FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Custom levele
Autor Wiadomość
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 18-01-2012, 23:39   

Widzieliście aferę związaną z pracami kongresu USA dotyczącego zmian w internecie? Wikipeda w wersji ENG została wyłączona... nigdy bym nie pomyślał, że bezpośrednio wpłynie to rówież na uniwersum TR - TRLE.NET moja ulubiona stronka też jest wyłączona w związku z tym... Źle się dzieje... 2012 zaczyna się dziwnie... :/
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 19-01-2012, 10:31   

Masa stron nie działała wczoraj, bądź w ten czy inny sposób wyrażała swój sprzeciw. Dzisiaj już wszystko hula. A cała gówniana SOPA itd to raczej temat do kontrowersji, bo faktycznie jest czego się bać :/
_________________
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 03-03-2012, 16:56   

Hej. Mam problem. Do tej pory wszystkie Customy działały jak złoto. Niestety od jakiegoś czasu nie mogę uruchomić części z nich. Dochodzi do tego, że laptop wywala do bluescreen'a ze zrzutem pamięci. Raczej nie jest to kwestia grafiki, bo inne gry - pełne wersje, działają bez zarzutu. Nawet oryginalny TR4, na silniku którego bazują customy działa normalnie. Tymczasem kiedy próbuję uruchomić custom level np. GeckoKid The Beginning Demo (o dziwo problem nie dotyczy Titak Mists of Avalon, który działa normalnie) Windows usiłuje wskoczyć z grą na pełen ekran, po czym wraca do explorera, a w najgorszym wypadku do wspomnianego bluescreen'a.

Mam kartę Intel - zintegrowaną bodaj na lapku, windę vistę 32 bit (niestety), działają mi o wiele bardziej skomplikowane gry - jak Stalker Zew Prypeci - więc nie jest tak, że karta jest słaba. Mam dwurdzeniowy procek 2,2 plus 3 gb RAM... Jakby ktoś mógł pomóc, byłbym wdzięczny, bo rozkładam ręce. Mam w sumie świeży system, bo robiłem niedawno gruntowne porządki i wszystko działało poprawnie, tylko niestety od jakiegoś czasu mi się to dzieje. Help...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
marysia 
Praktykant



Dołączyła: 28 Lis 2006
Posty: 149
Skąd: Szczecin
Wysłany: 07-03-2012, 12:38   

Witam ! Czy gra ktoś może w nowy custom Abduction ; lara porwana przez kosmitów buszuje na ich statku . Nie wiem co mam dalej zrobić w sali w której po skorzystniu z dźwigni wysoko nad salą - zapaliły się ognie na 4 postumentach . Jest tam też 5 czerwonych ,kwadratowych płytek , ale skakanie po nich nic nie dało . Mogę liczyć na pomoc ?
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 08-06-2012, 12:36   

The Reflection of Eternity już jest !!!! :D do pobrania z trle

Ale niespodzianka. Już zapomniałem o tym customie.
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
marysia 
Praktykant



Dołączyła: 28 Lis 2006
Posty: 149
Skąd: Szczecin
Wysłany: 06-07-2012, 13:46   

Witam ! Gram w nowy custom Prometheus Legacy - jestem w pierwszym levelu Lost City of Eos ; po użyciu srebrnego klucza jestem w miejscu gdzie zapada się klapa i lara zjeżdża w dół - powinna złapać się drążka przewinąć i przeskoczyć do następnego drążka ; problem w tym ,że drążek jest nad płonącym dzbanem i Lara również się zapala - proszę o wskazówkę - może coś pominęłam :(
 
 
marysia 
Praktykant



Dołączyła: 28 Lis 2006
Posty: 149
Skąd: Szczecin
Wysłany: 31-10-2012, 10:32   

Coyote Creek 2 - jestem w levelu Canyon bridge ; dotarłam do takiego zerwanego mostu , wspiąć się na niego nie mogę , przeskoczyć na drugą stronę też nie mogę , nie widzę żadnej jaskini . Jeśli ktoś gra to bardzo proszę o wskazówkę :(
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 01-11-2012, 08:53   

O, może ty mi pomożesz. Jestem w poziomie Lake Apache. Byłam w pomieszczeniu z lawą i zapadającymi się klockami. Stanęłam na dwóch blokach, dzięki temu dwa środkowe się obniżyły i mogłam przesunąć dźwignię. Otworzyły się drzwi, ale nie wiem gdzie. Wyjście z jaskini jest zamknięte.
 
 
marysia 
Praktykant



Dołączyła: 28 Lis 2006
Posty: 149
Skąd: Szczecin
Wysłany: 01-11-2012, 12:35   

Aniu chyba Ci nie pomogę ; nie pamiętam tego miejsca - jestem już chyba ze 2 levele dalej . Przepraszam :(
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 02-11-2012, 23:04   

Aniaa po obniżeniu tych bloków i przestawieniu dźwigni powiiny się otworzyć duze wrota przez które wraca się do głównej jaskini, jeśli tak się niestało to musisz mieć jakiegoś buga. spróbuj zagrać od wcześniejszego savea.
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 03-11-2012, 14:29   

Troszkę za późno odpowiedziałeś, szczerze mówiąc nie spodziewałam się. Okazało się, że musiałam poszukać nowych otwartych drzwi w jaskini, które ciężko było znaleźć. Ale dzięki, teraz zmagam się z 6 poziomem.
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 03-11-2012, 19:13   

Jeszcze tkwie w kanionie :( jestem w miejscu gdzie zdejmuje się skrzynkę i aktywuje windę, zjechałem nią na dół, widzę drewniany podest do przesuwania ale nie mogę go ruszyć bo wisząca platforma mi przeszkadza. Skakałem po skałach ale dochodzę do wodospadu i wracam do punktu wyjścia. Co tam trzeba zrobić ?
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 03-11-2012, 20:21   

Musisz dwa razy opróżnić skrzynkę. I potem należy dostać się do wodospadu po lewej (powinien być tam otwór). W środku znajdziesz kamień. Włóż go do pustej skrzynki i przymocuj do wiszących belek. Też bym na to nie wpadła gdybym grała bez pomocy.
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 04-11-2012, 11:03   

Dzięki. Wiem przynajmiej że dobrze kombinowałem, rozpatrywałem opcję z kamieniem ale nie umiałem znaleźć żadnego którego by się dało podnieść, a tego istotnego nawet nie zauważyłem :)
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
Maati 
Obieżyświat


Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 1016
Skąd: Kraków
Wysłany: 15-11-2012, 15:44   

Jestem w levelu Canyon Bridge. Wszedłem do jednego z opuszczonych budynków przez otwór w dachu. Zebrałem olej, niestety wydostać się już nie mogę. Nie posiadam łoma - który jak mniema jest potrzebny do otwarcia drzwi. Pomocy? :(
 
 
 
axed90 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 3
Wysłany: 26-01-2013, 08:07   

A czy może ktoś grał w ten remake The Great Wall z TR2?
http://www.aspidetr.com/l...l-full-version/

Na screenach i w samej grze wgląda przyjemnie. Jednak niestety utknąłem zaraz na samym początku, w pierwszej wieży :( mam jakiś problem tym zwisającym łańcuchem - nie wiem jak nim otworzyć właz do niższej części pierwszej wieży. Może ktoś mógłby pomóc? Może ktoś zechciałby nagrać jakiś gameplay na youtube?
 
 
axed90 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 3
Wysłany: 26-01-2013, 08:47   

Utknąłem właśnie w tym oto momencie:
 
 
axed90 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 3
Wysłany: 26-01-2013, 21:12   

Wybaczcie za kolejny post pod postem. Ten level jest trudny jak cholera, ale jednocześnie jest to baaardzo rozbudowana wersja The Great Wall z TR2. Jest tu dużo bocznych pomieszczeń, włazów, zamków na klucz, w porównaniu z oryginalnym levelem, a dopiero utknąłem prawie na samym jego początku! Ciężko mi się gra na klawiaturze laptopa, ale staram się! Obecnie utknąłem w pomieszczeniu z zabójczymi rybami. Nie dam rady i po prostu nie wiem już co zrobić. Obok jest klucz, ale nie mogę do niego dopłynąć, bo ryby mnie zabijają! Mam nadzieję, że ktoś pomoże z tym levelem.

 
 
marysia 
Praktykant



Dołączyła: 28 Lis 2006
Posty: 149
Skąd: Szczecin
Wysłany: 21-03-2013, 10:38   The lost city of varaldun

To nowy custom -jeśli ktoś gra i pamięta to miejsce to bardzo proszę o pomoc . Jestem w sali gdzie trzeba z liny przeskoczyć na drabinę na ścianie , ale na tej ścianie obracają się 3 duże zębate koła i utrudniają złapanie się drabiny . Próbuję od wczoraj , bez efektu ; może jest jakiś inny sposób ?
 
 
Niezapominajka 
Podróżnik



Dołączyła: 23 Sty 2007
Posty: 401
Skąd: Katowice
Wysłany: 24-03-2013, 18:57   

Mam pewien problem... Czy grał ktoś może w Aspidetr Easter Time 2011 - Peaceful Valley ? Jeśli tak to byłabym wdzięczna za pomoc.
Utknęłam w momencie, kiedy zdobywa się pierwszą pisankę - w kanałach. Zaraz po jej zebraniu - nie mogę wydostać się z pomieszczenia. Wokół dziury są ustawione stoliki, więc jak podskakuję, łapię krawędzi i próbuję się podciągnąć to Lara spada. Nie ma stamtąd innego wyjścia... Co robić? To jakiś bug?
_________________

 
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 24-03-2013, 23:27   

Należy skoczyć ze skrzyni pod skosem. Faktycznie to wcale nie jest takie proste.
 
 
Niezapominajka 
Podróżnik



Dołączyła: 23 Sty 2007
Posty: 401
Skąd: Katowice
Wysłany: 25-03-2013, 00:43   

Aniaa, z jakiej skrzyni? W tej dziurze jest ze mną tylko beczka, która spadła razem z Larą. Ścianki są na tyle wysokie, że nie da się skoczyć bez zawieszenia się na rękach. Na beczce też raczej nie stanę.
_________________

 
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 25-03-2013, 16:22   

Podeślij mi może sejwa, to zobaczę. Patrzyłam do solucji i jedyne miejsce jakie pasuje, to gdzieś w kanałach, ale to pewnie nie to.
Cytat:
to grab the ladder leading back into the house, You need to do a curved runjump from the block next to it
 
 
Niezapominajka 
Podróżnik



Dołączyła: 23 Sty 2007
Posty: 401
Skąd: Katowice
Wysłany: 25-03-2013, 17:52   

Aniaa, Proszę: http://we.tl/rvyG4MQZug
Mam nadzieję, że dobrego save'a posłałam :P . Solucję czytałam, ale opis jakby nie dotyczy tego miejsca, w którym jestem.
_________________

 
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 26-03-2013, 00:54   

Wespnij się przy samym rogu po prawej(drugi, tak jak na niego patrzysz) i natychmiast pobiegnij do przodu. Jakby co, trzymam gotowego sejwa, ale nie powinno ci to sprawić problemu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.156 sekundy. Zapytań do SQL: 11