FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Ile trl zajmuje miejsca na dysku?
Autor Wiadomość
Kamil croft 
Na wygnaniu


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 142
Wysłany: 13-08-2006, 21:28   Ile trl zajmuje miejsca na dysku?

Siemka.Mam pytanko.Ile trl zajmuje miejsca na dysku??10 gb??ile tez z trybem ng zajmuje i ile bez.Fast odp
 
 
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 13-08-2006, 23:03   

Ehh chyba nie potrzebny byl do tego nowy topic :P tak z NG około 10 giga (skandal), a bez, z tego co mi wiadomo około 3.
 
 
Kamil croft 
Na wygnaniu


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 142
Wysłany: 14-08-2006, 07:29   

Omg to nie bede grac z trybem ng jak 10 gb zajmuje prawie caly u mnie dysk.WOle te 3 gb zajac :P
 
 
Frik 
Odkrywca


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1787
Wysłany: 14-08-2006, 11:42   

To kupuj czym prędzej polska wersje. :P
 
 
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 14-08-2006, 11:47   

Hahaha wlasnie :P nie wiem jak to jest przy instalacji, nie pamietam. Mozna wybrac czy instaluje sie z NG czy bez? Wydaje mi sie, ze instalujesz sie cale 10G a potem sie po prostu wybiera jak chcesz grac. Ale jesli chcesz miec pewnosc, to lec po wydanie Cenegi :P
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 14-08-2006, 14:17   

Z NextGenem zajmuje dokładnie 7,17GB, a bez ( polska wersja ) jakieś 3,5GB.
Nie można wybierać czy z NG czy nie. Gra instaluje się w całości.

:narka: :pozdro:
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
jareh 
Nowicjusz



Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 06-11-2008, 10:48   

Czy jest jakaś możliwość (patch itp.) aby po zainstalowaniu gry (7.14GB) nie używać już płyty? Robienie obrazu na dysku odpada, poza tym pewnie nie jest to takie proste, jeśli płyta jest zabezpieczona.
_________________
Fan Lary Croft i serii Tomb Raider z 10 letnim stażem.
 
 
Igi^MBE 
⌖⌖⌖⌖



Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 1987
Skąd: Łódź
Wysłany: 06-11-2008, 11:26   

Istnieje, owszem i to bez problemu, natomiast nikt tu nie poda Ci rozwiązania, gdyż jest to problematyczne pod względem prawnym. Tzn - o ile masz oryginał - to Polskie prawo Ci na to pozwala, jak i na tworzenie kopii zapasowej na własny użytek, natomiast umowa licencyjna jaką akceptujesz jest trochę sprzeczna z Polskim prawem. Tym niemniej - jeżeli rzeczywiście masz oryginał to poszukaj nieoficjalnego patcha no-cd. W przypadku posiadania oryginalnej płyty możesz go legalnie użyć.
 
 
 
jareh 
Nowicjusz



Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 06-11-2008, 13:07   

No właśnie mam oryginalną kopię. właśnie brakowało mi tego słowa "patch no-cd". Proste, ale nie wpadłem na to, a przez to nie mogłem znaleźć.

Rozumiem, że patchując grę łamię umowę gry , ale zgodnie z prawem polskim jestem w porządku. Pogmatwane.

Chyba dam sobie spokój.
_________________
Fan Lary Croft i serii Tomb Raider z 10 letnim stażem.
 
 
Igi^MBE 
⌖⌖⌖⌖



Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 1987
Skąd: Łódź
Wysłany: 06-11-2008, 14:53   

Prawo RP stoi wyżej niż zapisy umowy licencyjnej. W przypadku umowy jakiejkolwiek sprzecznej z prawem - rację ma prawo danego kraju. Więc - robiąc to na terenie Polski, robisz to legalnie. Gdyż - punkty umowy EULA nie są wiążące.
 
 
 
Kylek 
Student



Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 38
Wysłany: 22-12-2008, 11:45   

A jaką Wy macie wersję, że NG instaluje się Wam od razu z grą? Ja mam grę bez NG, a Cenega dosłała mi potem patcha, który z 7 GB zajmuje i dopiero po jego instalacji mam NG.
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 22-12-2008, 12:04   

Kylek napisał/a:
A jaką Wy macie wersję, że NG instaluje się Wam od razu z grą? Ja mam grę bez NG, a Cenega dosłała mi potem patcha, który z 7 GB zajmuje i dopiero po jego instalacji mam NG.

Cenega rozsyłała patche NG ponieważ nie było go w pierwszej wersji wydania polskiego. Gra zajmuje wówczas bez instalacji ok 1,5 GB. TRL w Kolekcji Klasyki został już wydany z automatycznie instalującym się trybem NG (rozmiar folderu po instalacji - ok 7 GB).
_________________
 
 
x*kinga*x 
Praktykant



Dołączyła: 20 Paź 2008
Posty: 136
Skąd: Przemków (;
Wysłany: 22-12-2008, 13:33   

Legenda z serii Super$eller zajmuje mi na dysku ponad 7 GB mimo że nie mam zainstalowanego patcha NG. Jest on na płytce, ale osobno się go instaluje. To nie patch zajmuje tyle miejsca, tylko sama gra po instalacji - czyli po rozpakowaniu. Przynajmniej w tym wydaniu gry.
_________________
moje motto: zawsze walcz do końca - nie poddawaj się!
 
 
 
Phoebe Poison 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Lut 2007
Posty: 646
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 22-12-2008, 15:09   

No to też zależy od twoich wyników w grze pt. "cenegolotek", ponieważ ja mam Super$ellera, gdzie z kwestią NextGena jest tak jak w wydaniu z Kolekcji Klasyki, o którym mówi Menqr.
_________________
Pain looks great on other people
That's what they're for
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.066 sekundy. Zapytań do SQL: 10