FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Demo trl z trybem ng
Autor Wiadomość
jaruczek 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 12
Wysłany: 20-08-2007, 17:17   

Juz mowilem ze dodanie wpisu nic nie pomogło ... no ale dobra mniejsza z tym jutro kupuje pełną wersję może na niej będzie dało się włączyć...
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 658
Wysłany: 20-08-2007, 19:37   

jaruczek, upewnij się czy dobrze utworzyłeś nowy wpis w rejestrze, powinien on wyglądać tak:



edit: To chyba kwestia spacji pomiędzy wyrazami! Jeśli zrobiłeś z nią, to spróbuj bez :p
 
 
charmed00345 
Nowicjusz



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 24
Wysłany: 15-01-2008, 14:50   

Jak włączycz nex-gen w demie (sciągnołem z nex-gen ) i niewiem jak włączyć a wygaganie są dobre na mojego kompa napiszcie na gg 104 22 051
z óry dzięki

[ Komentarz dodany przez: Barbie: 15-01-2008, 19:50 ]
Przed wysłanie czytamy posta w celu sprawdzenia, czy nie zawiera błędów lub literówek oraz używamy znaków interpunkcyjnych. Tyle pomocy z mojej strony. NMZC :)
_________________
Tomb Raider Underworld
- PC - 109,90 PLN
- Xbox360 - 239,90 PLN
- PS3 - 239,90 PLN
 
 
 
charmed00345 
Nowicjusz



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 24
Wysłany: 15-01-2008, 20:16   

Czego ? jakich znaków ? i jak to spr ? :narka:

[ Komentarz dodany przez: Barbie: 16-01-2008, 00:37 ]
Z ciężkim sercem zostawiam tego posta na miejscu jako pomnik forumowego pokemona w pełnej okazałości.
_________________
Tomb Raider Underworld
- PC - 109,90 PLN
- Xbox360 - 239,90 PLN
- PS3 - 239,90 PLN
 
 
 
charmed00345 
Nowicjusz



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 24
Wysłany: 16-01-2008, 16:56   

Ja mam ATI RADEON 9600 Series.Czy nex-gen mi pujdzie ?
_________________
Tomb Raider Underworld
- PC - 109,90 PLN
- Xbox360 - 239,90 PLN
- PS3 - 239,90 PLN
 
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 16-01-2008, 18:05   

charmed00345, zobacz tu: http://laracroft.pl/tr7/tech.htm wymagania TRL -patrz na wymagania zalecane ze wskazaniem na optymalne.
Ale nie licz na to że pójdzie ng. Nie chodzi na tej grafie -sama próbowałam.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Youki 
Nowicjusz



Dołączyła: 27 Lut 2008
Posty: 14
Wysłany: 18-04-2008, 16:06   

Moim zdaniem NG w demie TRL jest lepsze od pełnej wersji z tego względu że w pełnej wersji n.p w bolivi jest ciemniej tak ponuro fajnie ale...mi nie odpowiada w demie lepsze fajna grafika wyszło tak jaśniej i wogule...dla mnie bomba no mi się to podoba mi sie to podoba :D :jumper: :P
_________________
^^
 
 
Lady Justine 
Podróżnik



Dołączyła: 20 Lis 2007
Posty: 311
Skąd: Bytom
Wysłany: 18-04-2008, 16:29   

:offtopic:
Youki napisał/a:
Moim zdaniem NG w demie TRL jest lepsze od pełnej wersji z tego względu że w pełnej wersji n.p w bolivi jest ciemniej tak ponuro fajnie ale...mi nie odpowiada w demie lepsze fajna grafika wyszło tak jaśniej i wogule...dla mnie bomba no mi się to podoba mi sie to podoba :D :jumper: :P


ekhem... w ogóle się pisze, a nie wogule...
Jejku, a co w pełnej wersji nie ma możliwości pojaśnienia ekranu? ;)
Np.: w Boliwi? A jest demo z innym etapem- bo chyba nie... :|

Czepiasz się nie wiadomo po co...
_________________


Gość jeżeli chcesz być dobrym archeologiem, musisz wyjść z biblioteki
:kawa:
 
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 11-05-2008, 15:14   

Witam :D

W przerwie pomiędzy egzaminami maturalnymi zainstalowałem sobie demo TR7 z trybem NG. Ku mojej radości tryb NG działa, jednak o graniu, mowy nie ma bo mam na ekranie obrazkowy szoł :p Wszystko się strasznie tnie :/ Demo uruchamia się sprawnie tak jak ładuje ale cała reszta pozostawia wiele do życzenia... :nietak: Czy mógłby ktoś poradzić co mogę zrobić by tryb NG w miarę sprawnie działał? ;( ;(

Oto mój sprzęt:
rok: 2008
Klasa procesora: Intel Celeron M
System: Win XP P
Karta graficzna: Intel Graphics Media Accelerator X3100
Dzwięk : HD
Pojemność dysku: 120 GB

Ustawienia dema:

W ustawieniach grafiki mam wszystko włączone oprócz cało ekranowego antyaliasingu (nie da się) :/
Width: 1280
Height: 800
Refresh Rate: 60 Hz
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 11-05-2008, 16:20   

Boone, zmniejsz rozdzielczość do 640x480, wtedy powinno działać płynniej. Poza tym, czy ta karta graficzna, nie jest przypadkiem zintegrowana z płytą główną?
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 11-05-2008, 18:58   

kluz_kaa napisał/a:
Boone, zmniejsz rozdzielczość do 640x480, wtedy powinno działać płynniej.


Już tak zrobiłem :) Ogołociłem tryb NG ze wszystkich dodatków i działa już płynniej choć wciąż przycina,zwłaszcza przy dużych otwartych przestrzeniach... :/

kluz_kaa napisał/a:
Poza tym, czy ta karta graficzna, nie jest przypadkiem zintegrowana z płytą główną?


A co to ma do reszty??? :> :jumper: :pozdro:
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 11-05-2008, 22:38   

Boone napisał/a:
A co to ma do reszty???

Nic, tylko jeżeli tak, to możesz zapomnieć o jakimkolwiek komfortowym graniu z włączonym NexGenem :P
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 14-12-2008, 15:21   

A ja dalej mam problem ;( .
Robię tak jak tu:
Start -> Uruchom -> regedit -> HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Crystal Dynamics -> Tomb Raider Legend -> Graphics -> nowy dokument DWORD o nazwie Extended Dialog, prawym myszy i zmodyfikuj 'Dane wartości' na 1

Potem uruchamiam Tomb Raider: Legend, i nic! Nie działa tryb NextGen. Moja karta graficzna obsługuje w pełni PixelShader2.0; więc chyba powinno działać.

"Jeszcze jeden sposób"

Był chyba jeszcze jeden sposób: W okienku setupu (po rozszerzeniu) zaznacz Use D3D Reference Device
Teraz zatwierdź nowe ustawienia i uruchom grę, powinien wyskoczyć błąd:
failure napisał/a:
Failed to initialize Direct3D with current settings
Po kliknięciu OK pojawi się znowu okienko konfiguracji, ale teraz można zaznaczyć Pixel Shader 2.0, po czym 3.0 ;) Teraz wystarczy z powrotem wyłączyć opcję Use D3D Reference Device i kliknąć OK. Gra powinna odpalić się w pełnym NG jeśli karta obsługuje Pixel Shadery 3.

O co z tym chodzi? Możecie jaśniej? Sorry, bo wiem że temat setki razy był omawiany, ale wytłumaczcie mi to zrozumialej.
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
tload08 
Nowicjusz


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 9
Wysłany: 14-12-2008, 20:38   

posłuchaj Adamaru, powiedz mi jaką masz kartę graficzną.
Ja tez mialem ten sam problem, ze pomimo karty graficznej z Pixel Shader 2.0 nie działa mi NG.

Ja mam kartę graficzną GeForce FX5200 128MB VRAM z SM2.0.
Ale co się okazuje. Dopiero w te wakacje doczytałem się dlaczego nie mogę tego trybu uruchomić. Główną przyczyną nie jest zegar karty (co prawda gdyby mi się udało uruchomić i tak bym miał 1kl./3s. :hehe: ), lecz wszystkie systemy jakie ona posiada.
Pixel Shader 2.0 to połowa sukcesu.
Musisz mieć jeszcze coś takiego jak np. Ultra Shadow, czego moja karta niestety nie ma ;( . Tutaj mowie o problemie na GeForce`ach, ale mysle ze taki sam ma miejsce na Radeonach.

Tego systemu nie mają karty graficzne od FX5200 do FX5600.

http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html
sobie zobacz tą stronkę, tam możesz się trochę dowiedzieć o swojej karcie graficznej.

Mam nadzieję, że pomogłem. :)


Aha i jeszcze poprawka - ogólnie Ultra Shadow nie mają:
FX5200, FX5300, FX5500, FX5600, 6100, 6150 i wszystkie 4 i 3

A jeśli chodzi o Radeony - to chyba chodzi o brak systemu Smartshader 2.0 lub wyższego:
8500, 9000, 9100, 9200, 9250

I jeszcze wszystkie karty graficzne, które mają "Unified Shader" obsługują cieniowanie
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 15-12-2008, 17:09   

Moja karta graficzna to ATi Radeon 9550. Zestawienie GPU? Proszę bardzo ;( :


Czyli NextGen'a mogę sobie wybić z głowy, prawda? Nawet ten "niepełny" na Shader2.0 nie odpali. Cóż. Można było się tego spodziewać. Ale - teraz zamierzam kupić sobie nową grafę, więc mówię sobie "głowa do góry" :>
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 700
Skąd: Gorzów
Wysłany: 09-05-2010, 00:06   

Ja grałem tylko w jedno demo, ale chciałbym zagrać w drugie zanim rozpocznę grać w pełną wersję. I teraz mam pytanie. Gdzie mogę znaleźć te drugie demo, bo szukam w googlach i nic nie znalazłem :( Naprawdę mi zależy, żeby je mieć, więc prosiłbym kogoś o pomoc. A tak poza tym co to znaczy tryb ng ?
_________________


Co jest Gość ;)
 
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 09-05-2010, 07:58   

Wiesz co sobie pomyślałem? W sumie spójrz na swój avatar to się dowiesz, teraz już wiem jak bardzo Ci się przydał. Od premiery TRL jest o tym mowa, jest też taki Level Editor. TO JEST NEXT-GEN! Grafika nowej generacji! Poczytaj sobie tematy o TRL, Jezu :nietak:

A drugie demo, jeżeli naprawdę takie jest to poszukaj na zagranicznych stronach o TR.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.175 sekundy. Zapytań do SQL: 11