FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Ukryte animacje
Autor Wiadomość
--=AngiE=-- 
Podróżnik


Dołączyła: 20 Sty 2007
Posty: 609
Wysłany: 30-12-2007, 22:21   

Integral napisał/a:
Mi najbardziej szkoda możliwości wyciągania broni w trybie skradania, przylegania z tą bronią i wyskakiwania zza krawędzi muru


Mi też... Najgorzej z tymi pistoletami. Lara zawsze miała dwa pistolety...
A propos: Tomb of Ancients- wersja beta: Lara podbiega do drążka, skacze, kopie posąg, który odkrywa przejście.
Tomb of Ancients wersja 'teraz' -) : Czasówka. Lara przełącza dźwignię, biegnie uważając na strzałki i kolce, dobiega do zamykających się za nią drzwi.
Mieli gotową animację (LARA_KICKOVERKNIGHT), z tego co widzimy na filmiku (na Youtube: http://pl.youtube.com/watch?v=oTg4Ph2TkZI ) mieli gotowego rycerza itp. Czemu to zabrali?
Gotowa jest animacja rzutu ostrzem- też tego nie ma. Szkoda tego wszystkiego, wina leży po stronie Eidosa i Core tak samo. Core mogli przewidzieć, że odejście od edytora blokowego i przejście na wyższy poziom to nie pięć minut roboty. Eidos mógł nie popędzać. I tyle...



______
pliku Kurta znaleźć nie mogę, wysłałam chyba wtedy nie ten link, przynajmniej tak podejrzewam... :/
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 30-12-2007, 23:30   

http://www.youtube.com/watch?v=b0mbf2irkjw
WTF is that ??
1. Lara strzela z dwuch pistoletów.
2. Kurtis w Cafe Metro... że tak powiem - pada trupem jak długi ...
Ktoś to może jakoś wyjaśnić ??
_________________
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 30-12-2007, 23:40   

Co do strzelania Lary z dwóch pistoletów - to dzięki aplikacji Pizza AOD (poczytaj wcześniejsze posty) :P
Dlaczego Kurtis "pada jak długi" nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że to może być jakiś moment, który potem usunięto z gry... a zresztą to chyba głupi pomysł ;) Widać natomiast że Kurtis został podmieniony z Barmanem z Cafe Metro.. Swoją drogą - fajne :D
 
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 31-12-2007, 00:01   

Menkaure napisał/a:
2. Kurtis w Cafe Metro... że tak powiem - pada trupem jak długi ...
Ktoś to może jakoś wyjaśnić ??

Takie cuda są możliwe dzięki trailerowi - ale nie wiem, czy to pizza czy SCU, czy jeszcze coś innego, bo niestety nie udało mi się czegoś takiego dokonać. W każdym razie da się w ten sposób załatwić także m. in. Luddicka, Janice i Renne.
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 31-12-2007, 11:53   

Pierre'a też się da, poza tym nie trailer tylko trainer ;) trailer to filmik. ;D

Nie wiem czy na pewno, ale raczej jest to pizza cheater, bo mi nigdy coś takiego się nie udało w SCU, Lara po prostu w nich nie celuje :)

Możliwe też, że da się to włączyć w cheat menu(może stąd ta nie działająca opcja "kill all enemies" czy jakoś tak) :)
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
--=AngiE=-- 
Podróżnik


Dołączyła: 20 Sty 2007
Posty: 609
Wysłany: 31-12-2007, 17:20   

Kill all enemies to opcja, która pozwala graczowi na szybkie wyłączenie gry. Skutkiem ubocznym jest widniejące na pulpicie okienko 'Error'.

Przynajmniej w moim przypadku to jakieś lewe g*wno.
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 31-12-2007, 17:31   

Stąd tylko przypuszczenia ;)
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 31-12-2007, 17:33   

pmkkoch napisał/a:
poza tym nie trailer tylko trainer

Tfu, no właśnie. Niedosypiam ^^'

Kill all enemies, jak sama nazwa wskazuje, służy do zabijania wszystkich wrogów, respawn działa w drugą stronę.

Nie wiem co poradzić na wywalanie do windy, bo sama problemu z tą opcją nie mam...
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
--=AngiE=-- 
Podróżnik


Dołączyła: 20 Sty 2007
Posty: 609
Wysłany: 31-12-2007, 17:47   

Czyli u Ciebie działa... Ja za to mam opcję Exit w wersji Kill i Respawn. Nie licząc jeszcze kilku, które sporadycznie działają.
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 31-12-2007, 17:51   

--=AngiE=-- napisał/a:
Czyli u Ciebie działa... Ja za to mam opcję Exit w wersji Kill i Respawn. Nie licząc jeszcze kilku, które sporadycznie działają.

To samo u mnie. Nie działa nic oprócz przeglądu animacji :/
_________________
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 31-12-2007, 17:57   

U mnie działają niektóre opcje w ustawieniach kamery, odkryłem, że jeżeli wybierze się jakąś opcję, to Lara ma taki zestaw ruchów jak na jednym filmiku(Tomb Raider Aod Beta1 Tombs bodajże), jeżeli się stanie i naciśnie przycisk do tyłu/End, to Lara robi przewrót, w wersji Beta był to zwyczajny obrót Lary, kamera się nie ruszała, zresztą jest pokazane działanie w betach tomb of ancients na youtube.
:)
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
--=AngiE=-- 
Podróżnik


Dołączyła: 20 Sty 2007
Posty: 609
Wysłany: 01-01-2008, 12:33   

Widziałam. Bardzo fajny ten obrót zresztą, taki dynamiczny.

U mnie działa trochę więcej, Menkaure :)
 
 
Hubert 
Student



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 32
Skąd: Połczyn Zdrój
Wysłany: 01-01-2008, 20:37   

Sluchajcie czy ktos wie skad mozna sciagnac ten program Pizza AOD bo w 1 poscie tego tematu ten link nie dziala. Prosze pomozcie!! ;(
 
 
 
--=AngiE=-- 
Podróżnik


Dołączyła: 20 Sty 2007
Posty: 609
Wysłany: 01-01-2008, 21:05   

http://www.tombraiderchro...cheatcodes.html

Pierwsze [PizzaDOX Cheat Enabler]

Wystarczy trochę cierpliwości. Kasia Trent podała ten link. Druga strona tematu to naprawdę nie daleko.
 
 
Hubert 
Student



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 32
Skąd: Połczyn Zdrój
Wysłany: 01-01-2008, 21:32   

Dzieki wielkie :pozdro:
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 05-01-2008, 13:14   

Cytat:
U mnie działają niektóre opcje w ustawieniach kamery, odkryłem, że jeżeli wybierze się jakąś opcję, to Lara ma taki zestaw ruchów jak na jednym filmiku(Tomb Raider Aod Beta1 Tombs bodajże), jeżeli się stanie i naciśnie przycisk do tyłu/End, to Lara robi przewrót


Która to opcja konkretnie ? :p
_________________
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 05-01-2008, 13:33   

Camera/Control Variant: Tank Mode (2 of 2) - Tutaj jak się biegnie i kliknie klawisz do tyłu, to Lara robi przewrót, działa to dość topornie ale jednak ;D

Zapewne Lara miała wtedy robić swój dynamiczny obrót, ale on jest dostępny tylko w Animations... Niestety :(

A wiecie co? Działa mi większość opcji! ;D A przynajmniej nie wywalają! ;D
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 05-01-2008, 15:01   

Cytat:
Camera/Control Variant: Tank Mode (2 of 2)

Bzdura, na dłuższą metę nie da się tym trybem grać :p . A podobieństwa do ruchów trailerowych są śladowe.

Cytat:
A wiecie co? Działa mi większość opcji! ;D A przynajmniej nie wywalają! ;D

To samo u mnie, przynajmniej na (dużo) słabszym sprzęcie.
_________________
Don't waste your time or time will waste you
  
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 05-01-2008, 15:02   

Camera/Control Variant: Tank Mode (2 of 2)

A to tym to ja wiem, tylko myśałem, że masz ten obrót "na stojąco" :p
_________________
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 05-01-2008, 19:30   

Ja nie wiem, stosuję się do instrukcji, a gdy wybieram wybieram Single Animation, to wywala mnie do windy :gupek: Kiedyś działało, a dzisiaj nie wiem. Nie mam żadnych patchy, innymi słowy gra jest czysta. Pomoże ktoś?
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 05-01-2008, 19:42   

A sprawdzałeś czy nie został żaden plik po wcześniejszej instalacji AoD?
Zainstaluj jeszcze raz, może zadziała. Możliwe też, że nie jest kompatybilne z sprzętem, zmieniałeś go? Ja np. mam nową płytę główną i mi muzyczki się zacinają albo są przyśpieszone :)
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 05-01-2008, 19:44   

pmkkoch, nic nie zmieniałem, a AOD'a instalowałem pierwszy raz od... bardzo dawna. Żadnych pozostałości po wcześniejszym graniu nie ma :P

EDIT:
Nie ma takiej potrzeby, bo mam nowy dysk, a po jego wymianie, nie instalowałem TRAOD.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
  
 
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 05-01-2008, 19:48   

Możliwe, że w rejestrach były jakieś szmelce po AoD'zie(ja raz tak miałem), usuń AoD'a, usuń pozostałości po nim, sprawdź czy w rejestrach są pozostałości po AoD(Uruchom/Regedit - wpisuj TRAOD Tomb Raider Angel of Darkness itp.)

Zainstaluj ponownie :)
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 05-01-2008, 20:04   

Kluzz, wybrałeś wcześniej opcję Camera Target On Player ? (z menu Camera).
_________________
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 05-01-2008, 20:04   

A jakie masz wydanie? Być może że masz wersję już z patchami. Zdarza się tak.

[ Komentarz dodany przez: K@t: 05-01-2008, 20:07 ]
Napisał przecież, że ma czyste wydanie :p No chyba, że ma już późniejszą edycję gry, ale ta kwestia też była poruszana.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.182 sekundy. Zapytań do SQL: 10