FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TR4: The Last Revelation
Autor Wiadomość
dumb0 
Nowicjusz


Dołączył: 22 Lut 2014
Posty: 2
Wysłany: 15-12-2014, 21:45   

Dziwna sprawa, ale niezależnie od miejsca kucnięcia czy tak czy tak bug zachodzi. Jakie łatki masz wgrane ? Można prosić o jakiś wcześniejszy save dla sprawdzenia ?
 
 
QiO 
Nowicjusz



Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 20
Wysłany: 18-12-2014, 14:32   

Tak było. Mam tylko multi patcha.
Ale już nie ważne. Chyba po prostu musiałem mieć dużego pecha, bo jak wczytałem save'a z początku poziomu i doszedłem tam jeszcze raz to już wszystko działało.
 
 
Zedu 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Mar 2015
Posty: 2
Wysłany: 19-03-2015, 09:12   

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow, zglaszam sie do Was z nastepujacym problemem -zakupilem wczoraj paczke ultimate edytion paczka od 1 po Anniversary i w po instalacji 4 Tlr pojawia mi sie okno z ustawieniami poczatkowymi grafiki przez pomylke ustawilem rozdzielczosc na 640x800 i okno gry jest strasznie male.mam nowy sprzet z windowsem 8.1.pytanie brzmi nastepujaco jak ustawic zmienic opcje grafiki ponownie poniewarz opcje gry nie zawieraja takiej. mozliwosci a ponowna instalacja gry nic nie daje-opcja grafiki juz sie nie wyswietla tylko od razu laduje mi gre w tym malym okienku.prosze o pomoc poniewaz nigdzie nie moge doszukac sie podobnego problemu.dziekuje za pomoc
 
 
mateusz12 
Praktykant



Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 185
Wysłany: 19-03-2015, 13:53   

@Zedu, nie wiem czy zadziała to na Windowsie 8 bo nie mam możliwości sprawdzenia, ale zakładam że operacja wygląda podobnie jak na 7: wejdź do folderu w którym zainstalowałeś grę, znajdź plik tomb4.exe, utwórz od niego skrót, następnie kliknij prawym klawiszem myszy na utworzony skrót, wchodzisz w właściwości i w polu element docelowy dopisujesz za cudzysłowiem -setup. Po uruchomieniu tego skrótu powinno pojawić się ponownie menu opcji. Miłego grania w Tomb Raider :)
_________________

 
 
 
Zedu 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Mar 2015
Posty: 2
Wysłany: 19-03-2015, 21:08   

Działa :D :D :D dziękuję pięknie za szybką odpowiedź :D :D :D Jesteś wielki kolego :D pozdrawiam serdecznie zabierając się za czwóreczkę w normalnej rozdzielczości:)
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 20-03-2015, 20:36   

Jest też inny sposób bez robienia skrótów - wystarczy w menu start wpisać regedit i uruchomić rejestr.

Wejdź w: HKEY_CURRENT_USER => SOFTWARE => CORE DESIGN => TOMB RAIDER IV => SYSTEM i wyszukać opcję Setup.

Kliknij 2 razy i zmień wartość z 1 na 0, kliknij OK i gotowe - menu opcji wyskakuje od razu po kliknięciu na grę. To samo z każdą częścią klasycznych TR :D
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Anika 
Student



Dołączyła: 27 Lis 2008
Posty: 70
Skąd: Croft Manor
Wysłany: 11-05-2015, 10:55   

Okej, mam problem wielkiej wagi. Zmieniłam lapka, mam Windows 7 64 bit i ORYGINALNEGO Tomb Raider 4. Dlaczego Lara dostaje kitajca i klawiatura zaczyna sprawiać problem, w sensie - Lara zaczyna mi się kręcić w kółko? Zmieniałam tryb zgodnosci, nie wiem już jednak co dalej robić, a tęskno mi za grą, od lat nie miałam okazji zagrac normalnie i bez przebojów.
HALP.

PS: Nie, to nie jest wersja z Clicka! ;(
_________________
Kochamy corner bug w Tomb Raiderach *^^*
 
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2192
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-05-2015, 22:00   

Najlepiej współpracujące z nowymi systemami wersje TR znajdziesz w edycji Ultimate, w Pomarańczowej Kolekcji, za 34,99. Nie gwarantuję, że to pomoże (ktoś się może wypowiedzieć?), ale na pewno jest na to większa szansa.
_________________
...and touch the flame
 
 
Anika 
Student



Dołączyła: 27 Lis 2008
Posty: 70
Skąd: Croft Manor
Wysłany: 11-05-2015, 22:54   

Hmm, a ta pomarańczowa kolekcja to jeszcze gdzieś jest dostępna? W sensie - jak się nazywa cały produkt, żebym wiedziała gdzie i jak tego szukać? Wydam ostatnie hajsy, ale cholernie mi zależy. Chyba, że ktoś tutaj ma taki stuff do odsprzedania? Moja desperacja przybiera naprawdę ogromne rozmiary ;(
_________________
Kochamy corner bug w Tomb Raiderach *^^*
 
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 12-05-2015, 22:20   

Mr Macphisto napisał/a:
Najlepiej współpracujące z nowymi systemami wersje TR znajdziesz w edycji Ultimate,

No właśnie ja tam nie wiem. Mam taką edycję i gra może całkowicie instaluje się na HDD, ale z każdą mam problem natury zacinające się FMV i dźwięki. Nie mam problemu tylko (odziwo) z AoD, Legendami, Solenizantkami i Podświatkami.
_________________
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1138
Wysłany: 15-05-2015, 09:21   

Anika napisał/a:
Hmm, a ta pomarańczowa kolekcja to jeszcze gdzieś jest dostępna? W sensie - jak się nazywa cały produkt, żebym wiedziała gdzie i jak tego szukać?


Cały produkt nazywa się dokładnie Tomb Raider: Ultimate Edition. Był on sprzedawany w kilku seriach Cenegi, ale edycja w Pomarańczowej Kolekcji Klasyki jest najnowsza. Tutaj znajdziesz opis tej edycji wraz z okładką na stronie Cenegi:

http://cenega.pl/pc/akcja...e-edition2/1986

Ogólnie wydaje mi się, że nie powinno być dużych problemów z dostępnością tej edycji.
_________________
 
 
 
Anika 
Student



Dołączyła: 27 Lis 2008
Posty: 70
Skąd: Croft Manor
Wysłany: 28-07-2015, 11:11   

Działa mi wreszcie Tomb 4 - zmieniłam znowu lapka, mam Windę 8.1, gra zainstalowana z paczki Premium Games (klasyka plus wszystkie po klasyce) i działa mi bez płyty (chyba wmontowany crack). Niemniej jednak mam niewielki, mało przeszkadzający problem, ponieważ gra otwiera mi się w oknie (mam sporą przekątną ekranu), mimo że ustawiona jest najwyższa możliwa rozdzielczość. Ktoś wie, czy to da się naprawić? Bo nagłówek okna przysłania mi lekko pasek życia, a wolałabym go widzieć. :)
_________________
Kochamy corner bug w Tomb Raiderach *^^*
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 28-07-2015, 16:05   

Może w setupie gry masz zaznaczone, żeby otwierała się w oknie? Wtedy wystarczyłoby tylko odznaczyć. Możesz również spróbować w grze nacisnąć kombinację klawiszy Alt + Enter (zmiana widoku z okienkowego na pełny).
_________________
 
 
 
Anika 
Student



Dołączyła: 27 Lis 2008
Posty: 70
Skąd: Croft Manor
Wysłany: 29-07-2015, 18:14   

Nie, to nie to - opcje "set in window" mam odhaczoną, więc muszę spróbować z tą kombinacją. Dziękuję za odpowiedź, idę gierczyć :jumper:
_________________
Kochamy corner bug w Tomb Raiderach *^^*
 
 
 
ADR 
Podróżnik


Dołączył: 14 Paź 2006
Posty: 352
Wysłany: 30-07-2015, 02:52   

Ten problem występuje w Windows 8 i nowszych. Nie ma to nic wspólnego z trybem gry w oknie i nie wiem czy da się coś z tym zrobić :p
 
 
madi.81 
Nowicjusz


Dołączyła: 02 Sie 2014
Posty: 6
Wysłany: 03-02-2016, 00:10   

Mam problem z grą kupioną na Steamie. W trakcie cutscenek wcale nie słychać dialogów. Mam głośność muzyki ustawioną na pół, dialogów na full i do tego nie działa nakładka społecznośći.
 
 
adi 
Nowicjusz


Dołączyła: 19 Lip 2014
Posty: 22
Wysłany: 15-05-2016, 21:47   

Mam poważny problem z levelem Pharos,temple of Isis.Otóż gram na emulatorze epsxe.W miejscu,gdzie nurkujemy do małego baseniku(wcześniej jest szkielet)są trzy pary drzwi.Te prawe są prawidłowe,ale niestety po ich otwarciu, Lara nie może wpłynąć,bo jest jakaś niewidzialna ściana uniemożliwiająca wejście.Czy ktoś wie o co z tym chodzi i co mogę z tym zrobić?TO BARDZO WAŻNE!!!!Bardzo chcę skończyć grę!!! PS.Gram na telefonie!!!
 
 
Kardashian 
Nowicjusz


Dołączył: 27 Cze 2016
Posty: 1
Wysłany: 27-06-2016, 15:25   

Hej ^.^ Mam problem z TR4 , a mianowicie z dźwiękiem w grze . Dźwięk pojawia się tylko podczas cutscenek , a później znika :(
 
 
miron-71 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Gru 2016
Posty: 5
Wysłany: 21-12-2016, 18:10   

mam problem z TR 4 w Burial Chambers,dozedlem do komnaty z Horusem,wziałem serce,przechodzę dalej do komnaty z mumiami ale nie mohe przesunąc posągu na miejsce drugiej plyty,odsunelem ja raz w przod i w bok nie da rady,mumie kreca sie obok,byc moze musze je wywabic do drugiej komnaty?,choc probowalemklawisz ctrl w innych funkcjach dziala prawidlowo
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3979
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 21-12-2016, 20:37   

Sprawdzałeś w naszej solucji? http://laracroft.pl/tr4sol.htm
_________________
 
 
miron-71 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Gru 2016
Posty: 5
Wysłany: 22-12-2016, 11:48   

tak i wszystko jest tak zrobione wg solucji,do momentu gdy chce przepchnąć pomnik,udało mi się tylko jedyny raz do przodu a potem ,z której strony nie podchodze Lara nawet nie reaguje by zacząć przepychanie go na drugą platforme
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 23-12-2016, 09:53   

Chodzi ci o ten moment? https://youtu.be/VAM4Jiyk4bY?t=5m (od 05:00) ?? Jeśli nie da się go dalej przesunąć to raczej to jakiś glitch. Spróbuj załadować poprzedni save, albo pobierz jakiś od Stelli
Save
Ewentualnie możesz jeszcze spróbować MULTIPATCH - http://www.tombraider chronicles.com/vista/patch.html (wklej do pola adresu i usuń spację) - on zwyczajnie kopiuje wszystko z płyty na dysk i aktualizuje pliki, by działały na nowym sprzęcie z nowym systemem.
_________________
 
 
miron-71 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Gru 2016
Posty: 5
Wysłany: 23-12-2016, 11:42   

dziękuje bardzo :) save pomógł :)
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 23-12-2016, 13:39   

Nie ma problemu, zapraszamy częściej :)
_________________
 
 
Szpadel 
Nowicjusz



Dołączył: 09 Lis 2016
Posty: 17
Wysłany: 26-12-2016, 21:33   

Przyczajona Lara, ukryty Winston xD

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.123 sekundy. Zapytań do SQL: 11