FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 18-08-2016, 02:28   

Zależy na czym grasz ;)

Na Xboxach DLC kupuje się w sklepie, podobnie jest na Steamie, spis DLC jest tu >> http://store.steampowered.com/app/391220/

Jeśli chcesz zagrać w fabularne DLC, to jest to Baba Jaga za 9,99 euro. Pozostałe dwa duże DLC to właściwie takie pojedyncze starcia, z przyrodą i z przeciwnikami. Krótki opis tych DLC masz na WoTR >> http://laracroft.pl/tr10/dlc.html

I teraz tak, jeśli zdecydujesz się na te wszystkie 3 duże dodatki, to kupując je osobno, zapłacisz 29,97 euro. Jest jednak w takim przypadku bardziej korzystna opcja kupienia season pass za 27,99 euro. To jest o tyle ważne, że w sklad season pass dostaniesz nie tylko te 3 duże dodatki, ale także te mniejsze jak np. pakiety ze strojami, i co najważniejsze - będziesz miała też w tej cenie DLC z Croft Manor, ktore pojawi sie 11 października.

Musisz zatem podjąc decyzje, czy wydac 27,99 euro za całość czy też kupić pojedynczo interesujące Cię dodatki, np. Babę Jagę i Croft Manor - za to wyszłoby Ci ok. 20 euro - ale bez żadnych innych dodatków.

Jak już dodasz odpowiednią opcję do koszyka i kupisz, to Steam sam ściągnie na dysk zawartość dodatkową. Nowe levele z Babą Jagą odpala się bezpośrednio w trakcie rozgrywki, w hubie zwanym Kompleks Radziecki - na mapie pojawi się taka różowa ikonka, jest to opisane w solucji >> http://laracroft.pl/tr10/solution6.html i http://laracroft.pl/tr10/images/map05big.jpg

Tryb Wytrzymałości i Przebudzenie Zimnej Ciemności włącza się w menu Trybu Wypraw.
_________________
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 18-08-2016, 04:55   

Moim skromnym zdaniem... "Przebudzenie Zimnej Ciemności" można w zasadzie uznać za dodatek fabularny. Jakiś czas temu, recenzja użytkownika @haughton skłoniła mnie do zakupu i muszę przyznać, że nie żałuję. Owszem, jest sporo zręcznościowego strzelania (a już końcówka to całkiem ostra jazda), ale opowiedziane "fabularnie" jest całkiem zgrabnie. :)
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 19-08-2016, 17:45   

Osobiście ten dodatek nijak nie wpasuje się ani jako fabularny, ani jako rozrywkowy. Zupełnie nieuzasadniony w żaden sposób system pojawiających się zombiaków znikąd, nie ma żadnego wątku fabularnego, który pasowałby do głównej gry. Moim zdaniem zmarnowana praca ludzi z Crystal Dynamics. Podobnie jak niepotrzebny motyw zombiaków w Croft Manor. Po doświadczeniach z powyższym dodatkiem na moim Xboxie 360, nawet nie odpalę go jak wpadnie mi w ręce na PS4...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 19-08-2016, 19:06   

krtomb napisał/a:
Osobiście ten dodatek nijak nie wpasuje się ani jako fabularny, ani jako rozrywkowy. (...)


Równie dobrze... a nawet i lepiej, można powiedzieć podobnie o dodatku Baba Jaga. :D
W Zimnej Ciemności jest przynajmniej (jak dla mnie) solidny i mroczny klimat, noo... ale nie są to już "problemy techniczne". ;)
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 19-08-2016, 21:09   

Baba Jaga jest całkiem fajnym dodatkiem, który ma powiązanie z główną historią, ale jednocześnie na tyle luźne, że nie ma wrażenia, że to content na siłę wycięty. Z kolei te zombie to dla mnie jakaś pomyłka. Dodatek straszny, kompletnie niepotrzebny. Raz przeszedłem i była to męka.
_________________
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 19-08-2016, 22:04   

@Cez:

Ja absolutnie nie kwestionuję indywidualnych preferencji lub upodobań, każdy ma swoje...i bardzo dobrze.
Mam na myśli jedynie to, że 'Cold Darkness Awakened', z technicznego punktu widzenia, można określić mianem (nazwijmy to) "fabularnej wyprawy". Wyraźnie jest określony początek, koniec oraz cele do zrealizowania. Okraszone jest to względnie prostą fabułą i z "jakimś tam" klimatem (umownie: lepszym lub gorszym). Oczywiście, można oczekiwać więcej, ale w moje gusta to w miarę trafia... zwłaszcza, że trudno wymagać od li tylko dodatku jakiegoś spektakularnego scenariusza. :)
 
 
Nicolette 
Nowicjusz



Dołączyła: 28 Sie 2016
Posty: 3
Wysłany: 28-08-2016, 15:25   

Witam, z góry chciałabym zaznaczyć, że jestem nowa na forum i jeśli piszę nie w tym dziale to z góry przepraszam.
Mam straszny problem z optymalizacją RoTTR. Nie zależnie od ustawień graficznych (chociaż i tak ustawiłam na najniższe) gra działa w 20/25 fps. Dopiero gdy zmienię rozdzielczość na najmniejszą gra "wyciąga" te 30 klatek (ale i tak tylko momentami). Posiadam kartę graficzną Radeon HD7670M (2GB), procesor i5-3210M 2.50GHz oraz 12 GB ramu.
Czy ktoś mógłby mi coś poradzić?
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 29-08-2016, 17:34   

Nicolette napisał/a:
(...) Mam straszny problem z optymalizacją RoTTR. Nie zależnie od ustawień graficznych (...)


Najwyraźniej sezon urlopowo-wakacyjny jeszcze trwa ... i mało ludzi czyta forum, ale postaram się coś objaśnić. ;)

Twój podstawowy problem to karta graficzna i żadna sensu stricto rada niewiele tu pomoże. Na jakimś forum o sprzęcie "mignęło" mi zapytanie o lapka z HD 7670M, odpowiedź padła jednoznaczna: 'incredibly weak' czyli bardzo słabe. I potwierdza to TEN testowy filmik w przykładowym zestawieniu z taką właśnie kartą - autor w opisie podaje parametry.

Masz generalnie sytuacje podobną do @daro85 (w tym wątku) i na ten przykład: o ile Tomb Raider 2013 będzie działał przyzwoicie, o tyle RotTR już nie.
 
 
Nicolette 
Nowicjusz



Dołączyła: 28 Sie 2016
Posty: 3
Wysłany: 29-08-2016, 18:59   

O to, to. Gra działa tak jak na filmiku, czyli nawet zawyżyłam trochę ilość klatek :P
@violikutno pisano, że na najniższych ustawieniach będzie miała ok. 25 klatek przy tej samej karcie graficznej. Dodatkowo ktoś radził, zaktualizowanie sterowników karty graficznej do jakiejś konkretnej wersji (nie pamiętam już jakiej) jednak mój komp nie "przyjmuje" tej aktualizacji i po prostu sterowniki nie chcą się zainstalować do wersji wyżej. Dziwne.
No ale cóż, to znaczy że raczej nie pogram w RoTTR w więcej niż 20 kl? :(
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 29-08-2016, 20:46   

Powiem tak, niezależnie od sterowników (jakie by nie były), to rzeczywistość jest taka, że na dłuższą metę czeka Cię po prostu jakaś wymiana lub upgrade sprzętu. Celowo piszę "upgrade" ponieważ realnym zaczynają być TAKIE rozwiązania. Trzeba sobie tylko zadać pytanie... co się bardziej opłaca w odniesieniu do własnych potrzeb i możliwości (?) Dla przykładu, ja nigdy nie byłem tzw. konsolowcem, ale w oczywisty sposób opłaciło mi się kupić konsolę i w ogólnym rozrachunku: zwyczajnie komfortowo pograć. :)
 
 
Nicolette 
Nowicjusz



Dołączyła: 28 Sie 2016
Posty: 3
Wysłany: 30-08-2016, 00:10   

Rozumiem. Szkoda. Dziękuję za pomoc :)
 
 
nailli 
Nowicjusz



Dołączyła: 12 Paź 2016
Posty: 2
Wysłany: 12-10-2016, 23:30   

Hej, mam pytanie skierowane do użytkowników xone.

Mianowicie, czy ktoś z Was spotkał się lub słyszał o błędzie dotyczącym save'ów?
Gdyż straszna przykrość mnie dzisiaj spotkała.. nie wiem, czy ma to coś do rzeczy, ale zainstalowałam wszelkie aktualizacje, nowe dlc, z radością przeszłam Więzy Krwi, po czym chciałam zagrać po raz kolejny w główny wątek. Po przejściu Syrii musiałam na chwilę wyjść do głównego menu, następnie chciałam wrócić do rozgrywki i po wczytaniu save'a... gra włączyła się zupełnie od początku. Nieopatrznie wyszłam i spróbowałam wczytać jeden z moich starszych save'ów.. powtórka z rozrywki. Wszystkie osiągnięcia jakby to powiedzieć.. poszły się je**ć.
Stwierdziłam, że zastosuję główną taktykę naprawiania złośliwych rzeczy martwych, czyli "wyłącz i włącz" i to chyba był największy błąd, bo po ponownym uruchomieniu gra zaczęła się uruchamiać jakbym włączyła ją po raz pierwszy, a więc ze wszystkimi konfiguracjami itp... został mi już tylko jeden nietknięty save, ale skoro nie mam możliwości odpalenia go, to chyba już wszystko jedno..

Fani Lary, please help, co robić! :( rozpacz. Na co mi te przeklęte xboxy były...
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 13-10-2016, 15:13   

nailli napisał/a:
Hej, mam pytanie skierowane do użytkowników xone. (...)


Nie bardzo rozumiem Twojej koncepcji "sejwowania" ...
ale mam wrażenie, że niepotrzebnie komplikujesz sobie życie. ;)

Ale po kolei i po pierwsze: nigdy nie należy wyłączać sprzętu (czyli działających gier lub programów) na tzw. żywca. Jest wówczas niemal pewne, że utracisz jakiś zapisany stan. Natomiast po drugie i dla przykładu, ja to robię tak, że inicjując powiedzmy grę niejako od nowa, wybieram miejsce zapisu (czyli któryś z tzw. slotów) i po prostu gram na zasadzie 'Kontynuuj'. Owszem, ktoś może powiedzieć, że "bezpieczniej" jest zmieniać to miejsce zapisu w trakcie gry, ale przy wersji konsolowej w istocie nie ma takiej potrzeby. Gra tworzy równolegle (proporcjonalnie do postępu) kopie zapasowe owych save'ów w oparciu o kluczowe punkty fabuły. I w sytuacji gdy np. gdzieś utkniesz, lub uszkodzi się aktualny stan zapisu, można te kopię wczytać wchodząc do menu 'Załaduj Grę' i nacisnąć wtedy: LT+RT.

TUTAJ jest oficjalny (angielskojęzyczny) przewodnik na ten temat.
 
 
nailli 
Nowicjusz



Dołączyła: 12 Paź 2016
Posty: 2
Wysłany: 13-10-2016, 15:36   

No właśnie w tym rzecz, że w momencie wciśnięcia 'kontynuuj' gra wcale nie jest kontynuowana, ale zaczyna się od początku i likwiduje cały poprzedni postęp. Tak jest w przypadku każdego slotu. Napisałam do tech supportu kazali mi usunąć konto z xboxa, wyczyścić wszystkie dane i zainstalować grę ponownie, spróbuję jak będę w domu, zobaczymy czy pomoże.
 
 
Kalisto 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Wrz 2016
Posty: 7
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 14-10-2016, 17:27   

Mam problem z zainstalowaniem gry. Kupiłam oryginalna gre w sklepie stacjonarnym. Zainstalowałam 2 płyty, obok skrutu na pulpicie wyskoczył mi plik pdf z nazwa konta, mailem i jakimś hasłem. W koncie na steam nie podałam prawdziwego maila tylko fikcyjny. Jak prubuje zagrać w gre to z lewej strony coś się zaczyna a potem nic, następnie pisze że dziś grałam 7 minut. Pozatym jest tylko samo ROTT a nie ROTT 20 year celebration. Zaden z posiadanych przezemnie kodów z gry nie jest prawidłowy. Czy mam odinstalowac stema założyć go jak trzeba oraz gre odinstalowac i zainstalować. To moja pierwsza gra na steam.
_________________
joanna
 
 
Kalisto 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Wrz 2016
Posty: 7
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 16-10-2016, 00:22   

Problem rozwiązany wystarczyło zaktualizować sterowniki do kart graficznej.
_________________
joanna
 
 
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 16-10-2016, 02:07   

Kalisto napisał/a:
Problem rozwiązany (...)


W RotTR gram co prawda na konsoli, ale np. wcześniejszy Tomb Raider i owszem, mam na Steam...
i à propos tej platformy mogę Ci podpowiedzieć tyle, że aktywowana tam gra zostaje w sposób trwały powiązana z założonym przez Ciebie kontem. I co więcej, nie można już tej gry w klasycznie rozumiany sposób np. odsprzedać. Jeżeli więc te steam-owe konto ma być tylko do Twojego użytku ...
to w oczywisty sposób polecam o więcej dbałości przy jego zakładaniu. ;)
 
 
Primo3001 
Nowicjusz



Dołączył: 20 Paź 2016
Posty: 29
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 20-10-2016, 21:58   

Witam. Chciałem się zapytać o DLC do Rise of the Tomb Raider na PC. Mam na myśli dodatek "Więzy Krwi" czy też "Blood Ties". Słyszałem, że jest on w standardzie w edycji na PS4 z okazji 20 lecia marki. Czy ten dodatek jest/będzie też dostępny na PC? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi :D
_________________
Tu powinien być podpis, ale nie ma :(
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 20-10-2016, 23:24   

Ten dodatek jest już dostępny na Steamie dla posiadaczy Season Pass. Pisaliśmy o tym na WoTR już od lipca... :p
_________________
 
 
Primo3001 
Nowicjusz



Dołączył: 20 Paź 2016
Posty: 29
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 21-10-2016, 00:03   

Dzięki za odpowiedź. Grę mam w zasadzie pożyczoną, dlatego myślałem, że może uda się kupić jakoś sam dodatek. Ale być może jest to dobra okazja by nabyć tę w edycji na 20-sto lecie. Zawiera wszystkie dodatki a na allegro wersja pudełkowa na PC widnieje za podejrzanie niską cenę 130 zł. Ciekawe czy nie okaże się to jakimś haczykiem :D
_________________
Tu powinien być podpis, ale nie ma :(
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 21-10-2016, 18:13   

Źle się zrozumieliśmy ;) Oprócz tego, że dodatek jest w pakiecie z Season Pass, mozna go dokupic osobno, za 10 euro >> http://store.steampowered.com/app/505540/

Zarówno podstawka jak i ten dodatek musza byc jednak na tym samym koncie steamowym.
_________________
 
 
Primo3001 
Nowicjusz



Dołączył: 20 Paź 2016
Posty: 29
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 21-10-2016, 19:04   

10 euro to prawie 50 zł. Za sam jeden dodatek. Średnio opłacalnie to wygląda, dlatego też zakupiłem tą edycję na dwudziestolecie za 130 zł w wersji pudełkowej. Może nawet dobrze wyszło, bo uważam, że ta gra jest na tyle świetna, że warto mieć ją na półce. Dzięki za pomoc :D
_________________
Tu powinien być podpis, ale nie ma :(
 
 
danonek30 
Nowicjusz


Dołączył: 13 Gru 2016
Posty: 1
Wysłany: 13-12-2016, 14:42   

witam mam problem z odpaleniem gry kupiłem na windows store zainstalowałem i po odpaleniu wyswietla sie taki komunikat:DEAR 'RISE OF THE TOMB RAIDER' PLAYER
The game was unable to launch because it could not establish a connection to the Windows Store servers.
Please enable your internet connection and sign into your Windows Store account that is entitled to play Rise of the Tomb Raider. Then restart the game.
co robie zle? dziekuje za pomoc
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 13-12-2016, 16:25   

Nie mam pojęcia o co chodzi + nie wiedziałem, że ktokolwiek na Ziemi kupił tę gre w sklepie Windows :P Po cholerę? Czemu nie kupiłeś na Steamie?
_________________
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 14-12-2016, 10:19   

Chyba kupując ją w sklepie Windows ma się ją na XOne i jednocześnie na PC (za pomocą streamingu). Do tego musisz mieć stałe połączenie z internetem. Ta usługa działa chyba tylko z Windows 10, ponieważ tam pracujesz na swoim koncie Microsoft - musi być ono takie samo jak na konsoli.

Menkaure
Spróbuj z tym widełem:
https://www.youtube.com/watch?v=Y7eY_jihCOI
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.21 sekundy. Zapytań do SQL: 10