NOTRACE
-NOVIBRATION
-DRAWMONSTERATTACK
-DRAWMONSTERCOMBAT
-NOMONSTERATTACK
-NOMONSTERHEALTH (it seems the monsters can't be killed if this switch is specified)

-SRCONFIG="PC-W"
-FONTNAME
-MAINMENU

I hope that one day Eidos/Crystal Dynamics will publish all of these...
Legend is so short, so those cheats are really something to make me stay in Lara+TR's world...
Cheers



[update] The meanings of the switches -NOMAINMENU and -CHAPTER have been found by ANoDE at:
http://www.tombraiderforu....3&postcount=12
The list of chapters can be found at:
http://www.tombraiderforu....1&postcount=22
http://www.tombraiderforu....&postcount=134

[update] ANoDE's utility:
http://www.tombraiderforu...ead.php?t=72117

[update] These work with TR7 that has been applied the official patch v1.2 (maybe 1.1? too). But it seems they don't work with the original version of TR7.

[update] These may be for PS2 (I've got no PS2, so I dunno...)
http://www.tombraiderforu....6&postcount=20

[update] The switch -FONTNAME is useless. If it's specified, it must be:
-FONTNAME default, which is the same as unspecified; otherwise, TR will crash...

[update] If no arguments are specified, the following arguments are used quietly by default: -mainmenu -srconfig="PC-W" -debugmenus
This makes it obvious why the switch -debugmenus is dropped out of the final TRL.exe

[update] There is some difference in processing when the switch -NOHINTS is specified, however, it can't be noticed visually...

[update] The experimental meaning of -CHAPTERVARS can be found at:
http://www.tombraiderforu...ead.php?t=72479
http://www.tombraiderforu....5&postcount=17
 
 
bozena 
Nowicjusz


Dołączyła: 09 Gru 2006
Posty: 20
Skąd: śląskie
Wysłany: 29-12-2006, 15:39   

piszecie że kody można odblokować po skończeniu gry lub przejściu poszczególnych leweli w odpowiednim czasie. A ja czytałam że można je uruchomić już w czasie gry po zebraniu wszystkich dóbr w domu lary i potym nalezy odblokować cheaty w extras menu . jeszcze nie próbowałam ale może już ktos coś wie...?????? :narka:
_________________
bozena
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 29-12-2006, 16:56   

Kody można odblokowywać na różnych etapach gry, po wykonaniu poszczególnych rzeczy. Nie chodziło o ukończenie całej gry (chociaż jest chyba jeden kod, który dostaje się za 100%).

Ale Ty masz na myśli, że jak zbierzesz wszystko w Croft Manor, to możesz odblokować wszystkie kody? :gupek:

:pozdro:
_________________
Miow.
 
 
 
bozena 
Nowicjusz


Dołączyła: 09 Gru 2006
Posty: 20
Skąd: śląskie
Wysłany: 30-12-2006, 12:26   

no właśnie. aby odblokować kody trzeba nacisnąć odpowiednie klawisze w dowolnym momencie gry . warunkiem jest to ,że musisz mieć odblokowane cheaty w Twoim Extras menu a możliwe to jest dopiero po odkryciu wszystkich sekretów. tak czytałam . ale nie wiem czy to działa. moze ktos juz próbował.... :pozdro:
_________________
bozena
 
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 30-12-2006, 14:38   

bozena napisał/a:
a możliwe to jest dopiero po odkryciu wszystkich sekretów. tak czytałam

Odblokowanie kodów uzyskuje się po ukończeniu poszczególnych poziomów w okreslonym czasie (tzw Próba czasu)
_________________
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 658
Wysłany: 01-01-2007, 18:00   

Jak ktoś sobie nie radzi z tymi time-trialami można spróbować przejść najpierw Bolivię-Redux :P
Jeśli się uda, jest odblokowany kod na zabijanie jednym strzałem, więc szybko pozbywamy się przeciwników, którzy jednak zajmują dużo czasu... :P
Ale najlepiej po prostu pomijać ich ile się tylko da :D
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 01-01-2007, 22:56   

No, to jest dobry sposób, ale ja tam wolę Soul Revera albo Excalubura :D wtedy taka próba czasu to już żadna próba :D
_________________
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 16-01-2007, 17:07   

Wczoraj przechodziłem kazachstan w time trialu. Żeby sobie ułatwic życie wstukałem kod na nieśmiertelnosc i na zabicie wroga jednym strzałem.
Okazało się ze nie mozna przejśc tego levelu uzywając kodu na jeden strzał dlatego że gdy się jedzie motorem, zbyt szybkie wybicie wrogów powoduje szybsze ukonczenie trasy (na narginesie: nie strzelając wogóle jedzie się w nieskończonośc) a to powoduje że wyprzedzamy pociąg i przy moście nie mamy na co wjechac. Jadac po torach Lara ginie, a na pociąg się nie doczekamy bo jestesmy za punktem kontrolnym. Jak zacząłem się cofac to dotarłem do granicy levelu i gra się zawiesiła :)
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
slawciun 
Podróżnik


Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 745
Wysłany: 17-01-2007, 12:22   

o lolq :P hehe
Tego nie wiedziałem... w takim razie nie zli sa pracownicy CD :P
Czyli CD nie myslało nad tym aby uzytkownik mogl sobie jakies ułatwiaczacze robić.. przynajmnije az tak duże :P w koncu kody dali :P
Zreszta szkoda ze niemozna ukonczyk zbyt szybko tego wyscigu :/ bo ta cała jazda w połowie staje sie juz nudna :P
:pozdro: :wotr:
 
 
 
Wer_archeology 
Praktykant



Dołączyła: 29 Sty 2007
Posty: 156
Wysłany: 02-02-2007, 00:06   

Nie trzeba przechodzić całej gry aby mieć dostęp do cheatów! :-P . Wystarczy wcisnąć sobie podczas gry Back Space + od 1 do 9. (wiem od Kasi Trent pozdrawiam ;) ).
Np.
BackSpace+1 - wyłączanie tekstury gry,
BackSpace+7 - dochodzi nam kałasznik,
BackSpace+8 - (najbardziej lubię) mamy Excalibura!!! ;)
Reszty nie sprawdzałam :( .

A, i jeszcze jeden kod-trick:
Przeszłam grę, levele na czas, a gdy wyselekcjonowałam sobie "mroczną" Larę,
włączyłam ostatni level i Lara stała się nieśmiertelna!!! Amanda próbowała swej mocy z całych sił, a i tak nie drasnęła bohaterki! Coś takiego...

PS. Legendę mam na PC w wydaniu włoskim z Next Gen. ;)
I chyba pobiłam rekord w czasie dania posta ;) xD
:pozdro:
_________________
I was a tomboy. Now I'm grown lesbian.
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 02-02-2007, 00:31   

Cytat:
(wiem od Kasi Trent pozdrawiam ;) ).


Erm... naprawdę? :| Mi się jednak wydaje, że aby używać tych właśnie kodów, trzeba je najpierw odblokować ;)

Cytat:
Przeszłam grę, levele na czas, a gdy wyselekcjonowałam sobie "mroczną" Larę,
włączyłam ostatni level i Lara stała się nieśmiertelna!!! Amanda próbowała swej mocy z całych sił, a i tak nie drasnęła bohaterki! Coś takiego...


Też pierwsze słyszę :609:

Cytat:
I chyba pobiłam rekord w czasie dania posta ;) xD


Znaczy się, że jaki rekord? :P

I czemu te screeny takie niebieskie? :gupek:

Integral
Bo Lara się unieśmiertelniła, no jak mogłaś tego nie wiedzieć :D
Poza tym mam niejasne wrażenie, że ktoś tu robił screeny kamerką internetową. Idę spadnąć z krzeseła :690:
_________________
Miow.
 
 
 
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 02-02-2007, 18:47   

Skoro masz legende na PC (wydanie Wloskie? Moze poprostu nie zmienilas jezyka! :p ) to dla czego nie moge sie oprzec wrazeniu, ze robisz screeny cyfrowka?
Wybaczcie za off topic...
 
 
Wer_archeology 
Praktykant



Dołączyła: 29 Sty 2007
Posty: 156
Wysłany: 03-02-2007, 06:57   

Robię screeny cyfrówką, bo mam dwa komputery... Do jednego mam podłączony internet, a na drugim gram. :P A na nim nie mam programu do robienia screen'ów :>
Kasia Trent napisał/a:
Erm... naprawdę? Mi się jednak wydaje, że aby używać tych właśnie kodów, trzeba je najpierw odblokować
Grę mam przegrywaną... To najpropodobniej odblokowało mi te kody na beckspace+...
Jerrem_Y napisał/a:
(wydanie Wloskie? Moze poprostu nie zmienilas jezyka! )
Kurcze, mówią w grze po Angielsku, a napisy w menu są po Włosku. I bądź tu mądry... ;)
Szukam spolszecznia do Legendy... Pomożecie?? Gdzie go znajdę??
:pozdro:
_________________
I was a tomboy. Now I'm grown lesbian.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.256 sekundy. Zapytań do SQL: 10