FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TR Legend - Problemy i Porady
Autor Wiadomość
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 19-01-2011, 19:34   

K@t napisał/a:
Aby dany strój działał w konkretnym levelu, należy go wybrać zaraz przed jego rozpoczęciem, zaraz po wybraniu go z listy poziomów do powtórzenia.


z tym że ja nie chce niczego powtarzać , tylko grać na bierząco w wybranym stroju. To co, muszę cofnąć się i jeszcze raz skończyć poprzedni level, by zacząć coś jeszcze raz i wtedy stój się zmieni?
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 19-01-2011, 20:00   

A ukończyłaś już grę? Wybieranie poszczególnych strojów możliwe jest tylko w tych levelach, które już mamy za sobą.
_________________
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 19-01-2011, 21:43   

jak piszę, że nie chce czegoś powtarzać, tylko grać na bierząco, to znaczy, że nie skończyłam. jestem na końcówce. i dziwne jest to bo udało mi się wcześniej zmienić strój na przykład w Japonii nie latałam w tej czarnej kietce, tylko w innym stroju, a nie przeszłam Japonii wtedy do końca, ale nie pamiętam jak to zrobiłam, co i gdzie zapisałam.
to jest jakiś sposóbm, jakaś kombinacja zapisywania, tylko no własnie nie pamiętam jaka, trzeba chyba zapisać strój w posiadłości i dalej nie wiem. teraz nie udaje mi się tego zrobić.
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 19-01-2011, 22:14   

inesce, to że przedtem tak Ci się udało, to tylko błąd gry, też tak raz miałam. Jeśli chcesz grać w nowym stroju, musisz wybrać opcję "powtórz poziom", na bieżąco nie da rady.
_________________
 
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 19-01-2011, 22:23   

to beznadzieja w takim razie. po co dają nowe ubrania skoro nie można w nich grać. tylko jak się powtarza , mnie granie w to samo co już przeszłam nie interesuje.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 19-01-2011, 22:24   

No to w takim razie nie pograsz w nowych strojach :p Legenda jest tak krótka i banalna, że jej ponowne przejście to 2h zabawy. Stroje przed każdym nowym levelem można wybierać dopiero w Underworld.
_________________
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 21-01-2011, 01:10   

K@t napisał/a:
No to w takim razie nie pograsz w nowych strojach :p

i co , tak cie to cieszy

mam problem z ostanim boss'em - co jest już większym powodem do uciechy- z innymi nie miałam jakiś problemów, bo jakoś logicznie one akatowały, natomiast ten ostani. najwyżej udało mi się go powalić 2 razy , potem i tak mi zabrakło apteczek.
nie wiem, ale mam wrażenie, że tu są jakieś nierówne szanse, albo mój potwór jest wyjątkowy.
ma ktoś w zanadrzu jakiś chytry sposób na jego pokonanie?
 
 
K.C.T.R 
Nowicjusz


Dołączyła: 11 Paź 2009
Posty: 29
Wysłany: 21-01-2011, 07:57   

Strzelasz do potwora tym mieczem (za Chiny sobie nie przypomnę jak on się nazywał xD ) i jak padnie to podejdź do niego i wciśnij przycisk akcji (chyba-gram na PS2 : D). Cytat z działu TR:Legend na laracroft.pl .
Cytat:
Stara koleżanka zamieniła się w znane nam już monstrum. Od samego początku staraj się unikać jej ciosów i szybkimi ruchami strzelaj w nią pociskami z Excalibura. Gdy padnie, podbiegnij do niej i naciśnij przycisk akcji. Gdy potwór podniesie się, nie dawaj mu odnowić energii, bo cała praca pójdzie na marne. Strzelaj w Amandę, aż straci całą energię. To najtrudniejszy moment całej gry, ale nie łam się i próbuj - w końcu się uda.
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 21-01-2011, 23:42   

w sumie najlogiczniejszym sposobem pokonania ostaniego potwora, jest zacząć od załatwienia żołnierzy i nie zbierać apteczek, wtedy można się nimi poratować w walce z potworem, lecz gdy zaczniemy gre od momentu potwora, apteczek już nie będzie, bo one się niestety nie zapisują >.<
 
 
wonns100 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 3
Wysłany: 04-02-2011, 00:23   

Mam problem z przejściem etapu,gdzie muszę pokonać demona wysłanego przez amandę.gdzie znajduję sie artefakt i jak go zdobyć?pociągnąłem wszystkie dźwignie,następnie użyłem "lasera magnetycznego" i nie wiem co dalej.
 
 
(--AGATA--) 
Praktykant



Dołączyła: 23 Paź 2008
Posty: 111
Wysłany: 04-02-2011, 00:42   

Witaj :)

Po użyciu lasera musisz szybko zejść z maszyny,odbiec od niej na parę kroków i użyć linki magnetycznej . :pozdro:
_________________
One, two – EKO coming for you
Three, four – better lock your door
Five, six – grab your crucifix
Seven, eight – gonna stay up late
Nine, ten – Never sleep again
 
 
wonns100 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 3
Wysłany: 04-02-2011, 15:56   

bez kitu.nie pomyślałem o tym;p dzięki;)
 
 
wonns100 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 3
Wysłany: 04-02-2011, 19:27   

no i mam kolejne pytanie;p jak pokonać "wodne potwory" w Anglii? może jest w necie jakiś poradnik jak pokonywać bosów w poszczególnych etapach? z góry dziękuję
 
 
Dan86 
Student



Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 84
Skąd: Lublin
Wysłany: 04-02-2011, 21:29   

wonns100, obejrzyj ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=UiXVJePjkXk
_________________
Steam: DNA363
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 10-02-2011, 15:33   

nie wiem ale ja mam chyba jakiegos innego potwora tego na końcu. dla mnie to fenomenalne że może on :censored: w lare 4 razy pod rząd zanim ona jeszcze zdązy się podnieść , czy uskoczyć, albo jak mi dobrze idzie to jednym strzałem potrafi zabić ją mimo że ma z pół paska życia, a potwór raz jest błyskawicznie szybki raz nie, traia w nią nawet jeśli ona robi przewroty. to jest dla mnie coś nie tak, i chyba nie jestem taką kompletną sierotą skoro poprzednie potwory nie sprawiały mi wiekszych trudności , a tego po prostu jak dla mnie nie da się przejść, przy najmniej u mnie na lapie. udaje mi sie go powalic 3 razy ale zawsze zabraknie. bardzo jest to frustrujące.
szanse są tu wogóle nie porównywalne. oglądałam filmiki jak go przechodzą inni i stwierdzam że mój potwór jest inaczej zaprogramowany chyba.
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 10-02-2011, 15:44   

Większość jakoś dała radę przejść. Może podłącz myszkę? :D
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
homikwaxy ;) 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Lut 2011
Posty: 2
Wysłany: 10-02-2011, 16:17   

Zależy też jaki wybrałaś poziom trudności jeśli trudny radziła bym ci go zmienić na średni lub łatwy
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 10-02-2011, 17:11   

bez myszki to nawet bym go raz nie powaliła, a nie mozna zmienić poziomu aktualnej gry , chyba że musiałabym powtarzać , ale z tego co pamiętam gram na średnim.
 
 
homikwaxy ;) 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Lut 2011
Posty: 2
Wysłany: 10-02-2011, 17:17   

Zawsze możesz przejść time trale w Anglii i odkryć kod na kuloodporną Lare wtedy potwór nie zabierze ci życia
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 10-02-2011, 17:44   

Ale kody działają tylko na levelach, które się już przeszło ;)
_________________
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 10-02-2011, 21:19   

skupiłam się i udalo mi się powalić potwora 2 razy na jednej apteczce, potem zapodałam drugą, myślałam że tym razem mi się uda i oczywiście :censored: we mnie 2 razy pod rząd tak ze nie zdążyłam nawet odskoczyć i po grze . nie wiem już o co chodzi, ale mam wrażenie że coś tu działa tak bym tego przypadkiem nie przeszła XD D

[ Komentarz dodany przez: K@t: 10-02-2011, 21:36 ]
Nie klniemy bez potrzeby.

[ Komentarz dodany przez: Integral: 10-02-2011, 22:18 ]
Może nie pamięta nazwy potwora?
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 12-02-2011, 11:55   

Integral nie bądź inteligentna na siłę, to nie jest rzeczownik, wynika to ze składni zdania.

[ Komentarz dodany przez: e_g: 12-02-2011, 15:24 ]
kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie :D

[ Komentarz dodany przez: Integral: 12-02-2011, 19:59 ]
No nie, fakt. To emotka.

[ Komentarz dodany przez: K@t: 12-02-2011, 20:53 ]
Ja powstawiałem emotki, bo oryginalnie tam było "pierdolną", cokolwiek by to nie znaczyło.

[ Komentarz dodany przez: Integral: 13-02-2011, 16:55 ]
:D też dobrze.
 
 
Tony 
Praktykant



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 110
Skąd: Kraków
Wysłany: 19-02-2011, 11:02   

witam! Może będzie mi ktoś w stanie pomóc ;) W levelu w Peru, kiedy wjadę motorkiem już na samochód (i powinna być scenka jak Lara przeskakuje do samochodu Anayi) to obraz się przyciemnia, wyskakuje ekran ładowania i rozpoczynam przy następnym check-poincie. Próbowałem pare razy ale to nic nie dało :( Czy mogłby mi ktoś pomóc, ewentualnie podesłać save po tym filmiku?
_________________
Ukończone gry z serii:
- Chronicles
- The Angel of Darkness
- Legenda
- Anniversary
 
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 21-02-2011, 20:17   

pierdolnął jeśli już było, jeśli nie wiesz co to znaczy , to przykro mi i jeśli lubicie czepiać się wszystkiego, by tylko się czepić, chyba macie za dużo czasu

[ Komentarz dodany przez: K@t: 21-02-2011, 20:33 ]
:pozdro: :wotr: :narka: :offtopic:

[ Komentarz dodany przez: Integral: 21-02-2011, 21:49 ]
Widzisz, nie my jedni ;) .
 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 21-03-2011, 17:02   

Mam takie głupie pytanie. Jeżeli już je ktoś tu zadawał to sorry ale ponad 50 stron do szukania to trochę dużo.

Co to jest ten NextGen? W jakich częściach TR on jest? Go trzeba włączyć samemu czy on już jest sam w wgrany?

Wiem ,ze głupie pytanie ale z tego co udało mi się dowiedzieć to tylko to ,ze jest to lepsza grafika, ale nic poza tym. jeżeli byłby ktoś tak miły i wytłumaczyłby mi to, to byłbym bardzo wdzięczny ;) .
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.209 sekundy. Zapytań do SQL: 10