FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w przejściu
Autor Wiadomość
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 09-02-2016, 00:18   Pomoc w przejściu

Zgubiłeś się? Nie wiesz jak znaleźć artefakt czy dokument? Zadaj pytanie i poczekaj na odpowiedź!
_________________
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 09-02-2016, 15:14   

ha! zawisłam!
zawisłam na linie na początku Syberii i nie umiem z niej zeskoczyć, puścić się
spacja nie działa?
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 669
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 09-02-2016, 16:28   

Do puszczania się (jak to zabrzmiało :D ) służy klawisz 'c' :)
_________________
 
 
 
isabel22 
Nowicjusz


Dołączyła: 10 Lut 2016
Posty: 1
Wysłany: 10-02-2016, 13:00   

hey,

Nie potrafię skoczyć na główkę z ostatniej najwyżej położonej platformy (wyzwanie w geotermicznej dolinie) zaraz obok obozu "szczyt góry" pozostałe skoki poszły gładko, a na tej ostatniej próbowałam już chyba 50 razy, nie wiem może robię coś źle - mam wersję na PC - wciskam spację i klawisz C i nic - może ma ktoś jakiś pomysł?
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 669
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 10-02-2016, 15:45   

O ile dobrze kojarzę, to żeby skoczyć na główkę należy wcisnąć klawisz skoku i od razu przycisk celowania (domyślnie prawy przycisk myszy). Jak naciśniesz za późno, to Lara zamiast na główkę, skoczy na nogi.
_________________
 
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 10-02-2016, 18:57   

Madziula napisał/a:
O ile dobrze kojarzę, to żeby skoczyć na główkę należy wcisnąć klawisz skoku i od razu przycisk celowania (domyślnie prawy przycisk myszy). Jak naciśniesz za późno, to Lara zamiast na główkę, skoczy na nogi.


Teoretycznie tak przy czym klawisz odpowiedzialny za to to na konsolach klawisz kucania. Niestety ta najwyższa platforma jest trudniejsza bo Lara nie od razu załapuje że skacze do wody - trzeba ułamek sekundy odczekać zanim wciśnie się klawisz uniku/przewrotu. Czasem uda się od razu - czasem po paru próbach...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 10-02-2016, 21:52   

jak wytworzyć trujące strzały bez odwiedzania obozu?
moja Lara "w terenie" robi tylko zwykłe strzałki
 
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 10-02-2016, 23:33   

Lara musi opanować tę umiejętność w odpowiednim drzewku w obozie... Dopóki nie wytworzy ich po raz pierwszy w obozie - nie będzie mogła ich wytwarzać poza nim.
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 669
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 11-02-2016, 17:20   

krtomb napisał/a:
Teoretycznie tak przy czym klawisz odpowiedzialny za to to na konsolach klawisz kucania.
Grając na padzie od x360 na PC domyślnie jest to LT, czyli tak jak prawy przycisk myszy - klawisz celowania. Na konsoli było inaczej?
_________________
 
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 60
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 11-02-2016, 18:34   

Madziula napisał/a:
krtomb napisał/a:
Teoretycznie tak przy czym klawisz odpowiedzialny za to to na konsolach klawisz kucania.
Grając na padzie od x360 na PC domyślnie jest to LT, czyli tak jak prawy przycisk myszy - klawisz celowania. Na konsoli było inaczej?



Moim zdaniem nie jest inaczej - na Xone to A+LT ...
Nawiasem mówiąc, jak ktoś ma problemy to tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=nnF8y9tZVig
- jest video-poradnik: 'Press LT after a jump to dive'.
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 11-02-2016, 18:42   

Brakuje mi jednej flagi w kompleksie radzieckim

w spojlerze wymieniłam lokalizację sześciu znalezionych, gdzie jest ta ostatnia?
Spoiler:

1 przy ognisku huty
2 na terenie łowieckim między hutą a tartakiem
3 na dachu tartaku
4 góra zbiornika, gdzie czerwone i złote deski czekają na specjalne strzały do wspinania
5 przy ognisku "Miejsce wycinki"
6 na tarasie sklepu

 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 669
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 11-02-2016, 19:03   

Myślę że ten filmik pomoże :)
http://www.ign.com/videos...-flag-challenge
_________________
 
 
 
haughton 
Nowicjusz



Dołączył: 23 Sty 2012
Posty: 25
Skąd: Kraków
Wysłany: 11-02-2016, 23:44   

MaXoR napisał/a:
Moim zdaniem nie jest inaczej - na Xone to A+LT ...


No właśnie nie - jest tak jak pisze krtomb - na Xone to kombinacja A+B (skok+unik) - pomimo że sama gra przy odnalezieniu pierwszej platformy wyświetla podpowiedź A+LT. Rozwaliłem się o skały dobrych kilka razy zanim zacząłem z innymi kombinacjami i trafiłem w końcu na właściwą. :)
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 60
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 12-02-2016, 00:42   

haughton napisał/a:

No właśnie nie - jest tak jak pisze krtomb - na Xone to kombinacja A+B (skok+unik) - pomimo że (...)


No... to mamy różne gry, albo różne konsole. :D
A tak poważniej, działa aktualnie jeden i drugi sposób. Z tego co w tej chwili kojarzę, prawdopodobnie jedna z konsolowych (wcześniejszych) aktualizacji te skoki odczuwalnie ułatwiła. Ale, z tego co obecnie sprawdziłem, istnieje pewna różnica w szybkości zadziałania jednej metody względem drugiej. Ma to wówczas oczywisty wpływ na "łatwiej/trudniej" w odniesieniu do własnych przyzwyczajeń. ;)
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 12-02-2016, 01:20   

Madziula?....
czy sa inne filmiko pokazujące inne misje i zadania?
dasz linkę?
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 669
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 12-02-2016, 01:59   

Proszę bardzo :)
Solucja: http://www.ign.com/wikis/...der/Walkthrough
Znajdźki: http://www.ign.com/wikis/...er/Collectibles
Wyzwania: http://www.ign.com/wikis/...ider/Challenges
Opcjonalne grobowce: http://www.ign.com/wikis/.../Tomb_Solutions
_________________
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 12-02-2016, 11:09   

Nie zapominajmy, że na WoTR jest solucja odnośnie przejścia fabuły, grobowców opcjonalnych i misji pobocznych :) >> http://laracroft.pl/tr10/solution.html
_________________
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 17-02-2016, 19:23   

Ale w wotrowej solucji misje poboczne są tylko do Doliny Geotermicznej włącznie, dalej nie ma.


Czy wie ktokolwiek, jak odradzać/odnawiać tykwy dyni? Bo zużyłam ;(
To znaczy wiem, że trzeba wyjść do innej lokacji, potem wrócić i one są. Ale czy jest sztuczka, żeby szybciej?
 
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 17-02-2016, 20:23   

Nie ma sztuczki żeby szybciej - możesz ewentualnie przeładować ostatni Checkpoint ale nie wiadomo gdzie się ostatnio zapisało...

Także pozostaje tradycyjna opcja. Misje poboczne są tylko w dwóch lokacjach - dostępne na terenie Sowieckiego Kompleksu oraz Doliny Geotermalnej...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 17-02-2016, 22:00   

Tzn mi nie chodzilo o misje sensu stricte, tylko o te takie jak "10 tarcz strzeleckich" w Dolinie Geotermalnej, nieszczęsne 5 dyń, albo 6 (chyba ) mikrofalówek w Akropolu
 
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 17-02-2016, 22:57   

Masz na myśli wyzwania?

Ogólnie trzeba wytężyć wzrok, ale na mapie masz zaznaczoną ogólną lokalizację danego wyzwana i w tym rejonie należy ich szukać. Nie spotkałem się z tym by coś znajdowało się poza wskazanym obszarem gdy robiłem jedyny raz 100%

Cytat:
mikrofalówek w Akropolu


Chyba krótkofalówek XD
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 18-02-2016, 11:00   

Jolu - tykwy są faktycznie upierdliwe. Tarcze odziwo zlokalizowałem sam, podobnie jak wyzwania w późniejszych lewelach. Nie jest to nic trudnego - najlepiej kupić ulepszenie, dzięki któremu wszystkie rzeczy związane z wyzwaniem świecą się na pomarańczowo-żółto.

Zawsze pozostaje YT i poradniki gdzie znaleźć wyzwanie i gdzie są jego poszczególne lokalizacje.
Np tutaj:
Lista odtwarzania - wyzwania, znajdźki i inne
_________________
 
 
jawamdam 
Nowicjusz


Dołączył: 22 Lut 2016
Posty: 3
Wysłany: 22-02-2016, 11:00   

Witajcie, mam mały problem. Utknąłem w lokacji: Abandoned Mines, przy żurawiu. Skoczyłem na 2 stronę, gdzie jest wagonik do przesunięcia, ale chwila nieuwagi i spadłem w przepaść. Więc musiałem znowu wdrapać się na żurawia, ale nie było już liny do zjazdu. Jest za daleko, żeby skoczyć. Jak ma ominąć ten problem? dzięki za radę.
 
 
Alina 
Student



Dołączyła: 01 Kwi 2013
Posty: 96
Wysłany: 22-02-2016, 23:06   

Jak najłatwiej rozwalać "Nieśmiertelnych"? Masakrują mnie, bo mają dosyć skuteczne pancerze i hełmy, Head Shot za wiele nie daje. Zresztą to oczywiste, że mam z nimi problem, większość rozgrywki dało się jak dotąd załatwić z ukrycia, uwielbiam łuk i partyzanckie podchody... :P
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 23-02-2016, 10:15   

Nieśmiertelni są bardzo nieodporni na trujące strzały, to raz.
Wykorzystuj rozwalanie beczek z greckim ogniem, gdy nieśmiertelni są blisko nich, to dwa.
A trzy, to Nieśmiertelnemu z tarczą można pod nogi rzucić granat albo choćby strzałę wybuchającą.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.136 sekundy. Zapytań do SQL: 10