FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
The Nightmare
Autor Wiadomość
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 27-11-2007, 16:46   

No niestety, zapomniałam cię uprzedzić. Nie sejwuj po zebraniu artefaktów z tego pomieszczenia bo ci winda nie zadziała. Wiem, że coś takiego było. Aha, nie musisz zabijać w drodze powrotnej dwóch potworów, wystarczy, że je ominiesz. A i zaoszczędzisz amunicję w rewolwerze, a bardzo ci się przyda dalej.
BTW. U mnie nie było tych dwóch potworów, to jest dziwne.
 
 
Neona 
Podróżnik



Dołączyła: 17 Cze 2007
Posty: 410
Skąd: Poznań
Wysłany: 27-11-2007, 17:14   

:aaa: To mam teraz grać od początku !?! Czy od wtedy gdy zabrałam te artefakty. Bo właśnie załadowałam sobie przed zabraniem tych artefaktów to znaczy że nawet jeśli zacznę od momentu, w którym lara wraca z drabinki po nowy (tą kostkę) to nie będzie działała? Bo jesli tak to ja dziękuję bardzo i ide szukać save'a od kogoś z tego levelu. Albo się powieszę....Tyle przeszłam i to wszystko na nic-a tak blisko byłam krwawego CM....Kto ma większe nieszczęście?
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 27-11-2007, 19:16   

Źle mnie zrozumiałaś. Nie sejwuj po zebraniu artefaktów z tego pomieszczenia w którym zabiłaś cztery skrzydlate potwory. Musisz wziąć najświeższego sejwa i najlepiej zapisz grę po pokonaniu tej czwórki ale przed zebraniem artefaktów.
 
 
Neona 
Podróżnik



Dołączyła: 17 Cze 2007
Posty: 410
Skąd: Poznań
Wysłany: 27-11-2007, 20:04   

Ahaaa....dzięki już przeszłam :) Jestem w upragnionym krwawym CM....Podoba mi się, ale musiałam siorę z pokoju wypędzić bo gdy zobaczyła że dziadowi głowę ucięto to ryczeć zaczęła. Musiałam jej tłumaczyć że to tylko kukiełka i że dziadek czeka z balonami na przyjęcie...Teraz sobie gra na swoim komputerze :P ...W każdym razie baaaardzo Tobie Aniuu dziękuję za czas jaki mi poświęciłaś(a to nie lada zadanie tak mi wszystko tłumaczyć) :wink: Mam nadziejęże w przyszłości się jakoś odwdzięczę...
No...A kot mi precelki wyjada...
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 27-11-2007, 22:50   

Aha, czyli już wszystko przeszłaś? Jak ci się podobało?
A następnym razem uważaj w co grasz, jak ktoś jest w pobliżu.
 
 
--=AngiE=-- 
Podróżnik


Dołączyła: 20 Sty 2007
Posty: 609
Wysłany: 29-11-2007, 19:58   Re: The Nightmare

K@t napisał/a:
Jeśli ktoś lubi się bać to gorąco polecam nowy custom - The Nightmare.
Zaczynamy w domu Lary. Lara znajduje na biurku kartkę z napisem "Giń suko !". Robimy kilka kroków i nagle kamera pokazuje nam łazienke... ale nie wygląda ona tak jak zwykle - jest zdewastowana, wszystko pokryte krwią a w kierunku wyjścia zmierza olbrzymi skorpion. Momentalnie wyciągamy pistolety, biegniemy do łazienki i...okazuje się, ze wszystko jest okej, a łazienka wygląda tak jak zawsze :)


Jak to przeczytałam to po prostu musiałam to ściągnąć. Przeszłąm jak dotąd dokładnie tyle co w poście Kata :P na razie mam wrażenie że tylko Tomb Raider mnie tak straszy :P Grając w gry typowo straszące nie boję się a tu... Nie wiem, Tomb Raider jest dziwny xD
 
 
Avi_Versicolor 
Podróżnik



Dołączyła: 14 Cze 2007
Posty: 539
Skąd: Jurków
Wysłany: 10-07-2008, 14:38   

Mógłby mi ktoś dać save'a już w miejscu,gdzie zaczyna się krwawa część?
Z góry dziękuje.
_________________
A kiedyś Wielki Łowca odejdzie...

www.versicolor.blog.onet.pl
 
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 10-07-2008, 18:52   

Dam ci cały pakiet, bo nie pamiętam, który jest z samego początku. Potem sobie sama znajdziesz. Save'y są od koleżanki, ale je jeszcze trzymam. Ale uprzedzam nie ma już amunicji w rewolwerze. Jednak mam nadzieję, że sobie poradzisz. Jak grałam w to drugi raz, to poradziłam sobie sama jakoś. Myślę, że dlatego, że tym razem były apteczki.
 
 
Avi_Versicolor 
Podróżnik



Dołączyła: 14 Cze 2007
Posty: 539
Skąd: Jurków
Wysłany: 12-07-2008, 19:26   

Naprawdę dziękuje za pomoc.Tym bardziej,że dałaś mi nie jeden,a kilka save'ów.
O to mi właśnie chodziło...Thx.
_________________
A kiedyś Wielki Łowca odejdzie...

www.versicolor.blog.onet.pl
 
 
 
quicksilver 
Praktykant



Dołączyła: 12 Sie 2008
Posty: 143
Skąd: Łódź
Wysłany: 14-08-2008, 19:49   

Mam małe pytanko...Jak otworzyć podwodne drzwi za którymi jest trident? Te przy których stoją dwa posągi...pewnie czegoś nie zrobiłam, lub coś przeoczyłam...bo trzy inne tridenty już dobyłam, został mi tylko ten jeden.
_________________
Jesteś kimś jedynym i niezastąpionym
w tym właśnie miejscu,
w którym się znajdujesz,
w tym właśnie odcinku czasu,
w którym żyjesz.
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 15-08-2008, 16:25   

Wydaje mi się, że przegapiłaś jedną czasówkę. Idź do pokoju muzycznego i do biblioteki. Po prawej będą drzwi. W środku trzy dźwignie. Pierwsza z lewej, to właśnie czasówka. Otworzy ona przejście na samym końcu w muzycznym pokoju, koło pianina. Po jej przesunięciu szybko wybiegnij do pokoju, przeskocz telewizor,cały czas prosto i szybko na prawo. W środku chyba będziesz wiedziała co robić.
 
 
quicksilver 
Praktykant



Dołączyła: 12 Sie 2008
Posty: 143
Skąd: Łódź
Wysłany: 15-08-2008, 17:36   

Wiem, dzięki...już poradziłam sobie. Nie przesunęłam skrzyni na odpowiednie miejsce...ale już poprawiłam swój błąd :D zaraz biorę sie za dalsze przechodzenie.
_________________
Jesteś kimś jedynym i niezastąpionym
w tym właśnie miejscu,
w którym się znajdujesz,
w tym właśnie odcinku czasu,
w którym żyjesz.
 
 
quicksilver 
Praktykant



Dołączyła: 12 Sie 2008
Posty: 143
Skąd: Łódź
Wysłany: 19-08-2008, 22:45   

Custom zakończony pomyślnie :jumper: ogólnie podobał mi się, szczególnie muzyka była świetnie dopasowana. Zdarzały sie momenty trwogi, albo powtórki jeśli zapomniało się coś wziąć :D koniec mnie zaskoczył...hm trochę inaczej sobie go wyobrażałam.
_________________
Jesteś kimś jedynym i niezastąpionym
w tym właśnie miejscu,
w którym się znajdujesz,
w tym właśnie odcinku czasu,
w którym żyjesz.
 
 
szymeknaluzie 
Nowicjusz



Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 27
Skąd: Krakow
Wysłany: 09-11-2008, 10:04   

hej, chciałem to ściągnąć i jak tam daję download, to mnie prosi o podanie loginu i hasła :fire: plis wrzućcie to na jakiś inny serwer
_________________
"I need Thors belt to get his hammer, and i need the hammer, to kill a god"
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 10-11-2008, 19:51   

Uruchomiłeś nie ten plik. Po ściągnięciu powinnien być tomb4 exe, English dat itd. A to co próbujesz otworzyć, to bonusowy dodatek. Hasło poznasz po przejściu gry
Spoiler:
uważnie śledź ostatnią scenkę z ostatniego levelu
 
 
szymeknaluzie 
Nowicjusz



Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 27
Skąd: Krakow
Wysłany: 10-11-2008, 22:05   

Aniaa napisał/a:
Uruchomiłeś nie ten plik. Po ściągnięciu powinnien być tomb4 exe, English dat itd. A to co próbujesz otworzyć, to bonusowy dodatek. Hasło poznasz po przejściu gry
Spoiler:
uważnie śledź ostatnią scenkę z ostatniego levelu



czy to było do mnie? jeśli do mnie, to Ci odrazu mówię ja jeszcze nie ściągnąłem. Próbuję, ale mi się nie udaje, sama sprawdź. wejdź na ten link na 1 stronie i zobacz. wymaga loginu i hasła.
_________________
"I need Thors belt to get his hammer, and i need the hammer, to kill a god"
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 11-11-2008, 00:54   

szymeknaluzie, zmień dilera.

Aniaa napisał/a:
Uruchomiłeś nie ten plik. Po ściągnięciu powinnien być tomb4 exe, English dat itd. A to co próbujesz otworzyć, to bonusowy dodatek. Hasło poznasz po przejściu gry


To oznacza, że ściągnąłeś nie ten plik co trzeba, a pokazuje ci, że chce dostać hasło, ponieważ takowe dostaje się akurat po przejściu gry, stąd nie możesz wypakować.

Igi^MBE napisał/a:
... nie wchodź ujarany na forum
 
 
szymeknaluzie 
Nowicjusz



Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 27
Skąd: Krakow
Wysłany: 11-11-2008, 08:32   

JEZU. Ja nie chcę wypakować, ja chcę to ściągnąć z TEGO linka : http://www.laraslevelbase...ad.asp?id=1592. ten link znajduje sie na pierwszej stronie! wy nierozumiecie??
_________________
"I need Thors belt to get his hammer, and i need the hammer, to kill a god"
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 11-11-2008, 12:07   

Ohmygod, a czy tak trudno zrozumieć, że on prosi o ZAREJESTROWANIE się?

Radzę uważać na angielskim, albo korzystać z google tłumacza.
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 11-11-2008, 16:52   

ściągnij z trle.net. Tam nie trzeba się rejestrować, jedynie tylko, jeśli chcesz ocenić jakąś grę.
 
 
Kriss14 
Student



Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 51
Wysłany: 18-09-2009, 14:35   

Pomocy!!! Widzę że ten level jest wspaniały tylko że... (wstyd się przyznać) nie wiem co robić w pierwszym levelu. Chodzę po wszystkich pomieszczeniach, sprawdzam wszystko i... NO właśnie w tym problem że nic! ;( Pozbierałem trochę sekretów, otworzyłem tajne pomieszczenie w pokoju muzycznym... i to wszystko! Jak mam dostać się do ogrodu i na drugą stronę rezydencji? Proszę o szybką odpowiedź bo chyba zwariuję jak tego wszystkiego nie zobaczę!!! Z góry dzięki za fatygę! :pozdro:
_________________
See you in Avalon...
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 18-09-2009, 15:50   

Ciężko opisać co masz zrobić w tej grze. Jest sporo do roboty. Przede wszystkim musisz mieć 4 tridenty i 2 gemy. No i włączyć cztery(chyba tyle ich było) górne dźwignie. Może napisz w którym miejscu teraz dokładnie jesteś, a postaramy się powiedzieć, co teraz należy robić. Najlepiej spróbuj zajrzeć do solucji. I poczytaj też poprzednie posty. Aha, jeśli to możliwe(należy uważać na utratę powietrza) dokładnie zbadaj wodę w basenie. W nim też jest sporo istotnych rzeczy.
Spoiler:
Można, a nawet trzeba przesunąć posąg tuż przy wejściu do wody. A sekrety są dopiero w następnym levelu. A i w sekretnym przejściu w pokoju muzycznym też trochę było do zrobienia. Będziesz musiał niestety tam wrócić. Ale to chodziło o czasówkę, czy inne przejście? Możesz iść na strych, tam znajdziesz pierwszą górną dźwignię(użyj flary, o ile masz).
 
 
Kriss14 
Student



Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 51
Wysłany: 19-09-2009, 10:40   

Więc w tej chwili próbuję przejść czasówkę na torze przeszkód. Posąg na basenie już przesunąłem ale nie wem jak otworzyć kratę po lewej od wejścia, znajdującą się w wodzie.

EDIT:

Dzięki Aniaa, teraz wyszło!!!
_________________
See you in Avalon...
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 19-09-2009, 12:43   

Krata otworzy się dopiero w 3 levelu. A jak jesteś przy tej czasówce, to uważaj aby nie wejść na te zielone, prostokątne krzaki przy końcu, bo inaczej brama się zamknie.
 
 
dracjonis 
Nowicjusz



Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 27
Wysłany: 25-09-2012, 09:03   

Klimat jak z Silent Hill ;D
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.144 sekundy. Zapytań do SQL: 10