FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TR Legend - Problemy i Porady
Autor Wiadomość
Igi^MBE 
⌖⌖⌖⌖



Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 1987
Skąd: Łódź
Wysłany: 22-04-2006, 10:57   

http://spacetarget.com/ga...er_legend.shtml patch poprawiający ten bład z konfliktem z programami emulującymi :) Np jak ktoś używa daemon tools albo innego sztucznego napędu :) Działa z patchem 1.1
 
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 22-04-2006, 12:03   

No wiecie co ? Wydaje mi się, że na forum nie można podawać linków do CRACKÓW :P Bo to nie jest żaden PATCH tylko CRACK. I to jeszcze administrator :twisted: ŻENADA !!!!
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
slawciun 
Podróżnik


Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 745
Wysłany: 22-04-2006, 12:10   

P@wel mowi prawde... to jest nie legalne :P Patch a Crack sie roznia :P
tym ze Patch poprawia jakosc gry a Crack umozliwia właczenie PIRACKIEJ gry...
Igi nie ładnie.. oj nie ładnie :P
zacytuje jakiegos admina(juz niepamietam kto to pisał:P)
"Takie rzeczy to na priva" :P a tak wogole to np. na forum Prince of Persia jest taki temat o pirackiej wersji... czemu tutaj niemozna dac takiego tematu? :P
 
 
 
Jasmine 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Sty 2006
Posty: 574
Wysłany: 22-04-2006, 18:17   

larcia napisał/a:
Ma ktoś savea ze wszystkimi nagordami do walki z Ruthlandem bo mi nie starcza apteczek itp :P

I jak go pokonać :/
I nie mam wszystkich strojów :P

Seva nie mam, bo gram od początku i jestem dopiero w Boliwi, ale znalazłam coś co może ci się przydać:
http://www.tombraiderchro...oss_movies.html
Ja to zrobiła tak. Zestrzeliłam kryształki ze skał, strzelając przy tym także do niego. Po czym linką trzeba pozwalać te półki, by nie mógł odnowić mocy, ale także trzeba uważać na granaty, i na niego bo jest strasznie szybki. A na końcu załatwić niego. Ja biegłałam w kółko tyłem, tak że miałam do niego dystans. Na niego najlepiej mieć większą broń, szybciej padnie, ale nie zawsze starcza naboi. Raz miałam tak, że prawie wcale nie zabrał mi energi.
Kiedy do niego strzelasz w pewnym momencie będzie się wspinał na półkę i wtedy masz szansę coś zrobić. Powodzenia.
_________________


 
 
Igi^MBE 
⌖⌖⌖⌖



Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 1987
Skąd: Łódź
Wysłany: 23-04-2006, 10:59   

To nie jest crack, wqypraszam sobie takie insynuacje. Zajmowałem się pisaniem cracków przez ładnych kilka lat i wiem czym crack jest. Crack zasadniczo ingeruje w strukturę oryginalnego pliku. A to co wam dałem w nic nie ingeruje. Służy do ominięcia konfliktu programowego. Bo starforce kłóci się z niektórymi programami, jak właśnie np. daemon tools. A po zastosowaniu tego tricku nie kłóci się z niczym. I to coś o co mi chodziło nie ingeruje w żaden sposób w strukturę gry, czy to oryginalnej czy pirata. Więc wypraszasm sobie takie insynuacje jak oskarżanie mnie o piractwo. :)
 
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 23-04-2006, 11:49   

Tak tylko gdy ma się oryginalną grę nie potrzeba tego programu więc służy tylko do pirata :twisted: Jest to nic innego jak program do oszukania gry ;) Gdybyś miał oryginalną grę nie musiałbyś tego używać więc jak tu nie mówić że jesteś piratem ? I jeszcze się chwali że robi cracki nie no śmiechu warte :evil:
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
slawciun 
Podróżnik


Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 745
Wysłany: 23-04-2006, 15:30   

Cytat:
Tak tylko gdy ma się oryginalną grę nie potrzeba tego programu więc służy tylko do pirata Jest to nic innego jak program do oszukania gry Gdybyś miał oryginalną grę nie musiałbyś tego używać więc jak tu nie mówić że jesteś piratem ? I jeszcze się chwali że robi cracki nie no śmiechu warte


P@wel -> sama parwda:P

tak wogole jakie fajne minki :P hehe :684: :fuckoff: :619: :narka: :pozdro: :wotr:
 
 
 
mitozan 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Kwi 2006
Posty: 4
Wysłany: 23-04-2006, 15:48   

Jestem na etapie starego laboratorium w kazachstanie i nie wiem jak przesunąć platformę na prawą stronę(w celu zdobycia złotej nagrody) przy pomocy działka. Nie potrafię przepchnąć platformy przez wzniesienie. Solucja z traider.pl i tombraiderchronicless wogóle mi nie pomogły. Proszę o pomoc.
 
 
Necron 
Student


Dołączyła: 05 Sie 2005
Posty: 42
Wysłany: 23-04-2006, 17:24   

Mitozan--> Trudno powiedzieć bo narazie nie zbieram nagród...

No tak, mam kolejny problem... A mianowicie z potworem Amandy. Robie wszystko tak jak to napisała Kasia Trent, ale mi to nie wychodzi. Widocznie za pozno wychodze z tego urzadzenia. Jest może na to jakiś sposób? Da sie coś z tym zrobic? Bo męcze sie już 2 dzień...
 
 
slawciun 
Podróżnik


Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 745
Wysłany: 23-04-2006, 18:08   

necron->ja zrobiłem tak jak Kasia napisała i udało mi sie wyciagnac ten artefakt :)
 
 
 
Jasmine 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Sty 2006
Posty: 574
Wysłany: 23-04-2006, 20:45   

Wystarczy wyjśc z urządzenia, spojrzeć w górę i rzucić linką, a Lara złapie ten artefact. Co prawda trzeba, to zrobić szybko, bo kule zaczynają spadać, i ten stwór potrafi zepchnąć z fotela.
_________________


 
 
Necron 
Student


Dołączyła: 05 Sie 2005
Posty: 42
Wysłany: 23-04-2006, 21:01   

Już przeszłam :D . Slawciun, Jasmine Dzięki za to :* . Trudne to było. Wszystko trzeba szybko robić. Teraz już jestem w Anglii. Zobaczymy. Mam nadzieje że przejde, bez pomocy :P
 
 
slawciun 
Podróżnik


Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 745
Wysłany: 23-04-2006, 21:31   

ja tylko z tym bossem miałem problem.. a reszte bez zadnych solucji przeszedłem :D :P heh...
 
 
 
Igi^MBE 
⌖⌖⌖⌖



Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 1987
Skąd: Łódź
Wysłany: 23-04-2006, 22:19   

Chwalę się bo samo ich robienie nie jest nielegalne. A co do oszukiwania gry... Spróbuj odpalić oryginał przy wączonym np daemon tools, softice, ida... Nichuja. Nie da sie.
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 24-04-2006, 11:51   

mitozan napisał/a:
Jestem na etapie starego laboratorium w kazachstanie i nie wiem jak przesunąć platformę na prawą stronę(w celu zdobycia złotej nagrody) przy pomocy działka. Nie potrafię przepchnąć platformy przez wzniesienie. Solucja z traider.pl i tombraiderchronicless wogóle mi nie pomogły. Proszę o pomoc.


Spróbuj pchać platformę za uchwyt na samej górze, tam gdzie przymocowana jest do stalowej belki. Musisz dopchnąć ją na sam koniec, za wzniesieniem.
 
 
 
The Pianist 
Praktykant



Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 129
Skąd: Wawa
Wysłany: 25-04-2006, 00:37   

Jestem w Nepalu przy wraku samolotu. Sam jakoś doszedłem do tego, że można sobie przesuwać linką magnetyczną dwa spruchaniałe silniki walące się poza wrakiem po śniegu. Ale dalej nie wiem co mam robić. Niechaj jakaś dobra dusza mi powie wszystko co ja mam zrobić z tym wrakiem. Aha i odkryłem, że jak Lara wejdzie głębiej w wrak to wrak spada. Tylko te dwie rzeczy odkryłem. POMOCY!
_________________

 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 25-04-2006, 08:05   

Musisz jeden z tych silników przesunąć tak, aby przytrzymywał wrak przed spadnięciem. Wejdź do wraku (ale nie za daleko) i pociągnij silnik do siebie, aż znajdzie się w środku. Gdy będzie dobrze ustawiony pojawi się checkpoint.
 
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Dołączył: 28 Mar 2005
Posty: 1825
Wysłany: 25-04-2006, 09:14   

A ja pragnę przypomnieć że jakby coś to na trpl są już solucje ;) Ale to taka skromna uwaga :P
 
 
The Pianist 
Praktykant



Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 129
Skąd: Wawa
Wysłany: 25-04-2006, 11:07   

Wiem, że na www.traider.pl są solucje, ale od wczoraj ta strona mi nie działa nie wiem dlaczego. A wam działa?
_________________

 
 
 
Kamcia 
Odkrywca



Dołączyła: 26 Lip 2005
Posty: 1766
Wysłany: 25-04-2006, 14:17   

Traider chyba wziął się za przebudowę. :lol: To dziwne, wszyscy zmieniają wygląd akurat w jednym czasie, jakby się zmówili. :lol: Albo ściągali z siebie. :>
Pianist, jak chcesz to wyślij mi PW albo napisz na gadu, ja Ci wyśle solucję, bo mam w zapisaną na dysku. ;) :619:
 
 
 
The Pianist 
Praktykant



Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 129
Skąd: Wawa
Wysłany: 25-04-2006, 15:36   

Solucja narazie mi się nie przyda. Właśnie dziś ukończyłem TRL. Ja od niedawna gram w tomby, a TRL jest moim pierwszym tombem, którego przeszedłem w całości. Oczywiście zamierzam przejść każdego tomb raidera.

Jeśli chodzi o pomoc, to bardzo dziękuję za podpowiedź w Nepalu z tym wrakiem. Scenka interaktywna była zajefajna we wraku samolotu. Później miałem małe kłopoty z zagadką przy buddzie, ale dałem sobie z tym radę. Teraz mogę powiedzieć szczerze, że ukończyłem TRL całego i gdyby miał ktoś jakieś problemy to służę pomocą, bo pamiętam wszystko dokładnie, a dziś jeszzce raz zacznę grać od początku. :D
_________________

 
 
 
mitozan 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Kwi 2006
Posty: 4
Wysłany: 28-04-2006, 16:11   

Mam problem ze smokiem na końcu etapu w Anglii. Strzelam w dzwony, ale potwór wydaje się być bardziej zainteresowany Larą niż dźwiękiem wydobywającym się z dzwonów. Wogóle nie chce na nie zwrócić uwagi, żebym mogła linką magnetyczną zwalić mu na łeb klatkę. Co robię źle?
 
 
The Pianist 
Praktykant



Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 129
Skąd: Wawa
Wysłany: 28-04-2006, 17:44   

Musisz tak długo walić pistoletami w jeden dzwon, aż na 100% hydra się zainteresuje wydobywanym dźwiękiem. Będzie to bardzo wyrażnie widać, gdy takowe zainteresowanie od strony potwora zaistnieje. Później oczywiście jak już zainteresowanie będzie, to chowasz migiem pistolety, wyciągasz linkę magnetyczną, która się zachaczy o wysterczającą dźwignię przy dzwonie i ciągniesz za linkę. Wtedy widzisz efektowną mini cut-scenkę, jak potworek dostaje po łepetynie i wkurzony rozwala dzwon. Musisz tak zrobić z każdym dzwonem. POWODZENIA!
_________________

 
 
 
Jasmine 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Sty 2006
Posty: 574
Wysłany: 28-04-2006, 22:25   

Gdy walisz w te wierzyczki, po jakimś czasie będzie słychać taki stłumiony dźwięk, wtedy hydra odwróci się w daną stronę, tylko na pewno musi to zrobić, bo inaczej klatka którą zrzucisz, jej nie trafi. Tylko gdy walisz ze zwykłych pistoletów musisz stać bliżej bo mają krótszy zasięg, ale uważaj nie wpadnij do wody, bo Hydra cię złapie i wyrzuci na brzeg. Stracisz przy tym trochę energii.
_________________


 
 
larcia 
Obieżyświat



Dołączyła: 09 Maj 2005
Posty: 1144
Skąd: Katowice
Wysłany: 29-04-2006, 19:50   

Mam problem w Kazakhstanie :!: (Dołączam screena)

Otóż jestem tam i niby mam rozwalić tym generatorem drzwi co nie...
I to cóś się hamuje na tych metalowych śmieciach i co mam zrobić??
Pomóżcie :!: :!:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2019 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.187 sekundy. Zapytań do SQL: 11