FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3984
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 25-01-2016, 20:42   Problemy techniczne

Miejsce na opisywanie i rozwiązywanie problemów związanych z PC-ową wersją TR10 ;)
_________________
 
 
szpynda 
Nowicjusz



Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 15
Skąd: Malbork
Wysłany: 29-01-2016, 19:52   

Nie wgryzłem się jeszcze w Forum i nie wiem czy to wbrew Regulaminowi ale zapodam link, który pokazuje w jasny sposób jak i co pożera wydajność karty graficznej. Pomoże to w ustawieniach optymalnych dla nas opcji.
http://www.geforce.com/wh...rformance-guide
_________________
i5 3570K@4,2GHz/GTX770@/8 RAM1600@2133MHz
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3984
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 29-01-2016, 19:56   

Linki można oczywiście na forum publikować :) Regulamin Forum znajdziesz tutaj >> http://www.tombraiderforu...wtopic.php?t=17

Konkretnie tego linka podaliśmy wczoraj w newsie pt. "Tuż przed premierą: porady techniczne" http://www.laracroft.pl

P.S. Tczew pozdrawia Malbork ;)
_________________
 
 
szpynda 
Nowicjusz



Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 15
Skąd: Malbork
Wysłany: 29-01-2016, 20:08   

Dziękować za wyrozumiałość po znajomości przez Wielką Wodę ;)

Czytam o problemie z lagiem na padzie. Używam tego od X360 i przy 30 i 40fps również miałem nieodparte wrażenie "powolności" reakcji na pad. Po zmniejszeniu detali i uzyskaniu stałych 60fps (no dobra, czasem spadnie do 54) wszystko śmiga jak należy.
Czy ktoś z mocnym sprzętem może to potwierdzić lub obalić?
_________________
i5 3570K@4,2GHz/GTX770@/8 RAM1600@2133MHz
 
 
szukamszczescia 
Nowicjusz


Dołączył: 09 Gru 2014
Posty: 6
Wysłany: 30-01-2016, 20:24   save

Czy ktoś wie gdzie sa pliki save-ów??? CHciałbym je skopiować w bezpieczne miejsce bo gra już dwa razy się zawiesiła. Chodzi o wersję PC
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3984
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 30-01-2016, 20:41   

szukamszczescia napisał/a:
Czy ktoś wie gdzie sa pliki save-ów??? CHciałbym je skopiować w bezpieczne miejsce bo gra już dwa razy się zawiesiła. Chodzi o wersję PC


Domyślnie na dysku C w folderze "Program Files" lub też "Pliki programów" (zalezy od Windowsa) powinien być folder "Steam". Dalej wybierasz folder "userdata", w nim jest folder z samymi cyframi, to jest nr ID danego użytkownika Steam. Wewnątrz znajdz folder "391220" - to folder Rise of the Tomb Raider, w ktorym są save'y. Skopiuj cały folder "391220", by mieć kopię zapisów.

Możesz tez w Steamie właczyć w opcjach zapisywanie save'ów tej gry w chmurze, dzięki czemu nawet po utracie plików na dysku, będziesz miał save'y.
_________________
 
 
ŁukaszS 
Nowicjusz


Dołączył: 31 Sty 2016
Posty: 1
Wysłany: 31-01-2016, 23:57   

Witam. Mam pytanie - czy nowa część TR działa na Windows XP, czy już tylko na nowszych?
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 01-02-2016, 00:15   

W wymaganiach minimalnych jest 64-bitowy Win7 i DirectX 11, wiec nie sądzę.
_________________
 
 
 
szukamszczescia 
Nowicjusz


Dołączył: 09 Gru 2014
Posty: 6
Wysłany: 01-02-2016, 16:16   Pytanie do graczy w DLC Endurance Mode

Pytanie do graczy w DLC Endurance Mode: Czy Wam też gra się zacina/zatrzymuje jak wczytuje się dalsza część mapy?? W trybie kampani czegoś takiego nie mam.
 
 
misza2601 
Nowicjusz



Dołączył: 12 Mar 2013
Posty: 1
Wysłany: 04-02-2016, 21:39   

Mam pytanie związane z problemem RoTR na PC. Jestem dopiero na pączątku gry, ale nie to jest istotne. Podczas rozgrywki - za każdym razem - kiedy robię screena (za pomocą platformy STEAM) gra mi się zawiesza. Pomaga tylko kombinacja CTRL+ALT+DEL i zamknięcie procesu RoTR. Może ktoś ma taki sam problem, bądź już spotkał się z czymś takim i jest w stanie mi pomóc. Przygotowuję materiał pod dość obszerną recenzję, dlatego screeny z gry są mi niezbędne.

Konfiguracja blaszaka:
- Geforce GTX 970
- i7 4790k 4 GHz
- 8 GB RAM - GoodRAM
- Win 7x64
- dysk: WD CAVIAR BLUE
- Płyta Główna: Z97 Gaming 3
_________________

 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 04-02-2016, 22:28   

misza2601, mnie przy robieniu screena gra potrafi się zwiesić na kilka - kilkanaście sekund. Spróbuj może robić screeny jakimś innym programem, np FRAPS i sprawdź czy też się będzie zawieszać.
_________________
 
 
 
Jowisz 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Lut 2016
Posty: 3
Wysłany: 05-02-2016, 23:28   

Witam, mój problem polega na tym, że gdy chcę odpalić grę, pojawia się czarny ekran a za chwilę wyskakuje komunikat "Program przestał działać", nie mam pojęcia co robić. :/
 
 
dudi_mati 
Nowicjusz


Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 21
Wysłany: 06-02-2016, 01:20   

Jowisz napisał/a:
Witam, mój problem polega na tym, że gdy chcę odpalić grę, pojawia się czarny ekran a za chwilę wyskakuje komunikat "Program przestał działać", nie mam pojęcia co robić. :/


Po pierwsze aktualizacja sterowników karty graficznej, następnie weryfikacja czy ma się odpowiedni procesor oraz ilość ramu, powyłączać wszelkie programy w tle.
 
 
Jowisz 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Lut 2016
Posty: 3
Wysłany: 06-02-2016, 09:39   

dudi_mati napisał/a:
Po pierwsze aktualizacja sterowników karty graficznej, następnie weryfikacja czy ma się odpowiedni procesor oraz ilość ramu, powyłączać wszelkie programy w tle.


Sterowniki aktualne, procesor i ram odpowiedni. Jeszcze zastanawiam się czy antywirus może blokować grę? :P
 
 
dudi_mati 
Nowicjusz


Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 21
Wysłany: 06-02-2016, 10:29   

Jowiosz - nom. spr. wyłączyć antyvir, ale przynajmniej mi, nigdy w ten sposób się nie crashowało przez ten program. A jaki windows? i wersja 64-bit??
A karta graf. na pewno nie jest zintegrowana?
 
 
Jowisz 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Lut 2016
Posty: 3
Wysłany: 06-02-2016, 11:15   

Windows 7 64 bit, 12 GB Ram, z kartą wszystko gra ;)

A jest jeszcze możliwość, że to z powodu tego, że mam za małą ilość miejsca na dysku C, pomimo że grę instaluje na dysku D? :P
 
 
dudi_mati 
Nowicjusz


Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 21
Wysłany: 06-02-2016, 11:36   

Nom mozesz spróbować z dezinstalacją gry i instalacją na nowo (a nie robiłaś wcześniej jakiejś podmiany/nadpisania plików w katalogu z grą? ścieżki językowe, czy inne pliki), ja bym jeszcze pomimo wszystko spróbował zaktualizować... DirectX, z tego co mi się wydaje, to przynajmniej u mnie przy akt. biblotek kopiowały się jakieś nowe pliki
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 06-02-2016, 15:03   

Mam problem z rejestracją na Staeamie.
Zgodnie z instrukcją najpierw wpisałam kod z pudełka na nobox.pl, wpisałam kod z pudełka, przemieliło i podało kod. Wpisałam kod w Steamie, nie przyjęło. Wróciłam do nobox.pl, opcja powtórnej generacji kodu, wysłao mailem link aktywujący, znowu przemieliło i znowu podało mi kod. Ale ten drugi kod też nie pasuje...
 
 
 
dudi_mati 
Nowicjusz


Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 21
Wysłany: 06-02-2016, 18:26   

jolajola1 napisał/a:
Mam problem z rejestracją na Staeamie.
Zgodnie z instrukcją najpierw wpisałam kod z pudełka na nobox.pl, wpisałam kod z pudełka, przemieliło i podało kod. Wpisałam kod w Steamie, nie przyjęło. Wróciłam do nobox.pl, opcja powtórnej generacji kodu, wysłao mailem link aktywujący, znowu przemieliło i znowu podało mi kod. Ale ten drugi kod też nie pasuje...


A jaki jest dokładny komunikat na steam??
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 06-02-2016, 22:52   

klikam na Steamie (mam go od półtora roku i mam kilka gier, umiem Steama) aktywację produktu
wpisuję kod uzyskany z nobox.pl, to jest 1 słownie dziesięć cyferek i literek, dużych i małych,

Jednocześnie widzę instrukcję że "kody wygladaja nastepujaco:
4znaki-4 znaki-4znaki
4znaki-4znaki-4znaki-4znaki-4znaki
17 znaków

ratunku! nie mam 17 znaków, tylko te 10 znaków jakie uzyskałam z noboxa!

raz wpisuję moje 10 znaków z noboxa
drugi raz wpisuje kod/znaki z pudełka gry

i za każdym razem DOSTAJĘ KOMUNIKAT:

niepoprawny kod produktu
podany kod produktu jest niepoprawny
sprawdź czy wszystkie znaki zostały poprawnie wprowadzone ( tu natepuje instrukcja jak odróżniać jedynke i i i L oraz v i Y oraz zero i O
 
 
 
dudi_mati 
Nowicjusz


Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 21
Wysłany: 06-02-2016, 23:20   

Kod to TR powinien myć 15 znakowy bez spacji, po uzyskaniu kodu na noboxie do steam, nie wpisuj go tylko po prostu przekopiuj bezpośrednio do steam, ja bodajże tak zrobiłem.

Spróbuj na innej przeglądarce internetowej, możne po prostu skrypt noboxa się gryzie z przegladarka
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 09-02-2016, 00:00   

napisałam nocą do Cenegi, opisałam problem, 5 godzin później miałam na mailu rozwiązanie, zrobiłam jak pisali i GRRRRAM!
 
 
 
dudi_mati 
Nowicjusz


Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 21
Wysłany: 09-02-2016, 22:27   

jolajola1 napisał/a:
napisałam nocą do Cenegi, opisałam problem, 5 godzin później miałam na mailu rozwiązanie, zrobiłam jak pisali i GRRRRAM!


Gratulacje! :) Cóż pozostało Ci się cieszyć w końcu grą :D , a jeśli mogę zapytać, co było rozwiązaniem tego nietypowego problemu.
 
 
Alina 
Student



Dołączyła: 01 Kwi 2013
Posty: 96
Wysłany: 17-02-2016, 20:23   

Heya, mam takiego kompa:

Płyta główna: MSI H87-G43 s1150 H87 4DDR3 USB3/GLAN ATX (H87-G43).
Intel CORE I5-4670 3.4GHz LGA1150 BOX HASWELL - (BX80646I54670).
Karta Graficzna: Gigabyte GeForce GTX 760 OC, 2GB DDR5 256 Bit HDMI, DP, DVI, BOX (GV-N760OC-2GD).
Pamięć RAM: GoodRam DDR3 PLAY 8GB 8192MB PC1600 BLACK CL10 - (GY1600D364L10/8G).
Dysk SSD: Crucial M500 240 GB SATA3 2.5' 500/250 MB/s 7mm+9.5mm CT240M500SSD1.
Karta dźwiękowa: Asus Xonar DX/XD PCI- Express x 1, System 7.1, wyjście SPDIF do VGA z HDM, 24 bity - Xonar DX/XD.

Ustawiłam jakość grafy na maksa, i mam lekkie przycinki. Pytanie, czy dodanie ramu coś by tu dało, czy to sprawa czysto graficzna?

Czy taki RAM pasowałby do tego mojego? Oczywiście po werdykcie, że RAM by pomógł.

http://allegro.pl/pamiec-...5976094576.html
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 56
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 18-02-2016, 02:21   

Alina napisał/a:
Heya, mam takiego kompa: (...)


Powiem tak: niemal od zawsze funkcjonuje zasada, że główne "konie pociągowe" to karta graf. Owszem, GTX 760 to przyzwoita karta (z racji na szynę danych 256-bit), ale do RotTR rekomendowana jest co najmniej GTX 970. Zalecany jest również procesor Intel Core i7-3770, 3.40GHz albo AMD FX-8350 4.0Ghz ... ale generalnie: pierwsze skrzypce to karta. Natomiast pamięci RAM (8GB) w teoretycznym założeniu powinno wystarczać. :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.144 sekundy. Zapytań do SQL: 11