FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy / Bugi / Problemy
Autor Wiadomość
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 03-08-2011, 14:56   

Następnym razem za taki offtop posypią się warny. AoD ma własny dział, nie będę wiecznie przenosić całej dyskusji, tylko ją wywalę.

Na problemy z dźwiękiem w AoD na XP pomagało często wyłączenie przyspieszenia sprzętowego:
http://www.deskshare.com/...celeration.aspx
_________________
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 17-05-2012, 12:07   

Właśnie gram w AOD i podczas scenki z Luddickiem, tej na początku The Monstrum Crimescene, przybiegł policjant i zacząć strzelać w Larę i biegać dookoła :D
Screen: http://i50.tinypic.com/2nib7np.jpg
_________________
 
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 18-05-2012, 23:10   

Zdarza się dość często :) Równie często w tej bądź kolejnej scence (w tedy, gdy Luddick sprzedaje nam maszynowy pistolet) gra się zawiesza - tzn nie do końca, bo postaci się normalnie ruszają, mrugają, słuchac dźwięki otoczenia, ale jakby kolejna część scenki po prostu była zablokowała. Jedyny ratunek to powrót do łindy.

Aż se chyba zagram w TAoD bo nie grałem chyba z pół roku :o
_________________
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 19-05-2012, 13:30   

Menkaure, rzeczywiście raz albo dwa razy miałam tak, że scenka się 'zawiesiła', ale to co opisałam w swoim poprzednim poście zdarzyło mi się dopiero po raz pierwszy ;) A w AOD grałam już wiele razy :P
_________________
 
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 19-05-2012, 13:47   

Spróbuj zwabić psa w to miejsce i aktywować scenkę - nie tylko dwoje policjantów będzie do ciebie cały czas strzelać to jeszcze pies będzie biegać po całym obszarze niejednokrotnie z przedmimi łapami w plecach :p
_________________
 
 
Gregory 
Student



Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 68
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-08-2012, 01:25   

Kochani!

Ostatnio, podczas gry w TRAOD, natknąłem się na dość niecodzienny problem. Problem pojawia się podczas walki z Boaz. Kurtis, po naciśnięciu klawisza zmiany celu, nie ma zamiaru owego celu zmienić. I jestem na 100% pewien że problem nie leży w klawiszu, bo kiedy chce nim obrócić postać o 180 stopni - to działa (poza tym mam nowy komputer). Czy wiecie co można na to poradzić? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuję uprzejmie :)
_________________
Forget about the sunrise
Fight the sleep in your eyes
I don’t wanna miss a second with you
Let’s stay this way forever
It’s only getting better
If we want it to
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 06-08-2012, 08:31   

Z Boaz walczyłem jakieś 2 tygodnie i temu i po raz pierwszy udało mi się ją zabić w jakieś 5 minut, bez żadnych problemów.

Kiedy Boaz ma cztery "otwory" (jezós), to Kurt celuje w pierwsze dwa sam. Kiedy zostaną tylko dwa - celuje w pysk. W momencie jak Boaz zaczynała pluć jadem z pyska, szybko biegłem w jej stronę i ustawiałem się tak, by Kurt był skierowany w stronę któregokolwiek z jej boków. Jeśli celował w pysk, po prostu klepałem szybko klawisz odpowiedzialny za przewrót, aż w końcu Kurt zmienił cel. Dwa strzały i po problemie.

W razie czego polecam solucję na stronie Stelli, opisuje ona krok po kroku całą walkę, bardzo pomocne.
_________________
 
 
Gregory 
Student



Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 68
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-08-2012, 20:26   

K@t napisał/a:
Jeśli celował w pysk, po prostu klepałem szybko klawisz odpowiedzialny za przewrót, aż w końcu Kurt zmienił cel. Dwa strzały i po problemie.

W razie czego polecam solucję na stronie Stelli, opisuje ona krok po kroku całą walkę, bardzo pomocne.


Na stronie Stelli juz byłem (i bywam regularnie, bo strona jest wybitna), ale niestety nie znalazłem tam pomocy :( Bo to nie jest kwestia tego, że nie wiem co trzeba nacisnąć nie :) Chodzi o to, że ten przycisk zmiany celu/przewrotu, działa tylko kiedy chce wykonać przewrót, a kiedy chcę zmienić cel - to już nie. Wiesz o co tu może chodzić ?
_________________
Forget about the sunrise
Fight the sleep in your eyes
I don’t wanna miss a second with you
Let’s stay this way forever
It’s only getting better
If we want it to
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 06-08-2012, 21:27   

Nie mam pojęcia w takim razie co może być problemem :o Sprawdzałeś w opcjach, czy można przypisać inny klawisz pod zmianę celowania?

edit

Ok, nie da się, nie mam pomysłów niestety.
_________________
 
 
Gregory 
Student



Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 68
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-08-2012, 23:38   

K@t napisał/a:
Nie mam pojęcia w takim razie co może być problemem :o Sprawdzałeś w opcjach, czy można przypisać inny klawisz pod zmianę celowania?

edit

Ok, nie da się, nie mam pomysłów niestety.


No nic... Dzieki za dobre chęci :) A co do opcji sterowania to zmieniałem to wielokrotnie. Niestety rodzaj klawisza jak sie okazało nie ma tu znaczenia ;/ W dalszym ciągu przewrót - tak, zmiana celu - nie...
_________________
Forget about the sunrise
Fight the sleep in your eyes
I don’t wanna miss a second with you
Let’s stay this way forever
It’s only getting better
If we want it to
 
 
 
R4idery 
Student



Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 17-08-2012, 18:17   

Mam problem .. gram na laptopie i nie mam tej drugiej klawiatury numerycznej, a nie mogę przypisać klawisza rozglądania się pod coś innego .. ciężko mi się bez tego gra. Da się coś z tym zrobić?
 
 
bobban 
Nowicjusz



Dołączyła: 14 Lip 2013
Posty: 13
Wysłany: 21-08-2013, 13:03   

Witam,mam pewien problem.Po uruchomieniu TAOD z wersji ,,Kolekcja Klasyki'' na moim laptopie widać jedynie czarny ekran. Dodam,że mam laptopa z Windows 8.Z góry dziękuję za pomoc.
_________________
Ukończyłam:
TR Legend
TR Underworld

Tomb Raider uzależnia :D

Nie lubię Tomb Raider 2013 -.-
 
 
bobban 
Nowicjusz



Dołączyła: 14 Lip 2013
Posty: 13
Wysłany: 21-08-2013, 18:57   

Wcześniejszy post już nieaktualny,proszę o usunięcie go. :thanx:
_________________
Ukończyłam:
TR Legend
TR Underworld

Tomb Raider uzależnia :D

Nie lubię Tomb Raider 2013 -.-
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 26-08-2013, 10:05   

Postów z rozwiązanymi problemami nie usuwamy. Więcej - warto by napisać jak się problem rozwiązało, w razie gdyby ktoś w przyszłości napotkał podobny ;) .
_________________
 
 
bobban 
Nowicjusz



Dołączyła: 14 Lip 2013
Posty: 13
Wysłany: 26-08-2013, 14:12   

A więc napiszę jak problem rozwiązałem :) W ustawieniach karty graficznej zaznaczyłem punkt VMR9 i gotowe. Ktoś już o tym na forum pisał,a ja wcześniej tego nie zauważyłem :)
_________________
Ukończyłam:
TR Legend
TR Underworld

Tomb Raider uzależnia :D

Nie lubię Tomb Raider 2013 -.-
 
 
rebel 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Gru 2013
Posty: 8
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 01-01-2014, 16:20   

Hejka, pomoże/wyjaśni mi ktoś pewna sytuację?
Mam problem w Paryskim Gettcie ( jak to się odmienia XD ), a mianowicie, gdy podchodzę do Bernarda i zaczynam z nim rozmawiać ( aby zdobyć informacje o tym klubie Le Serpent [?] Rouge ) to on, dosłownie, zacina mi się! I to jeszcze w tym samym zdaniu "Odejdź ode mnie". Żaden przycisk nie działa, nie mogę ani zapisać, ani wyjść do menu, ani nawet wczytać ostatni save!
Czy wy też mieliście taką sytuację?
 
 
 
Przemo 
Student


Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 63
Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-01-2014, 19:34   

U mnie takiej sytuacji nie było w grze w Paryskim Gettcie, kiedy podchodziłem do Bernarda i zacząłem z nim rozmawiać. A jak masz zainstalowaną grę? Odpala się na jednej płycie? Czy wybrałaś instalacje maksymalną, czy inną? Może by wystarczyło przeczyścić ścierką z mikrofibry płytę i może pójdzie dalej.
 
 
rebel 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Gru 2013
Posty: 8
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 01-01-2014, 21:35   

Ojeju, instalację wybrałam maksymalną, gra jest oryginalna ( kupiona, a nie ściągnięta z Internetu ). Nie rozumiem, o co chodzi z otwarzaniem z jednej płyty. Daję płytę numer 1, jeśli o to chodzi.
Czasami mam jeszcze gorszy problem ( znowu w tym Gettcie, kurna! ), a mianowicie znikające tekstury. Tu mi nie chodzi o kawałek chodnika czy ściany, mi znika tekstura z całego poziomu!! Zostają jedynie obiekty interaktywne tj. studzienka kanalizacyjna, drzwi!!!!
 
 
 
vardoger 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Maj 2011
Posty: 11
Wysłany: 01-01-2014, 21:46   

Dziwne... u mnie czegoś takiego nie ma. Ogarnij może patche, jeśli jeszcze nie masz, tak nic innego mi nie przychodzi do głowy. W sytuacji z Bernardem ewentualnie można tyle zrobić, co pójść do Pierra w tej sprawie (o ile nie pomieszałam faktów) jeśli taki bug się pojawia. Co do teorii z płytą, to jeśli jest pełna instalacja, to raczej nie jest to wina owej płyty.
 
 
Evil 
Student



Dołączył: 21 Sty 2014
Posty: 31
Skąd: Z daleka :)
Wysłany: 27-01-2014, 17:54   

Ja mam znowu problem z instalacją. Kiedy instaluje wyskakuje mi błąd pliku mapy PARIS5. Pomóżcie plis. Miałem Aod kupionego na allegro ale mi zginął i teraz pożyczyłem od kuzyna a on pobrał z neta ... jemu poszła a mi nie.
_________________
Nadzwyczajne jest to co robimy, a nie to kim jesteśmy... <3 Dobrodzieje są wśród nasss...
 
 
Evil 
Student



Dołączył: 21 Sty 2014
Posty: 31
Skąd: Z daleka :)
Wysłany: 28-01-2014, 13:51   

Ludzie przy instalacji wyskakuje mi okno Error 1305. Error reading from file D:/Data/Maps/PARIS5_5.GMX.CLZ Verify that the file exists and that you can access it.[/b]
Pomocy nie zadziałało na innym komputerze czy to może wada płyty czy tego TR. ;( :gupek: :fire: :!!: :!!: :!!:
_________________
Nadzwyczajne jest to co robimy, a nie to kim jesteśmy... <3 Dobrodzieje są wśród nasss...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 28-01-2014, 15:06   

Jeśli nie zadziałało na innym komputerze, to prawdopodobnie jest to wina płyty/plików na niej. Jaka to wersja gry? Skąd?
_________________
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 28-01-2014, 17:53   

Posty usunięte. Nie piracimy i piractwa TR nie propagujemy w żadnej formie. Zwłaszcza, że oryginalną grę (i całą serię) można wyrwać za grosze, dosłownie. Następnym razem będzie warn, więc tym samym kończymy temat problemów z instalacją.
_________________
 
 
ADR8000 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Kwi 2014
Posty: 5
Wysłany: 21-04-2014, 16:49   

Witam!
Mam problem z płytami, a mianowicie full instalacja na dysku - normalnie można grać, aż do momentu kiedy w parish getto po wpisaniu pinu do drzwi i wczytywania się poziomu z cmentarzem - wyskakuje "please insert disk 1" - po włożeniu płyty pomieli trochę napęd i dalej nic - nadal włóż płytę - tylko po co jak jest full instalacja? Próbowałem z minimalną instalacją i przed tym momentem z cmentarzem normalnie wczytuje poziomy z płyty. Próbowałem różne instalacje, patche - nawet obraz płyty 1 zrobiłem - nadal nic i grać dalej nie można.
A i jeszcze takie pytanie te patche to wystarczy v52 tylko wgrać? Czy wszystkie w kolejności od v42?
Edit jeszcze próbowałem odpalić poziom z pod programu TRAOD SCU - też nie idzie, ale następny poziom Buchard"s hideout normalnie działa jak i inny. Jak nie to jak ktoś by mógł podesłać sensowny save w kryjówce buchard.
Edit2 odpowiedni save znalazłem :)
Pozdrawiam.
 
 
ADR8000 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Kwi 2014
Posty: 5
Wysłany: 21-04-2014, 18:37   

Już myślałem, że sobie pogram, a tu znowu cd 1 - tym razem poziom the louvre.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.17 sekundy. Zapytań do SQL: 10