FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Tomb Raider: Legend - Twoja konfiguracja
Autor Wiadomość
anthonyb 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 20-02-2008, 19:51   

jak myslicie pojdzie mi na radeonie 9k 64mb, 256 ramu i procku okolo 1,4?:D ten radeon powiem wam jakis dziwny jest, strasznie wydajna karta... niema co
 
 
teamdox 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 04-03-2008, 19:44   

U mnie na Intel Celeron D 351 3,20 GHZ, 1.50 GB RAM i Geforce 7600gs agp gra mi chodzi w 1024/768, odświeżanie 75 hertzow, wszystkie bajero wl. oprocz next gen. Bez next gen mam stałe 70 fps czasami spadki do 50 ale mam system troche zasyfiony :/

Jesli wlacze next gen to gra sie tak sobie owszem grafa ladna ale czasami tak sie stnie ze sie grac nieda ;/ chyba moj procek juz niewyrabia. Oby mi Underworld poszedzl
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 15-03-2008, 20:46   

Mój Komp:

GeForce 7600 GT
Sempron 3200+
DDR2 1024\533
MB n-Force4

Moja konfiguracja:
Wszystko oprócz cieni, które wg mnie najbardziej "żrą" mam aktywne.
Ustawienia w opcjach Nvidia: wszystko na full. Jedynie AA x4

I wszystko ładnie i płynnie chodzi :)
_________________
 
 
TUSIA 
Praktykant



Dołączyła: 15 Kwi 2007
Posty: 124
Skąd: Zadupie ;p
Wysłany: 18-03-2008, 16:01   

Ja mam:
AMD Athlon 64 x2 4200+ durdzeniowy,
GeForce 8600 GT 512MB
2GB RAM, rozdzielczość 1024 x 768 i chodzi mi płynnnie z wszystkimi efektami i next-gen'em. Odświeżanie mam 70. adriano216, zgadzam się z Tobą. Cienie to koszmar. Musiałam przez nie kartę wymienić bo mi się z leksza cięło z wszystkimi efektami na next-genie.
_________________
"Lucy I'm back!!"
 
 
 
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 18-03-2008, 17:58   

Śmieszą mnie wypowiedzi np. Next-gen śmiga mi na full detalach w dużej rozdzielczości na karce pokroju Geforce 8600GT, nie wspomnie już o gorszych kartach... Tak na prawde z tego co sobie przeglądałem to tylko komputer Kasi Trent może pociągnąć Next-Gen w pełni konfortowo. Ja posiadam Athlona x2 4200+ @2700 2GBRAM i Radeon x1950pro i Next-Gen w 1280x1024 potrafi mieć spadki nawet do 10klatek (np. początek japoni- impreska)

[ Komentarz dodany przez: Jerrem_Y: 18-03-2008, 17:59 ]
No! Chcielibyscie sobie pograc na next-genie!
 
 
Adam9649 
Nowicjusz


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: 28-09-2008, 16:39   

Cześć. Mój komputer to:

Procesor: Celeron 2,54GB
RAM: 512MB
Karta Graficzna: ATi Radeon 9550 / X1050 Series

Moja konfiguracja:
Rozdzielczość: 1024x768pix
Odświeżanie 85Hz
Detale w Opcji 'Display' Na 'ON'

Jednak mam problem. I chciałbym spytać, czy odpaliłby mi tryb Next Generation Content? Albo przynajmniej można ściągnąć jakiś patch?? Proszę o odpowiedź (chodzi mi o pozytywną... xdd). Gra chodzi mi bardzo płynnie... Nie wiem jak to się dzieje, bo mój kolega mi mówi, że musiałbym miec wszystkie detale na off, żeby mi płynnie chodziło.. Grafe mam złą, bo Radeon 9550... :nie:
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 28-09-2008, 17:01   

NextGena odpalisz, ale nie oczekuj zbyt płynnej rozgrywki. Tylko bardzo mocne komputery* nie mają problemów z wyświetlaniem grafiki, przy włączonym trybie nowej generacji. Procesor jeszcze w miarę, ale karta graficzna i pamięć ram pozostawiają wiele do życzenia, jeśli mowa o NextGenie oczywiście.

*w obecnych czasach karta graficzna np. GF8800GT/ADM-ATI HD 48xx i wydajny Core Duo, w zupełności pozwalają cieszyć się wysokim FPS'em w NextGenie.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Adam9649 
Nowicjusz


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: 29-09-2008, 17:00   

Dzięki za odpowiedź. A możesz mi powiedzieć, w jaki sposób go odpalę? :offtopic:
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 29-09-2008, 17:12   

Jeżeli masz go zainstalowanego, to wchodzisz w opcje grafiki i tam masz pozycję 'tryb nowoczesnej grafiki'. Jeżeli nie masz gry z edycji Super$eller, to musisz skontaktować się z Cenegą z prośbą o przysłanie patcha NextGen (będziesz musiał podać numer rejestracyjny gry, imię, nazwisko i adres zamieszkania).
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Adam9649 
Nowicjusz


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: 29-09-2008, 18:55   

Mam to w tych opcjach, ale zawsze gdy na niego najeżdżam, czy kursorem, czy klikam klawiszami, nie mogę go przerzucić na 'on'. Czyli może kupię edycję Super$eller, ale w planach mam kupienie kolekcji klasyki, a nie wiesz, czy w KK* będzie dostępny?


KK - Kolekcja Klasyki

(nie pytam o ściąganie, bo piractwo zabronione... - w tej sprawie pisałem na gg, moje to 13316715.

[ Komentarz dodany przez: Cez: 29-09-2008, 19:01 ]
halo? na privie prosze sie zglosic.
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 29-09-2008, 19:05   

Skoro w opcjach nie masz Next Genu dostępnego to znaczy że masz zbyt słabą kartę graficzną.
Był podawany sposób na odpalenie NG pomijając tę opcję. Poszukaj na forum.
U mnie niestety ten sposób nic nie dał i NG i tak nie ruszył.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
tload08 
Nowicjusz


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 9
Wysłany: 23-11-2008, 21:34   

Haha, a ja odgrzebuję stare tematy, bo Underworld nie jest mi przeznaczony!
:hehe:
Trudno!

Ja mam:
AMD Athlon XP 2600+ (1,92GHz Barton)
GeForce FX 5200 128MB VRAM :gupek: totalna porazka!
512MB RAM (Dual Channel)
80GB HDD

i świetnie mi się gra w TRL lub w TRA tylko gdy mam powyłączane prawie wszystkie efekty!

Moje ustawienie:
1024x768 75Hz
AA - NIE
Fullscreen Effects (czy jak to tam się pisalo) - TAK
NG - nie ma o czym wspominać
Shadows - TAK
Depth of Field - TAK, tylko gdy w rejestrze ustawie 'Low Depth of Field'
Reflections - TAK
Water Effects - TAK

i tak ogolnie mam 22-30klatek/s. - tragedia, ale da sie przezyc
a jak z NG :??:

kiedy go włącze to nie widać połowy obiektów (bo moja karta graficzna ma SM2.0, tyle że nie ma Ultra Shadows, czy jak to tam było) brak cieniowania i gra idzie jakby chciała, a nie mogła - czyli 1klatka/3sekundy, lub jak kto woli 3sekundy/1klatkę.

TRA jakoś śmiga na 1024x768 i z Depth of Field - względnie, ale zawsze :P
 
 
tload08 
Nowicjusz


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 9
Wysłany: 22-12-2008, 18:13   

Wreszcie!
Moja mama sobie kupila laptopa i wreszcie udało mi się jak kolwiek uruchomić tryb Next-Gen

Konfiguracja laptopa:
Intel Dual Core T3200 (2GHz, 1MB L2 na szynie 533MHz)
3GB DDR2 667MHz
160GB HDD
Intel GMA 4500M 1340MB VRAM
1280x800 rozdzielczość
laptop TOSHIBA L300 - polecam :p

i udało mi się wyciągnąć TRL w konfiguracji:

rozdzielczość 800x600 z włączonym Wide
Tryb NG: tak
Refleksje: tak
Efekt wody: tak
Fullscreen Effects: tak
Depth of Field: nie
Shadows: nie

i ilość klatek idzie od 10 (przy dużych lokacjach) do nawet 35 mniej więcej
czasami tylko wyskoczy do Windows, ale wtedy to wiadomo, że trzeba wyłączyć NG na chwilę
 
 
Los_Emilos 
Nowicjusz



Dołączył: 18 Sty 2009
Posty: 6
Skąd: Matrix
Wysłany: 19-01-2009, 10:25   

Na komputerze o specyfikacji:
Windows XP Sp3
Amd Athlon 2000 XP+ (z powodu problemów z zasilaczem nie kręcony)
768MB RAM
GF6600GT z 128MB
gra chodziła mi bez żadnych zacięć lub innych zwolnień:
rozdzielczość 1024x768
wszystkie efekty włączone oprócz wygładzania i ekranu panoramicznego.
_________________

 
 
 
Olo2glory234 
Nowicjusz



Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 2
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 23-01-2009, 18:14   

Mój Sprzet
Windows XP Home Edition SP3
Intel Core Duo CPU
GeForce 9600GTr
2GB Ram
2,66GHz

Moja Konfiguracja
Wszytko na maxa. Od cieni po Grafikę Next Gen.
PIĘKNA GRAFA!!!! Nie tnie sie wogule. Tylko by grac i grać!!! :jumper:
_________________
Alex
 
 
 
Mrówczasss 
Student



Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 71
Wysłany: 28-01-2009, 15:10   

Na moim starym kompie(7 letni) z małymi ulepszeniami, TRL chodził całkiem nieźle, choć czasem się przycinał (na maksymalnych ustawieniach). Mój sprzęt to:

Intel Pentium 4 1.7 GHz
GeForce 7900 GS 512 MB (AGP)
DDR 2 GB /266
Windows XP SP 2

:pozdro:
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 21-02-2009, 21:43   

Zacinał się z ustawieniami na maxa, razem z Next Genem? To może być wina słabego procesora, ale karta graficzna nawet okej.

Mrówczasss napisał/a:
(7 letni)


GF7900 siedmioletni? Musiała być wymieniana k.g. Zostawiłeś pewnie tylko procek i płytę główną, co?
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Mrówczasss 
Student



Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 71
Wysłany: 22-02-2009, 14:26   

Kiedy ten komp był kupowany 7 lat temu to procek i płyta główna były takie jak teraz. A wcześniej to wyglądało tak:

GeForce 2 MX 400 (teraz też ją mam bo 7900 mi się spaliła :P )
256 MB RAM / 266

I narazie nie mam kasy, żeby coś ulepszyć :P W ten oto sposób mam okazję pograć w stare części TR. Jak uzbieram jakiś hajs, to mam zamiar kupić Radeona HD 3850 512 MB (AGP).
 
 
arcio1 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 26-02-2009, 17:42   

Witam.Nie mogę założyć nowego tematu więc uznałęm, że napiszę tutaj.Mam taki problem.Chciałbym otworzyć sobie Tomb Raider Legend w trybie okienkowym tylko nie wiem jak.Mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić?
No a teraz do tematu:
Mój komp:
System-Win XP Home Edition SP3
Intel Core 2 Quad CPU
Q 6600 @ 2.40 GHz
2.40 GHz, 3,25 GB RAM

Ustawienia:
Wszystko na maxa i płynnie chodzi :)
_________________
Gość, daj se siana :P
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 08-09-2009, 19:45   

lol widzę że masz mój nick w opisie .. -.-
Ale do rzeczy, O ile wiem nie da się zrobić legendy w okienku o.x
ale próbuj może ci się uda xd A tak w ogolę to co do wymagań ktoś na innym forum napisał że ma tą zasraną Viste i mu ani legenda ani anniversar nie odpala a na XP odplało.. Heh takie życie -.- Ja se ostatnio ściągnęłam z pewnej strony taki bajerek żeby mi nie mrugał ekran i proszę... Przesto mi się Anniversar nie odpala -.- a przynajmniej nie w całości.. Nie widze tła.. wszystko jest szare tylko widać te przedmioty których można się łapać i które są 3D ... lol

[ Komentarz dodany przez: Jerrem_Y: 08-09-2009, 19:49 ]
Nie, to nie jest Twój nick tylko komenda [ you ] - (bez spacji), która wyświetla nick osoby zalogowanej/czytającej. Także ja widzę tam swój nick, Ty swój itd.
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 14-09-2009, 20:26   

Ej mam pyt (sorry że dwa posty ale nie mogę edytować) czy TR: Legend już się ściąga z opcją next gen czy trzeba zainstalować jakiś patch?? Bo chciałabym grać w next genie niestety mam problem bo nie wiem jak ustawić tę opcje.
 
 
Dan86 
Student



Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 84
Skąd: Lublin
Wysłany: 14-09-2009, 21:14   

Szalona101, grę możesz instalować z next genem lub bez, zależy jakie masz wydanie. Next Gen można włączyć w Opcje>Grafika>Grafika Next Generation (czy jakoś tak), oczywiście jeżeli Twoja karta posiada Pixel Shader 3.0 i Vertex Shader 3.0 ;)

To ja jeszcze przedstawię swoją konfigurację i sprzęt :)
Sprzęt:
Intel Core 2 Duo 2,53 Ghz
GeForce 7300 GS
1,00 GB RAM

Konfiguracja:
W NG wszystko mam wyłączone oprócz efektów wody. W sumie to dobrze chodzi. Czasami się zacina ale to nie przeszkadza.
A jeżeli chodzi o zwykły tryb, tu wszystko mam włączone i chodzi super :)
 
 
Phoebe Poison 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Lut 2007
Posty: 646
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 14-09-2009, 21:40   

Szalona, po pierwsze, na tym forum TRL się nie ściąga. Nie wolno.
Jeśli chodzi o tryb NextGen, to w polskim wydaniu premierowym go nie ma. Należało napisać maila do cenegi z numerem seryjnym twojej gry, a dosyłali płytkę - nie wiem, czy jeszcze to robią. Inne wydania, typu Super$eller, posiadają NextGen, a jeżeli nie możesz go włączyć, może to oznaczać, że masz za słaby komputer.

[ Komentarz dodany przez: Mr Macphisto: 14-09-2009, 22:04 ]
Legendę można ściągnąć legalnie za free.

[ Komentarz dodany przez: kluz_kaa: 14-09-2009, 23:10 ]
Hihihi, widać kto nie śledzi newsów z WoTR :swirek:

POŁĄCZONE-------------------------------------------------------------------------------

Owszem, kluzko, śledzę namiętnie, zdawało mi się jednak, że opcja ta była dostępna tylko przez jakiś czas. Teraz widzę, że pokręciłam, przepraszam za zamieszanie, mea culpa.
_________________
Pain looks great on other people
That's what they're for
 
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 15-09-2009, 18:07   

Dan86, wielkie dzienx za pomoc. :P Chyba nie mam tych dwóch kart (Pixel Shader 3.0 i Vertex Shader 3.0) ale to się da załatwić :thanx:
_________________
Bring Me To Life
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 15-09-2009, 18:16   

Szalona101 napisał/a:
Chyba nie mam tych dwóch kart (Pixel Shader 3.0 i Vertex Shader 3.0) ale to się da załatwić

To nie chodzi o specjalne karty które musisz mieć tylko o opcje twojej karty graficznej.
Podaj jaką masz kartę grafiki. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.213 sekundy. Zapytań do SQL: 11