FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy i bugi
Autor Wiadomość
MaXoR 
Student



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 62
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 05-02-2016, 16:45   

@lechu1235:

Ten fragment gry, mówiąc pewnym żargonem, jest dosyć "oskryptowany" ... tzn. pewne wydarzenia mają zaplanowany bieg tylko w jedną stronę; przy późniejszej eksploracji dostęp do niektórych rzeczy ulega zmianie, ALE we wskazanym przez Ciebie miejscu: nie jest potrzebna żadna lina aby mieć ukończone 100% z tej pojedynczej lokacji.

@Menkaure: déjà vu ? :hehe:

Menkaure napisał/a:

Wracając do tematu. Z dźwigiem w Komnacie Egzorcyzmu były (...)
https://www.youtube.com/watch?v=llH2HyIpk7Y
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3987
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 05-02-2016, 17:43   

dudi_mati napisał/a:
Jak ustawić Japoński lub koreański dubbing i polskie napisy..., wie może ktoś?


W opcjach Steama, a nie gry. W Bibliotece Steam znajdz RotTR i w jego opcjach steamowych wybierz język japoński lub koreański. Wewnątrz gry w menu do tego wybierz sobie polskie napisy.
_________________
 
 
dudi_mati 
Nowicjusz


Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 21
Wysłany: 06-02-2016, 01:13   

Cez napisał/a:
W opcjach Steama, a nie gry. W Bibliotece Steam znajdz RotTR i w jego opcjach steamowych wybierz język japoński lub koreański. Wewnątrz gry w menu do tego wybierz sobie polskie napisy.


Znalazłem po części wygodniejszy sposób, dziwne że od razu tak nie zrobiono, ale to szczegół ;)
Oki, więc zmieniamy na język przykładowo ten Japoński/Koreański, steam zasysa daną wersję, kopiujemy plik na pulpit, zmieniamy na Polski, wrzucamy do folderu z grą i możemy sobie do woli zmieniać dialogi w grze :)
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 11-02-2016, 20:35   

Dzisiaj miałam okazję zobaczyć wnętrze Lary :szok: Łapcie screena :D
Spoiler:

_________________
 
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 19-02-2016, 16:42   

mam buga, który uniemożliwia przejście gry
zakończona Ścieżka Nieśmiertelnych, tam gdzie były ognie sygnałowe do podpalenia
kawałek z solucji :Przejdź przez bramę, idź w lewo, skocz na ścianę do wspinaczki i idź w górę. Przejdź przez szczelinę
chodzi włąśnie o TĘ szczelinę


u mnie jej NIE MA, jest lodowa ściana przeplatana murem kiemiennym
strzelanie w ścinę nie pomaga, załadowanie gry z wcześniejszego sava nie pomaga
ba! przy użyciu instynktu nie świeci nad tym miejscem złoty słup

zrobiłabym screena, ale nie wiem jak, printscreen nie działa
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 19-02-2016, 19:45   

Jeżeli już raz przechodziłaś przez tę lokację i wróciłaś się do niej z obozu szybkiej podróży, to już tędy nie przejdziesz, bo nie będzie tej szczeliny. Musisz się wrócić na piechotę z powrotem do obozu i z niego się przenieść do kolejnej lokacji.
_________________
 
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 19-02-2016, 21:32   

no DOKŁADNIE TAK!
użyłam szybkiej podróży, żeby sprawdzić stan znajdziek wcześniej i wtedy nagla nie było szczeliny
ale jakoś bug pominięty/przejdzięty
 
 
 
szpynda 
Nowicjusz



Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 15
Skąd: Malbork
Wysłany: 24-02-2016, 21:58   

Spotkałem sie z takim oto przypadkiem przy użyciu kartusza po raz pierwszy. Widać z dołu, że na tej platformie jest 3 nieśmiertelnych. Załatwiłem ich z dołu z łuku i wlazłem. Przy próbie ustawienia kartusza dostawałem "strzała znikąd". Rozglądam się, łażę, szukam - nikogo. Wystarczy, że tylko wbije czekan i strzał z ognia greckiego we mnie. Noszszszsz k.... :fire:
Okazało się, ze trzeba wrócić na dół, potem ponownie sie wspiąć, a tam... Trzech nieśmiertelnych do zaciukania. Dopiero jak ich się kilnie na górze to można użyć kartusza :gupek:
_________________
i5 3570K@4,2GHz/GTX770@/8 RAM1600@2133MHz
 
 
F1ame 
Nowicjusz



Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 6
Skąd: Gdynia
Wysłany: 15-04-2016, 06:29   

witam,
mam oryginalną grę i oczywiście uruchamiam ją przez Steam, jednak za każdym razem gdy odpalam grę, mam komunikat, że nie mogę odebrać jakiejś paczki bo mój ekwipunek jest pełny i kredyty zostały zwrócone. Ma może ktoś jakiś pomysł o co chodzi? wchodzę w ekwipunek steam, a tam jest 7 kart kolekcjonerskich z Tomb Rider 2013 i 2015, pełno wolnych slotów. Może o inny ekwipunek chodzi...? Jestem bardzo ciekawy co to za paczka próbuje do mnie dotrzeć więc będę bardzo zobowiązany za podpowiedzi :)
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 15-04-2016, 13:51   

Zależy gdzie kupiłeś grę - ale lepiej albo iść do sklepu lub do wydawcy - Cenega się kłania. Dość sprawnie odpisują i komunikują się z graczami - przynajmniej kiedyś - więc nie powinno być problemu.



BTW - Moim zdaniem przez to całe Denuvo gra na średnich kompach jest zupełnie niegrywalna. Przez pierwsze 5 minut działa spoko, a potem wydajność spada do 15 klatek/s i zmniejszanie opcji graficznych nie pomaga.
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 15-04-2016, 14:38   

F1ame, to nie chodzi o karty Steam, tylko o karty modyfikujące rozgrywkę w trybie wypraw, dostępne w grze. Też ostatnio za każdym razem wyskakuje mi ten komunikat, a miejsce na karty mam. Obstawiam, że może to być jakiś błąd gry, możliwe że po ostatniej aktualizacji.
_________________
 
 
 
F1ame 
Nowicjusz



Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 6
Skąd: Gdynia
Wysłany: 15-04-2016, 15:44   

Dzieki Madziula, racja - karty modyfikujące rozgrywkę... ogólnie to pojęcia nie mam jak ten system kart działa, gdzie te karty mogę zobaczyć etc...:). Wiem tylko, że kupiłem jakieś paczki kart i między innymi jakaś strzelba, tam jakieś ulepszenie, na innej zwiekszona odpornosc itd... w grze strzelby nie widzę, nie czuje żeby Lara była jakoś bardziej odporna, ulepszeń też brak....jak i kart - diabli wiedzą gdzie one się podziały:)).
Kupiłem DLC Mistrz Taktyki, ma zawierać między innymi łuk z włókna węglowego i rzadką kartę Mistrza Łuku, dzięki której odblokują mi się wszystkie ulepszenia łuku, większy dmg... Łuk co prawda jest, jednak tych wszystkich ulepszeń brak. Czy to DLC jest zwyczajnie niedopracowane?
Pominąwszy już nawet to DLC - wciąż nie mogę rozkminić systemu tych kart - hmmmm, może jak do tego dojdę to zaliczy mi się jakieś wyzwanie... ;) ? Mimo wszystko jeśli ktoś mógłby podsunąć mini tutorial po kartach wsparcia...;)
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 15-04-2016, 17:06   

Kart używasz w trybie wypraw. Modyfikują rozrywkę tylko tam - kiedy odtwarzasz misję którą już udało Ci się przejść. Ogólnie ja ich nie używam bo mnie denerwują ale ostatnio jest modne dawać karty modyfikujące rozgrywkę, ale nie widzę sensu w Tomb Raiderze... Tak samo jak w kwestii multiplayera w poprzedniej części...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
F1ame 
Nowicjusz



Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 6
Skąd: Gdynia
Wysłany: 15-04-2016, 17:38   

W trybie wypraw.... Dzięki krtomb, już mam jasność w tej kwestii.
Jak poczytałem trochę co niektóre karty portafia nawyrabiać z grą to raczej ich nie chcę:). Wolę grać w wersję bez żadnych udziwnień.
Cóż, poki co czas się rozejrzeć za nowym laptopem - wymagania gra ma masakryczne. Srednio mam 30 fps na średnich ustawieniach przy i5, gtx 760m i 16 gb ram - kurcze, żeby być na bieżąco z grami co mniej więcej 1,5 roku-2 lata nowy laptop - masakra jakas:D
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 15-04-2016, 18:23   

F1ame napisał/a:
kurcze, żeby być na bieżąco z grami co mniej więcej 1,5 roku-2 lata nowy laptop

Żeby być na bieżąco z grami, to przede wszystkim nie kupuje się laptopa :P
_________________
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3987
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 15-04-2016, 19:52   

F1ame a zaglądałeś do serwisu? ;) http://www.laracroft.pl/tr10/expeditions.html
_________________
 
 
F1ame 
Nowicjusz



Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 6
Skąd: Gdynia
Wysłany: 16-04-2016, 12:08   

Racja Madziula, jednak jak się jest prawie 6 miesięcy w roku poza domem to byłoby mi ciężko tarabanić się ze stacjonarnym kompem i monitorem:)

Właśnie tam zajrzałem, poczytałem -dziękuję za linkCez !:)


" I belive i can fly, I belive i can touch the sky..." :D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.137 sekundy. Zapytań do SQL: 10