FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TR - Ultimate edition, Lara Pack itp.
Autor Wiadomość
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-05-2012, 16:54   

Ale to nadal nie jest błąd, bo Gold ma w wypadku TR dwojakie znaczenie. Oznacza zarówno wersję Gold danej gry, czyli właśnie podstawkę w zestawie z dodatkiem, lub też samego Golda jako sam dodatek (czyli Lost Artifact i nieoficjalnie The Times Level). Zresztą w spisie zawartości na pudełku chyba tak czy siak jest wszystko okej? :p
_________________
 
 
kmail44 
Praktykant



Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 102
Wysłany: 24-05-2012, 18:09   

K@t napisał/a:
Ale to nadal nie jest błąd, bo Gold ma w wypadku TR dwojakie znaczenie. Oznacza zarówno wersję Gold danej gry, czyli właśnie podstawkę w zestawie z dodatkiem, lub też samego Golda jako sam dodatek (czyli Lost Artifact i nieoficjalnie The Times Level). Zresztą w spisie zawartości na pudełku chyba tak czy siak jest wszystko okej? :p


Na samym pudełku nie, bo na okładce jest tylko napisane "Tomb Raider części od I do III", ale za to na płytce z klasykami jest wszystko ładnie rozpisane...
Jest "Tomb Raider I & Unfinished Business" itd. Dało się? Dało. :D
 
 
R3Mi 
Nowicjusz



Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 30-05-2012, 04:14   

Bardzo się ucieszyłem na wydanie ULTIMATE EDITION zawierające wszystkie (łącznie z Underworld) części serii na PC, jednak, jak to zwykle w przypadku Tomb Raidera (przynajmniej u mnie) bywa, instalacja i/lub granie w przynajmniej jedną z gier napsuło mi trochę krwi.
Otóż mam kilka problemów i bardzo prosiłbym osoby, które są w stanie pomóc
o podanie mi rozwiązań, bo bardzo chciałbym móc sobie pograć w kultową serię :)

A więc tak, moja specyfikacja techniczna:

Windows XP Professional
Service Pack 3
Mobile IntelŸ PentiumŸ
4 - M CPU 2.00GHz
1.20 GHz, 768MB RAM

Underworld'a, Anniversary i Legendy
na tym nie odpalę, więc od razu je pomijam.
A oto lista moich problemów z poszczególnymi tytułami:

TR1\UB (na którym zależy mi najbardziej)
Zarówno sama gra, jak i cutscenki (nie FMV) bardzo się tną, co uniemożliwia granie. Problem NIEZNACZNIE rozwiązuje zmniejszenie rozdzielczości ekranu, ale wówczas mamy czarną ramkę, bo ekran jest mniejszy od rozmiarów monitora. Grać bez full screen'a to żadna przyjemność.
Ponadto drugi problem, TR1 oraz dodatek UB jako JEDYNE nie działają bez obecności płyty w napędzie, tzn. odpalają się, ale wyłączają tuż po pojawieniu się logo EIDOS INTERACTIVE.

TRTLR
Po wejściu do menu pauzy pokazują się pionowe pasy. Inwentarz i nazwy przedmiotów widać, natomiast same pasy również pozostają, co z lekka wkurza.
TRC
To samo, co wyżej, plus ekrany LOADING kolejnych etapów są czarno białe.
I znowu - inwentarz oraz nazwy przedmiotów są, ale są też pasy.

LC TR TAOD
Najwyższa rozdzielczość ekranu, z jaką mogę grać to 640x480 @ 60 Hz.
Po ustawieniu na wyższą (800x600 @ 60 Hz, lub 1024x768 @ 60 Hz) i kliknięciu
RUN GAME pojawia się komunikat o błędzie: "Generic Game Error".
Na mniejszej rozdzielczości grać można, ale wiadomo, że najlepiej chciałoby się na najwyższej możliwej.

Bardzo proszę o pomoc, zwłaszcza, jeśli ktoś zna rozwiązanie
kłopotów z TR1/UB. Pozostałe można zignorować i grać na upartego.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-05-2012, 09:05   

W wypadku Tomb Raider I problem leży w ustawieniach DosBoxa pod którym hula gra - po instalacji gra działa na ustawieniach docelowo opracowanych przez wydawcę, przez co na jednej konfiguracji sprzętowej jest okej, a na innej tragicznie. Nie pomogę jednak w tej kwestii, więc musiałby wypowiedzieć się ktoś, kto sam bawił się tymi ustawieniami.

Ewentualnie spróbuj tego rozwiązania: http://www.tombraiderforu...p=137553#137553

Co do reszty - zarówno pasy w późniejszych TR, jak i cyrki z AoD to najprawdopodobniej kwestia karty graficznej i sterowników do niej. Spróbuj zaktualizować je na nowsze (ewentualnie starsze, bo i to czasem pomaga).
Innego wyjścia nie ma - o ile na Vista i Windowsie 7 mogą pojawiać się problemy, tak na XP już wszystko powinno hulać.
_________________
 
 
R3Mi 
Nowicjusz



Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 30-05-2012, 16:08   

K@t napisał/a:
W wypadku Tomb Raider I problem leży w ustawieniach DosBoxa pod którym hula gra - po instalacji gra działa na ustawieniach docelowo opracowanych przez wydawcę, przez co na jednej konfiguracji sprzętowej jest okej, a na innej tragicznie. Nie pomogę jednak w tej kwestii, więc musiałby wypowiedzieć się ktoś, kto sam bawił się tymi ustawieniami.

Ewentualnie spróbuj tego rozwiązania: http://www.tombraiderforu...p=137553#137553

Co do reszty - zarówno pasy w późniejszych TR, jak i cyrki z AoD to najprawdopodobniej kwestia karty graficznej i sterowników do niej. Spróbuj zaktualizować je na nowsze (ewentualnie starsze, bo i to czasem pomaga).
Innego wyjścia nie ma - o ile na Vista i Windowsie 7 mogą pojawiać się problemy, tak na XP już wszystko powinno hulać.


WIELKIE dzięki! Po zastosowaniu się do instrukcji z podanego przez Ciebie linka TR1 z dodatkiem pięknie śmigają! I o ile problem z działaniem bez płyty mógłbym samemu Deamon'em rozwiązać, o tyle już problemu z lagami na pewno nie dałbym rady zlikwidować bez cennych porad z linka, który mi dałeś. Jeszcze raz wielkie dzieki!

Jest natomiast jeszcze jeden mały problem z TR1 i UB ---> muzyki w grze nie ma. Są efekty dźwiękowe, są odgłosy w tle, jest muzyka w filmikach FMV i w cutscenkach, ale w samej grze jej nie ma (pierwszy przykład z brzegu LEVEL 1 Caves, jak po walce z niedźwiedziem idziemy schodami w dół na plac, gdzie atakują nas dwa wilki, powinien lecieć track z soundtracka z gry, a nie leci). Może TR1 i UB z pakietu ULTIMATE EDITIONSOLD OUT'AMI, nie wiem. Jak to rozwiązać? Da się?

Co do problemów z TR4,5,6 ---> nie udało mi się ich niestety rozwiązać, bo nie bardzo byłem w stanie znaleźć najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej na oficjalnej stronie, a z niesprawdzonych plików wolę nie korzystać (używam laptopa ---> karta ATI MOBILITY RADEON 7500).
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-05-2012, 16:50   

Cytat:
Jest natomiast jeszcze jeden mały problem z TR1 i UB ---> muzyki w grze nie ma. Są efekty dźwiękowe, są odgłosy w tle, jest muzyka w filmikach FMV i w cutscenkach, ale w samej grze jej nie ma

Nie ma i nie będzie, o ile samemu się jej nie doda (np wypalając osobną płytkę).

Tomb Raider 1 na PC oryginalnie nie posiadał muzyki - pełen soundtrack ma jedynie wersja na PlayStation.
_________________
 
 
R3Mi 
Nowicjusz



Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 31-05-2012, 00:43   

Powiedzcie mi tylko jeszcze, w jaki sposób mogę zlikwidować błąd
powodujący, że w TR1 po przejściu Tomb of Qualopec
gra cofa się do City of Vilcabamba?

Patch do Ultimate Edition nie jest w stanie pomóc, ponieważ gram w jedynkę wg.
instrukcji podanej w tym linku: http://www.tombraiderforu...p=137553#137553 (a więc skopiowany na dysk folder z grą i odpalona z obrazu przez Deamon Tools'a, a zainstalowana za pomocą instalatora spod adresu http://trld.mintrasystems.com/tr1setup/ ). Kiedy próbuję użyć patch'a na grze
zainstalowanej w/w instalatorem, operacja kończy się niepowodzeniem.
Wolałbym nie kopiować do katalogu z grą czyichś save'ów tylko po to, żeby przejść do
St. Francis' Folly i zamiast tego zrobić własny save, dlatego zależy mi na likwidacji problemu.
 
 
Vujek1991 
Student



Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 56
Wysłany: 31-05-2012, 01:01   

Jeśli zależy Ci na statystykach, to chyba nic nie możesz zrobić.

Jeżeli zależy Ci tylko na tym, żeby mieć tą samą ilość przedmiotów to ściągnij save'a + edytora save'ów, gdzie możesz pozmieniać zawartość plecaka.
_________________
Tomb Raider - Videosolucja - komentuj, oceniaj, subskrybuj!
 
 
Player 
Student



Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 63
Wysłany: 01-06-2012, 18:01   

R3Mi napisał/a:
Powiedzcie mi tylko jeszcze, w jaki sposób mogę zlikwidować błąd
powodujący, że w TR1 po przejściu Tomb of Qualopec
gra cofa się do City of Vilcabamba?

Patch do Ultimate Edition nie jest w stanie pomóc, ponieważ gram w jedynkę wg.
instrukcji podanej w tym linku: http://www.tombraiderforu...p=137553#137553 (a więc skopiowany na dysk folder z grą i odpalona z obrazu przez Deamon Tools'a, a zainstalowana za pomocą instalatora spod adresu http://trld.mintrasystems.com/tr1setup/ ). Kiedy próbuję użyć patch'a na grze
zainstalowanej w/w instalatorem, operacja kończy się niepowodzeniem.
Wolałbym nie kopiować do katalogu z grą czyichś save'ów tylko po to, żeby przejść do
St. Francis' Folly i zamiast tego zrobić własny save, dlatego zależy mi na likwidacji problemu.

Ale to masz zrobić przed instalacją tym instalatorem,odrazu po instalacji tym zwykłym od Cenegii.
_________________
Spoiler:
:banan:
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 02-06-2012, 21:41   

Zastosowałem się do instrukcji Playera i gra wiesza sie w menu - konieczny reset kompa.
_________________
 
 
3dfx 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 29
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 08-07-2012, 17:11   

Mam zamiar kupić Ultimate Edition dla siostry, która ma słaby komputer, a jakoże TR 1 chodzi pod DosBoxem to pytanie: czy ktoś się orientuje czy cały ten DosBox wymaga mocniejszego kompa? Bo generalnie wszelkie emulatory pochłaniają sporo mocy kompa? Np. na GOG.com też jest TR1 z DosBoxem i tam w wymaganiach jest procesor 2ghz, 1 giga ramu a więc bardzo dużo jak na TR1.

Czy ktoś uruchamiał tego TR1 z UE na słabym komputerze? Jesli tak, proszę o odpowiedź jak gra chodziła i czy w ogóle dała się uruchomić?
 
 
Player 
Student



Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 63
Wysłany: 08-07-2012, 18:03   

Ściągnij na jej komputer DosBoxa i sprawdź czy działa.Jak działa ściągnij na jej kompa demo TR1.Jak zadziala to pełna wersja też powinna działać :)
_________________
Spoiler:
:banan:
 
 
3dfx 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 29
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 10-07-2012, 12:41   

Dobry pomysł. A czy TR 2 i 3 też uruchamiają sie pod Dos Boxem? Czy tylko TR1?
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 10-07-2012, 12:46   

Tylko TR1.
_________________
 
 
Player 
Student



Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 63
Wysłany: 12-07-2012, 20:53   

Hello :)
Planuje kupić siostrze na urodziny Tomb Raider Ultimate Edition :)
Jednak widze że wydanie Premium Games i Premierowa Okazja są w tej samej cenie.Które wydanie lepsze :??:
_________________
Spoiler:
:banan:
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 12-07-2012, 21:22   

Najnowsze edycje mają już "naprawionego" TR1, czyli bez buga cofającego w ostatnim levelu. W wypadku Premium Games (tego starego z czarnym pudełkiem) trzeba ściągać łatkę.
_________________
 
 
fakk3 
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lip 2012
Posty: 1
Wysłany: 24-07-2012, 18:23   

Cytat:
Najnowsze edycje mają już "naprawionego" TR1, czyli bez buga cofającego w ostatnim levelu. W wypadku Premium Games (tego starego z czarnym pudełkiem) trzeba ściągać łatkę.


Właśnie nie do końca... Wczoraj kupiłem TRUE w premierowej cenie za 39zł po przyjściu do domu okazało się, że płyty wyleciały z mocowań i były porysowane przez, co wywalało mi błędy crc podczas instalacji. Płyty oddałem do saturna, a że mieli ostatni egzemplarz zwrócili mi pieniądze. Te płyty które oddałem miały kolorowe nadruki z larą croft. Dzisiaj poszedłem do empiku i kupiłem taki sam egzemplarz z premierowej ceny za 39zł w środku okazało się, że płyty są z wersji premium games... te czarne... ale na szczęście nie są porysowane, a patch do tr1gold ściągnęłem ze strony cenegi. Martwi mnie tylko jedna rzecz mianowicie w tr2g i tr3g drga mi lub skacze obraz na boki. Filmiki działają normalnie. Próbowałem wszystkiego w opcjach gry i jedynie po przełączeniu na 256 kolorów gra nie skacze, ale wygląda okropnie i jest ciemna... Czy ktoś wie jak to naprawić? Mam kartę geforce gt240 i winxpsp3. Dzięki za odpowiedź...
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 29-07-2012, 16:40   

Nie mogę grać w żadną z cześci TR z ostatniej edycji TR:UE.
TR1 - gra pomimo wielu sposobów odpalania z tego tematu wiesza mi kompa w menu. Konieczny restart
TR2 - filmiki tylko pierwsze kilka klatek; gra wygląda jakby nieoteksturowana; nie pomaga zmiana rozdzielczości ani zgodności systemu.
TR3 - podobnie jak wyżej
TR4 - nie widać nic; słychać tylko muzykę reklamy Eidos i Core, później czarne tło i muzyka z menu (słychać dźwięk zmiany menu).
TR5 - jak wyżej
TRAOD - jak wyżej

TRL, TRA i TRU nie odpalałem bo straciłem cierpliwość.

We wszystkich przypadkach zmiana rozdzielczości i ustawienia zgodności systemu nic nie dają.
_________________
 
 
Player 
Student



Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 63
Wysłany: 29-07-2012, 17:42   

Ściągnij wszystkie Patche może pomogą :)
_________________
Spoiler:
:banan:
 
 
mar!o 
Student



Dołączył: 13 Wrz 2012
Posty: 37
Wysłany: 13-09-2012, 19:17   

Cez napisał/a:
Najpierw rozwiązanie niektorych Waszych problemow, pozniej moja prywatna opinia o nowym TR: Ultimate Edition ;)

SPOSÓB NA OBRACAJĄCE SIE MENU W TR1

TR1 w TRUE działa poprzez DosBoxa i bez niego ani rusz. Nie trzeba na szczescie go dodatkowo instalowac :) Obracajace sie menu z podlaczonym padem, to wlasnie wina DosBoxa. Rozwiazanie jest proste:

W katalogu z zainstalowana grą nalezy wejsc do folderu DOSBox-0.73. W nim znajduje sie plik dosbox.conf. Otwieramy go w notatniku i znajdujemy linie [joystick].
Zjezdzamy pare linijek nizej i widzimy timed=true. true zmieniamy na false. i po klopocie ;)



No nareszcie bo byłem bezsilny wobec tego problemu,
dziękuje za pomoc jesteś wielki :spoko:
 
 
timo 
Student


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 39
Wysłany: 18-09-2012, 09:26   

Witam mam problem z tr 4 i 5. mam tr ultimate edition. Kiedy włączam jedną z tych gier to pokazuje się intro i gdy ma wejśc do menu wywala mnie do windowsa i pisze failed to setup directx. Mam xp sp3 kartę 8600gt i procesor intel core 2 duo 2.66. Zaznaczam że te gry mi chodziły już wcześniej bez problemu i zauważyłem również że stało się to kiedy podłączyłem pada ale teraz już go nie mam a problem nie zniknął. Próbowałem wszystkiego uaktualniłem direct x ściągłem patche i nic. Byłbym wdzięczny za pomoc.
 
 
3dfx 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 29
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 21-09-2012, 11:58   

Czy na płytach UE z klasykami są tam oryginalne (nie SoldOut) pliki "readme" zawarte? Wiecie, chodzi o te pliki tekstowe, w których są zamieszczane rózne informacje, zazwyczaj można to sobie po albo w trakcie instalacji przeczytać. Może ktoś to sprawdzić, kto ma UE?
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 21-09-2012, 12:19   

Oryginalne. Dla przykładu wklejam treść pliku readme z TR4:

Spoiler:

Tomb Raider: The Last Revelation Readme file:
=================================================

Contents:
System Requirements
DirectX 6.1
Preparing Your Hard Drive
Additional Help

-------------------------------------------------

MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS:

Windows Ÿ 95 / 98 compatible computer system with 16Mb of RAM (32Mb recommended)

Direct X TM 6.1 (Drivers supplied on this CD)

Pentium 233MHz Processor (266MHz recommended)

Quad speed CD-ROM drive (8x recommended)

Supports most major 3D acceleration graphics cards, compatible Soundcards and
Joysticks through Direct X TM 6.1

NOTE: It may be necessary for you to update your hardware drivers to run this
game.

Tomb Raider: The Last Revelation will not run on Windows NT 4.0, and was not designed to run on
Laptops.

-------------------------------------------------

DirectX 6.1:
In order for you to play the game, you must have DX6.1-compliant drivers for your video
card and sound card. Please note that although DirectX 6.0 is installed with the game,
your video and sound card drivers will not be upgraded to DirectX 6.1 drivers. You will
need to obtain the latest DX6.1 drivers from your card manufacturer. If the game
does not run properly on your video card, and there are no DX6.1 drivers available for
your video card, you will have to run the game in software mode, by going into Options
and checking the 'Hardware Emulation' option.

-------------------------------------------------

Preparing Your Hard Drive:
To ensure that your installation is trouble free, you should check to see that your
hard drive and file system are both tuned for optimum performance. Windows 95/98
comes with two utility programs that find and fix any errors and optimize your
hard drive's performance. The first of these programs is called ScanDisk. ScanDisk
will check your hard drive for problems and can fix any that it finds. You can run
scandisk by clicking on the START button from the Windows 95/98 Taskbar, followed
by Programs, then Accessories, then System Tools, and finally ScanDisk.

Once ScanDisk has finished running, you should next optimize your hard drive's
performance by running a program called Disk Defragmenter. You can run Disk
Defragmenter by clicking on the START button from the Windows 95/98 desktop,
followed by Programs, then Accessories, then System Tools, and finally Disk
Defragmenter.

-------------------------------------------------

Additional Help:
For more information on technical support or game play advice, please visit:
http://www.eidos.com or read the manual for support information.

-------------------------------------------------

We all hope you enjoy Tomb Raider: The Last Revelation.
Core Design Ltd
22:18 16/11/99


TROUBLESHOOTING
=================
Tomb Raider: The Last Revelation uses Microsoft Compressed Audio for sound and music.
If you do not hear sound/music in the game you'll need to check your PC and make sure
the correct Windows components are activated. To do this:

1. Exit the game and go to the Control Panel.
2. Select the Add/Remove Programs Aplet.
3. Click on the Windows Setup Tab
4. You should see a selection icon called MULTIMEDIA which will have a check
in the box or no check at all.
5. Check this box (so a black check mark appears). Click 'ok' and you'll be
prompted for your WINDOWS '95 CD in order
to install the correct Multimedia components to your hard drive.

There is also a driver issue with some sound cards and Microsoft's Compressed
Audio Format. If you experience any 'skipping or stuttering audio' please try
the following to clear up the problem:

1. Exit out of the game and run the TOMB4 Setup Option from the Start Bar.
2. Look at the Sound Adapter Check Box.
3. Switch from Primary Sound Driver to the other available device (most
likely Yamaha).
4. Click OK

SCREENGRABBER
===============
Tomb Raider: The Last Revelation has a built in screen grabber for your viewing
pleasure. Hitting the " key during gameplay will snap a screenshot called
TOMB0000.TGA and place it on your hard drive in the C:\Program Files\Core
Design\Tomb Raider - The Last Revelation (or wherever you installed the game).
The files will be numbered incremently as you snap them. Please do not try and
map this key to one of Lara's in-game controls.


Installation

To install the game to your hard drive:
1. Place the game CD in your CD-ROM drive.
2. After a few seconds, the Autorun Menu will come on screen. Select the
Install option. If this menu does not appear, click the Start button, select
Run and type D:\autorun (where D is the letter of your CD-ROM drive), then
click OK.
3. The program will detect whether you have certified DirectX 6.1 drivers which
allow the game to run properly under all configurations. Your current
drivers may be updated as necessary.
4. The installation routine will then install the game files to your hard drive.
At the end of the installation, you may be prompted to Restart your computer.
5. Upon completion of installation, run Setup to make sure your graphics card
is configured properly.
6. Click the Play button on the Autorun Menu or select Play in the
Core Design folder on the Start Menu to begin the game.

3D Graphic Cards

Tomb Raider: The Last Revelation supports all 100% Direct3D compliant graphic cards.
This means that the game will run on every 3D accelerator card, providing
that you have installed DirectX 6.1, and you have installed drivers for your
3D card which support all of the features of DirectX 6.1 required by Tomb
Raider: The Last Revelation

Due to the fact that DirectX 6.1 is a very recent release, there are a few
known problems with the current sets of drivers that are available for the
various 3D graphic card chipsets. As new drivers become available, many of
these problems will be fixed.

Graphics card manufacturers constantly update their drivers. If you are
running the game on a 3D accelerator card, make sure you have the latest
drivers available for your card. See the Tomb Raider Related Web Sites
section for a list of web sites where you will be able to obtain the very
latest drivers for your graphics card.


Technical Help

There are many 3D accelerator cards available on the market, and they all
will perform differently under the same conditions, depending on the chipset,
amount of video memory, and drivers installed. The key to getting the best
performance out of your graphics card is to set the card to a higher
resolution, while maintaining a good frame rate with no texture loss. Many
accelerator cards will run the game very efficiently at 640x480 High
Color.

If you notice texture drop out - white blank spots on menu text, objects,
terrain and characters including Lara, you will need to lower the graphics
resolution. The card has run out of texture memory. The graphics resolution
can be changed in the setup window.

If you are experiencing very low frame rates, you may want to lower the
screen resolution. You can also reduce the screen size, which will leave a
border around the viewable area. The "-" key on the keypad will reduce the
screen size (while in-game), and the "+" key on the keypad will increase the
screen size (while in-game). Reducing the resolution and screen size will
help the game run faster.

On some 3D cards, seaming may occur, drawing borders around polygons. This
is most apparent when looking at the sky, which will have a tiled look to it.
Turning off bi-linear filtering may help to fix this problem.

If you are getting any errors when running the game, such as runtime C++
error, or cannot find dinput.dll, reinstall DirectX 6.1. DirectX 6.1 can be
installed directly from the game CD by running the dxsetup.exe
program from the directx directory.

If you continue to have problems, please contact your hardware manufacturer.


Setup

There are a large number of options available in the Setup window, which
allow you to configure the graphics, sound and controls within the game. You
may need to change some of the graphics settings to achieve the best possible
performance (frame rate and detail level) on your particular graphics card.
Please refer to the Technical Help section for more details on graphics
configuration.

The Setup window is accessed by clicking the Setup button on the Autorun
Menu, or by selecting Setup from the Start menu.


Joysticks & Gamepads

Tomb Raider: The Last Revelation supports a wide variety of Windows 95
compatible game controllers. However, there are no default settings for
the joystick buttons, so you will need to assign the various controls to
the joystick buttons yourself.

At the Main Title screen, highlight Controls (cursor keys icon) and press the
Enter key. The Default Keys should now appear on screen. Press the right
cursor key to bring up the User Keys screen. It is here that you will be
able to assign the joystick buttons. Highlight the particular control you
want to assign by using the cursor keys. Press the Enter key to select that
control, and then press the joystick button you wish to use. The text will
flash on and off if you have assigned two controls to the same button. Once
you have assigned controls for all of the joystick buttons, press the ESC key
to exit the Controls screen.


I innej opcji nie ma, gdyż te wersje Tombów koło SolOutów nawet nie leżały ;-)
_________________
 
 
3dfx 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 29
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 21-09-2012, 12:26   

OK. Dzięki. Wychodzi na to, że po prostu przekopiowali dane z oryginalnych matryc premierowych wersji.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 21-09-2012, 12:32   

Same gry są w najnowszych dostępnych wersjach, więc to nie do końca "premierówki". Natomiast cała reszta (czyli m.in. readme) jest nietknięta.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.451 sekundy. Zapytań do SQL: 10