FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy, pytania, porady
Autor Wiadomość
Sipur 
Nowicjusz



Dołączyła: 27 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 12-07-2009, 07:51   

heh, a ja mam takie dziwne pytanie. mianowicie - zamierzam kupić AoD.
i chcę wiedzieć czy gra będzie poprawnie działać przy systemie operacyjnym Vista.
może to głupie, ale chciałabym mieć pewność. :)
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 12-07-2009, 16:56   

Będzie działać, jeśli ją spatchujesz ją do bodaj wersji v49.
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Dawidos 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 20-07-2009, 15:36   

Witam

Kupiłem sobie TR: TAOD w takiej oto wersji



Mam w związku z tym pytanie, czy muszę instalować patche, a jeśli tak, to które. Do gry dołączono trzecią płytę z patchem polonizującym. Jeśli mam zainstalować jakieś patche, to proszę jeszcze o podanie w jakiej kolejności.

Kolejne pytanie, to czy gra pójdzie na laptopie? Na wszelki wypadek podaje konfiguracje

Procesor: Intel Pentium Dual-Core T3200 (2x 2.00Ghz)
Pamięć: 3 GB RAM
HD: 250 GB
Karta graficzna: nVIDIA GeForce 9300M GS (VRAM: 512MB)
Karta dźwiękowa: Realtek High Definition Audio
Wersja Directx: 9.0c November 2008.
System: Windows XP Home Edition Service Pack 3 PL

Z góry dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam
 
 
Scion 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 552
Skąd: Choirgirl Hotel
Wysłany: 20-07-2009, 15:43   

Nie, nie musisz instalować Patche. W tym wydaniu już wszystkie są zainstalowane. A patch polonizujący to tylko zmiana języka z angielskiego na polski. Jak chcesz możesz zainstalować, ale nie musisz.

Pójdzie na 99%, gdyż sprzęt jest idealny, nawet za mocny :D a ten jeden % zależy od samego laptopa, bo miałem przypadek, że nie poszło na lapie(?!), ale raczej pójdzie. Mój lap był jakby troszkę :gupek: :P

:pozdro:
_________________
kill, eat the male. kill, eat the male
 
 
Dawidos 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 20-07-2009, 19:11   

Dziękuje bardzo za odpowiedź. Spytałem właśnie dlatego, że ponoć z TR: TAOD są różne cuda, więc kto wie, jak zachowa się na laptopie, który ma specyficzną architekturę w porównaniu z komputerami stacjonarnymi. Dodam, że kupiłem sobie ostatnio Tomb Raider: Legenda (za 10 zł, z Kolekcji Klasyki Cenegi!) i chodzi mi idealne, ze wszystkimi opcjami graficznymi (poza Next Gen) i rozdzielczością o trzy poziomy niższą niż największa. Zabawne jest to, że TR: TAOD, mimo bycia starszą grą, kosztował drożej od TR: Legendy, o około 4 zł :D :D . W każdym razie dzięki za odpowiedź.

:pozdro: :narka:
 
 
Mistel 
Nowicjusz


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 28-10-2009, 21:51   

Pomoże mi ktoś? mam pytanie, czy Anioł ciemności pójdzie mi na laptopie Acer Extensa 5220?

[ Komentarz dodany przez: e_g: 29-10-2009, 15:15 ]
...
Tak :roll:
 
 
ankaskakanka 
Nowicjusz


Dołączyła: 22 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 22-11-2009, 14:00   

:pozdro: WITAM WSZYSTKICH...
pomoze mi ktos?heh moja psycha siada ,bo tydzien siedze na swej konsoli i mecze WIELKIEGO PAJAKA .nie moge go ubic,mam jeden magazynek,nie mam zadnych kodow,jak inni na pc, i jak juz zacznie sie wyginac ,to konczy mi sie amunicja.... ma ktos sposob na ta bestie? ;( :pozdro:
_________________
ps2
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 22-11-2009, 14:04   

jaki wielki pajak? w TR1 nie ma wielkich pajakow :O
_________________
 
 
ankaskakanka 
Nowicjusz


Dołączyła: 22 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 22-11-2009, 14:06   

hehe chodzi mi o zmutowanego-BOAZA :jumper:

[ Komentarz dodany przez: Integral: 22-11-2009, 14:16 ]
To hehe pisz w odpowiednim temacie na przyszłość :p . Przeniesione.
_________________
ps2
 
 
ankaskakanka 
Nowicjusz


Dołączyła: 22 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 22-11-2009, 15:17   

:pozdro: spoko tylko jeszcze nie ogarnelam tego forum co i gdzie wiec wpisalam tu-problemy,wiec chyba sie nadaje?.... :P gdzie przeniosles jesli moge spytac? :pozdro:
_________________
ps2
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 22-11-2009, 15:37   

Więc małe wyjaśnienie - przeniosłam posty właśnie do tematu, w którym piszesz i w którym je widzisz (poprzednio pisałaś w innym temacie).
Wskazane jest pisać we właściwym miejscu i dziale, Tomb Raidera jest 9 części w sumie, skąd ktoś ma wiedzieć o którą część Ci chodzi?

Przy okazji rozwiązanie dla Twojego problemu - rozejrzyj się po arenie walki, w jednym z miejsc, gdzie jasna ścieżka styka się ze ścianą znajdziesz magazynek. Będzie się pojawiał za każdym razem, gdy skończy Ci się amunicja.

A na przyszłość polecam solucję na WoTR - http://www.laracroft.pl/tr6sol.htm :)
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
ankaskakanka 
Nowicjusz


Dołączyła: 22 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 22-11-2009, 18:34   

:D ojej przepraszam.. nie spojrzalam ,ze jestes kobieta-wiesz tak w emocjach sppojrzalam i napisalam tu, a jesli chodzi o magazynek,to wlasnie o to chodzi,ze musze go ladowac,i chcialam spytac czy macie jakis sposob na tego Boaza wrednego? :gupek: ale dzieki i :pozdro:

[ Komentarz dodany przez: e_g: 22-11-2009, 18:40 ]
Poczytaj cały temat poświęcony temu.

[ Komentarz dodany przez: Integral: 23-11-2009, 14:15 ]
Solucja!!! Nikt niczego innego niż to co jest tam napisane Ci nie poradzi.
_________________
ps2
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 25-02-2010, 21:49   

A ja mam taki problem. :p
Po zabawie z czarnym facecikiem z St. Aicard w Parisian Ghetto zapisałem rozgrywkę i teraz, za każdym razem, jak ładuję grę, mam przepiękny flyby na arenę i NIC nie mogę zrobić. :p Jest na to jakaś rada?
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Black Angel 
Student



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 62
Wysłany: 26-02-2010, 08:10   

Kiedy robisz ten zakład nie możesz później podchodzić do areny bo tak jak mówisz kamera pokazuje bokserów i nic nie da się zrobić (o to ci chodzi?) musisz wczytać stary zapis. A teraz ja mam pytanie co zrobić z tymi migającymi teksturami? często przy wczytaniu co chwilę tego samego zapisu widzę całkowitą czerń widać tylko lar(w)ę i kilka obiektów które są przenikalne np.liście. Albo wchodząc do niektórych miejsc np.Cafe Metro widać tylko krzesła i sprzedawcę więc wychodzę a tu czerń w getto więc z powrotem i jest normalnie.

Połączone

Zadziałało. Dziękuję.
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 26-02-2010, 13:44   

To jest dosyć dziwny błąd. Osobiście nigdy tego nie miałem, ale możliwe, że masz jakieś problemy z wyświetlaniem tekstur.
Wydaje mi się, że powinno pomóc przestawienie opcji Format RGB i/lub Format ARGB. Możliwe też, że jest to spowodowane filtrowaniem pomieszczeń, więc je też zmień. Wszystkie opcje są w zakładce z nazwą karty graficznej, w kategorii "Tekstury".
Choć możliwe, że to jest problem sterowników lub samej karty. Na domyślnych ustawieniach też tak jest?
I jeszcze jedno pytanie:
Jakiego masz patcha?
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Michael1604 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 1
Wysłany: 20-03-2010, 11:19   

mam pytanie ...
Co mam zrobic ! Gdy byłem w Zasypanym grobowcu.. Lara zsunęła mi sie ze skarpy i przez przypadek klikłem F5 (to klawisz szybkiego zapisu) i teraz gdy wczytuje gre to lara odrazu spada na dół !
A ostani save miałem w dachach budynków przemysłowych nie bardzo chce mi sie grac od początku...
Można jakoś uratowac tamten save albo cos zrobic żebym ponownie był w "zasypanym grobowcu"?
Z góry dzieki za pomoc
 
 
Hiroko8431 
Student



Dołączyła: 10 Sty 2010
Posty: 44
Wysłany: 20-03-2010, 13:48   

Ściągnij save' a.
Np. z tej strony:
http://www.tombraiders.ne...e/TR6saves.html
_________________
,,Cieniu, nie próbuj działać jak słońce''

(Stare, egipskie przysłowie)
 
 
Hiroko8431 
Student



Dołączyła: 10 Sty 2010
Posty: 44
Wysłany: 15-04-2010, 19:11   

Umm?!
Gram sobie dzisiaj W TRAOD ze SCU na sav'ie stelli.
Tak otóż przebywam sobie w apartamencie Von Croy'a, przeszukuję pomieszczenie za drzwiami i co widzę na półeczce? 2 obrazki kotków! Realistycznych! Jakie słodkie!
Voniuś miał kotka ;)

[ Komentarz dodany przez: e_g: 16-04-2010, 14:37 ]
Już widzę zagraniczne nagłówki: "Verner had a pussy!".
_________________
,,Cieniu, nie próbuj działać jak słońce''

(Stare, egipskie przysłowie)
 
 
Ola7 
Nowicjusz



Dołączyła: 29 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 29-07-2010, 12:20   

mam problem : w drugim levelu , kiedy Lara włącza windę , wchodząc do niej pojawiają mi się z boku przyciski z numerami pięter i dłon - nie wiem jak mam ' ruszyć' tą dłonią i zmienić numer piętra ! próbowałam wiele razy , myszką , przyciskami różnymi , po prostu nie wiem , poddaje się ;P z góry dzięki za pomoc
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 29-07-2010, 12:25   

To zależy jakie masz sterowanie. Jak przerzuciłaś sobie na mysz i klawiaturę, to niektóre czynności wciąż mogą wymagać sterowania standardowego. Spróbuj strzałkami kierunkowymi góra-dół - powinno pomóc. Zatwierdzaj klawiszem Akcji, lub Enterem...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Black Angel 
Student



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 62
Wysłany: 22-09-2010, 16:40   

Sformatowałem komputer i przeszedłem na Win XP professional. No i pierwsze co chciałem zrobić to uruchomić TRAOD no i tu mam problem gra okropnie się tnie a przy ładowaniu levelu można uschnąć. Baaardzo proszę o pomoc i z góry dzięki.
 
 
Chloe 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 31-10-2010, 20:56   Help :c

Otóż mam problem w "Le Serpent Rouge". Jestem już prawie na końcu planszy. W tej budce z końcowymi drzwiami i dźwigniami które przesuwają pudełka tego gościa. Drugi przycisk z łatwością się przesuwa, lecz ten pierwszy ani rusz.! NIC! Wogóle nie pojawia się ręka ,gdzie można wykonać czynność :fire: Próbowałam z wszystkich możliwych pozycji (nawet próbowałam na to wskoczyć) ... I NIC! Nie mam szans najmniejszych przejść tej planszy bez pudełka dla faceta w tym parku w paryskim getto. Czy to jest bug.? Mam TR:Ultimate edition :/
 
 
Kerbi25 
Student



Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 40
Wysłany: 10-08-2011, 20:38   

:help:
Jestem w Strahov Fortess, w TYM miejscu. Kiedy spuszczam się na dół, gra wyrzuca mnie z TAKIM błędem. Mam zainstalowaną polską wersję z Ultimate Edition. Ten sam problem wystąpił u mnie również w miejscu, gdzie przesuwa się dwa pudła (leżące jedno na drugim), ale uniknąłem go, ciągnąc od drugiej strony.
Próbowałem również od nowa zainstalować grę, ale i to nie pomogło. Uruchamiałem dwoma innymi plikami w folderze o nazwie "bin" - bez skutku. Wie ktoś jak temu zaradzić? I czy to może być wina wersji UE? - kiedy instalowałem jakiś rok temu AOD z płytek z Playa, błąd nie występował. Tylko że teraz te płytki nadają się do kosza, bo przez rysy nie da się zainstalować gry.

Jakieś pomysły? :?
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 10-08-2011, 22:41   

No akurat z wersjami to nie ma wiele wspólnego. Zależy bardziej - jak bardzo pokrytą patchami masz grę, chociaż u mnie mimo wszelkich możliwych łatek - błąd sporadycznie się pojawia... Dobrym rozwiązaniem jest po prostu przejść Strachov Fortress od nowa i minimalnie inaczej - mnie też ten błąd wyskakiwał - początkowo przy oryginalnej wersji TRAOD zaraz po premierze, ale ostatnio w wersji TR Ultimate Edition PL też się pojawił... Mnie zawsze pomagało przejście levelu od nowa - nauczony doświadczeniem po prostu robie save na początku lokacji i ewentualnie się cofam... Zawsze możesz poszukać Save od kogoś jak już jesteś dalej...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Kerbi25 
Student



Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 40
Wysłany: 11-08-2011, 12:02   

Nie działa :( Wczytałem nawet save'a z końca poprzedniego levelu, ale nadal po dojściu do w/w miejsca gra mnie wyrzuca. Ściągnąłem nawet od Stelli zapis z następnego poziomu, ale po kilku minutach grania znowu wyskoczył ten głupi błąd.
Udało mi się też zainstalować wersję z Playa, kopiując niektóre pliki ręcznie, ale tam jest to samo i żadne patche nie działają. Nigdy wcześniej nie miałem czegoś takiego...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.24 sekundy. Zapytań do SQL: 10