FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Tomb Raider: Legend - Twoja konfiguracja
Autor Wiadomość
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 15-09-2009, 19:11   

Asyenna, wiem że chodzi o karty grafiki :) Ale moja karta grafiki jest dość denna :/ kiedy w tomb raiderze włączam grę daje opcje , grafikę i jest to Next generation contest (czy jakoś tak) i jest zaznaczone na Off ale nie da się włączyć tej opcji. Ale dzięki wielkie za pomoc już sobie poradzę z zainstalowaniem tych kart. :>
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 04-01-2010, 18:27   

Mój aktualny sprzęt i konfiguracja:

System: Windows 7 Ultimate,
Procesor: AMD 64 Athlon X2 245 2,91Ghz na rdzeń,
Karta graficzna: ATi Radeon HD 4650 1,00GB,
Pamięć RAM: 3,00GB
HDD: 500GB

Opcje:

Rozdzielczość: 1280x1024
Grafika NextGen: Tak
Efekty pełnoekranowe: Tak
Głębia pola: Tak
Wygładzanie pełnoekranowe: Tak
Cienie: Tak
Efekty wody: Tak
Odbicia: Tak



Szczerze powiedziawszy wolę grać bez next gena. Nie ma takich braków tekstur, Lara nie wygląda, jakby jej się skóra łuszczyła :gupek: , nie ma HDR...
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Alexak 
Nowicjusz



Dołączyła: 17 Gru 2009
Posty: 28
Skąd: Bruocella
Wysłany: 05-01-2010, 17:58   

Moj sprzet :

System: Windows Vista Family Premium
RAM: 4 GB
Karta graficzna: Nvidia G100 512 MB (Nie polecam :/ )
Procesor: Intel Core Dual Quad G8300 2.50 GHz
HDD: 500 GB

Opcje :

Rozdzielczosc: 1280x1024
Grafika NextGen: Nie
Efekty pelnoekranowe: Tak
Glebia pola: Tak
Wygladzanie pelnoekranowe: Tak
Cienie: Tak
Efekty wody: Tak
Odbicia: Tak

Wynik :

Bez NextGen'a ale ze wszystkimi opcjami wlaczonymi dziala bajecznie,a z Next-Gen'em moge grac dobrze,ale tylko jesli wszystkie inne opcje sa wylaczone :/
Ale jednak wole sie cieszyc gra bez Next'Gen'a bo mi wtedy smiga :D
_________________
- Je crois s'avoir quel est votre problème...
- Quoi,je suis trop...Séduisant?
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 03-02-2010, 12:45   

No własnie, odnośnie NG, szczerze mnie rozczarował ten tryb. Zmieniłem grafike na GF9800GT 1gb ustawiam wszystko na maksa i.... okazuje się że gra wygląda nie wiele lepiej niż na radeonie x1650 karcie duuużo słabszej. Różnica jest widoczna jedynie w pewnych detalach tyle że chodzi płynnie na maksymalnej rozdzielczości. Dalej brakuje tekstur, nadal wystepują mrugania tekstur i nadal miejscami wysypuje się gra :| Porażka ten NG. Nie ma to jak Resident Evil 5 :mrgreen2:

Na dzień dzisiejszy mam:

XP
Pendium D (dual) 3gb
3gb ram
GeForce 9800GT 1gb
dwa dyski 40gb i 160gb

i narazie wszystko śmiga na max detalach :P
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
S3th 
Student



Dołączył: 27 Sty 2008
Posty: 52
Skąd: Rybnik
Wysłany: 03-02-2010, 23:45   

Pełna płynność w obu trybach (minimum 60fps), wszystkie opcje "ON", rozdzielczość 1920x1080, odświeżanie 60Hz.

Intel Core 2 Quad Q9400 2,66GHz,
4GB RAM
GeForce 9800GT (tutaj specyfikacji nie ogarniam więc sorry).
_________________
TR1-5 100%, TR6 - 100%, TRL - 100%, TRA - 100%, TRU - 100%
Wniosek? Są gorsi...
 
 
 
Hrithik_Roshan 
Obieżyświat



Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 1313
Wysłany: 04-02-2010, 16:55   

Obecnie:
W.7
Intel Pentium Dual 2.20ghz
2 GB RAM
ATI Radeon HD 2600 XT

TRL:
Rozdzielczosc: 1280x1024
Grafika NextGen: Nie
Reszta : Tak

Wszystko śmiga aż miło.
NextGen'a nie włączam bo według mnie gra wygląda wtedy po prostu paskudnie.
_________________
"wiara jest rozjebana"
 
 
dariuszotka 
Nowicjusz


Dołączyła: 28 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 28-02-2010, 15:29   

Witka ^^ Jestem nowa na forum.
To ja Wam powiem, że mam ekran 1680 na 1050 i pieklę się strasznie, bo mam zniekształcony obraz. Przechodzę Legend po raz n-ty ze ściągniętym ekranem. Przy odpowiednich ustawieniach obraz mam za szeroki, a przy włączeniu ekranu panoramicznego jest za wąski. Podejrzewam, że proporcje są ustawione na 1.3, albo 1.7, a ja nie mam pojęcia, czy to w ogóle jest możliwe, żeby je zmienić na 1.6. Ot i jestem w kropce.
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1275
Wysłany: 28-02-2010, 22:01   

Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz 2.40GHz
GeForce 9800GT
4GB RAM
Windows Vista Home Basic 64-bit

Rozdzielczość: 1440x900
Grafika NextGen: Tak/Nie
Efekty pełnoekranowe: Tak
Głębia pola: Tak
Wygładzanie pełnoekranowe: Tak/Nie
Cienie: Tak
Efekty wody: Tak
Odbicia: Tak

Gra chodzi bardzo płynnie z włączonym next-genem, lecz z wyłączonym aa. :p Jednak wolę grać bez next-gena, za to z aa, gdyż, jak było często tu wspominane, gra potrafi nieźle się na nim krzaczyć, dodatkowo często są problemy z teksturami, lub ich kompletny brak. :p
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Stjarna 
Student



Dołączyła: 25 Cze 2011
Posty: 30
Wysłany: 29-08-2011, 22:40   

Windows 7 Home Premium x64
Intel Pentium Dual Core T4400 2.2 GHz
nVIDIA GeForce 320M 1 GB
4 GB

Na maksymalnych ustawieniach (z włączonym next-genem) gra chodzi bez zarzutów, choć oczywiście lepiej grać bez next-gena (ładniejsza gra)
 
 
dr LOU BITCH 
Nowicjusz


Dołączył: 08 Wrz 2012
Posty: 13
Wysłany: 30-09-2012, 14:21   

Ja ostatnio zakupiłem TR Legend pomarańczowe wydanie kolekcja klasyki. Grę zainstalowałem na swego poczciwego Windowsa 7 i nacisnąłem przycisk Graj. Jakież wielkie moje rozczarowanie było, gdy gra zamiast się uruchomić wyskoczył komunikat "Program przestał działać". Szok. Przyczyną jest problem APP Crash. Nie mam pojęcia co zrobić, aby uruchomić tę grę. Poprzednie części Underworld i Anniversary działają bez problemu. Czy możecie mi doradzić co zrobić? Słyszałem, że ponoć niezbędna jest instalacja cracka do tej gry. Czy to prawda? Proszę o pomoc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.094 sekundy. Zapytań do SQL: 10