FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy, pytania, porady
Autor Wiadomość
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 02-01-2009, 21:07   

Torpidity, masz na myśli takie mówienie że... ee... jakby to opisać? hmmm... już wiem! masz na myśli mówienie takie co np. nagrasz w "rejestratorze dźwięków" jakieś nagranie i dasz "zwieksz szybkość (100x). Masz na myśli takie szybkie mówienie? :szok: niby jakim cudem? Może trzeba jeszcze raz zainstalować, albo grzebałaś coś w ustawieniach dźwięku, lub masz kartę dźwiękową złą.
 
 
Torpidity 
Student



Dołączyła: 28 Gru 2008
Posty: 35
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 02-01-2009, 23:31   

nic nie robiłam, przeinstalowywałam kilka razy. I nic. A to jest oryginalna gra. Najciekawsze jest to, że czasem jak ją zainstaluję (jak mnie najdzie ochota na TRAOD :P , ) to chodzi w porządku, to jest raz na milion, a potem jak znowu odinstaluję i zainstaluję to jest tak samo źle. A jeżeli chodzi o mówienie to masakrycznie szybko ;)
 
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 03-01-2009, 11:13   

Torpidity, masakrycznie szybko.... a filmiki też są szybkie, czy tylko głos? Mogłabyś w ustawieniach kliknąć "dźwięk" albo "sound" i zrób screena. Wstaw go tu, to spróbuję Ci pomóc.
 
 
Torpidity 
Student



Dołączyła: 28 Gru 2008
Posty: 35
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 03-01-2009, 14:04   

Filmiki takie, gdzie jest sama konwersacja, wiesz wybierasz kwestie, to wszystko idzie jak szalone. A jak masz taki filmik, hmm o np miedzy levelami to głos idzie minimalnie szybciej od akcji. Jeżeli chodzi Ci o ustawienia w grze to tam są zmienialnie (;P) tylko typu głośność mowy, muzyki itd, po za tym nic nie mogę zmienić. ale z launchera prosze bardzo.
 
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 03-01-2009, 14:28   

Torpidity, miałem ten sam problem, ale to zaraz po premierze TRAOD. Praktycznie nic nie pomagało, tło dźwiękowe się zawieszało, a postacie mówiły z prędkością 200 słów/sek. Problem został rozwiązany, gdy wymieniłem kiedyś płytę główną, a co za tym idzie, kartę dźwiękową. Spróbuj znaleźć najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej (lub jeżeli masz zintegrowaną z płytą główną, to znajdź drivery do mainboardu).
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5685
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 03-01-2009, 14:54   

Na tę przypadłość zawsze pomagało wyłączenie przyśpieszenia sprzętowego.

Panel sterowania -> dźwięki i urządzenia audio -> zakładka audio -> odtwarzanie dźwięku -> wydajność.

Ja ten problem z AoD miałem zawsze, niezależnie od kompa.
_________________
 
 
Torpidity 
Student



Dołączyła: 28 Gru 2008
Posty: 35
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 03-01-2009, 18:39   

K@t Wielkie dzięki, udało się, głos teraz chodzi normalnie, tylko trochę muzyka się przycina podczas gry, ale to zapewne jakieś błędy przy instalacji. Lara wygląda jakby ją ktoś pobił, ale na to mam nadzieję wystarczy patch :D
 
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 03-01-2009, 18:54   

Widać takie czerwone lub niebieskie siniaki? Jeśli tak to powiedz. Patch raczej nie pomoże (do końca nie wiem) raczej próbuj zainstalować od początku.
 
 
Torpidity 
Student



Dołączyła: 28 Gru 2008
Posty: 35
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 03-01-2009, 19:11   

tak, dokładnie to, instaluję jeszcze raz, ale przy okazji patche też, żeby chociaż części błędów nie było... Oby to coś pomogło. Ehh AOD to trochę felerna gra.
 
 
 
SilverMoon 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 09-01-2009, 19:07   

mam problem już czekam z 20 min aby wczytały mi się savy. Jest tylko load game i nic...co mam zrobic???z gory dzieki
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 09-01-2009, 19:49   

Mógłbyś wykonać reinstalację gry, sprawdzić czy wgrałeś wszystkie łatki, zobaczyć czy folder z save'ami nie jest w jakiś sposób chroniony. Napisz jeszcze czy są to save'y wykonane przez ciebie czy skądś ściągnięte. Warto wspomnieć także o konfiguracji sprzętowo - sterownikowej by wiedzieć czy twój komputer poradzi sobie z grą.
_________________
 
 
SilverMoon 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 10-01-2009, 12:03   

jedynym wyjściem jakie stosuje to F9 :) z grą wszystko ok.Jedyne co to teraz utkwiłam na dyskotece i nie moge wziąśc tego pudła chociaz wszystkie dzwignie są ok;/.
Savy wykonane przeze mnie
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 10-01-2009, 12:30   

Żeby wziąść pudło musisz pierwszą dźwignię nacisnąć dwa razy ,a drugą raz. Może pudło nie chce ci się pokazać bo Lara naciska złą dźwignię . U mnie naciskała, trzeba być uważnym,żeby Lara nie naciskała nie tą co trzeba :)
 
 
SilverMoon 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 10-01-2009, 12:39   

jest skrzynia pudełko w niej widać i szuka tak jakby tego nie było;/ bo nie pamietam jak je naciskałam są włascwie 4 dzwignie jedna z 2 i jedna z 2 druga moge nacisnąc ale tylko tą ostatnią ile chce pudełko albo wraca na swoje miejsce albo idzie do tej skrzyni i co mam zrobić?
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 10-01-2009, 13:14   

Naciskaj dźwignie aż tan szary reflektor będzie w miejscu szafeczki , w której Lara szuka pudełka. Pierwsz dźwignia zmienia miejsca szafeczek a ostatnia dopycha je na miejsce gdzie Lara może wziąć pudełko
 
 
SilverMoon 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 10-01-2009, 13:21   

tak.I nie może wziąść
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 10-01-2009, 13:26   

Więc to bug. Tu masz sava do ściągnięcia http://www.tombraiders.ne...e/TR6saves.html
 
 
SilverMoon 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 10-01-2009, 13:59   

już dzieki wzielam sobie hasło z solucji już do tego gościa i jestem już na cmentarzu:) thx
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 06-02-2009, 23:37   

Czy da sie sprzedawać rzeczy kiedy Lombart wybuchnie ? Zostało mi mnóstwo pierścionków i naszyjników i chciałabym je sprzedać . Czy w Paryżu jest jeszcze inny sklep , w którym można handlować ? A może w Pradze jest ?
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 07-02-2009, 07:24   

Esmeralda, nie przypomniam sobie żadnego innego miejsca w którym można było sprzedać to co zdobyliśmy. Chyba tylko ten lombard Rennesa w Paryżu.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Szymon_Trent 
Obieżyświat



Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 1170
Skąd: Polska :D
Wysłany: 07-02-2009, 08:35   

Cytat:
Czy da sie sprzedawać rzeczy kiedy Lombart wybuchnie ? Zostało mi mnóstwo pierścionków i naszyjników i chciałabym je sprzedać . Czy w Paryżu jest jeszcze inny sklep , w którym można handlować ? A może w Pradze jest ?

Nie ma chyba innych lombardów, ale i tak to na nic się nie przydaję. Za pieniądze ile mnie nie myli w AoD nic ie można kupić.
_________________
http://wmojejopinii.wordpress.com/
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 07-02-2009, 10:46   

Szymon_Trent napisał/a:
Za pieniądze ile mnie nie myli w AoD nic ie można kupić.

Jednak się mylisz. Tuż na początku levelu w Pradze, gdy rozmawiamy z tym dziennikarzem, proponuje on nam zakup broni za 700 euro. Poza tym w Paryżu w sklepie z ziółkami, chyba też można było kupić różnego rodzaju bandaże itd. Jak widać, Core miało dużo pomysłów na zastosowanie pieniędzy, lecz zabrakło im czasu.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
KonradX 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 07-02-2009, 11:58   

Mam pytanie bo właśnie ide kupic tą giere i faktycznie gra zasługuje na taką niską ocene?
i ma tyle bugów ze to mała głowa i przeszkadza to w grze? O_O
 
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 985
Wysłany: 07-02-2009, 12:41   

Czy gra zasługuje na tak niską ocenę, to jest już wyłącznie indywidualna sprawa graczy. Innym się podoba, a innym nie.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5685
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 07-02-2009, 15:03   

KonradX napisał/a:

i ma tyle bugów ze to mała głowa i przeszkadza to w grze? O_O


Po odpowiednim upatchowaniu bugi nie dają o sobie znać i można grać wygodnie.
Inna sprawa, że sterowania nadal pozostaje bardzo toporne, przez co trudniejsze fragmenty gry mogą być irytujące.
Poza tym AoD to dość rozbudowana (chociaż pocięta) fabuła, niecodzienny i niekiedy fajny klimat, oraz sporo ciekawych elementów zarżniętych przez ewidentne niedopracowanie.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2020 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 10