FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Co w Szafie Piszczy!? :)))
Autor Wiadomość
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 11-10-2008, 14:54   

Co do ubrań to poczytaj sobie tutaj: http://www.trfree.neostrada.pl/tomb7tworzenie.htm
jest to poradnik dotyczący tworzenia strojów w TRL i TRA. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Altair 
Nowicjusz


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 15
Wysłany: 21-10-2008, 17:01   

A jak sie zamienia ubrania? Bo jak robie zgodnie z instrukcją to na końcu wyskakuje mi informacja : "D'OH". Nie wiem co mam z tym zrobić... :( Prosze o pomoc.... :help: :help:
 
 
uciu999 
Podróżnik


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 255
Wysłany: 21-10-2008, 18:16   

Takie ostrzeżenie!!! Ze strony, którą podała Asyenna ściągnąłem program texmod. Próbowałem wypakować, a tu zonk - plik jest zawirusowany :fire: Nie wiem czy może na moim kompie się zainfekował, bo wątpie żeby na taim serwisie dawali zainfekowane pliki, ale mimo wszystko radzę ostrożność.
 
 
 
Bone Lord 
Nowicjusz


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 1
Skąd: Croft Manor
Wysłany: 07-12-2008, 18:34   

Mam pytanko :P jak się zakłada strój w czasie gry ( Bo w Croft Manor wiem) na Lare? :pozdro:
_________________
Lara Jest Moim Życiem xD
 
 
 
Phoebe Poison 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Lut 2007
Posty: 646
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 07-12-2008, 18:39   

Ech, kiedy powtarzasz level, przed jego rozpoczęciem możesz wybrać ubranko tak samo jak poziom trudności. Przy pierwszym przechodzeniu gry nie można wybierać stroju.
_________________
Pain looks great on other people
That's what they're for
 
 
 
x*kinga*x 
Praktykant



Dołączyła: 20 Paź 2008
Posty: 136
Skąd: Przemków (;
Wysłany: 01-02-2009, 14:18   

uciu999 napisał/a:
Takie ostrzeżenie!!! Ze strony, którą podała Asyenna ściągnąłem program texmod. Próbowałem wypakować, a tu zonk - plik jest zawirusowany :fire: Nie wiem czy może na moim kompie się zainfekował, bo wątpie żeby na taim serwisie dawali zainfekowane pliki, ale mimo wszystko radzę ostrożność.

Ja również ściągnęłam z owej strony Texmod i wszystko było w porządku. Ale z tym podmienianiem i tworzeniem ubrań jest tyle zachodu, że szybko dałam sobie z tym spokój. Kiedyś chciałam podmienić jakieś ubranko ze strony tombraiderhub.com i postępowałam zgodnie z instrukcją podaną na trfree.neostrada.pl ale nic się nie podmieniło. Tak było z każdym ciuszkiem. :buu: Nie rozumiem czemu tak się dzieje... Tam jest tyle fantastycznych wdzianek a nie da rady wprowadzić ich do TR Legend... :placz:
_________________
moje motto: zawsze walcz do końca - nie poddawaj się!
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 01-02-2009, 19:34   

Da się i to bardzo łatwo, przeczytaj DOKŁADNIE instrukcję, tam jest wszystko wyjaśnione. Jedynym problemem może być to, że większość ubrań nie działa w trybie next-gen.
 
 
 
Minika204 
Nowicjusz



Dołączyła: 28 Sty 2009
Posty: 27
Skąd: Avalon
Wysłany: 16-02-2009, 20:23   

Na stronie http://www.tombraiderhub....ding/index.html jest zdięcie. Znajduje się na nim Lara w podmienionym ubraniu legend. W tyle jest czerwony dom czy coś w tym rodzaju. Wiem że to niemożliwe ale czy istnieje program do twożenia leveli do legend :??:

[ Komentarz dodany przez: Igi^MBE: 16-02-2009, 21:10 ]
Nie. I skoro wiesz, to po co pytasz?
_________________
'' Śmierć z nutką ironii zawsze boli, amatorzy ''
 
 
Ar2r 
Obieżyświat



Dołączył: 10 Maj 2007
Posty: 810
Skąd: z podwóra
Wysłany: 17-02-2009, 22:41   

Minika204 napisał/a:
Znajduje się na nim Lara w podmienionym ubraniu legend. W tyle jest czerwony dom czy coś w tym rodzaju.


To jest akurat zwykła podmiana plików, czy to za pomocą texmoda czy tomb rippera :) Ktoś sobie przemalował tekstury, a w dodatku z marnym skutkiem.
_________________
 
 
Jojo 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Cze 2009
Posty: 8
Wysłany: 17-06-2009, 17:29   

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak w TexModzie wgrać do gry ściągnięte ubrania :??:
ściągałam z http://www.tombraiderhub.com/tr7/modding/pants_outfits01.html i są rozpakowane oraz zapisane w trybie tpf
_________________
Jest Tomb .. Jest impreza :p
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 17-06-2009, 18:33   

Musisz najpierw wybrać plik .exe TRL kklikając na ikonę folderu. Następnieklikasz na ikonkę folderu tylko tą mniejszą. Wybieraz ubranko w formacie .TPF dajesz okej i RUN. Pamiętaj że nie wszystkie ubrania się zamieniają z podstawowego ubrania. Musisz casem załadować poziom z innym ubraniem. Mam nadzieję że pomogłem :)
 
 
Sas_ 
Podróżnik



Dołączyła: 04 Lip 2009
Posty: 249
Skąd: Polska/Gdańsk
Wysłany: 05-08-2009, 22:36   

Mi stroje dodatkowe w TRL się zbytnio nie podobały. Były to w większości przeróbki strojów główny ze zmienionym kolorem tekstur spodziewałam się czegoś ciekawszego ... Zastanawia mnie jeden fakt, czemu w Kocim i śnieżnym kombinezonie z trybem NG są okulary a bez ich nie ma ;) . Tak samo z klasycznym strojem Czmu Lara w Next genie ma warkocz a w Current już nie??? to jest dziwne...
_________________
Satan's Gonnah Yeat Chu :3
(Tak wpadłam po to aby sobie zapdejtować twarz, ale śmiesznie, co nie kociaki?)
 
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 06-08-2009, 00:12   

Sas_ napisał/a:
Mi stroje dodatkowe w TRL się zbytnio nie podobały. Były to w większości przeróbki strojów główny ze zmienionym kolorem tekstur spodziewałam się czegoś ciekawszego

Było dużo rodzajów strojów - kożuch, sweter, legend, klasyczny, Amanda, koci, garnitur, bikini itd.
Nie przeczę, że nie dodano tych samych ubrań w innych kolorach, ale w TRL było tak dużo ciuchów, że aż nie sposób było nałożyć wszystkich. Nie narzekajmy ;)
 
 
Sas_ 
Podróżnik



Dołączyła: 04 Lip 2009
Posty: 249
Skąd: Polska/Gdańsk
Wysłany: 06-08-2009, 18:46   

Wiesz jak kto woli ale przecież przy pomocy fotoshop'a i tomb ripper'a można zmienić kolory tekstur więc nie rozumiem po co pododawali te same stroje w innych kolorach.
Fakt ze były jeszcze inne takie jak Amanda, garnitur,koci, te wojskowe, Klasyczny czy sportowy. w kazdym badź razie mogli się by bardziej wysilić. No nic bardziej zastanawia mnie kwestia Next gen i Current gen. Czemu lara w klasycznym ciuchu w Current genie nie ma warkocza a w NG ma?? czy kwestia okularów w kocim i snieżnym kombinezonie. Jak patrzyłam na koci kombinezon w Current genie zawsze mi czegos brakowało a mianowicie okularów nie rozumiem czemu tak jest bo w NG w okularach odbija się światło i lepiej to wyglada czy jak?? ;)
_________________
Satan's Gonnah Yeat Chu :3
(Tak wpadłam po to aby sobie zapdejtować twarz, ale śmiesznie, co nie kociaki?)
 
 
 
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 10-08-2009, 08:57   

Sas_, twórcy gry dali w miarę różnorodne stroje. Nie mogli przesadzić przecież w drugą stronę i dać jakichś skrajnie egzotycznych ubrań, z cyklu tych, które powstają na TRCH.

Swoją drogą mogli dać jakieś smaczki typu tych, które posiada nowy PoP. Co prawda nie wiem na jakim etapie gry się to odblokowuje, ale można przebrać głównych bohaterów w ciuszki znanych postaci z innych gier, np. Księcia w Altaira, czy Elike za Jade z BG&E.
 
 
Sas_ 
Podróżnik



Dołączyła: 04 Lip 2009
Posty: 249
Skąd: Polska/Gdańsk
Wysłany: 10-08-2009, 10:37   

Dobra to co powstaje na TRCH to zupełnie inny śiwat, nie chce mi się komentować tego co oni wyczyniają z tymi ciuchami, czasem coś mi się spodoba ale ogółem roi sie tam od różnego rodzaju kolorów itd. mniejsza. W TRL jest duzo strojów ale specjalnie sie niczym nie różnią od tych podstawowych, które widzimy w grze. Fakt bywają wyjątki ale nie chce mi się ich wymieniać. osobiście wolałabym żeby jako bonus dodali do gry jakieś stroje ze starszych części w nowej odsłonie graficznej, albo jak nie w Legend to w TRA, bo tam idealnie pasowały. Eidos zawsze zrobi coś głupiego, w TRL za dużo w TRA za mało;). Ale przyznajcie że w TRA z okazji rocznicy mogli by dać więcej strojów znanych z poprzednich części. Dobra skończę ten mały offtop.
_________________
Satan's Gonnah Yeat Chu :3
(Tak wpadłam po to aby sobie zapdejtować twarz, ale śmiesznie, co nie kociaki?)
 
 
 
tarjanfz 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Sie 2009
Posty: 14
Wysłany: 23-08-2009, 12:46   

Mam problem...znowu!!
Jak zrobić LArze w TRL włosy Amandy(tylko żeby były rude)?Chce grać laleczką Chucky;) Strój gotowy, tylko włosy...Pomocy!
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 24-08-2009, 16:51   

tarjanfz, chodzi Ci o zmianę kształtu 3D? Obawiam się, że jest to niemożliwe, edycja strojów polega głównie na pracy nad zamianą tekstur, a to przypomina raczej "pomalowanie" Lary od nowa, bez ingerencji w jej kształt. Proponuję podmienić tekstury Amandy, łatwiej chyba dopasować strój niż fryzurę :p .
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 13-09-2009, 11:08   

No a ja mam problem. Chcę stworzyć własny strój dla Lary. Niestety kiedy już zapisze tekstury w pliku o rozszerzeniu tpf. To czy mogę ten strój przerobić w typowym paincie? I jak to zrobić bo ten tpf. mi nie wchodzi do painta. Help!
_________________
Bring Me To Life
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 13-09-2009, 11:47   

Szalona101, a te poradniki tutaj czytałaś: http://www.trfree.neostrada.pl/tomb7tworzenie.htm
Powinno ci to pomóc. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
tarjanfz 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Sie 2009
Posty: 14
Wysłany: 14-09-2009, 10:44   

Ja pomogę ;)
Ściągasz TombRipper i DXTBmp.Włączasz Tomb Rippera, klikasz na ikonkę "open" i wybierasz folder na którym zapisałaś grę Tom Raider Legnd.Czekasz trochę.Jak załadują się wsystkie tekstur to klikasz na którąś i naciskasz "extract". Teksturę zapisz sobie na pulpicie i włącz DXTBmp i kliknij "open".W okienku pojawi Ci się dana tekstura.Znajdujesz potem "odeślij do edytora" i klikasz w to(Nie wyłączaj DXTBmp).Powinien Ci się pojawić paint w którym jest tekstura.Edytujesz sobie daną teksturę (Ale pamiętaj!Nie wyjeżdżaj za linię!).Jak skończysz to dajesz "zapisz" i wyłączasz painta.W DXTBmp klikasz "Refresh after edit" na dole (ikonka z obrazkiem i szczałką do góry).Pojawi Ci się edytowana tekstura.Klikasz "File -> Save as -> DDS Texture"i zapisujesz na pulpicie (tylko zmień nazwę np.Edytowana_tekstura.Otwierasz TombRipper, znajdujesz teksturę którą edytowałaś i naciskasz "Replace".wybierasz eytowaną teksturę, klikasz zapisz i wyłączasz wszystko.Włączasz TRL.Tekstury powinny się zmienić ;) :pozdro:
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 01-01-2011, 21:57   

Polo_Gard napisał/a:
Musisz najpierw wybrać plik .exe TRL kklikając na ikonę folderu. Następnieklikasz na ikonkę folderu tylko tą mniejszą. Wybieraz ubranko w formacie .TPF dajesz okej i RUN. Pamiętaj że nie wszystkie ubrania się zamieniają z podstawowego ubrania. Musisz casem załadować poziom z innym ubraniem. Mam nadzieję że pomogłem :)



Dziwne, zrobiłem to i nie ma w dodatkach nowych ubrań, czemu?
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 02-01-2011, 22:28   

Reminded, tutaj masz tutorial: http://www.tombraiderhub....d/tutorial.html

UWAGA1: u mnie działało tylko wtedy, jak w miejscu 'target application' wybrałam trl12.exe

UWAGA2: spróbuj włączyć lub wyłączyć next-gen, mody działają tylko w takiej grafice, w jakiej były zrobione (zdarzają się takie, co działają i tu i tu)

UWAGA3: możliwe, że mod, który chcesz wczytać, podmienia strój, który u Ciebie nie jest jeszcze odblokowany
_________________
 
 
 
Stjarna 
Student



Dołączyła: 25 Cze 2011
Posty: 30
Wysłany: 29-08-2011, 22:36   

Profile postaci - fajne, można co nieco dowiedzieć się o bohaterach gry;
Szkice lokacji - to jedne z moich ulubionych bonusów, uwielbiam oglądać te piękne obrazki :jumper:
Modele obiektów - całkowicie bezsensowne dodatki;
Ubrania - to jest to, co tygrysy lubią najbardziej :) Lara w czarnym bikini wygląda po prostu świetnie;
Ulepszenia pistoletów - kolejne bezsensowne bonusy. Po co mi ulepszenia pistoletów, skoro cały czas używam karabinu półautomatycznego?
Specjalne - nieszczęśliwe wypadki przypadły mi do gustu - nie wiem, jak można nie przejść fragmentów QTE :D A kody? Po co sobie psuć rozgrywkę?
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 30-08-2011, 16:15   

Dla mnie te dodatki są całkiem fajne, choć też nie rozumiem, po co w ogóle są modele obiektów. Szkice są naprawdę bardzo ładne, czasem nawet wydaje mi się, że są ładniejsze od samych lokacji z gry :P żałuję tylko, że sama bym takich szkiców nie umiała zrobić. Dobrze, że do wyboru jest dużo strojów (jak już się je odblokuje), dzięki temu jest ciekawiej, poza tym to zabawnie wygląda, kiedy Lara biega po Nepalu w szortach i po Ghanie w kurtce :> . Profile postaci są nawet fajne, choć informacje o postaciach są jak dla mnie bardzo ogólne. Jeśli chodzi o ulepszenia pistoletów to według mnie na uwagę zasługuje tylko zwiększenie obrażeń. Kodów nie używam, korzystam jedynie z tych na Excalibura i Soul Reavera, po prostu to jakieś urozmaicenie, w końcu ile można walczyć samymi pistoletami i karabinami, ewentualnie strzelbą...?
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.158 sekundy. Zapytań do SQL: 10