FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Tomb Raider 2
Autor Wiadomość
zakid 
Student



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 69
Wysłany: 15-07-2012, 16:49   

Kerbi25 napisał/a:
Wreszcie, po tygodniu prób i uderzania pięścią w klawiaturę, udało mi się ukończyć TR2 bez apteczek, wyłącznie na zwykłych pistoletach :hura:

:o rispekt.
zdaje się, że nawet na tombrunnerze gdzie speedrunują najwięksi kozacy ktoś stwierdził, że przejście TR2 na pistoletach i bez apteczek jest niemożliwe.
rzeczywiście z Floating Islands chyba najbardziej się trzeba namocować.
_________________
"I'm gonna need a hacksaw"
 
 
giero9 
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lip 2012
Posty: 4
Skąd: S'Heerenberg
Wysłany: 24-07-2012, 19:51   

Witam! Jestem Mariusz mam 23 lata i jestem wielkim fanem przygód naszej heroiny Lary Croft.W Wrześniu 2011 roku postanowiłem sobie,że przejdę całą serię na Playstation 1,2,3.Pozostały mi do dziś tylko 2 Tomb'y do wygrania.A mianowicie TR 2 oraz TR 3.I związku z moją obecną przygodą z Tomb Raider 2 mam do was moi drodzy pytanie.Czy jest możliwe zdobycie Uzi po pominięciu go w levelu Offshore Rig w późniejszych poziomach gry?.Jak narazie najbardziej podobał mi się The Last Revelation :-) .Bardzo,bardzo fajny:-).Trudny,długi i mocno Tomb Raiderowy.Pozdrawiam wszystkich na Forum ;-) .
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-07-2012, 20:18   

Witamy :)

Uzi można zdobyć też zaraz na początku kolejnego levelu - powinien je zostawić jeden z przeciwników.

Jeszcze dalej można zdobyć je we Wreck of the Maria Doria. Podobnie jest z każdą bronią - zawsze jest kilka szans na jej zebranie.
_________________
 
 
giero9 
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lip 2012
Posty: 4
Skąd: S'Heerenberg
Wysłany: 24-07-2012, 20:30   

Jezu jak dobrze!.Bo już się bałem,że będę musiał powtarzać Offshore Rig,aby zdobyć Uzi.Ja wogóle lubię przechodzić Tomb Raidery powoli,tzn.chodzić Larą,a nie biegać.Wtedy można wczuć się w atmosferę tej wspaniałej serii.Mam nadzieję,że wygram TR 2 i TR 3.To by było coś wygrać całą serię :-) .Dobrze,że mam wszystkie Tomby na Playstation,bo jak czytam inne posty osób,które skarżą się na problemy z uruchamianiem lub zawieszaniem się gry na komputerze,to naprawdę je podziwiam,że mają tyle cierpliwośći aby się w to bawić.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-07-2012, 20:33   

Nie widzę powodów, dla których miał byś nie ograć całości ;-) Zwłaszcza, że masz za sobą długiego The Last Revelation, teraz to już tylko z górki. Z drugiej strony, Tomb Raider 3 jest najbardziej hardcorowy ze wszystkich - szczególnie w wersji na PSX, ale teraz już raczej jesteś zaprawiony w bojach, więc powinno być łatwiej.
_________________
 
 
R4idery 
Student



Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 03-08-2012, 09:37   

Po przejściu Tomb Raidera 2 czuję się oszukany, bo moja wersja gry (ze składanki Ultimate Edition) nie miała połowy cutscenek, które powinny w niej być. Musiałem obejrzeć je na youtube ... jak to jest że część cutscenek była, a część gdzieś wcięło? Czy to bug, czy może taką wersję dali na Ultimate Edition?
 
 
Judas 
Student



Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 62
Wysłany: 19-08-2012, 15:27   

Mam problem. Podczas gry pojawiają mi się czarne pasy widoczne na załączonym zdjęciu ;p Ktoś wie jak to zlikwidować? I jak się zmienia jasność gry, bo niechcący rozjaśniłem ją Fn :D Proszę o pomoc.
_________________

 
 
Kerbi25 
Student



Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 40
Wysłany: 20-08-2012, 19:43   

zakid napisał/a:
Kerbi25 napisał/a:
Wreszcie, po tygodniu prób i uderzania pięścią w klawiaturę, udało mi się ukończyć TR2 bez apteczek, wyłącznie na zwykłych pistoletach :hura:

:o rispekt.
zdaje się, że nawet na tombrunnerze gdzie speedrunują najwięksi kozacy ktoś stwierdził, że przejście TR2 na pistoletach i bez apteczek jest niemożliwe.
rzeczywiście z Floating Islands chyba najbardziej się trzeba namocować.

O, mój post sprzed ponad roku :D
Sam się sobie teraz dziwię, że dałem radę to w ten sposób przejść i naprawdę wątpię, abym był w stanie to jeszcze kiedyś powtórzyć. W okresie wakacji 2011 miałem coś w rodzaju "popędu" (lol) na TR i grałem po prostu non-stop, dlatego też i umiejętności tombraiderowskie rosły. No, ale teraz już mi przeszło i nie gram jak jakiś fanatyk :roll:
Jeśli chodzi jeszcze o te ciężkie momenty, to chyba nie wspomniałem o Marii Dorii - o pomieszczeniu, w którym wkłada się 3 circuit breakers (wyłączniki?), bo zanim ta kobieta wyszła z wody i wyciągnęła pistolety... Ale ostatecznie się udało.
Co do Tombrunnera - jak ktoś leci przez jakieś dzikie skróty, no to trzeba czasem trochę życia zmarnować :D
 
 
R4idery 
Student



Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 22-08-2012, 10:46   

Co wy tak z tą Marią Dorią? Nie przypominam sobie, żeby tam był jakiś trudny moment ..
 
 
zakid 
Student



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 69
Wysłany: 23-08-2012, 21:16   

Kerbi25 napisał/a:
zakid napisał/a:
Kerbi25 napisał/a:
Wreszcie, po tygodniu prób i uderzania pięścią w klawiaturę, udało mi się ukończyć TR2 bez apteczek, wyłącznie na zwykłych pistoletach :hura:

:o rispekt.
zdaje się, że nawet na tombrunnerze gdzie speedrunują najwięksi kozacy ktoś stwierdził, że przejście TR2 na pistoletach i bez apteczek jest niemożliwe.
rzeczywiście z Floating Islands chyba najbardziej się trzeba namocować.

O, mój post sprzed ponad roku :D
Sam się sobie teraz dziwię, że dałem radę to w ten sposób przejść i naprawdę wątpię, abym był w stanie to jeszcze kiedyś powtórzyć. W okresie wakacji 2011 miałem coś w rodzaju "popędu" (lol) na TR i grałem po prostu non-stop, dlatego też i umiejętności tombraiderowskie rosły. No, ale teraz już mi przeszło i nie gram jak jakiś fanatyk :roll:
Jeśli chodzi jeszcze o te ciężkie momenty, to chyba nie wspomniałem o Marii Dorii - o pomieszczeniu, w którym wkłada się 3 circuit breakers (wyłączniki?), bo zanim ta kobieta wyszła z wody i wyciągnęła pistolety... Ale ostatecznie się udało.
Co do Tombrunnera - jak ktoś leci przez jakieś dzikie skróty, no to trzeba czasem trochę życia zmarnować :D


Skoro już wspomnialeś o Marii Dorii, to przypomniałem sobie, że na początku poziomu jest duży spadek przy którym trzeba stracić koło połowy życia. I faktycznie potem ten moment w korytarzu z trzema kolesiami, nie wyobrażam sobie jak to w takim razie przejść bez apteczek tudzież granatnika xD
_________________
"I'm gonna need a hacksaw"
 
 
giero9 
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lip 2012
Posty: 4
Skąd: S'Heerenberg
Wysłany: 28-08-2012, 21:27   

Witam! Wygrałem TR 2,jakiś tydzień temu.Fajny końcowy filmik w grze :-) .Daje do myślenia!.Obecnie zabrałem się za TR 3.Jest to ostatni Tomb Raider z serii,który mi pozostał do ogrania serii w całości.(Roczne męki od Września 2011).Jestem dopiero na początku w poziomie Temple Ruins.Jak ukończę serię,to dam 'cynk' na forum.
P.S.Bardzo nie podoba mi się system zapisu w TR 3.Dlaczego wymyślili te Save Gemy?.Przecież gra jest dostatecznie trudna na jaką cholerę utrudniać ją jeszcze sposobem zapisu?.Nie kumam tego.Niby to samo co w TR 1,ale jedynka była o wiele prostsza i miała częstszy rozstaw kryształów do zapisu gry.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 28-08-2012, 21:51   

Cytat:
Dlaczego wymyślili te Save Gemy?.

Bo po premierze TR2 znowuż gracze płakali, że było zbyt łatwo. Owszem, system to hardcorowy, ale ja go uwielbiam.
_________________
 
 
black17 
Nowicjusz


Dołączył: 11 Wrz 2012
Posty: 1
Wysłany: 11-09-2012, 14:02   poradnik

zachęcam do oglądania mojej gry w tomb traider 2
http://www.youtube.com/us...ki?feature=mhee
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 23-09-2012, 10:12   

Witam.
Wgrałem właśnie TRII ale dzieje się z nim coś dziwnego, a mianowicie cały ekran skacze i drga. Czy ktoś wie może w czym tkwi problem, mój system to XP.
_________________
 
 
dracjonis 
Nowicjusz



Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 27
Wysłany: 25-09-2012, 08:38   

Dziwne, że tak się zachowuje, u mnie jest vista i działa wszystko. Może naruszona płytka?
 
 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 25-09-2012, 09:38   

dracjonis napisał/a:
Dziwne, że tak się zachowuje, u mnie jest vista i działa wszystko. Może naruszona płytka?


Bo z tego co da się zauważyć to mimo iż niby te gry są przystosowane do każdego systemu Windows to na XP radzą sobie średnio, jednym działają, innym nie. O wiele lepiej właśnie chodzą na Win 7 czy Vista. Chociaż mi na Xp'ku działały wszytkie i nie miałem żadnego problemu :P
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
dracjonis 
Nowicjusz



Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 27
Wysłany: 25-09-2012, 10:11   

cutek15 napisał/a:
dracjonis napisał/a:
Dziwne, że tak się zachowuje, u mnie jest vista i działa wszystko. Może naruszona płytka?


Bo z tego co da się zauważyć to mimo iż niby te gry są przystosowane do każdego systemu Windows to na XP radzą sobie średnio, jednym działają, innym nie. O wiele lepiej właśnie chodzą na Win 7 czy Vista. Chociaż mi na Xp'ku działały wszytkie i nie miałem żadnego problemu :P

No moje zdziwienie polega na tym, że mam znajomego, który właśnie posiada XP i choć nie przepada jakoś szczególnie za Tomb Raiderem (zapalczywy fan Legacy of Kain), to jednak parę części ma/miał zainstalowane także Lary, w tym dwójkę, jak mniemam, i chodziło przyjemnie i bezproblemowo. Ale to może zależy od kaprysu gry.
 
 
 
Arahja 
Nowicjusz



Dołączyła: 13 Lis 2012
Posty: 15
Skąd: Equestria
Wysłany: 31-12-2012, 14:38   

Mam jeden problem w levelu Bartoli's Hideout. Otóż nie mogę w żaden sposób wziąć klucza ukrytego za obrazem w sali z trzema żyrandolami. Próbowałam już chyba wszystkich metod, skakałam z żyrandola, drewnianej półki, tej półki nad obrazem i nie mogę się tam dostać. Załączam screena, żeby było wiadomo, o co mi chodzi, tak mniej więcej.

_________________
 
 
ADR 
Podróżnik


Dołączył: 14 Paź 2006
Posty: 354
Wysłany: 31-12-2012, 14:44   

Po lewej stronie na samej górze pomieszczenia jest dźwignia :)
 
 
Arahja 
Nowicjusz



Dołączyła: 13 Lis 2012
Posty: 15
Skąd: Equestria
Wysłany: 01-01-2013, 19:45   

Och, ADR, dziękuję, gracias, danke schoen, thanks i co tam jeszcze dalej :3 Zastanawia mnie jak mogłam nie zauważyć, że coś tam jest. Tępa Arahja jest tępa. W każdym razie dziękuję, bo bez tego nie mogłabym pójść dalej :)
_________________
 
 
kvl 
Nowicjusz


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 4
Wysłany: 17-01-2013, 16:03   

Przez awarie usunelo mojego posta, to zamieszczam jeszcze raz w formie linku do forum może którys z polaków bedzie wiedział jak to naprawić


---->grafika problem windows xp<----

co to za kittenwar do jasnej cholery
 
 
anonimy91 
Szewc

Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 14
Wysłany: 03-03-2013, 16:56   

wie ktoś czemu w TR 2 lara zdejmuje buty podczas misji na statku?
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 03-03-2013, 17:13   

anonimy91 napisał/a:
wie ktoś czemu w TR 2 lara zdejmuje buty podczas misji na statku?


bo programiści Core Design jej zdjęli? :p zresztą po co komu buty w podwodnej misji.
_________________
 
 
anonimy91 
Szewc

Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 14
Wysłany: 03-03-2013, 17:50   

A ale ciekawe co z nimi zrobiła.

PS w Legendzie w tej podwodnej misji Lara nie zrzucała butów.
 
 
KamilM93 
Praktykant


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 163
Wysłany: 03-03-2013, 17:53   

Zjadła je.

To w Legendzie była podwodna misja heeeee?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.261 sekundy. Zapytań do SQL: 10