FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Radek70 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2016
Posty: 2
Wysłany: 25-12-2016, 20:01   

Witam
Czy spotkaliście się z problemem podczas uruchamiania gry - robi się czarny ekran i po chwili następuje crash z opisem:
Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: ROTTR.exe
Wersja aplikacji: 1.0.753.2
Sygnatura czasowa aplikacji: 5807b74b
Nazwa modułu z błędem: atidxx64.dll
Wersja modułu z błędem: 8.17.10.447
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4fd62484
Czy jest sposób na poprawę?
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 26-12-2016, 18:42   

Radek70 napisał/a:
Witam
Czy spotkaliście się z problemem (...)


Osobiście z takim problemem się nie spotkałem ... i co więcej, nie używam sprzętu na bazie AMD. A więc o szczegóły się mnie nie dopytuj. Nie mniej, wygląda to na konflikt "czegoś" ze sterownikiem. TUTAJ znajdziesz opis typowych problemów z wymienionym przez Ciebie plikiem. Z kolei na jakimś forum natknąłem się na wzmiankę, iż np. aktualizacja Raptr może powodować jakieś problemy. Nikt nie mówi, że czegoś takiego - jak raz - używasz i tym bardziej nie jest to żadna wyrocznia. Ale aby dojść to pewnego ładu, postaraj się po prostu o sytuację uruchamiania gry "na czysto".
_________________
Nathan McCree to bez wątpienia wielki gość ...
 
 
Radek70 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2016
Posty: 2
Wysłany: 26-12-2016, 21:46   

MaXoR - dzięki pomogło. Nawet nie skojarzyłem aby sprawdzić Advanced Micro Devices, Inc. Radeon DirectX 11. Po reinstalacji ruszyło. Jeszcze raz dzięki za podpowiedź.
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 26-12-2016, 22:34   

Drobiazg ...

Miłego tomb-raiderowania! ;)
_________________
Nathan McCree to bez wątpienia wielki gość ...
 
 
tomashi 
Nowicjusz


Dołączył: 24 Sty 2017
Posty: 1
Wysłany: 24-01-2017, 18:36   

Posiada ktos spolszczenie do raise of ?
_________________
ss
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 24-01-2017, 20:14   

Spolszczenie? Ta gra jest spolszczona na każdej platformie, na której została wydana.
_________________
 
 
SlawoSlaw 
Nowicjusz


Dołączył: 01 Kwi 2017
Posty: 1
Wysłany: 01-04-2017, 11:10   

Witam. Kupiłem oryginalną grę, pograłem trochę czasu aż pewnego razu gra nie chce się odpalić. Wskakuje do menu i wyskakuje okno iż "program przestał działać"
Sprawdzałem spójność plików, reinstalowałem grę, niestety problem dalej się powtarza. Czy ktoś z was wie o co chodzi? Ze sprzętem jest wszystko ok, jak mówię grałem wcześniej bez problemów prawie że na maks. detalach, miejsca na dysku tez mam mnóstwo. Proszę o poradę.
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 02-04-2017, 15:18   

Jakaś konfiguracja sprzętowa? Specyfikacja kompa? Sterowniki graficzne przeinstalowane?
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Tendi 
Nowicjusz


Dołączyła: 07 Kwi 2017
Posty: 2
Wysłany: 07-04-2017, 08:55   

Jeśli grę masz na steamie, to w opcjach włącz taką opcję jak "sprawdź spójność plików gry". Mi to pomogło, a miałam identyczny problem :)
_________________
I'm in charge now! Prywatnie Ania. Pracuje jako księgowa Wałbrzych
 
 
Krystian1009 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 15
Skąd: Midgard
Wysłany: 26-06-2017, 14:25   

Mam problem z odpaleniem gry.

Mianowicie ustawiać mogę ją jak chcę, ale gdy klikam Graj, wyskakuje mi informacja jak na załączniku, czyli, że do uruchomienia potrzebna jest zgodność z DirectX11 (mam go na kompie), a sterownik lub moja karta nie obsługuje akceleracji 3D w ramach Direct'a 11.
Próbowałem z ustawieniem w DXCPL, które ponoć pomaga, noo...mi nie pomogło :(

Spróbuję zaktualizować sterowniki od karty ze strony Nvidii ponownie, ale nie wiem co mam zrobić jak i to nie zadziała. Czy rzeczywiście nic nie można zrobić, jak tylko kupić nowy sprzęt? :/
_________________
,,Życie jest pełne niespodzianek"
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 26-06-2017, 16:47   

Krystian1009 napisał/a:
Mam problem z odpaleniem gry.
(...)


Nie tylko na różnych internetowych STRONACH, ale również i na pudełkach z grami umieszczane są informacje nt. wymagań sprzętowo-programowych... I jakbyś był łaskaw wyciągnąć z tego wnioski i napisał o jaki sprzęt w Twoim wypadku chodzi, to zamiast zgadywać, być może ktoś w tej sprawie coś by doradził.
_________________
Nathan McCree to bez wątpienia wielki gość ...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.081 sekundy. Zapytań do SQL: 10