FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Tomb Raider: Legend - Twoja konfiguracja
Autor Wiadomość
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 17-05-2007, 22:35   

Kliknij PPM na ikonce Nvidii w pasku zadań. Tam znajdź opcję Tempo odświeżania ekranu, gdzie musisz wybrać wartość odpowiednią dla monitora (przykładowo 85Hz). Musisz wiedzieć, jaką maksymalne tempo odświeżania ekranu ma Twój monitor. Gdy to ustawisz powinno być ok :)
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
BeyonceK 
Praktykant



Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 128
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18-05-2007, 14:20   

kluz_kaa, zrobiłem tak jak mówiłeś. Zainstalowałem tamten najnowszy sterownik, zainstalowałem od początku grę i nadal mi się zacina. Ustawienia mam cały czas na domyślne i nie wiem co robić jak mówiłeś że mam dobrego kompa. Czy to może byc wina RAM?? Bo na początku jak włączam kompa to mi pisze przez krótką chwile
128.0mb RAM
Czy da się je zwiększyć mam na kompie podobno 512. Tak jest w ustawieniach napisane i na karcie o kompie. :609:
 
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 18-05-2007, 14:33   

To Ty nie jesteś pewien jakiego masz PC'ta? Wejdź w: Ustawienia (Panel sterowania) :arrow: System. W oknie, które się pojawi w sekcji komputer, masz napisane ile RAMu i jaki procesor ma Twój komp. Aby sprawdzić jaką masz kartę graficzną wejdź (w tym samym oknie) w: zakładka: Sprzęt :arrow: Menadżer Urządzeń :arrow: Karta Graficzna. Gdy to zrobisz, napisz dokładną specyfikę komputera.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
BeyonceK 
Praktykant



Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 128
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18-05-2007, 14:56   

Pentium 4
+Service Pack 2
Windows XP Home Edition
3.20GHz
3.19 GHz
512 Mb RAM
GeForce 6600
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 18-05-2007, 15:54   

Wszystko powinno chodzić idealnie.
Nie złapałeś czasem jakiegoś wira ?
_________________
 
 
BeyonceK 
Praktykant



Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 128
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18-05-2007, 16:05   

Nie na pewno nie bo gra mi się zacinała przed sformatowaniem i po sformatowaniu też mi się zacina.
 
 
 
beatka0802 
Podróżnik



Dołączyła: 23 Mar 2007
Posty: 230
Skąd: Quel'dorei
Wysłany: 27-05-2007, 12:56   

Kurt napisał/a:
co daje opcja Vsync ?


To jest związane z odświeżaniem ekranu podczas gry. :)
_________________
Spoiler:
Eee o co kaman? :D

 
 
Ar2r 
Obieżyświat



Dołączył: 10 Maj 2007
Posty: 810
Skąd: z podwóra
Wysłany: 27-05-2007, 17:58   

Service Pack 2 bardzo spowalnia komputer !! Miałem podobną sytuacje :/ po kolejnym formacie nie instalowałem juz dodatku microsoft (Service Pack 2) dzięki czemu komputer śmiga o wiele szybciej :D
_________________
 
 
mattielicious 
Praktykant



Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 143
Skąd: Szczecin
Wysłany: 03-06-2007, 01:44   

Ale co Ty piszesz za bzdury ? Jak jeszcze miałem XP, to pierwsze, co robiłem, ściągałem SP2 i chodziło dobrze. Wina leży raczej w czymś innym. Wracając do tematu, oto moja maszyna do grania:

Windows Vista Ultimate 32bit
Intel Core 2 Duo E6300 @ 3,02GHz
Asus P5B-E
Galaxy 7900GS @ 600MHz /1900MHz
GoodRam 2 x 1GB Dual Channel 667MHz
Samsung HD160JJ ( 160GB )
Chieftec GPS-450AA-101A

Druga platforma, na której gram w Legend to XBOX 360.

Gra w trybie Next Generation, AA i wszystkimi innymi wodotryskami w rozdzielczości 1280x1024 działa płynnie, nie spada poniżej 30fps, lecz wygląda gorzej niż na X360. Nie ma efektu HDR, Lara niestety się nie brudzi, nie moczy, jest bardzo dużo błędów graficznych typu lina zamiast do ściany, przyczepiona jest do powietrza ( lol ), występują braki tekstur, lub są one półprzezroczyste, no i cienie wyglądają czasem bardzo pixelowato. Oprócz tego twarz Lary błyszczy się jak po solarium.

:narka: :pozdro:
 
 
iraq 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Kwi 2007
Posty: 221
Wysłany: 03-06-2007, 22:06   

sorry jeśli cię obraże ale nie chwalisz ty się troche swoją konsolką i maszysnką PC??? Już chyba w pięciu twoich postach wyczytałam, że masz np. intel core duo 2 i xboxa 360 zaraz naucze się na pamięć tego twojego sprzętu

sorry za :offtopic:
_________________
...
 
 
mattielicious 
Praktykant



Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 143
Skąd: Szczecin
Wysłany: 03-06-2007, 22:16   

Uwierz mi że, nie mam czym się chwalić i nie obraziłem się. Osobiście uważam tego kompa za średniaka, a skoro wszyscy piszą na czym grają, no to chyba nic dziwnego, że napisałem specyfikację techniczną swojej maszyny ? Co do procesora to bez powodu tego nie pisałem i nie pisze o tym co mam na lewo i prawo. Za to mam wrażenie, że bardzo mnie nie lubisz i ciągle próbujesz mi coś udowodnić. Koniec :offtopic:

:narka: :pozdro:
_________________
 
 
Grimlock 
Student



Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 66
Wysłany: 19-09-2007, 00:19   

To i ja się dopiszę :)

- Vista Home Premium 32bit BOX

- Athlon 64 3000+ @ 2,7GHz
- 2GB RAM
- Radeon X1600XT 256MB DDR3
- Eizo Flexcan S1901 SH SlimEdge

Konfiguracja TRL:

Rozdzielczośc 1280x1024
Odświeżanie 60Hz

Next Gen - ON
Depth of Field - OFF
AntiAliasing - OFF
Shadow - ON
Water efects - ON
Reflections - ON


Wrażenia:

W trybie Next Gen Legendę mogę uznac za płynną ponieważ zaczynają się drobne przycinki przy rzekach, jeziorach szczególnie w Ghanie. Po wyłączeniu trybu Next Gen jest super płynnie.
 
 
jaruczek 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 12
Wysłany: 22-09-2007, 14:51   

Ja na sprzęcie

AMD Athlon 64 X2 3600+
1GB DDR2 800mhz
Geforce 7600GS

gram w trybie next genowym w rozdzielczosci 1024/768 bez wiekszych przycinek :) (czasem sie lekkie zdarzają,ale tylko w otwartych lokacjach w dżungli)
 
 
iraq 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Kwi 2007
Posty: 221
Wysłany: 22-09-2007, 18:01   

sprzęt

GF 7600 GS 128 mb
2GB ram
athlon 2x 64 3800

gram na full detalach razem z AA przycina tylko troszke w kazachstanie, ale się tym nie przejmuje, bo niezbyt lubie ten poziom :-P
_________________
...
 
 
bobonton2 
Podróżnik


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 518
Skąd: P-ń
Wysłany: 22-09-2007, 18:17   

hoooooooooooo, ja też nie przepadam za Kazachstanem, tylko strój mi się podoba

:offtopic:
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 23-09-2007, 09:46   

Jeszcze sie tutaj nie wypowiadalam, wiec wkleje swoja konfiguracje.

Mój sprzęt:


Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs)
2 GB RAM

NVIDIA GeForce 8800 GTS

Windows XP Home Edition Service Pack 2

Moja konfiguracja:

1440x900 Widescreeen
AA - ON
Reflections - ON
Water Effects - ON
Shadows - ON
Frequency (odswiezanie) - domyslne
Next Gen: ON
_________________
Miow.
 
 
 
abrzoza1 
Nowicjusz


Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 1
Wysłany: 16-10-2007, 20:58   Tomb Raider na Laptopie

Witam,
Jestem nowy więc jak to juz było to nie bić:) Ewentualnie nakierować na strony.
Chodzi o nowe części Tomb Raidera tj. Legends oraz Anniversary. Czy te gry będą działać na laptopie np. Toshiba Satelite oraz HP Pavilion z procesorami Turionx2, ram 1 GB i karta graficzna GeForce Go 6150 (ew. Radeon Xpress200) - ram współdzielony do max 512mb. Chodzi mi o możliwośc pogrania w znośnych warunkach tzn. bez zacinania, pixeli i wieszania się w akcji.

Pytanie drugie to czy te gry pójdą na układach zintegrowanych GeForce 6100 (256mb) w stacjionarnych PC opartych na procesorze IntelDuo lub odpowiedniku AMD?

Dzięki za wszelkie odpowiedzi
Pzdr
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 17-10-2007, 12:22   

abrzoza1, co do wymogów TRL zobacz tutaj: http://laracroft.pl/tr7/tech.htm
Weź pod uwagę raczej wymagania zalecane.
Natomiast wymogi TRA są tu: http://laracroft.pl/tra/tech.htm
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
keyka 
Nowicjusz


Dołączyła: 19 Wrz 2005
Posty: 5
Wysłany: 17-11-2007, 16:21   

sluchajcie, ja mam problem z trybem nextgen...

parametry mojego kompa:
AMD Athlon 64 x2 Dual-Core Processor 4000+
GeForce 8500 GT
1 GB RAM

gra chodzi super, plynnie, jednak w trybie nextgen sie przycina. co moze byc tego przyczyna?
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 17-11-2007, 16:29   

keyka, patrząc na specyfikację Twojego komputera, to NextGen powinien działać płynnie. Na jakiej rozdzielczości grasz? Masz włączone wszystkie efekty graficzne? Aha, jaki jest zainstalowany system na kompie: XP czy Vista?
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
keyka 
Nowicjusz


Dołączyła: 19 Wrz 2005
Posty: 5
Wysłany: 17-11-2007, 16:41   

XP, service pack 2
rozdzielczosc 1024x768
mam powlaczane wszystkie efekty...
i jeszcze jedno :P zainstalowalam patcha 1.1 i gra sie teraz w ogole nie wlacza :D
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 17-11-2007, 16:50   

keyka, a jaką masz wersję gry? Polską czy angielską? Jeżeli naszą rodzimą, to nie musisz już instalować żadnych patchów, bo gra została już zaktualizowana do najwyżeszej wersji. Wracając do twojego problemu, z płynnością gry. GF 8500 nie jest aż tak wydajną kartą jakby mogło się to wydawać. Na początek wyłącz AntyAliasing, to powinno pomóc, a kiedy gra nadal będzie haczyć, to wyłącz głębie pola. Ewentualnie, gdy chcesz mieć wszystkie detale, to zmniejsz rozdzielczość.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 424
Skąd: Lovitz
Wysłany: 17-11-2007, 17:42   

keyka -> Odpuść sobie ten next-gen, masz za słabą kartę graficzną, lepiej graj w normalnym trybie i ustawieniach na max, mniej się będziesz stresować. A swoją drogą trzeba było dołożyć kilkadziesiąt złotych do 8600GT i miałabyś kartę dwa razy szybszą.
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Godbluff 
Praktykant



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 145
Skąd: W-ch
Wysłany: 07-02-2008, 22:07   

Mój komputer jak w opisie. Nie wiem dlaczego ale wiele osob, które mają słabszy komputer od mojego pisze, że nex-gen in śmiga. Bo u mnie to czasami do 10klatek spada. Może Wam starcza tyle ale dla mnie jest zupełnie niegrywalne. Jest może jakis patch który optymalizuje next=gen?

ogolnie to gram na 1280x1024, wszystko na on ale bez nex-gen, filtrowanie 4/16 włączone. Pozwala mi to na płynną gre w 99,9%, niestety w next-gen płynna gra to jakieś 25%
 
 
Darkpotato 
Nowicjusz



Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 4
Skąd: Suwałki
Wysłany: 16-02-2008, 08:42   

Core 2Duo T7250 2.00GHz
2GB RAM
GeForce 8400M GT
Vista Home Premium

W NextGenie Działa płynnie bez włączonej 'głębi pola'.
[Pozostaje tylko problem niemoknięcia oraz niebrudzenia się Lary :( ]
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.168 sekundy. Zapytań do SQL: 10