FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TR Legend - Problemy i Porady
Autor Wiadomość
Rick24 
Nowicjusz


Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 11
Wysłany: 28-03-2011, 18:29   

cutek15 napisał/a:
Co to jest ten NextGen? W jakich częściach TR on jest? Go trzeba włączyć samemu czy on już jest sam w wgrany?


To opcja która poprawia grafikę a jest ona dostępna tylko i wyłącznie w Legendzie. Jeśli chodzi o jej włączenie to chyba przy instalacji się wybierało odpowiednie opcje, ale nie mam co do tego 100% pewności, gdyż dawno tej gry nie instalowałem. No i edycja premierowa była owego trybu pozbawiona i dopiero później Cenega rozsyłała wszystkim zainteresowanym płytki z owym patchem. W reedycjach wszystko już było jak należy.
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 29-03-2011, 12:52   

Next Gen włącza się w opcjach graficznych - albo przed pierwszym uruchomieniem gry po instalacji (ewentualnie po wybraniu opcji Setup w menu Start) albo już w menu samej gry w opcjach graficznych. Tylko dotyczy TR Legend
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
FAITH 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Mar 2011
Posty: 18
Skąd: Droga mleczna
Wysłany: 12-04-2011, 01:51   

Siema,mam pewien problem ogólnie mówiąc z grafiką w Legend strasznie muli,nawet przy wyłączonych wszelkich bajerach takich jak efekty pełnoekranowe,antyaliasing,cienie,dosłownie wszystko wyłączyłem nawet na karcie,tylko next gen zostawiam.Praca kamery jakaś spowolniona tak jak ruchy lary ino masakra,dodam iż że np Anniversary chodzi płynnie z wszystkimi bajerami i tak samo Underworld płynnie,niewiem o co kamam,na swoim kompie odpalam większość nowych i lepszych gier nawet z 2010r i działają dobrze,tylko ta moja Legenda jaka pechowa jedyne wyjscie to grac bez next gena i reszt bajerów ale to juz porażka,plis jakaś rada. :pozdro: :wotr: :croft:
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 12-04-2011, 08:39   

Anniversary nie ma next gena. Wyglada na to, ze bedziesz musial sobie odpuscic. A na przyszlosc napisz tez specyfikacje Twojego komputera, bo bez tego raczej nikt Ci nie pomoze.
_________________
Miow.
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 12-04-2011, 11:23   

FAITH, to właśnie NextGen najbardziej zamula, jak chcesz pograć to musisz go wyłączyć;) Najlepiej ustaw wszystko na fulla, tylko NextGena wyłącz i jak się będzie dalej zacinać to próbuj wyłączać wszystko po kolei, aż gra zacznie płynnie działać :P
_________________
 
 
 
FAITH 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Mar 2011
Posty: 18
Skąd: Droga mleczna
Wysłany: 12-04-2011, 17:34   

Dla sprostowania to podam specyfikacje mojego kompa.Procesor intel Pentium dual core 2,50GH,RAM 3GB,karta graf.1GB nvidia geforce 9400GT.Jak by były potrzebne bardziej szczegółowe to poszperam i podam.
_________________

 
 
 
B@rt 
Nowicjusz


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 27-04-2011, 05:01   

Przerzucałem temat, ale nie trafiłem problemu związanego z PS3. W czym konkretnie rzecz?

Tomb Raider Trylogia HD na PS3, jest tak nafaszerowana błędami, że wychodzi z tego jeden zacny EPIC FAIL. Jakiś support dla tego tytułu? Niezły dowcip... No to może ktoś z was będzie wiedział jak sobie poradzić z Grobowcem Króla Artura. Gdy zdobędziemy rękojeść miecza i ubijemy boss'a, po chwili dochodzimy do karty z dźwignią. Otwieramy przejście i w chwili wejścia wszystko się elegancko zawiesza. W sieci znalazłem pseudo rozwiązania, ale zero efektu. Ktoś się z tym spotkał?

Btw.

Znalazłem jeszcze informację, że nie można dotykać dźwigni z klatkami, które mają nam pomóc w ubiciu bossa. Najgorszy jest jednak fakt, że nie mogę rozpocząć poziomu od nowa. Ukończenie poprzedniego poziomu, daje wyłącznie możliwość zapisania nowych sekretów. Jeszcze chwila i skończy się na przechodzeniu od nowa TRL.

Jeżeli ton mojej wypowiedzi może kogoś delikatnie zdenerwować, to przez fakt, że tytuł kosztuje i jest nafaszerowany błędami.
 
 
Luthien 
Podróżnik



Dołączyła: 06 Lut 2007
Posty: 604
Skąd: Katowice
Wysłany: 27-04-2011, 15:32   

B@rt, ukończyłam Legendę w wersji na PS3 i nie spotkałam się z tym błędem. Gra ani razu mi się nie zawiesiła. Jedyny problem miałam z trofeum "Biggest Bang for the Buck", które nie chciało wskoczyć (pomimo, że powinno już kilka razy). Kaci natomiast miał problemy z ostatnią walką z Amandą. Lara ginęła od własnego miecza :D .

W TRA natomiast trzeba uważać na zmieniający się sam poziom trudności :D Radziłabym nie powtarzać żadnego levelu, dopóki nie ukończy się gry.

W Underworldzie należy zwracać uwagę na skarby. Czasami ich nie zalicza (zdarzyło mi się to w Jan Mayen Island). Na szczęście dość często zapisywałam grę. Wystarczyło wczytać wcześniejszy save i zebrać skarby ponownie.

Powodzenia :)
_________________
 
 
B@rt 
Nowicjusz


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 27-04-2011, 16:00   

To tylko potwierdza, ze jestem skazany na wykasowanie całej zawartości TRL z PS3. Co do pucharkow, to rownież są z błędami. Gdy ubilem gościa telewwizorem w Tokyo, pucharek wpadł po kilku minutach. Nie ukrywam ze wersja TRL na platformę PS2, była zdecydowanie lepiej dopracowana. Poszukam jeszcze informacji na stronie Eidos'a oraz Square-Enix.
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 05-05-2011, 17:25   

ach, o pomoc proszę, bo ... wstyd przyznać... nie mogę pokonać Amandowego potforka w końcowej Boliwii
poprosiłabym o podpowiedź - KIEDY w niego walić mieczem, bo nie cały czas widzę na nim celownik
oraz czy jest sposób, by choć trochę unikać jego czerwonych płomieni ? . .skaczę, biegam na boki, chowam sie za obeliskami i NIC, wali we mnie jak w kaczy kuper !
 
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 06-05-2011, 09:44   

Jolu, cytując solucję z WoTR:
Cytat:
Stara koleżanka zamieniła się w znane nam już monstrum. Od samego początku staraj się unikać jej ciosów i szybkimi ruchami strzelaj w nią pociskami z Excalibura. Gdy padnie, podbiegnij do niej i naciśnij przycisk akcji. Gdy potwór podniesie się, nie dawaj mu odnowić energii, bo cała praca pójdzie na marne. Strzelaj w Amandę, aż straci całą energię. To najtrudniejszy moment całej gry, ale nie łam się i próbuj - w końcu się uda.

Tylko pamiętaj żeby koniecznie powalonego potwora potraktować klawiszem akcji czyli E a nie standardowym służącym do strzelania bo tak to nic nie da.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 06-05-2011, 23:56   

eh... tyle to ja wiem
solucję mam i wotrowa oraz lepszą, co jeszcze Sky robiła dla TRpl

potfora wiem, że trzeba E

ale mi chodziło o jakąś taktyke unikania jego ciosów, te 3 apteczki to jednak za mało
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1140
Wysłany: 07-05-2011, 20:09   

Myślę, że przede wszystkim odskakiwanie na chwilę przed strzałem (wygodne jest używanie do tego celu myszki) i w ogóle dużo skoków. Z tego, co pamiętam, były też kamienie, które chroniły przed strzałami, gdy się za nimi ukryło.
_________________

Let's playe z serii Tomb Raider
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 30-05-2011, 16:44   

Chyba mam głupiego buga, który uniemożliwia 100% ukończenie gry :/

W Croft Manor zebrałam wszystkie nagrody z wyjątkiem 1 srebrnej, jakby coś to daję w spojlerze, o którą mi chodzi:
Spoiler:
http://imageshack.us/phot...chowek01cx.jpg/
To jest w bibliotece, trzeba było rozwalić deski i wydostać szafkę, która z kolei była potrzebna do rozwiązania innej zagadki.
Niestety na początku ową nagrodę przeoczyłam, a teraz Lara w ogóle nie chce jej podnieść :/ tak jakby tam nic nie leżało, kręcę się, wciskam 'e' i nic...

Może miał ktoś podobny problem? Przeszłam już całą grę i zaczęłam robić time triale i trochę mnie denerwuje, że nie będę mogła mieć 100% gry :(
_________________
 
 
 
agaco93 
Student



Dołączyła: 07 Mar 2009
Posty: 57
Skąd: Mielec
Wysłany: 31-05-2011, 19:11   

Miałam taki bug ze 3 razy może nie dokładnie tutaj, ale miałam... kręciłam się dookoła nagrody i wciskałam "e" i zupełnie żadnej reakcji... czasami wystarczało zrestartować grę, ale czasem można było po prostu odejść kilka kroków i złapać go linką magnetyczną :)

:pozdro: for :wotr:
_________________
Grafika to nie wszystko:D
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 01-06-2011, 17:53   

Nic nie pomaga, no niestety, będę musiała to jakoś przeboleć ;) Już kilka razy przeszłam Legendę na 100% więc wielkiej tragedii nie będzie :P
_________________
 
 
 
Dee Jay 
Nowicjusz



Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 21
Wysłany: 07-08-2011, 11:43   

Witam

Mam pytanie dotyczące TR Legendy na PC. Czy ta gra obsługuje dźwięk 5.1. Kupiłem jakiś czas temu zestaw takich głośników do kompa ale gdy gram to dźwięk jest bez zmian.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 07-08-2011, 14:29   

Raczej nie. To samo w wypadku TRA. Dopiero na pudełku TRU znajduje się informacja o wykorzystaniu systemu DD.
_________________
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 12-08-2011, 13:01   

A ja mam w Legendzie wyjątkowo paskudny i uparty błąd... Kiedy włączam jeden z poziomów (a dokładnie Kazachstan) za każdym razem gra się zamyka, ponieważ "wystąpił błąd" jak za każdym razem twierdzi mój komp :( raz miałam ten sam problem w TRU, ale tylko raz, a ten powtarza się za każdym razem.! Mam grę przeinstalować czy jak? ;(
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 12-08-2011, 13:25   

Czy błąd ten występuje tylko na Next Genie? Jeśli tak, to nic nie poradzisz. Sam przez to musiałem przechodzić Kazachstan i Nepal (tam też ten błąd się pojawia) na normalnych ustawieniach grafiki.

NG jest bardzo kiepsko zoptymalizowany i na niektórych konfiguracjach gra w tych miejscach się wykrzacza.
_________________
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 12-08-2011, 13:54   

A jeśli włączę NextGena w trakcie przechodzenia poziomu, czyli już po załadowaniu, to wtedy też wystąpi ten błąd?
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 12-08-2011, 13:58   

Lepiej być ostrożnym, z tego co wiem w Kazachstanie gra lubi się często wysypywać przy NG, w Nepalu chyba trochę rzadziej ;)
_________________
 
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 12-08-2011, 14:45   

No, to zobaczę, jak to z tym NG jest, może uda mi się z nim zagrać nawet w Kazachstanie, jak go włączę po załadowaniu poziomu... :)
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 12-08-2011, 16:31   

Dopiero teraz to zauważyłam, ale na stronie WoTR w dziale o TRL w zakładce "techniczne" jest patch, który naprawia błędy z grą w NG. Czy to może naprawić mi ten błąd z Kazachstanem?
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 12-08-2011, 17:25   

Z tego co wiem, w nowszych wydaniach Legendy ten błąd nie występował, więc warto zainstalować łatkę i sprawdzić :)
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.151 sekundy. Zapytań do SQL: 10