FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy / Bugi / Problemy
Autor Wiadomość
zaqwes123 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 5
Wysłany: 21-12-2010, 14:59   

Jako że to pierwszy post chciałbym wszystkich serdecznie powitać.

Czy tylko u mnie podczas dialogów czasami niema głosów postaci (tzn. postacie ruszają ustami ale nic nie słychać)? Można na to coś poradzić?
 
 
berglind 
Nowicjusz



Dołączyła: 30 Kwi 2007
Posty: 24
Wysłany: 06-03-2011, 15:01   

Mam problem i nie wiem co robić. Proszę o pomoc.

Podczas gry na Strahov Fortress w połowie poziomu (zaraz po tym jak Lara wyłącza zasilanie i wypuszcza tego wstrętnego stwora) wyrzuca mnie z gry. Próbowałam zainstalować AOD jeszcze raz ale niestety jest to samo ;(

Może koś z was byłby tak miły i ma save'a po wyżej wymienionej "cut scene"?
_________________
Kierujemy nasze spojrzenia ku niebiosom, a niebiosa są puste.
 
 
 
Ksandarus 
Praktykant



Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 156
Wysłany: 07-03-2011, 00:20   

berglind napisał/a:
Podczas gry na Strahov Fortress w połowie poziomu (zaraz po tym jak Lara wyłącza zasilanie i wypuszcza tego wstrętnego stwora) wyrzuca mnie z gry. Próbowałam zainstalować AOD jeszcze raz ale niestety jest to samo ;(
Potestuj zmienając tryb zgodności , a jeśli to nie pomoże w opcjach grafiki pozmieniaj "Format RGB" i "Format ARGB" , a jeśli nadal nie będzie działać, to nie wiem jak ci pomóc.
 
 
berglind 
Nowicjusz



Dołączyła: 30 Kwi 2007
Posty: 24
Wysłany: 07-03-2011, 09:07   

A gdzie jest ten tryb zgodności? Zmiana formatu nic nie dała, nadal mi przerywa grę w tym samym miejscu :(
_________________
Kierujemy nasze spojrzenia ku niebiosom, a niebiosa są puste.
 
 
 
Ksandarus 
Praktykant



Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 156
Wysłany: 07-03-2011, 17:15   

Prawym przyciskiem myszy na ikonkę gry > Właściwości > naciskasz zakładkę: "Zgodność" > Zaznaczasz: "Uruchom ten program w trybie zgodności z", no i po prostu wybierasz.
 
 
berglind 
Nowicjusz



Dołączyła: 30 Kwi 2007
Posty: 24
Wysłany: 07-03-2011, 17:39   

Dziękuję za pomoc.. mam nadzieję, że się uda :)
_________________
Kierujemy nasze spojrzenia ku niebiosom, a niebiosa są puste.
 
 
 
berglind 
Nowicjusz



Dołączyła: 30 Kwi 2007
Posty: 24
Wysłany: 07-03-2011, 18:46   

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie AoD. Może nieco odbiegać od tematu ale nie bardzo wiem gdzie go umieścić.

Co muszę zrobić żeby Lara bardzo szybko biegała? :(
_________________
Kierujemy nasze spojrzenia ku niebiosom, a niebiosa są puste.
 
 
 
Ksandarus 
Praktykant



Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 156
Wysłany: 07-03-2011, 19:29   

Przy biegnięciu nacisnąć przycisk patrzenia, to był numeryczny "ins" albo "del".
 
 
ermitrudefay123 
Student



Dołączyła: 03 Cze 2011
Posty: 48
Skąd: Strahov- Praga
Wysłany: 08-06-2011, 11:57   

Witam wszystkich!
Mam ogromny problem, ale chyba jak każdy przy walce z Boaz...

Nie mam pojęcia, którym klawiszem zmieniać cel. Próbowałam ,,Endem", jak to gdzieś było napisane, ale po naciśnięciu Kurtis chowa broń, a nie zmienia cel....
Wie ktoś może, który jeszcze klawisz powinnam wypróbować?
_________________
,,Szkoda, że nie dostaję dolara za każdym razem, gdy słyszę, jak różni szaleńcy składają takie obietnice..." - Lara Croft, Angel of Darkness
 
 
Autumn 
WoTR Team



Dołączyła: 15 Maj 2007
Posty: 58
Skąd: Wonderland
Wysłany: 08-06-2011, 13:24   

sprawdz gdzie masz 'obrot' i sprobuj tym klawiszem
 
 
ermitrudefay123 
Student



Dołączyła: 03 Cze 2011
Posty: 48
Skąd: Strahov- Praga
Wysłany: 08-06-2011, 17:01   

Nie wiedziałam, że Boaz jest taka łatwa kiedy zna się klawisz zmieniania celu.
Ustawiłam domyślne i teraz Endem faktycznie można zmienić ten cel.
Dziękuję za pomoc.
_________________
,,Szkoda, że nie dostaję dolara za każdym razem, gdy słyszę, jak różni szaleńcy składają takie obietnice..." - Lara Croft, Angel of Darkness
 
 
eda08 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 24-06-2011, 11:03   

Witam
Proszę o pomoc, a raczej mój tata prosi, bo ja w grę nie gram. Tata doszedł do misji Bouchard's Hideout i jest teraz w pomieszczeniu gdzie trzeba przesunąć pudło do przodu, w stronę krat, żeby wejść do góry i przełączyć dźwignię. I tu ma problem, bo jak dosunie te pudło i wejdzie na nie to Lara nie może wysoko podskoczyć i złapać się tej wysuniętej części. Z daleka widać, że jak podskakuje to jeszcze spory kawałek brakuje jej, żeby się tam dostać. Czy tu trzeba jakiejś kombinacji przycisków? Tata próbował już chyba wszystkiego. Może to jakiś błąd w grze? Dodam, że to gra na PS2.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-06-2011, 12:23   

Niech Tata spróbuje przesunąć pudło trochę bardziej w lewo/prawo i znowu max. do przodu. Z tego co pamiętam to doskoczyć tam można z jednego określonego miejsca i dlatego pudło trzeba podsunąć dość dokładnie, co może być irytujące.

http://www.youtube.com/watch?v=5VDQtXfEKSg - dokładnie na początku 7 minuty widać gdzie najlepiej je ustawić.
_________________
 
 
eda08 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 28-06-2011, 12:25   

No właśnie chodzi o to, że już godziny spędził na przestawianiu pudła i podskokach w różnych miejscach :/ Nie pomogły filmiki na yt. Nagrałam jak to mniej więcej wygląda
http://www.youtube.com/watch?v=rthO4zms-C8 jakoś kiepska, bo nagranie z aparatu, ale chciałam pokazać jak poskakuje. Jakieś sugestie? Z góry dziękuję.
 
 
Autumn 
WoTR Team



Dołączyła: 15 Maj 2007
Posty: 58
Skąd: Wonderland
Wysłany: 28-06-2011, 12:30   

postaraj się nie naciskać strzałki w przód do momentu w którym Lara nie będzie już wisieć, podchodź tylko małymi kroczkami coraz bliżej i wciskaj sam skok
 
 
Sky_lark 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Cze 2011
Posty: 9
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 28-06-2011, 16:23   

Mam problem.
Po zainstalowaniu TRAOD i patcha polonizującego włączam grę i Lara jest... niebieska, a po 5 sekundach gra wywala do Windowsa i wyświetla się komunikat:



Ustawiałam tryb zgodności, ściągnęłam sterowniki i nic. Grałam w TRAOD niedawno i nic takiego nie miało miejsca.Wie ktoś jak to rozwiązać? :(
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1275
Wysłany: 30-06-2011, 11:07   

Wejdź do Dodaj/Usuń programy i wypisz wszystkie rodzaje Microsoft Visual C++ jakie masz tam wypisane.
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Sky_lark 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Cze 2011
Posty: 9
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 01-07-2011, 12:55   

Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable

Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - KB2467174 - x86 9.0.30729.5570

Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.4148

Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.6161
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1275
Wysłany: 02-07-2011, 01:04   

Wygląda w porządku. No dobrze, a sprawdzałaś jak działa na ustawieniach Fixed Function Hardware? W launcherze kliknij Ustawienia, przejdź do zakładki o nazwie twojej karty graficznej i znajdź przycisk "FF", możesz również spróbować zmienić tryb renderowania na "Software". Jeśli zadziała, to znaczy, że musisz wybadać która opcja w konfiguracji powoduje wyłączanie się gry. Jeśli nie, no cóż, sprawdź czy gra zadziała jeśli zainstalujesz ją bez patcha polonizującego albo z ustawieniami minimalnymi(instalator nie skopiuje min. plików muzycznych czy leveli).
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Sky_lark 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Cze 2011
Posty: 9
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 02-07-2011, 15:03   

OK, zainstalowałam z ustawieniami minimalnymi i bez patcha polonizującego i działa, ustawień nie zmieniałam, więc wydaję mi sie że z płytką z patchem jest coś nie tak. :thanx: :)
 
 
ermitrudefay123 
Student



Dołączyła: 03 Cze 2011
Posty: 48
Skąd: Strahov- Praga
Wysłany: 03-08-2011, 00:30   

Invicta napisał/a:
O, tak, w AoD też natknęłam się na kilka fajnych tekstów... tylko wielka szkoda, że u mnie w tej części Lara mówi jakieś 10 razy szybciej niż powinna (podobno nie tylko u mnie) i wychodzi mieszanina pisków, brzmi to dosyć dziwnie. Na dodatek wiem, jak to naprawić, ale na moim kompie jest to niemożliwe... Ale niewiele mi to przeszkadza, w końcu od czego są napisy :P


Też miałam ten problem ;/. Kiedy wyłączałam bodajże akumulację dźwiękową to Lara mówiła okej, ale za to w tle trzaskały inne dźwięki,ale dało radę wytrzymać. Miałam głos Lary, ale za to muzykę ściętą...
Na pewno się da! Próbuj w dźwiękach systemowych poprzestawiać ich szybkość, pokombinuj. Albo w ustawieniach gry akumulację wyłącz.
_________________
,,Szkoda, że nie dostaję dolara za każdym razem, gdy słyszę, jak różni szaleńcy składają takie obietnice..." - Lara Croft, Angel of Darkness
 
 
ermitrudefay123 
Student



Dołączyła: 03 Cze 2011
Posty: 48
Skąd: Strahov- Praga
Wysłany: 03-08-2011, 00:31   

GeBeT napisał/a:
U mnie też chodzi za szybko.


No to kombinuj w dźwiękach systemowych. Te piski psują klimat.
_________________
,,Szkoda, że nie dostaję dolara za każdym razem, gdy słyszę, jak różni szaleńcy składają takie obietnice..." - Lara Croft, Angel of Darkness
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-08-2011, 11:06   

Coś tam próbowałem, ale informatyka, to nie moja dziedzina :(
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
ermitrudefay123 
Student



Dołączyła: 03 Cze 2011
Posty: 48
Skąd: Strahov- Praga
Wysłany: 03-08-2011, 11:45   

GeBeT napisał/a:
Coś tam próbowałem, ale informatyka, to nie moja dziedzina :(


Nie trzeba być informatykiem żeby to naprawić, uwierz mi.
Masz system Windows XP czy siódemkę? Podałabym ci gdzie masz grzebać.
_________________
,,Szkoda, że nie dostaję dolara za każdym razem, gdy słyszę, jak różni szaleńcy składają takie obietnice..." - Lara Croft, Angel of Darkness
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-08-2011, 14:15   

Mam Windows XP (Proffesjonal, nie home edition). Próbowałem na razie coś tam na zmieniać w opcjach AUDIO.
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.126 sekundy. Zapytań do SQL: 10