FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Tomb Raider 3
Autor Wiadomość
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 27-08-2004, 17:03   TR3 - HELP ME! :( PLEASE! :(

Jestem załamana :placz: Grałam sobie rano w TR3, wszystko było jak najbardziej ok... Potem wyłączyłam grę i później chciałam włączyć jeszcze raz, a tu nic! :placz: Na pasku zadań wyświetliła się tylko na chwilkę ikonka i nic się nie włączyło! :placz: Zrobiłam reseta, myślałam, że pomoże, ale nie pomogło! :placz: Odinstalowałam TR3, zainstalowałam znowu i też nic! :placz: Potem spróbowałam patcha, ale ciągle pokazywało się "Please insert Tomb Raider III CD" :placz: Próbowałam jeszcze robić tryb zgodności z 95, bo mam xp, ale to bez sensu, bo wcześniej przeciez wszystko działało dobrze! :placz:
BŁAGAM! :placz: POMÓŻCIE! :placz: SOMEBODY HELP ME! :placz: JA SIĘ ZAŁAMIĘ! :placz:
_________________
Miow.
 
 
 
Valkiria 
Obieżyświat



Dołączyła: 18 Gru 2003
Posty: 795
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 27-08-2004, 17:20   

Biedna Kasia...widać nie pomógł mój sposób na kilka minut z kompem. A może coś z płytą nie tak, ma jakieś rysy? Bo chyba jej nie czyta, tak?
_________________
Chi's Sweet Home <3
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 27-08-2004, 17:27   

Żadnej ryski, jak w lusterku się można w niej przeglądać :placz:
Ale dlaczego tak nagle, jak wcześniej było wszystko dobrze? :placz:
_________________
Miow.
 
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2192
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-08-2004, 17:29   

Może w tym czasie doinstalowałaś jakiś inny program, który koliduje z TR3...
_________________
...and touch the flame
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 27-08-2004, 17:35   

Ludzie :!: Działa :!: Cały dzień zmagań i wiecie w czym był problem :?: Może to dziwnie zabrzmi, ale w save'ach :!: Nie usuwałam ich i gra nie chciała się włączyć, a teraz usunęłam i chodzi :!: Tylko jestem ciekawa czy jak je znowu przeniosę do katalogu TR3, to znowu gra siądzie :/ Ale na szczęście byłam na początku Lud's Gate, więc nie ma problemu, tego save'a mogę ściągnąć :) Tylko to już nie będzie moja gra, ale trudno się mówi...



Mały update po minucie :lol: : Przeniosłam save'y, jest wszystko ok :wink:
_________________
Miow.
 
 
 
Igi^MBE 
⌖⌖⌖⌖



Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 1987
Skąd: Łódź
Wysłany: 17-09-2004, 16:36   

Ehh, czemu ja nigdy nie miałem problemów z TR???
No, sorry, kiedyś miałem. Wiele lat temu, a grałem w tr1 spod czystego dosa. I Wtedy własnie zapomniałem, jak się definiuje sterowniki cdromu i karty dźw. Potem sobie przypomniałem i było ok. A, i może dla was mój problem był banalny, ale to była epoka przedinternetowa. Nie miałem innych opcji niż dłubanie samemu.
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Dołączyła: 13 Wrz 2004
Posty: 1159
Skąd: z wykopalisk
Wysłany: 21-09-2004, 19:33   

Ok. ja sie juz za to nadlubalam i w koncu jestem tutaj. Moj komp zwariowal :gupek: po 2,5 miesiacach nie grania w TR chcialam sobie odpalic moja ukochana TR3. Zainstalowalam cyk pyk. Odpalam i co nie ma muzyczki (a zawsze byla). Dobra wylaczam, odpalam jeszcze raz - muzyczki nie ma nadal i grafika jak TR1. W ustawieniach ustawione wszystko w porzadku. Wchodze nadal cuda niewidy. Zaczelam ustawiac rozdzielczosc w okularach to mnie wywalilo do Win i trzeba bylo restartowac kompa, bo sie za duzy pulpit zrobil. O co tutaj chodzi wszystko przed tem dzialalo dobrze? Sprobowalam z TR5 i wlaczam leci filmik poczatkowy i juz ma sie uruchamiac gra i wywala do Win. I co tu robic? Bo np TAOD dziala bez zarzutu i TR1 rowniez.
W koncu odpalila sie dobra grafika w TR3 ale nadal nie ma muzyki i zwierzeta nie wydaja z siebie zadnych dzwiekow.
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 25-09-2004, 12:53   

A masz Win XP :?: Jeśli masz XP, to co do TR5 się nie dziwię. Miałam to samo na początku. Najpierw włączał się filmik początkowy, potem się ładowało i wychodziło do windowsa :/ Zainstalowałam patcha pod xp, to już w ogóle się nie włączało :| I w sumie niewiem, co zrobiłam, że zaczęło działać. Ale chyba dopiero sold-out ruszyło...
_________________
Miow.
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Dołączyła: 13 Wrz 2004
Posty: 1159
Skąd: z wykopalisk
Wysłany: 25-09-2004, 13:17   

Mam Win98SE i zawsze wszystko dobrze dzialalo. Starczy, ze nie bylo mnie tu 2 miesiace i juz nie chce dzialac. Niestety z tego kompa korzysta jeszcze kilka osob. Niby wszystko jest w porzadku, a jednak... TRI, TRII i TRAOD dzialaja spoko TRIV nie sprawdzalam. Bede plakac buuuuuu
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Dołączyła: 13 Wrz 2004
Posty: 1159
Skąd: z wykopalisk
Wysłany: 26-09-2004, 17:49   

Bedzie jeden za drugim......
W calym tym moim cyrku zainstalowalam jeszcze Times'a i tak samo wywala do Win przy wlaczaniu co TRIV i TRV. Robilam juz cuda niewida a TRIII nadal bez muzyki. Co moze byc nie tak. Prosze niech ktos cos zasugeruje bo zwariuje.
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 21-10-2004, 13:11   

No cholery dostałam. Jestem w levelu Lost City Of Tinnos. Umieściłam już wszystkie 4 maski gdzie trzeba i skierowałam się do pomieszczenia z trzema alienami i dźwigniami. I tam mam problem :/ Zabiłam gości, przestawiłam dźwignie i przeszłam do następnego pomieszczenia. Tam sama trochę pokombinowałam, ale nic mi z tego nie wyszło :/ Więc zajrzałam do solucji na TRPL, szłam zgodnie ze wskazówkami, ale też dupa :galy: W dodatki cały czas goni mnie zielone robactwo. Co zabije, to pojawia sie nowe :/ Tak to ja tylko trace apteczki... :/ Więc, pytanie jest następujące: JAK MAM OTWORZYĆ DUŻE WROTA NA SAMYM DOLE? :lol:
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 21-10-2004, 13:51   

Ok, już sobie poradziłam, zobaczyłam w solucji u Stelli :mrgreen:
Qrcze, boję się ostatniego bossa :lol: Nie przeszłam jeszcze TR3. Ponoć przypomina pająka...? :roll:
_________________
Miow.
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1138
Wysłany: 21-10-2004, 19:50   

Tam trzeba było przestawić dźwignię w tym pomieszczeniu. Jest tam pochowanych paru strażników Tinnos, którzy bardzo głośno wyskakują zza rogu ściany. Tak, ale tam w jakimś ciemnym zaułku była dźwigienka. I chyba ją pociągnęłaś.
_________________
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 21-10-2004, 20:09   

Mek... ja to już dawno zrobiłam :| W poście o czym innym była mowa :|
A tak w ogóle... :lol: UKOŃCZYŁAM DZISIAJ TR3 :d :d :d :D :D :D
_________________
Miow.
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1138
Wysłany: 26-10-2004, 19:47   Tomb Raider 3

Porozmawiajmy o TR3. To jest topik wyłącznie o tym Tomb Raiderze, założyłem go, bo bardzo lubię TR3 i myślę, że to jest jeden z najlepszych TR. Posiada bardzo dobrą innowację, a mianowicie nieliniowość. Napiszcie, co myślicie o nieliniowości... Czy jest to waszym zadniem dobra nowość i czy powinna być w innych TR? A może jest zła? Napiszcie.
_________________
 
 
 
shephard 
Podróżnik



Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 332
Skąd: Poznań
Wysłany: 27-10-2004, 16:59   

Niedługo zamierzam zacząć TR3 :> Chcesz totalnie nieliniowej gry? :> Zagraj w Deus ex'a :> Moja najdroższa Kasia Trent mi ciągle mówi że to takie super... więc napewno jest :> niedługo to przejde :>
_________________
HALF-LIFE2 RELEASED!!!!!!!!!!:D
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 27-10-2004, 17:38   

Ta... A kieeeeedy? :P Jeszcze TR5 nie skończyłeś ;) A jeszcze TAOD... :P

TR3 jak dla mnie jest chyba na ostatnim miejscu ze wszystkich części.

Indie podobały mi się bardzo. Super klimat, węże, kamienni strażnicy, dżungla - to jest coś :mrgreen: Pamiętam jak się prawie w gacie nie posikałam, gdy wpadłam to ciemnej dziury z czterema wężami :wink: To "sssssssss" z każdej strony i nie wiesz co jest grane :mrgreen:

Południowy Pacyfik był całkiem spoko, czułam się jakbym oglądała "Park Jurajski" :wink:
T-rex był świetny, ale załatwiłam go chowając się w małym tunelu i strzelając, więc nie mógł mnie sięgnąć :lol: Motyw rozbitego samolotu był fajny, ale i tak najlepsza rzecz w tym etapie, to było działko :twisted: :mrgreen: Kasia się wyżyła przy okazji :502: No i jakoś polubiłam (szczególnie zabijać) dzikusów :lol: :wink: Jak akurat wtedy grałam w TR3, to mi odpieprzało równo, wybiegł pierwszy gościu, a ja: "O boże, mohikanin! Niewiem dlaczego, ale tak właśnie ich nazywam :lol:

Nevadę pokochałam szczególnie za klimacik :mrgreen: Pustynia jest świetna :mrgreen: I te latające nad głowami myśliwce, fajnie to wygląda :lol: No i oczywiście Area 51, jeden z najlepszych poziomów :>

Londyn jakoś nie przypadł mi szczególnie do gustu. Aldwych jedynie było spoko. Tylko troche to sztuczne wyglądało jak Lara wpadała pod metro :| Biegnie wprost na rozpędzone metro i BUM, metro udeża w Larę i co? :| Zatrzymuje się od razu! :| To tak jakby wpadło na jakiegoś wielkiego kloca :/ Bez wątpienia najlepszy level w tym etapie, to City :> Od razu wiadomo było, ze Sophia nie ginie normalnie, od strzałów :lol: W sumie prościutki boss :>

No i nareszcie Antarktyka. Podobał mi sie 'stateczek' i ponton :mrgreen: Szkoda, że używało się go tak krótko :roll: Wkurzały mnie trochę mutanty, nie były zbyt ciekawe :> W sumie jakoś monotonnie się grało... Ale od Lost City of Tinnos zaczęło mi się podobać :lol: Ostatni boss był ochydny :/ Z początku sie bałam, ale przeszło mi :roll: Cały czas waliłam do bydlaka z pistoletów, moim zdaniem tak najwygodniej, bo łatwiej jest utrzymać równowagę i nie wpaść do lawy. Poza tym, nie miałam już wielu nabojów do MP5 i Deserta :lol: Dopiero pod koniec, jak miałam wszystkie artefakty, wykończyłam gnojna z bazooki :twisted: :mrgreen:

Ok, koniec tej recenzji :lol:
_________________
Miow.
 
 
 
jasmeene
Gość
Wysłany: 29-10-2004, 15:57   

mam maly problem, dotyczacy wlasnei tr3. w sumie przeszlam to juz ze trzy razy, ale taka juz jestem dziwna ze lubie czasami wrocic do tej gry (i do kazdego innego tr ;-) ) tylko ze ostatnio zainstalowalam sobie XP no i tu sie zaczynaja schody... sciagnelam juz nawet jakiegos patcha ale albo nie dziala albo ja sie tym nei umiem poslugiwac :P znajdzie sie jakas dobra dusza i podpowie mi co nieco?:>>
 
 
Barbie 
Odkrywca


Dołączyła: 23 Gru 2003
Posty: 1557
Wysłany: 29-10-2004, 16:42   

TR3 to według mnie najlepszy TR :) Nevada i Indie to najlepsze klimaciki z całej serii :mrgreen: No, może TAOD mógłby próbować im dorównać, ale to zupełnie co innego :wink:
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1138
Wysłany: 29-10-2004, 18:36   

Czy poziom Crash Site można przejść dwiema drogami? Bo jak wszedłem na samolot, to po lewej stronie zauważyłem jaskinię... Wszedłem do niej i Lara się trochę pozsuwała i w końcu wpadła do dołu z kolcami... Jak odskoczę podczas zsuwania się (na początku) i skoczę Lara złapie się ściany i jest tam ruchoma "drabinka", która nie była podniesiona i możnaby się odbijając od ściany stanąć na niej (gdyby była podniesiona)...
_________________
 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 424
Skąd: Lovitz
Wysłany: 29-10-2004, 21:03   

jasmeene napisał/a:
mam maly problem, dotyczacy wlasnei tr3. w sumie przeszlam to juz ze trzy razy, ale taka juz jestem dziwna ze lubie czasami wrocic do tej gry (i do kazdego innego tr ;-) ) tylko ze ostatnio zainstalowalam sobie XP no i tu sie zaczynaja schody... sciagnelam juz nawet jakiegos patcha ale albo nie dziala albo ja sie tym nei umiem poslugiwac :P znajdzie sie jakas dobra dusza i podpowie mi co nieco?:>>


Witaj Jasmeene!
U mnie TR3 chodzi pod XP bez żadnych patchy, trzeba jedynie było ustawić tryb zgodności z Windows'95. Patche do XP ściągałem ale nie chciały mi działać (pojawia się okienko "Tomb Raider III CD?").
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Gość

Wysłany: 30-10-2004, 22:00   

Witaj Jasmeene!
U mnie TR3 chodzi pod XP bez żadnych patchy, trzeba jedynie było ustawić tryb zgodności z Windows'95. Patche do XP ściągałem ale nie chciały mi działać (pojawia się okienko "Tomb Raider III CD?").[/quote]


hehe, dzieki Ci wielkie Dobry Czlowieku ;-) ) to bylo najprostsze rozwiazanie, weic sila rzeczy nigdy bym na nie nie wpadla ;-) ) buzka :-) )**
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1138
Wysłany: 31-10-2004, 11:04   

A mi się pojawia okienko "Tomb Raider III CD ?", wtedy gdy zainstaluję patcha (ale nie tego pod Windows XP, mam Windows 98 ). Może ktoś wie dlaczego? Na TRPL ten patch jest nazwany jako "Tomb Raider III Patch" i napisane też, że "poprawia błędy w grze (sound & engine bugs)."
_________________
 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 424
Skąd: Lovitz
Wysłany: 31-10-2004, 11:41   

MekCal napisał/a:
A mi się pojawia okienko "Tomb Raider III CD ?", wtedy gdy zainstaluję patcha (ale nie tego pod Windows XP, mam Windows 98 ). Może ktoś wie dlaczego? Na TRPL ten patch jest nazwany jako "Tomb Raider III Patch" i napisane też, że "poprawia błędy w grze (sound & engine bugs)."


Też kiedyś mnie to zaintrygowało, bo miałem ten sam problem. Odkryłem, że TRIII został wydany w wersji amerykańskiej US i brytyjskiej UK. Niestety prawie wszystkie patche osiągalne w necie chodzą tylko z wersją US, a w Polsce mamy wersję brytyjską. Dopiero całkiem niedawno, po wielu próbach, udało mi się znaleźć działający z wersją UK patch.
Sprawdziłem tylko, że gra z tym patchem chodzi OK, ale nie przechodziłem całej, bo na razie po raz trzeci zaliczam TR1. :lol:

Jak chcesz to wrzucę tego patcha do załącznika ale nie wiem czy można takie rzeczy załączać :?:


MACPHISTO
Jesli forum przyjmie taki plik to możesz spróbować...
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Dołączyła: 13 Wrz 2004
Posty: 1159
Skąd: z wykopalisk
Wysłany: 31-10-2004, 17:25   

Jestem w Jungle i choc gralam juz w TR3 duzo razy to zaciekawila mnie jedna dzwignia, ktorej wczesniej nie dostrzeglam. Znajduje sie ona nad pierwsza woda do jakiej trzeba wejsc. Wskakuje sie z brzegu na taka jakby wysepke, a nad nia ze sciany wystaje dlugi konar chwytamy sie go i podciagamy sie. Tam przy scianie jest dzwignia. Jak sie ja przestawi to w rogu lokacji zamyka sie lub otwiera jakas furtka z kraty. Jest ona wysoko nie ma sie jak do niej dostac. Czy ktos moze zna to miejsce i zaspokoi moja ciekawosc. A moze to jedna z tych nieprzydatnych opcji?

>update: dorzucam save'a
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.281 sekundy. Zapytań do SQL: 10