FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Tomb Raider: Legend - Twoja konfiguracja
Autor Wiadomość
Kurt 
Student



Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 57
Skąd: Łódź
Wysłany: 01-04-2006, 21:21   Tomb Raider: Legend - Twoja konfiguracja

Często w temacie Premiara ,rozmawiamy o wymaganiach, ustawieniach itd.
Wielu ludziom gra sie zacina lub wogole nie odpala.
Chciałbym ,aby tutaj ludzie wpisywali swoja konfiguracje sprzętową ,a nastepnie Ustawienia jego TR7 i płynność gry. Mam nadzieje ,że Topic ,pomoze niektorym ludzią.

Mój sprzęt:
Windows XP z Service Pack 2
Pentium III 800MHz
GeForce 2 MX 400 64MB
256 RAM

Moja konfiguracja TR7:

640x480
AA - ON //daj off. Igi
Reflections - OFF
Water Effects - OFF
Shadows - OFF
Frequency (odswiezanie) - 60
Inne opcje niedostepne dla kart z serii MX - OFF

Płynność gry:
Gra potrafi przyciąc ,np. w okolicach wodospadu.
Lecz co raz wiecej miejsc zaoobserwowałem ,gdzie gra sie nie tnie.
Dobrym sposobem , jest trzymanie kamery lekko nad głową Lary ,tak żeby nie obejmowało wiekszosci otoczenia [mozemy tak robic gdy znamy droge].
Ogolnie daje 6/10 bo sie przyzwyczaiłem.
_________________
 
 
 
slawciun 
Podróżnik


Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 745
Wysłany: 01-04-2006, 22:31   

no to pisze o moim kompie :P hehe...
Mój sprzęt:
Windows XP z Service Pack 2
Celeron 2.12GHZ
GeForce 4 MX 440 64MB
256 RAM

Moja konfiguracja TR7:
1024x800
AA - OFF
Reflections - ON
Water Effects - ON
Shadows - OFF
Frequency (odswiezanie) - 75

PODSUMOWANIE:
Ogółem gra sie od czasu do czasu przytnie... np. w miejscach gdy wchodzimy w jakby inny obszar całego levelu... przyrywniki w niektorych moemntach zabkuja ale to przez krociutka chwile :) jak na moj sprzet daje 10.10 :) poniewaz i tak sie dziwie ze TR odalił :)
 
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 01-04-2006, 22:44   

Mój sprzęt:
Windows XP z Service Pack 2
AMD Athlon XP 2400+ @ 2,25GHz
ASUS A7V600-X
Gigabyte GeForce 6600 Turbo Force @ 525MHz/700MHz
512MB Seitec DDR400 (400MHz)

Moja konfiguracja TR7:
1280x1024
AA - ON
Reflections - ON
Water Effects - ON
Shadows - ON
Frequency (odswiezanie) - 60
i nie pamiętam co tam jeszcze jest ale wszystko na ON oprócz Widescreen bo jest brzydki ;)

Gra śmiga miodnie bez żadnych przycinek ;) Tak na oko mam 40fps :D Tryb Next Gen sprawia że gra wygląda cudnie ale strasznie sie tnie :P To chyba wszystko ;)
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
dAvv!d 
Podróżnik



Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 211
Skąd: Białystok
Wysłany: 01-04-2006, 22:45   

Sprzęt
Windows XP pro z Service Pack 2
Intel Celeron 2.0 GHz
Ati Radeon 9600 pro
256 ramu

Konfiguracja
1024x768
AA - off
Reflections - on
Water Effects - on
Shadows - on
Frequency - 75

Płynnośc
Gra chodzi bardzo płynnie, poprostu idealnie :) Dopiero gdy uruchomię AA to zaczyna lekko spowalniac.. niedługo będzie więcej ramu więc wszelkie problemy z AA powinny minąc :D
 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 424
Skąd: Lovitz
Wysłany: 01-04-2006, 23:22   

Mój sprzęt:
Windows XP z Service Pack 2
Athlon64 2800+
GeForce 6600GT AGP 128MB
1GB RAM

Moja konfiguracja TR7:
1024x768x32
AA - OFF, ale mam włączone w sterownikach 4A, więc AA jest wymuszane przez stery
Reflections - ON
Water Effects - ON
Shadows - ON
Frequency - 100
Depth of Field - OFF, włączone powoduje różne dziwne artyfakty, cienie i inne badziewie
Dodatkowo w sterach: filtrowanie anizo 4x

Chodzi bardzo płynnie, sprawdzałem Frapsem - na otwartych przestrzeniach 50-70 fps, blisko ścian czy w jaskiniach gdzie niewiele jest szczegółów - do 110fps. Gra się bardzo przyjemnie.

Teraz czekam na update Next Generation, chciałbym chociaż przez chwilę zobaczyć jak to wygląda na żywo, bo płynnie grać na moim sprzęcie chyba się nie da.
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Tom Raider 
Podróżnik



Dołączył: 18 Lip 2005
Posty: 271
Skąd: Suldanesselar
Wysłany: 02-04-2006, 09:23   

Mój sprzęt:
Win Xp + SP2
Celeron 2,4 Ghz
512 MB RAM
Radeon 9550 z 128 mb

Kanfiguracja:
1024x 768
AA- wyłączony
water effects- ON
shadows- ON
refections- ON
frequency- 65

Gra chodzi po prostu idealnie, zero zacięć, chyba, że włącze AA, wtedy z leksza tnie, ale z nawet z wyłączonym anti-alliasingiem gra wygląda powalająco.
_________________
-That sounded permanent.
-Death by irony is always painful... amateurs.
 
 
The Pianist 
Praktykant



Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 129
Skąd: Wawa
Wysłany: 02-04-2006, 14:43   

Mój sprzęt:

Win XP Professional ver. 2002 Service Pack 2
Pentium Inter (R) 4 CPU 1.60GHz
1.60GHz 256MB RAM

NVIDIA GeForce 2 MX/MX 400

Moje ustawienia TR7:

640x480
Refresh Rate 60
Enable VSync off
Enable Shadows on
Enable AA on
Enable Reflections on
Enable Water Effects on

Gra chodzi w miarę płynnie. Lecz zacina się przy wodospadach, jak leci wielki głaz, w wodzie i na filmikach ale tylko gdy jest pokazane kamerą większy krajobraz. Nie chodzi jakoś bardzo cudnie i miodowo, ale można grać. Kupuję pirata pełną wersję i męczę całą grę. :D
_________________

 
 
 
larcia 
Obieżyświat



Dołączyła: 09 Maj 2005
Posty: 1144
Skąd: Katowice
Wysłany: 02-04-2006, 14:47   

Sprzęt
Windows XP pro z Service Pack 2
Intel Celeron 2.8GHz
Ati Radeon 9260 SE
512 RAM
Konfiguracja
1024x768
AA - off
Reflections - on
Water Effects - on
Shadows - on
Frequency - 75

Płynnośc
Kiedy uruchamiam Nową Grę na powyższej konfiguracji to chodzi bardzo ładnie i płynnie natomiast kiedy włączę AA to się tnie :/
 
 
TiNeX 
Podróżnik



Dołączył: 25 Kwi 2004
Posty: 354
Skąd: Zabrze
Wysłany: 02-04-2006, 15:18   

Sprzęt
Windows XP
AMD Athlon XP 2800+
GeForce 4 Titanium 4200
1 GB Ram
Konfiguracja
1024x768
AA - off
Reflections - on
Water Effects - on
Shadows - on
Frequency - 75

Płynnośc
Gra u mnie chodzi znakomicie. Jedynie zatnie się podczas skoku do wody. Ale i tak jestem bardzo zadowolony :)
 
 
 
larcia 
Obieżyświat



Dołączyła: 09 Maj 2005
Posty: 1144
Skąd: Katowice
Wysłany: 02-04-2006, 18:33   

Mam pytanie odnośnie AA czyli Anti czegoś tam:P
Zrobiłam screeny w AA i bez AA.

Plik o nazwie YES posiada AA a plik o nazwie NO nie posiada AA.
jakoś różnicy dużej nie zauważyłam :)

P.S
Wszystkie opcje powłączałam :)
 
 
fanfan100 
Obieżyświat


Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 942
Wysłany: 02-04-2006, 18:38   

Sprzęt
Windows XP Profesional + Service Pack 2
AMD Duron (tm) Procesor
1.60 GHz, 768 MB RAM
Ati Radeon 9600XT Edition 256 MB DDR Memory
Konfiguracja

Refresh Rate 60 ( chyba ale nie jestem pewien :roll: )
Enable VSync - on
Enable Shadows - on
Enable AA - on
Enable Reflections - on
Enable Water Effects - on

Płynność
Gra mi się ani razu nie zacięła :) Nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko chodzi jak powinno :) Cieszę się i licze że tak samo będzie z nex generation :mrgreen:
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 02-04-2006, 20:01   

fanfan100 -> chyba żartujesz ;) U mnie na kupe lepszym kompie od twojego w next gen strasznie haczy :) Człowieku z tym trybem są problemy nawet na GeForce 7800 a ty chcesz grać na takim Radku 9600 ??? KPINY :lol: Na nim nawet nie odpalisz tego trybu :D
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
fanfan100 
Obieżyświat


Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 942
Wysłany: 02-04-2006, 20:07   

Zobaczymy :p Nie wiesz co ten niepozorny komp potrafi zdziałać ;) I tak ci nie uwierzę póki sam się nie sprawdze :P I założę się że wymagania gry są ostro przesadzone i wielu z was też pogra na nex gen :)
 
 
Pilgrim 
Podróżnik



Dołączył: 05 Maj 2005
Posty: 337
Skąd: POLSKA
Wysłany: 02-04-2006, 20:30   

Moja konfiguracja;]
1024 na 768
85
wszystko on oprocz anti asaling
a co to jest to anti asaling jak to wlnczam to gar jest szara wogole czrano i dlatego zem wylanczyl, a tak wogole cudenko gra chodzi plynnie swietna;]
_________________
http://rapidshare.de/file...iler_1.wmv.html
trailer filmu
http://www.youtube.com/watch?v=ucjlvqanKx8
Przygoda, Przygoda i Przygoda
2 Styczeń 2007 rok
Pilgrim Studio
 
 
 
P@wel 
Podróżnik



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 286
Skąd: Szczecin
Wysłany: 02-04-2006, 21:12   

fanfan100 -> aby uruchomić tryb next gen twoja karta graficzna musi mieć pixel shader 3.0 i vertex shader 3.0 ;) Widać że nie jesteś w temacie :D Ktoś cytował z jakiegoś zagranicznego forum że nawet na GeForce 7800 fps spada nawet do 15 ;) Więc powodzenia BUHAHAHAHAHA :lol:
_________________
ABSOLUTELY Angelina Jolie
Maybe I'm crazy but I really love her.
 
 
BradPitt 
Podróżnik



Dołączył: 23 Kwi 2005
Posty: 621
Skąd: Gdynia
Wysłany: 02-04-2006, 22:00   

Czy ktoś z Was próbował moze uruchamiać grę na Win98 ?? Wiem że w wymaganiach pisze że musi to byc co najmniej Win2000 ale zdarzało mi się już uruchmiać gry na Win98 które chodzić na nim nie powinny. To oczywiscie zasługa Service Packa ale nie wiem czy pomoże to w przypadku TRL. Windowsa nie zmienia bo najzwyczajniej zaden inny nie chce mi sie zainstalowac...Próbowałem juz wszystkiego... Różnych windowsów ( nawet oryginała ), instalowałem nawet na swoim dysku ale w nie swoim kopie i i tak potem nie działało....

Czy jest wiec jakas szansa ze TRL odpali mi sie na Win98 ??
_________________
 
 
 
benuś 
Student


Dołączył: 19 Mar 2006
Posty: 49
Wysłany: 02-04-2006, 23:48   

Konfig jak w podpisie.Wszystko na on co sie da w 1600x1200,ale gram w 1280x1024.Niestety,mam nieaktywnego next gena :(
_________________
AMD 3000@4200+,1.5 GB Ram,Epox 9NPA7I NForce 4,HDD 160GB (2x80 Caviar JB),Geforce 7900GT Galaxy/Kocham Crafty Crash Crack
 
 
 
anka 
Student



Dołączyła: 04 Sty 2006
Posty: 89
Skąd: chicago
Wysłany: 03-04-2006, 03:10   

A co to jest service Pack?

U mnie Pentium 4
2.8 Ghz 512 Mb RAM
Radeon 9700

To tajemnicze AA wylaczylam, bo zaczelo sie ciac. Poza tym szadery i reszta bajerow (procz next gena) wlaczona i chodzi bez zadnych ciec. Czyli ogolnie srednia krajowa :mrgreen: :mrgreen: Bardzo sie ciesze i jestem naprawde usatysfakcjonowana. :wink:
 
 
Kurt 
Student



Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 57
Skąd: Łódź
Wysłany: 03-04-2006, 17:53   

lol ,faktycznie wylaczylem to nieszczesne AA ,i jest o wiele lepiej ;p
ale ze mnie lolek ;p
dzieki za porade !
_________________
 
 
 
Takeshi 
Nowicjusz



Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 26
Wysłany: 13-04-2006, 17:08   

Windows Xp SP2
AMD Athlon XP 1800+
255 RAM
NVIDIA GeForce4 MX 440

800x600
60hz

Wszysko mam wyłaczone oprócz DEPH OF FIELD :( nie moge tego wyłączyć czy ktoś wie dlaczego ? :|
Gra chodzi niby płynnie ..chodz czasami starsznie się tnie np. walka z ostatnim Bossem ( koszmar gra tak sie tła ze prawie nie wiedziłem co sie dzieje na ekranie monitora :( ) albo początek Peru (miasto) :/ ..napewno gdybym mógł wyłaczyc te DEPH OF FILELD ..to nie miałbym tego problemu
Czy wie ktoś czemu nie moge wyłaczyc tej opcji ? ;( PLZ Help ;(
Daje 5/10 mojemy sprzętowi
W ogóle to mój pierwszy post na tym 4um ..więc HI :D
 
 
Kurt 
Student



Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 57
Skąd: Łódź
Wysłany: 13-04-2006, 21:49   

również mam ten problem , na szaro mam Depth of Field ON :/
jak to wylaczyc?
_________________
 
 
 
benuś 
Student


Dołączył: 19 Mar 2006
Posty: 49
Wysłany: 14-04-2006, 01:35   

DoP to shadery a gf4mx ich nie ma :D
_________________
AMD 3000@4200+,1.5 GB Ram,Epox 9NPA7I NForce 4,HDD 160GB (2x80 Caviar JB),Geforce 7900GT Galaxy/Kocham Crafty Crash Crack
 
 
 
Kurt 
Student



Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 57
Skąd: Łódź
Wysłany: 14-04-2006, 08:54   

czyli sa nie aktywne. spoko
_________________
 
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Dołączył: 28 Mar 2005
Posty: 1825
Wysłany: 14-04-2006, 09:26   

No ten teges normalnie ja gram all ON poza AA (;() oraz Wildscreen czy coś w tym rodzaju :P I ogólnie gra się nie tnie więc jest dobrze :) Ale wolałbym z wygładzonymi krawędziami ;(
 
 
Kurt 
Student



Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 57
Skąd: Łódź
Wysłany: 14-04-2006, 09:37   

mam takie laikowe pytanko:
co daje opcja Vsync ?
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.197 sekundy. Zapytań do SQL: 10