FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
INSTRUKCJA: Instalacja Tomb Raidera 1 pod Windows XP/Vista/7
Autor Wiadomość
gizio 
Praktykant


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 136
Skąd: Temple Ruins
Wysłany: 17-01-2007, 22:49   

to szukaj glidos NO LOGO. ja znalazłem emule
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 20-01-2007, 17:35   

Zebius :arrow: mam pytanie. Otóż czy istnieje jakiś inny sposób aby była muzyka w TR1 i TR2 w wersji SoldOut? (oprócz nagrywania nowej płytki, bo mam TR ULTIMATE EDITION i teraz naszło mnie na granie w TR1 a bez muzyki to tak dziwnie...).
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 20-01-2007, 20:40   

kluz_kaa napisał/a:
Otóż czy istnieje jakiś inny sposób aby była muzyka w TR1 i TR2 w wersji SoldOut? (oprócz nagrywania nowej płytki, bo mam TR ULTIMATE EDITION i teraz naszło mnie na granie w TR1 a bez muzyki to tak dziwnie...).


Możesz spróbować nagrać osobną płytkę z soundtrackiem,jeżeli masz dwa napędy (CD i DVD) to do jednej wkładasz płytke z muzyką (DVD) a do drugiej z grą (CD-ROM). Po uruchomieniu gry muzyka sama się uruchomi. Nawet jak Ci się znudzi granie to sobie możesz soundtracku osobno posłuchać. :pozdro:

... Ech,jak to dobrze że ja posiadam Sold Out z soundtrackiem. xD
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 20-01-2007, 21:44   

Boone :arrow: a możesz mi powiedzieć ile MB zajmują twoje Tomb Raidery (1 i 2) na płytkach? Bo może ja mam ale jest wyłączony :)
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 21-01-2007, 11:38   

kluz_kaa napisał/a:
Bo może ja mam ale jest wyłączony


Niemożliwe,soundtrack albo sie ma nagrany albo nie. Nie ma takiej możliwości że jest "włączony" lub "wyłączony". Nagraj sobie nowa płytkę z gra i muzyką albo (co ja sam zalecam to sama płytke z soundtrackiem). :narka:
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 21-01-2007, 12:09   

Na trchronicles.com pojawiła sie nowa wersja Tomb Raider Advances Installera v1.06
:pozdro:
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 21-01-2007, 13:44   

Wczoraj nagrałem płytkę z samym soundtrackiem (Audio CD) i po włożeniu drugiej płytki z TR nie było muzyki... Możesz mi napisac Boone, jak to dokładnie zrobić? Z góry dziękuję :)
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 21-01-2007, 13:58   

Sprobuj zamienić płytki w napędach :p
_________________
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 21-01-2007, 14:41   

Soundtrack z TR2 działa :) (nareszcie :D ) A z TR1 jeszcze będę próbował. Tylko jedno pytanie. Jak ściągam ten soundtrack z TR1 o tam jest pełno folderów... (ściągam z kittenwar.com plik TombRaiderAudio_v1_2.exe) I mam nagrać wszystkie foldery czy tylko muzykę w podfolderze Tracks?
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 21-01-2007, 15:41   

kluz_kaa napisał/a:
Tylko jedno pytanie. Jak ściągam ten soundtrack z TR1 o tam jest pełno folderów... (ściągam z kittenwar.com plik TombRaiderAudio_v1_2.exe) I mam nagrać wszystkie foldery czy tylko muzykę w podfolderze Tracks?


Hmm... Ja kiedys zdobyłem soundtrack z innej strony i nie bardzo pamiętam bo to dosc dawno już było. Nagraj tylko muzykę z podfolderu "track". Jednak nie gwarantuje że się wszystko na 100% powiedzie. xD :pozdro:
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 25-01-2007, 18:24   

Uruchomiłem TR1 z dźwiękiem rodem z PlayStation One! Super! Jak gram i np. w Lost Valley wyskakuje T-Rex to jest taka fajna muzyka :D SUPER! Teraz to jest zupełnie "inna" gra! :)
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Kurt 
Student



Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 57
Skąd: Łódź
Wysłany: 28-01-2007, 11:06   

A ja mam zonka z dźwiękiem, Tomb Raider I.
Kiedyś udało mi się nagrać płytkę i było git.
Teraz nagrywam w mixed-mode, popijam Track I (dunno), szereguje utwory.
Nagrywam.
Konfiguruje.
Gra chodzi cacy ,tylko ,że w menu głównym zamiast pioseneczki wstępnej (a na płycie jest jak pierwsza), jest utwór z jaskini.
Grrr, co robić?
_________________
 
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 28-01-2007, 15:15   

Miałem ten sam problem z tym wyjątkiem, że nagrywałem osobną płytkę z soundtrackiem. Zrobiłem to jak, że nagrałem przez WMP10 wszystkie 10 utworów (do ściągnięcia są z kittenwar.com) włożyłem do jednego napędu grę, do drugiego soundtrack i było ok. Ale i tak najlepszym rozwiązaniem jest GLIDOS (v1.29 lub wyższa) i muzyka z PLAYSTATION. Wtedy gra jest jeszcze lepsza, bo oprócz muzyki z leveli (np. szum wiatru itd.) są jeszcze wstawki np. gdy biegniemy przez Lost Valley i wyskakuje T-Rex muzyka zmienia się i jest dynamiczna a gdy go zabijemy wszystko wraca do normy... :D
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
REveAL 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 12
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-02-2007, 20:31   

Witam. U mnie jest roznie..raz sie gra odpali i wejdzie do menu...raz pojda filmiki..ale zostaje czarny ekran i lipa....sciagnalem glidosa z ruskich stron...i gierka dziala pieknie....i swietny dzwiek jest. ale ta reklama :( no i dodalbym brak rozdzielczosci 1280x800..w lapku w pozostale czesci wlasnie gram na takiej.
 
 
Niezapominajka 
Podróżnik



Dołączyła: 23 Sty 2007
Posty: 401
Skąd: Katowice
Wysłany: 14-02-2007, 23:07   

Mam pewien problem z TR1 pod XP. Zrobiłam tak jak napisane jest w tej instrukcji i doszłam do levelu The Cistern. Przeszłam go, ale kolejny poziom nie chce się załadować i wywala grę do windowsa :( . Nie wiem co jest nie tak. Pomóżcie! :(
_________________

 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 15-02-2007, 11:06   

Nie wiem, czy to cokolwiek pomoże, jednak w przypadku TR2 działa. Spróbuj dodatkowo ustawić zgodność z Win 95.
_________________
Miow.
 
 
 
Niezapominajka 
Podróżnik



Dołączyła: 23 Sty 2007
Posty: 401
Skąd: Katowice
Wysłany: 17-02-2007, 15:17   

Kasiu-> Nie da się ustawić zgodności z Win95. Mam inaczej zainstalowanego tego TR. Masz jakieś inne pomysły?
_________________

 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 17-02-2007, 16:33   

Poszukaj czy tutaj będzie odpowiedź ;)

-> http://www.tombraiderchro...aq.html#problem

:pozdro:
_________________
Miow.
 
 
 
Barbie 
Odkrywca


Dołączyła: 23 Gru 2003
Posty: 1557
Wysłany: 18-02-2007, 19:59   

Miło mi poinformować, że opracowany przez kluz_kaa dział dotyczący instalacji TR1 i TR2 z dźwiękiem w wersji SoldOut został już skończony i dostępny dla ludu, hura :wink: Jakby co, autor na pewno chętnie odpowie na ewentualne pytania :p
http://www.laracroft.pl/tr1sold.htm
http://www.laracroft.pl/tr2sold.htm
  
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 18-02-2007, 20:05   

Ja chciałam tylko skromnie pogratulować kluz_ce ( :P ) zrobionych działów ;)

Brawo :)
_________________
Miow.
 
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 18-02-2007, 21:58   

Barbie napisał/a:
Jakby co, autor na pewno chętnie odpowie na ewentualne pytania

Oczywiście, że tak :D

Kasia Trent napisał/a:
a chciałam tylko skromnie pogratulować kluz_ce ( :P ) zrobionych działów ;)

Brawo :)

Dziękuję :)
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Paciej 
Łakocie i Witaminy


Dołączył: 28 Mar 2005
Posty: 1825
Wysłany: 19-02-2007, 19:27   

No no no rzeczywiście bardzo fajne tutki :D Gratulacje, niedługo się zabiorę za wypróbowanie jak tylko znajde siano na płyty i wypalę przy okazji pół dysku :) Nie mam ochoty bawić się w jakieś obrazy płyt i demony :) BArdzo fajnie, dzięki !
 
 
Nepheline 
Podróżnik



Dołączyła: 11 Lut 2007
Posty: 452
Wysłany: 24-02-2007, 20:01   

Ja też jestem bardzo wdzięczna za ten poradnik, miło jest usłyszeć dźwięk też na PC, choć muszę przyznać, że czasami nie działa tak jak powinien ;) . Ale nie ma co narzekać. Miałam jeszcze drobny problem z Glidosem i tym latających logiem, ale też sobie poradziłam :) .
 
 
Ston Zephymosa 
Podróżnik



Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 213
Wysłany: 24-02-2007, 21:04   

A ja jak dodalem dzwiek do TR2 to sie pomieszaly i nie wiem co mam zrobic aby bylo wszystko dobrze :/ Co mam zrobic aby np. dzwieki sie nie przerywal podczas cutscenki i w grze sie nie mieszal
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 24-02-2007, 22:49   

Nepheline napisał/a:
Ja też jestem bardzo wdzięczna za ten poradnik, miło jest usłyszeć dźwięk też na PC, choć muszę przyznać, że czasami nie działa tak jak powinien ;) . Ale nie ma co narzekać. Miałam jeszcze drobny problem z Glidosem i tym latających logiem, ale też sobie poradziłam :) .

Dziękuję, że się przydał :P A co nie działa jak powinno?

Ston Zephymosa napisał/a:
A ja jak dodalem dzwiek do TR2 to sie pomieszaly i nie wiem co mam zrobic aby bylo wszystko dobrze :/ Co mam zrobic aby np. dzwieki sie nie przerywal podczas cutscenki i w grze sie nie mieszal

A robiłeś wszystko po kolei jak jest napisane w instrukcji? Może dodałeś w złej kolejności utwory? Możliwe, że nie dodałeś ścieżki o nazwie dummy. Pamiętaj w TR2 utworów powinno być wszystkich razem 61.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.19 sekundy. Zapytań do SQL: 11