FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Demo trl z trybem ng
Autor Wiadomość
Kamil croft 
Na wygnaniu


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 142
Wysłany: 07-09-2006, 16:39   

Ej kto mi powie jak mam odblokowac trl z trybem ng z pikselami 2.0 Z apomoc thx.Za Pawelku drogi kiedy nam zapodasz te screnny amandy w trybie ng??Juz dość długo czekamy ;)
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 07-09-2006, 19:56   

Eeeee miałem dać screeny ? Nie pamiętam. Nowa szkoła i nie mam na nic czasu. Chodzę ledwo żywy. Wydaje mi się, że dawałem coś takiego. Jak nie to w weekend postaram się coś zrobić. Eeee Start -> Uruchom -> regedit -> HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Crystal Dynamics -> Tomb Raider Legend -> Graphics -> nowy dokument DWORD o nazwie Extended Dialog, prawym myszy i zmodyfikuj 'Dane wartości' na 1 ! BTW na GF4 to może będziesz miał 1 fps.

:narka: :pozdro:
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
Kamil croft 
Na wygnaniu


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 142
Wysłany: 08-09-2006, 15:01   

P@weł zobacze czy wyjdzie ale ja watpie czy odpali.Cud ze gra odpala ale sie tnie troche.
 
 
irual 
Praktykant



Dołączyła: 23 Paź 2005
Posty: 114
Skąd: Szczecin
Wysłany: 10-09-2006, 14:09   

Mam dwa komputery - jeden z kartą graficzną NVIDIA GeForce FX 5500 256 MB 128 bit, a drugi z NVIDIA GeForce2 MX 100/200. Niech zgadne - o next generation mogę zapomnieć, czy tak...?
_________________
...przeszłość jest lustrzanym odbiciem twojej duszy...
 
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 10-09-2006, 20:35   

Tak, tak. NextGen włączysz dopiero na GF6600 i to tyle, że się odpali.

:narka: :pozdro:
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
irual 
Praktykant



Dołączyła: 23 Paź 2005
Posty: 114
Skąd: Szczecin
Wysłany: 10-09-2006, 21:43   

dzięki. no to trudno. a wasze screeny wyglądały tak zachęcająco...
_________________
...przeszłość jest lustrzanym odbiciem twojej duszy...
 
 
 
l@r@ croft 
Praktykant



Dołączyła: 25 Gru 2006
Posty: 187
Skąd: Łódź
Wysłany: 17-03-2007, 13:21   

Siemka :> ja mam TRL w polskiej wersji i teraz ściągam sobie demko z Nex genem :) Moze i będzie się cieło ale chce spróbować mimo ze karte graficzna mam tylko 224MB ale na laptopa to chyba nie tak kiepsko com? hehehh Mamm nadzieje ze sobie chociaz widoki w bolivii podziwię xD
_________________

 
 
 
Jaunty 
Obieżyświat



Dołączył: 26 Lis 2004
Posty: 1124
Skąd: Getto Północ
Wysłany: 18-03-2007, 14:57   

Postanowiłem ściągnąć sobie owo "kontrowersyjne" demo TRL z opcją Next Gen i zobaczyć jak wygląda PS 3.0 w akcji, jako że jestem szczęśliwym posiadaczem karty graficznej obsługującej tenże standard. Po odpaleniu kopara opadła mi do poziomu gleby z dwóch powodów. Po pierwsze: tryb Next Gen w znacznym stopniu zmienia wygląd otoczenia, a konkretniej dodaje niemalże fotorealistyczne oświetlenie i dynamiczne cienie. Momentami czułem się, jakbym grał w zupełnie inne demo. Roślinki są bardziej szczegółowe, woda jest wreszcie "wodowata", a na skórze Lary dostrzec można maleńkie pory. Krótko mówiąc gra wygląda o niebo lepiej niż w wersji z PS 2.0, choć standardowy tryb również prezentuje się świetnie. Drugi powód opadnięcia kopary to prędkość działania gry, bo choć ostro przycina, to jednak da się grać i z powodzeniem mogłem ukończyć całe demo.

W moim skromnym i subiektywnym odczuciu tryb Next Gen wcale nie jest niewypałem i potencjalne umieszczenie go w TRA nie byłoby złym pomysłem. Co prawda mało który sprzęt jest dziś w stanie pociągnąć ów tryb w wysokiej rozdzielczości i bez zacięć, jednak za dwa, trzy lata PS 3.0 będzie standardem i miło byłoby wrócić do remake'u w lepszej oprawie graficznej.
 
 
 
l@r@ croft 
Praktykant



Dołączyła: 25 Gru 2006
Posty: 187
Skąd: Łódź
Wysłany: 18-03-2007, 19:48   

ehh...niestety nie wiem dlaczego ale ściagnełam demo TRL z trybem nex gen i co? po odpaleniu gierki mialam tryb nex gen nieaktywny dlaczego? przeciez sciagałam z tym trybem?Czy ktoś wie dlaczego?
_________________

 
 
 
Niezapominajka 
Podróżnik



Dołączyła: 23 Sty 2007
Posty: 401
Skąd: Katowice
Wysłany: 18-03-2007, 21:20   

l@r@ croft, -> Widocznie masz za słaby komp na ten tryb. Było to już tu omawiane setki razy. Tryb Next Gen ma bardzo duże wymagania i żeby zagrać z tym trybem musisz mieć wypasiony komp.
_________________

 
 
 
Diana Trent 
Student



Dołączyła: 23 Lut 2007
Posty: 76
Skąd: z Gdyni
Wysłany: 19-03-2007, 15:33   

NiezapominajkaTo dlatego w Orginale TR Legend (Pełna Wersja) ja też nie mam Trybu Next Gen . Nawet Patche nic nie dały :P ...

:offtopic:

Sorry very mach.

Integral
To "mach" to tak specjalnie...?
_________________
/ .. Pamiętasz kiedy to dotknełam ? To odwzajemniło dotyk .. /

TR Editor : Crystal Of Life
Obecny poziom : The Submarine
 
 
 
jaruczek 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 12
Wysłany: 19-08-2007, 14:21   Tomb Raider Legend Demo

No więc wczoraj sciagnalem z jakiejs stronki demko TR:L zajmujace 400-cos mb i sie okazalo ze nie ma trybu next-genowego, a w readme bylo napisane ze przyszle wersje (please check back after the 7th April 2006 for an update which will unlock all the high-end content and fully optimise the demo to that of the full retail version.) będą go zawierały.No więc sciagnalem to z www.tombraider.com , zajmujace 500mb (zapytalem na oficjalnym forum czy ta wersja zawiera next-genowy tryb, powiedzieli że tak). Zainstalowałem je i w nim także nie można go włączyć w opcjach ... ReadMe jest takie samo, ten sam text ...
 
 
Amanda_Evert 
Student



Dołączyła: 01 Gru 2006
Posty: 75
Wysłany: 19-08-2007, 14:36   

Jaką masz kartę graficzną? :>
_________________

 
 
 
jaruczek 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 12
Wysłany: 19-08-2007, 14:37   

Geforce 7600 GS 256 mb (ddr3) :)

kolega na tej samej karcie grał płynnie w tym trybie (w pełnej wersji)

a do tego podkręciłem ją nieźle, więc jest bardzo wydajna
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 19-08-2007, 14:45   

Jak na mój gust to powód jest jeden z dwóch:
1. albo ściągnąłeś demo bez Next Gena
2. twój sprzęt nie daje sobie rady z NG.

Zobacz tu: http://www.laracroft.pl/tr7/tech.htm -wymagania dla TRL. Zerknij raczej na wymagania zalecane z uwzględniem optymalnych.
Jeżeli opcja NG jest wyszarzona to znaczy to że twój komp nie spełnia wymogów NG. Gdzieś w dziale TRL była instrukcja ręcznego właczenia NG w takim przypadku.

P.S. Nie musiałeś zakładać z tego powodu nowego tematu.


EDIT:
Zerknij tu: http://www.tombraiderforu...topic.php?t=664 to temat dotyczący dema TRL z NG może coś ci to pomoze. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
  
 
 
jaruczek 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 12
Wysłany: 19-08-2007, 14:51   

To sie zmienialo w plikach konfiguracyjnych? Przeszukanie tych wszystkich tematów zajmie mi sporo czasu ...
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 19-08-2007, 14:57   

jaruczek, ok znalazłam ten opis włączenia NG. Nawiasem mówiąc sama go podawałam wcześniej. :) Są to manipulacje w Rejestrze Windowsa więc ostrożnie. :)

Możesz wtedy jeszcze spróbować czegoś takiego:

Start -> Uruchom -> regedit -> HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Crystal Dynamics -> Tomb Raider Legend -> Graphics -> nowy dokument DWORD o nazwie Extended Dialog, prawym myszy i zmodyfikuj 'Dane wartości' na 1.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
jaruczek 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 12
Wysłany: 19-08-2007, 16:03   

Zrobiłem tak jak napisałaś i nic ... dalej ten tryb jest na szaro

Cytat:
jeszcze spróbować czegoś takiego:
to jaki jest ten pierwszy sposób?
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 19-08-2007, 19:20   

jaruczek, teraz tak mi się kojarzy że wtedy po zrobieniu tych modyfikacji w oknie setupu- uruchom go z katalogu z grą w Windowsie ; TRL powinien się pojawić taki mały kwadracik w dolnym rogu. Potem klikniesz ten kwadracik i okno ci sie rozwinie i tam powinien być tryb NG, który musisz zaznaczyć.
Dajesz ok i zamykasz setup. Teraz uruchamiasz grę i powinien być dostępny tryb NG.
Wtedy masz dostępny w grze ograniczony tryb next gen -czyli są piksel shadery 2.0 zamiast 3.0.
Nie jestem pewna czy to do końca tak było ale chyba tak.

Inych sposobów nie ma. W poście tak było napisane bo skopiowałam to z mojej wcześniejszej wypowiedzi i nie skasowałam -było to niepotrzebne.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
jaruczek 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 12
Wysłany: 19-08-2007, 19:41   

W setupie to okienko dalej jest szare :/ widze ze programisci z EIDOS skopali sprawę ... skoro moja karta obsługuje PS 3.0 wymagane do gry i spełnia wymagania...
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3987
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 19-08-2007, 19:45   

jaruczek >> taki temat juz istnieje, prosze nie dublowac tematów.
_________________
 
 
jaruczek 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 12
Wysłany: 19-08-2007, 20:10   

Ale nie znalazłem tutaj odpowiedzi na moje pytanie :/ sorka ale jestem naprawdę wkurzony, chciałem przetestować ten tryb zanim kupię pełną wersję, ale widać programiści spartaczyli robotę...
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 658
Wysłany: 19-08-2007, 21:44   

Był chyba jeszcze jeden sposób: W okienku setupu (po rozszerzeniu) zaznacz Use D3D Reference Device
Teraz zatwierdź nowe ustawienia i uruchom grę, powinien wyskoczyć błąd:

failure napisał/a:
Failed to initialize Direct3D with current settings


Po kliknięciu OK pojawi się znowu okienko konfiguracji, ale teraz można zaznaczyć Pixel Shader 2.0, po czym 3.0 ;) Teraz wystarczy z powrotem wyłączyć opcję Use D3D Reference Device i kliknąć OK. Gra powinna odpalić się w pełnym NG jeśli karta obsługuje Pixel Shadery 3.

:pozdro:
 
 
jaruczek 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 12
Wysłany: 19-08-2007, 23:09   

A jak rozszerzyć okienko setup? :065:
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 20-08-2007, 07:58   

jaruczek, patrz na mój post powyżej. Najpierw musisz dodany wpis w rejestrze, który spowoduje pojawienie się małego kwadracika o którym pisałam.

Szynszyl, z tego co gdzieś czytałam ten sposób działa podobno tylko na pełnej wersji TRL a tu chodzi o demo. Ale cóż spróbować można. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.132 sekundy. Zapytań do SQL: 11