FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy / Bugi / Problemy
Autor Wiadomość
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 04-01-2006, 13:44   

_________________
Miow.
 
 
 
A_DAM 
Podróżnik



Dołączył: 15 Kwi 2005
Posty: 738
Skąd: Surrey ;)
Wysłany: 04-01-2006, 16:29   

_________________
...:::...
Moje słitaśne Forum[/size]
 
 
era
Gość
Wysłany: 03-02-2006, 14:06   

 
 
A_DAM 
Podróżnik



Dołączył: 15 Kwi 2005
Posty: 738
Skąd: Surrey ;)
Wysłany: 03-02-2006, 15:49   

_________________
...:::...
Moje słitaśne Forum[/size]
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 03-02-2006, 18:00   

_________________
Miow.
 
 
 
Łapa2 
Praktykant


Dołączyła: 03 Gru 2005
Posty: 103
Wysłany: 10-02-2006, 14:00   

Ja niedawno po raz drugi przechodziłam Apartament Von Croya i trafiłam na dziwne zjawisko.Otóż amunicja, która tam leży (koło kolumny) jest amunicją do Riga 09. I gdy ją wzięłam, zobaczyłam,że nie zniknęła z podłogi, więc wzięłam jeszcze raz i tak przez 10 min. się męczyłam.Gdy już wszystko zebrałam okazało się, żę mam około 200 magazynków. Pozatym, w 1 levelu Pragi-Miejsce przestępstwa/zbrodni Monstrum, w miejscu, w którym można było otworzyc klapę młotkiem (na placu głównym) i wziąc apteczkę, też przytrafiło mi się coś dziwnego. Otóż gdy wracałam i weszłam po drbince i podeszłam do ściany i chciałam podskoczyc i złapac się krawędzi przez wypadek wcisnęłam Alt+Ctrl (przyzwyczajenie), uruchomiła mi się scenka z Bouchardem, jak Lara go ogłusza i pojawił się napis: Nie mogę tego otworzyc, który się pojawia przy czerwonych drzwiach po koniec levelu, oczywiscie potem gra mi się zacięła, ale fajnie to wyglądało :D
 
 
Łapa2 
Praktykant


Dołączyła: 03 Gru 2005
Posty: 103
Wysłany: 11-02-2006, 11:46   

Słuchajcie, co mam robic? Gdy włączam TRAOD, gra zaczyna mi się uruchamiac, a potem wyłącza się, pokazuje się pulpit i wyskakuje komunikat:

The Following Error has occured

SYS_ERROR_D3D_CREATE_DEVICE

Co mam zrobic?
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 11-02-2006, 15:27   

Kod:
Upewnij się, że w ustawieniach gry (opcja Settings w menu startowym TAOD) zaznaczona jest opcja enable w zakładce karty graficznej. Jeśli tak, można poeksperymentować, odznaczając różne opcje (pole Options) graficzne (opcje zaciemnione nie są obsługiwane przez Twoją kartę).


Jeśli to nie pomoże, przeinstaluj sterowniki do karty graficznej.

:607:
_________________
Miow.
 
 
 
larcia 
Obieżyświat



Dołączyła: 09 Maj 2005
Posty: 1144
Skąd: Katowice
Wysłany: 11-02-2006, 16:53   

hehe dzięki Kasiu mnie też się czasem tak robi mimo,że mam oryginał ;)
To już mam na to sposób a tak to od nowa instalowałam grę ;)

Jeden problem z głowy :D
 
 
darekch 
See you in Valhalla


Dołączył: 24 Gru 2005
Posty: 481
Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 15-02-2006, 11:23   

Mam problem z TR6AOD, a mianowicie w levelu "Sanitarium". Po otworzeniu drzwi z tabliczką z kodem 38471 (naprzeciw rozwalonej stołówki) schodze Kutrisem na dół, aby tam wejść. wchodzę w pomieszczenie, ide po schodach na górę, podchodzę do zamkniętych drzwi, wciskam `ctrl` aby je otworzyć (bo łapka się pokazuje) i nagle... bum.... wywala mnie do Windowsa i wyświetla się błąd widoczny na screenie. Mam wersję TR6 z Ultimate Edition, wgrane wszystkie dostepne patche.
Z góry dziękuję za pomoc!
 
 
Kamcia 
Odkrywca



Dołączyła: 26 Lip 2005
Posty: 1766
Wysłany: 15-02-2006, 17:48   

darekch -> miałam ten sam błąd... Tutaj nie bardzo da się coś zrobić... Masz 2 wyjścia -> odinstalować AoD i zainstalować od nowa, albo obejść to miejsce save'em... :roll: Ja zachowałam 'save game' odinstalowałam AoD i potem wgrałam swoje save od nowa z tym, że ominęłam to miejsce save'em od koleżanki. Inaczej nie dało się tego naprawić... :roll:
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 15-02-2006, 18:21   

Miałam to samo. Byłam zmuszona ściągać nowe save'y. Polecam pobrać z www.tombraiders.net/stella Chociaż nie zawsze mogą działać, ale spróbuj :)
_________________
Miow.
 
 
 
larcia 
Obieżyświat



Dołączyła: 09 Maj 2005
Posty: 1144
Skąd: Katowice
Wysłany: 16-02-2006, 16:07   

Ja posiadam także Ultimate Edition i jakoś nigdy mi się tak nie stało ;)
Może macie źle wytłoczone płyty ??
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 16-02-2006, 17:33   

Tak, nagle 23678734 egzemplarzy TAOD jest źle wytłoczonych, bo ten problem jest jednak powszechny. A dzieje się to nie zawsze. Ja grałam w TAOD już kilkanaście razy i tylko raz przydażyło mi się takie coś. Niewiem jednak, od czego to zależy.
_________________
Miow.
 
 
 
larcia 
Obieżyświat



Dołączyła: 09 Maj 2005
Posty: 1144
Skąd: Katowice
Wysłany: 17-02-2006, 10:30   

Kasia Trent napisał/a:
Tak, nagle 23678734 egzemplarzy TAOD jest źle wytłoczonych, bo ten problem jest jednak powszechny. A dzieje się to nie zawsze. Ja grałam w TAOD już kilkanaście razy i tylko raz przydażyło mi się takie coś. Niewiem jednak, od czego to zależy.


No nie ale mi się jeszcze nigdy to nie zdarzyło więc...
Ale AOD jest sławny z błędów i niedociągnięć więc jak widzę to rzeczywiście ejst to powszechny kłopot fanów TR'a.
Ja się jeszcze z tym nie spotkałam i myślę,że się nigdy nei spotkam bo to jak widze ejst poważny kłopot ;)
 
 
Frik 
Odkrywca


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1787
Wysłany: 01-06-2006, 15:17   

Mój kolega, któremu pozyczyłęm AOD ma taki problem, że Lara gada (piszczy) mu jak jakąś mysz. Tak mi przynajmniej opisywał. Nie wqiem czy to zalezy od szybkości czy od czegoś, bo u mnie nic takiego nie wystapiło. Z góry dzieki za pomoc.

:pozdro:
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 01-06-2006, 16:59   

Niech spróbuje zainstalować najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej. Jeśli to jednak nie pomoże, to musi pokombinować w Panelu Sterowania:

Panel Sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka Audio -> Zaawansowane -> Wydajność -> Przyspieszenie sprzętowe - ustawić na podstawowe lub żadne.

Powinno pomóc :)
_________________
Miow.
 
 
 
kingen 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Wrz 2006
Posty: 1
Wysłany: 20-09-2006, 08:26   

Też mam problem z restartowaniem kompa. Zawsze w tym samym miejscu mi się wyłacza, zainstalowałem patch 49 i 52 ale nic nie pomogło. działam na xp. Wie ktos co to może byc i jak to naprawić?? A może to jest uszkodzona płyta??
 
 
Lara13 
Praktykant



Dołączyła: 09 Lis 2006
Posty: 143
Skąd: Wawa
Wysłany: 07-01-2007, 16:40   

Mam takie pytanie: gdy włączam AoD wyświtla mi się taki komunikat ''The Following Error has occured'' i dalej jakieś znaczki :D i gra nie chce mi się włączyć ;( co mam robić :?:
_________________
All these accidents that happen,
Follow the dot. Coincidence makes sense only with you. You don't have to speak,
I feel emotional landscapes
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 07-01-2007, 21:09   

-> http://www.tombraiderhub.com/faq/tr6.html#common

:pozdro:
_________________
Miow.
 
 
 
medea 
Nowicjusz


Dołączyła: 22 Paź 2006
Posty: 9
Skąd: pomorze
Wysłany: 08-01-2007, 09:24   

MAM JUZ DOSC TEGO BOAZA I JEGO RUCHOW JAKBY CHCIAL A NIE MOGL......A TAK POWAZNIE TO NIE MOGE STRZELAC W TE ZIELONE OBRZYDLIWE KULI JAK ZMIENIAM CEL TO ON ALE FIKOLKI ROBI ALE STRZELA W JEJ GLOWE,CZY NIE MOZNA TEGO OBEJSC?? :pozdro:
 
 
 
Grindy 
Obieżyświat



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1198
Wysłany: 08-01-2007, 09:31   

Można... sciągnąć sobie save'a ;)
O ile nie grasz w wersję spolszczoną. Bo jeżeli tak, to musiałby Cię poratować ktoś, kto też w taką grał i akurat ma :)
_________________
:<D
:kawa:
It's not age honey, it's milage :D
 
 
medea 
Nowicjusz


Dołączyła: 22 Paź 2006
Posty: 9
Skąd: pomorze
Wysłany: 08-01-2007, 12:53   

nie gram w wersje zpolszczona,ale problem jest taki ze w domu nie mam internetu,wiec chyba nie sciagne sobie save"a nawet gdybym chciala :( no i chyba sie rozplacze ze nie zobacze zakonczenia gry.........
 
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 08-01-2007, 13:54   

No Medea nie przesadzaj z tą rozpaczą. :) Zawsze jest jakieś wyjście. Możesz sobie ściągnąć sobie save'y tam gdzie korzystasz z netu i zgrać na pendrive'a, płytkę lub ostatecznie nawet na zwykłą dyskietkę. :D Pliki są naprawdę niewielkie.
Na tej stronie http://www.tombraiders.ne...e/TR6saves.html są save'y dla angielskiej wersji AOD.
Sama używałam tych save'ów gdy z powodu buga utknęłam w grze. :)
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 08-01-2007, 14:02   

Medea, zmien sobie ustawienia klawiszy. Moze to pomoze?
_________________
Miow.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2020 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.169 sekundy. Zapytań do SQL: 10