FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w przejściu
Autor Wiadomość
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 52
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 19-10-2016, 17:46   

pauers napisał/a:
Dziwne jest to, że żadna mapka, którą zdobyłem nie pokazała na mapie tych skrzyń. (...)


Ach więc rozumiem, że te skrzynie po prostu nie są aktywne na Twojej mapie ...
Istnieje więc możliwość, że jednak coś pominąłeś i to niekoniecznie w obrębie tej jednej lokacji. Nie można oczywiście wykluczyć problemów z samą grą. I jeżeli w wer. PS4 zaimplementowano ten sam mechanizm kopii zapasowej save'ów co w Xone to w ostateczności możesz to wypróbować. W "problemach technicznych" o tym wspominałem, powinno Cię wówczas cofnąć o dobrych kilka procent wstecz ... tylko czy dzięki temu znajdziesz - jak raz - brakujące skrzynie ... nie obiecuję. ;)
 
 
pauers 
Nowicjusz



Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 21
Wysłany: 20-10-2016, 08:19   

Problem rozwiązany. Jakimś cudem na mapce pojawił się nagle monolit. Nie wiem czy coś się zaktualizowało czy nie. Pierwszy taki przypadek w grze. Oczywiście jak go przeczytałem to skrzynie z monetami jak za dotknięciem magicznej różdżki pojawiły się na mapie :D Dziwna ta sprawa. Być może odszedłem od monolitu bo nie miałem wystarczającej znajomości języka i po prostu nie mogłem go odczytać a potem po prostu o tym zapomniałem. Nie wiem.. Co do kopi zapasowej to niestety u mnie i tak to nie działa. Kopia zapasowa widnieje jako ostatni zapis czyli nic by się nie zmieniło. Dzięki za chęci i pomoc :)
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 52
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 20-10-2016, 15:52   

pauers napisał/a:
Problem rozwiązany. Jakimś cudem na mapce pojawił się nagle monolit. (...)


I tak też podejrzewałem ...
... mniej polegaj na filmiko-poradnikach a więcej graj samemu. :D ;)

Pozdrawiam.
 
 
pauers 
Nowicjusz



Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 21
Wysłany: 21-10-2016, 09:39   

Wiem, wiem. Po prostu jak brakuje jednej rzeczy to jakoś już człowiek wariuje i szuka na wszelkie sposoby
 
 
AndriuN 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Paź 2016
Posty: 2
Wysłany: 25-10-2016, 16:19   

Witam.
Mam problem z kontynuowaniem rozgrywki w RotTR. Mianowicie utknąłem w obozie 'Kompleks Radziecki'. Wcześniej była akcja z zabijaniem 6 wrogów w zadymionym pomieszczeniu wciągając ich po kolei pod wodę, potem tyrolka, skasowanie przeciwnika na wieży, kolejna tyrolka i wpadam do budynku. Wychodzę z niego na drugim końcu i jest wspomniany obóz. Tu grę wyłączyłem. Wróciłem po kilku dniach chcę kontynuować i się nie da. Wchodzę do kolejnego budynku przeciskam się przez uchylone drzwi, wchodzę po schodach na piętro dochodzę do pomieszczenia gdzie są dwa wyjścia (oba zamknięte i nie czułe na interakcje). Koniec etapu jest tuż przede mną ale za chińskiego boga nie mogę tam dotrzeć. Zero lin, drabinek, schodów itp. itd. I tu moje oczywiste pytanie. Co z tym faktem zrobić? Czy to demencja starcza przyćmiła mi umysł czy to jakiś bug który zmusi mnie do rozpoczęcia rozgrywki od początku? Ktoś się już z czymś takim spotkał?
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3979
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 25-10-2016, 16:40   

Najlepiej jakbyś wskazał ten konkretny moment w naszej solucji na stronie lub też moment na jakiejś wideosolucji. Ja ostatnio w to grałem w styczniu i nie za bardzo pamiętam.

Dopisz też o jaką platformę chodzi.
_________________
 
 
AndriuN 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Paź 2016
Posty: 2
Wysłany: 25-10-2016, 16:58   

Nie było tematu. Z fabułą byłem odrobinkę dalej niż myślałem (przerwa w rozgrywce zrobiła swoje) i tu mapa wprowadziła mnie w błąd bo z uporem maniaka pokazywała bieżący cel, w miejscu które już przeszedłem, a w obecnej chwili nie ma faktycznie opcji żeby tam wejść. No cóż jednak demencja :murek: Sorry za zawracanie gitarrry.
 
 
Ines 
Nowicjusz



Dołączyła: 19 Sty 2008
Posty: 25
Wysłany: 06-11-2016, 14:07   

Czesc wsystkim!
Dawno mnie tu nie bylo, ale potrzebuje pomocy, wiec bardzo was o nia prosze, poniewaz zacielam sie w rozdziale Podtopione archiwa. Wrocilam tam po raz nie wiem ktory, by zdobyc 100%, brakuje mi 1 artefaktu (mapy tez nie mam). Widze, ze cos jest po lewej stronie od drewnianej konstrukcji z podajnikiem z wybuchowymi beczkami, ale nie umiem sie tam dostac.
Na waszej mapie ze znajdzkami to bedzie artefakt nr1.
Zrobilam zgjecie swojej pozycji, bo gram na konsoli, ale na razie nie wiem czy da sie go przeslac, bo pisze z telefonu.

No nie da sie zalaczyc zdjecia, forum pisze, ze za duze (a niby nie ma ograniczen - info o zalacznikach)
Moze na Fb zobaczycie, gdzie jestem :Jak sie tam dostac?
_________________
DualCore Intel Celeron E3400, 2600 MHz; NVIDIA GeForce GT430 1GB; 4GB DDR3; BIOS AMI(08/26/11); Monitor 19" LCD Asus VW193D
 
 
 
Ines 
Nowicjusz



Dołączyła: 19 Sty 2008
Posty: 25
Wysłany: 06-11-2016, 17:57   

Dobra, znalazlam nowa drabine i mape, ide po artefakt (mam nadzieje).
_________________
DualCore Intel Celeron E3400, 2600 MHz; NVIDIA GeForce GT430 1GB; 4GB DDR3; BIOS AMI(08/26/11); Monitor 19" LCD Asus VW193D
 
 
 
Rikimaru17 
Nowicjusz


Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 8
Wysłany: 17-11-2016, 14:06   

Dla użytkowników PlayStation 4 mój NIK (gameTag) to: OhatsuPL
Zapraszajcie
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 17-11-2016, 23:59   

Sesja w Co-op Endurance? Bardzo podobała mi się ta survivalowa przygoda w dziczy (to i tak nie jest juz Tomb Raider, więc :p ). Chętnie ogram to jeszcze w trybie współpracy !!
_________________
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 18-11-2016, 15:55   

Dajesz do mnie - jak tylko Ci pasuje :D Też chciałem spróbować :P
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
eurydyke888 
Nowicjusz


Dołączyła: 27 Gru 2016
Posty: 1
Wysłany: 27-12-2016, 21:08   

Witam, mam może bardzo głupie pytanie ale próbowałam już rożnych opcji bez skutecznie, mianowicie nie mogę zmienić trujących strzał na zwykle, zwykłych mam na maksa i nie mogę strzelać bo Lara zachowuje się jak by nie było czym. jest to dość upierdliwe, na razie udało mi się obejść bez luku ale przyjdzie taki moment ze się bez niego nie uda. będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 28-12-2016, 10:22   

A czy to dzieje się też w przypadku innych broni ze specjalnymi nabojami? Pistolet-grzybkujące, strzelba-zapalające, karabin-granaty? Jeśli tak to sprawdziłbym ustawienia kontrolera/klawiatury - w przypadku jeśli grasz na PC - i przypisał przycisk odpowiadający za strzelanie innemu klawiszowi. Spróbuj rozpocząć ewentualnie nową grę na dodatkowym save-slocie i sprawdź, czy to się powtarza.
_________________
 
 
Novac 
Nowicjusz


Dołączył: 31 Sty 2017
Posty: 3
Wysłany: 31-01-2017, 19:32   

Jak dotrzeć do miejsca zaznaczonego na niebiesko w załączonym jpg?
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 02-02-2017, 14:19   

Dlaczego nie skorzystasz z szybkiej podróży do obozu, który jest zaznaczony na mapie?
_________________
 
 
Novac 
Nowicjusz


Dołączył: 31 Sty 2017
Posty: 3
Wysłany: 03-02-2017, 13:20   

Dlatego że jeszcze tam nie byłem a jest to mapka z internetu.
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 03-02-2017, 17:50   

:D D Sorry, myslałem, ze to jakiś twój printscreen!!
Spoiler:
To pokazuje końcówkę misji w Kompleksie Radzieckim, gdzie musisz odszukać Jacoba i dostać się do Opuszczonej Kopalni Miedzi. Kieruj się do obozu Dziedziniec Huty Miedzi i dalej po budynkach.
<- ----------- za tą bramą jest obóz DHM
Jest to obszar "story-related" więc tak czy siak w postępie fabularnym tam dotrzesz. Skorzystaj z solucji KLIK! (rozpocznij od fragmentu "ZNÓW SAMA").
_________________
 
 
Novac 
Nowicjusz


Dołączył: 31 Sty 2017
Posty: 3
Wysłany: 03-02-2017, 22:00   

No właśnie już tam byłem i przeszedłem większość misji w tym czerwona kopalnia i grobowiec ale jak dotrzeć w to miejsce to nie mam pojęcia :) Byłem również na samej górze gdzie wszystko się paliło i w tej chwili to przejście jest już zamknięte, zawalone palącymi się belkami.
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 03-02-2017, 22:33   

Ale po co tam chcesz iść? Jeśli po znajdźki, to one znajdują się w miejscach, do których możesz dojść na piechotę - ważne tylko, byś miał odpowiedni sprzęt. Dziwi mnie tylko to, że nie masz odblokowanego obozowiska na górze (nie pamiętam ale chyba Skrót do Kopalni się nazywał).
_________________
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 52
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 04-02-2017, 03:43   

Novac napisał/a:
No właśnie już tam byłem i przeszedłem większość misji (...)


Nie wiem dokładnie, ile tej gry przeszedłeś? Ale rozpatrując drogę od obozu: Dziedziniec Huty Miedzi to obszar który wskazujesz na mapce, na tę chwilę, Cię nie interesuje. I pomimo mylnej nazwy: Obóz w Hucie Miedzi to nie jest jeszcze ten etap gry - dostaniesz się tam później. Ponieważ nie chcę Ci psuć zabawy ... więc podpowiem tylko, że bieżący kierunek to: Opuszczona Kopalnia. ;)
_________________
Nathan McCree to bez wątpienia wielki gość ...
 
 
edlow 
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lut 2017
Posty: 1
Wysłany: 08-02-2017, 12:52   

Witam, takie pytanko mam: Da się jakoś powtórzyć nieukończone wyzwanie w Grobowcu Proroka, bez przechodzenia gry od nowa? Niestety, gdy wybieram powtórz rozdział to po ponownym przejściu wynik zostaje taki jaki był.
_________________
Lara <3 Miłośniczka wszystkiego co związane z Larą :) Od gier, po ciuchy i figurki. A na co dzień zwykła księgowa Warszawa.
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3979
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 08-02-2017, 16:01   

Po ukończonej grze dostań się do tej lokacji za pomocą obozu szybkiej podróży i dokończ wyzwania :) Włączenie tego levelu w Trybie Wypraw nie zalicza tego, to musi być we właściwej grze.
_________________
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 08-02-2017, 22:34   

Dodam tylko, że sama mapa Syrii jest dostępna od odblokowania pierwszego obozu w Syberii i jest w menu "Mapa" na samym dole w osobnym prostokącie. Najedź kursorem i wybierz obóz, do którego chcesz wrócić.
_________________
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3979
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 08-02-2017, 23:51   

O, wcześniej chyba było to dostępne dopiero po ukończeniu całej gry.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.145 sekundy. Zapytań do SQL: 10