FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy, bugi
Autor Wiadomość
Piterek 
Praktykant


Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 126
Wysłany: 14-03-2013, 17:07   

Pół biedy jak Lara tak robi. Ja tak miałem w multiplayerze, że mi postać kucnęła i szła ciągle w jednym kierunku, nikt jej też nie widział, więc nikt nie mógł jej zabić. Pomogło dopiero wyjście do menu, a statystyki ucieczek z rozgrywki się nabijają :P
 
 
 
KRS15 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Mar 2013
Posty: 17
Wysłany: 14-03-2013, 18:31   

Czy u was też dzieje się coś dziwnego z ramionami Lary kiedy chodzi w wodzie po pas?
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1078
Skąd: Helheim
Wysłany: 14-03-2013, 19:59   

Tak - robią się kanciaste, pourywane i koślawo powyginane - wyciągnięcie broni albo rozpalenie pochodni likwiduje problem - chociaż łażenie z pochodnią w wodzie jest jakby z dupy...

Znalazłem też okrutny błąd w single oraz w multiplayerze (do którego trybu już nigdy nie wrócę) - mianowicie zdarza się na mapie na plaży że wskakując na jakąś skałkę lub występ Lara lub inna postać z multi wypada pod mapę i spada w nieskończoną pustkę - od razu miałem deja-vu z TRAOD gdzie coś takiego było na porządku dziennym :P szczęśliwie tutaj Lara ginie po spadnięciu na określoną wysokość i robi się restart od checkpointa :/
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Datez 
Nowicjusz


Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 10
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 21-03-2013, 21:40   

Dzisiaj grając w singla przydarzył mi się dziwny bug. Co niektórzy już wspominali wcześniej o lewitujących różnych rzeczach. U mnie dzisiaj lewitowała w powietrzu latarka w etapie leśnym (jakieś 43% gry), prawdopodobnie po strażniku (była ostra jatka:D) nagrałem filmik z tego, obczajajcie: http://youtu.be/-13Puh8RGaQ
Gra ma wszystkie patche jakie były na steamie, rzecz jasna nie pirat.
 
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 21-03-2013, 21:51   

Bug latarkowy zdarzał mi się przy każdym podejściu do wątku głównego. Co najciekawsze, zawsze w tym samym miejscu - dokładnie w tym samym co na filmiku.
_________________
 
 
karensa 
Nowicjusz


Dołączyła: 21 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 24-03-2013, 13:18   

Walka z Mathiasem
Hej! Mam pytanie: w czasie walki z Mathiasem w klasztorze pod czas próby odbicia Sam, Lara musi naciskać E żeby odparować duszenie czekanem. Mimo, że robię to w odpowiedniej chwili za każdym razem przegrywam. Czy ktoś może miał podobny problem i wie jak to rozwiązać, bo nie mogę przejść tego momentu już od kilku dni:( Dzięki za odp.
 
 
Małolat 
Podróżnik



Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 200
Skąd: 100Lica
Wysłany: 24-03-2013, 13:48   

Spróbuj wciskać z różną szybkością. Ja też miałem podobny problem i rytmiczne "średnio szybkie" wduszanie przycisku pomogło.
_________________
 
 
peju 
Student


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 84
Wysłany: 24-03-2013, 15:06   

karensa, dziwne ze to wrzuciles do watku o bladach bo to nie jest zaden blad tylko problem z przejsciem gry. Po pierwsze, jesli grasz na max detalach a komp ledwo co daje rade i widzisz ze gra widocznie zwalnia, obniz detale graficzne. Gra jest wtedy bardziej czula na klawisze w scenkach QTE. Potem to juz dowolna technika i kazdy radzi innaczej... jeden by szybko, drugi by rytmicznie i w tych samych odstepach. Mi pomoglo szybkie i mocne wciskanie, nawet walenie w klawisz E jak najmocniej. Nawet na ta scenke zostaw w spokoju myszke i klawisze bo potem nic nie ma takiego waznego i wal ile wlezie w E palcem wskazujacym prawej reki.
_________________
@foto_peju
 
 
Autumn 
WoTR Team



Dołączyła: 15 Maj 2007
Posty: 58
Skąd: Wonderland
Wysłany: 24-03-2013, 15:25   

U mnie, kiedy za drugim razem przechodziłam grę, Lara zapalała płonące już ognisko (to pierwsze). Wyglądało to trochę komicznie :P
 
 
peju 
Student


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 84
Wysłany: 24-03-2013, 16:26   

Laura, no mam to samo ale nie wiem czy nie jest to wina jakiegos patcha. wgrywalas jakich patch?
_________________
@foto_peju
 
 
eee...mleko?! 
Podróżnik



Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 207
Skąd: Mandżugoria
Wysłany: 24-03-2013, 20:40   

Kto to widział kto to słyszał :fire: Jak wchdze po drewnianej sciance to mnie ,wsysa, pod spód ;) Łapaj skrina
 
 
mateusz12 
Praktykant



Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 185
Wysłany: 24-03-2013, 21:20   

U mnie na multi ktoś wpadł w pułapkę i chyba niedokładnie się uwolnił :P
Biedna Reyes, taka 'przywiązana' po mapie biegała :p
Screeny: tutaj i tutaj

Na singlu na szczęście nie uświadczyłem żadnego buga i bezproblemowo odkryłem wszystkie tajemnice Yamatai :love:
_________________

 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-03-2013, 21:24   

Widziałem to samo na PS3, długie liny mają najwidoczniej :p
_________________
 
 
TheZaack500 
Praktykant



Dołączył: 08 Maj 2012
Posty: 102
Skąd: Wioska
Wysłany: 25-03-2013, 10:47   

Buga z ogniskiem miałem również : D. Lara mówi, że wygląda na opuszczone, a tu się hajcuje aż miło : P

I jeszcze gdzieś w jakimś domku była znajdźka do wzięcia, ale niewidzialne coś nie pozwalało mi dostać się do tego... stanąłem gdzieś dalej i nagle jakiś płot się pokazał, który znikał i pokazywał się : ]

Mnie się żadne większe błędy nie przytrafiły : )
_________________
"The extraordinary is in what we do... not who we are"
 
 
Autumn 
WoTR Team



Dołączyła: 15 Maj 2007
Posty: 58
Skąd: Wonderland
Wysłany: 25-03-2013, 15:29   

peju napisał/a:
Laura, no mam to samo ale nie wiem czy nie jest to wina jakiegos patcha. wgrywalas jakich patch?

wgrywałam jedynie patch, który sam narzucił steam
 
 
KRS15 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Mar 2013
Posty: 17
Wysłany: 25-03-2013, 16:06   

Są juz do pobrania nowe sterowniki nvidii. http://www.geforce.com/drivers/results/59676
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 25-03-2013, 18:22   

Czy wam też od czasu do czasu bez jakiegoś konkretnego powodu gra potrafi się wysypać? Wyskakuje jakiś błąd, ale nie pamiętam jaki. Nie wiem czy jest to wina sterowników, patcha czy po prostu mojego zajebistego laptopa, ale jest to dosyć denerwujące, zwłaszcza jak się gra w multi...

Poza tym zauważyłam, że gra okrutnie mi się zacina (nie ma w ogóle możliwości grania, nawet na najniższych ustawieniach), jeżeli komputer po uruchomieniu nie zostanie przynajmniej raz uśpiony i wybudzony :| I też nie wiem czego to jest wina, ale jak włączę grę już po wybudzeniu kompa, to śmiga jak należy :P
_________________
 
 
 
Orillo 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 9
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 25-03-2013, 18:55   

Mi się gra czasem wysypuje podczas grania w multi, na singlu ani raz jak na razie mi się to nie zdarzyło.
 
 
KRS15 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Mar 2013
Posty: 17
Wysłany: 25-03-2013, 19:59   

Jak to mozliwe ze nowe sterowniki nvidii ktore podobno maja poprawiac wydajnosc tomb raidera o 60% ,pogarszaja? Wydajnosc spadla o kilka fps.
 
 
peju 
Student


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 84
Wysłany: 25-03-2013, 20:33   

ogolnie rzecz biorac nowe sterowniki to tylko pic na wode. jak ma sie slaby sprzet (a slaby sprzet w przypadku nowego Tomb Raidera to sa karty GeForce np GTX450/460 czy nawet 550) to tu zadne sterowniki nic nie pomoga i nie ma co oczekiwac cudow. Zazwyczaj lista poprawek i kart dla nowych sterownikow byla dluga. A teraz zwroc uwage ze umiescili tam rozpiske dla jednej FLAGOWEJ karty swojej produkcji GF GTX 680 wlacznie z kombinacja SLI :!!:
No... takie rozwiazania to nie dziwota ze 60% lepsza wydajnosc. A Ty sobie ogladaj stopklatki w grze albo kup tez GTXa 680 i po sprawie :(
 
 
KRS15 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Mar 2013
Posty: 17
Wysłany: 25-03-2013, 21:21   

No ja akurat mam GTX 650 Ti. Mi nic nie pomogly sterowniki.
 
 
peju 
Student


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 84
Wysłany: 25-03-2013, 22:31   

GTX650 to to samo, w zasadzie kazda karta serii x50 i x60, gdzie x=4, 5 lub 6 to tylko okrojony geforce. Liczy sie tylko x70 i x80
_________________
@foto_peju
 
 
KRS15 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Mar 2013
Posty: 17
Wysłany: 25-03-2013, 23:01   

gtx 680 tez jest z serii x60,, wiem ze jest duzo lepsza ale moja znowusz nie jest najgorsza
 
 
peju 
Student


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 84
Wysłany: 25-03-2013, 23:18   

Zle odczyles moj post. Karty GTX 5xx czy 6xx roznia sie tylko nowsza generacja i sa rozbite na slabsze i lepsze modele. W zasadzie te slabsze modele to sa 450/460/550/560/650/660 i lepsze 470/480/570/580/670/680. Trzeba miec grafe z tej drugiej kategorii i wowczas instalowac nowe sterowniki w nadziei ze cos pomoze.
_________________
@foto_peju
 
 
Orillo 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 9
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 26-03-2013, 00:33   

U mnie na nowych sterownikach widać znaczącą poprawę. W teście graficznym wychodzi mi teraz średnio 61 fps, na poprzednich miałem 41 fps. Gram na podkręconym GTX 560 w rozdzielczości 1600x900, wszystko na maks z wyjątkiem włosów.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.127 sekundy. Zapytań do SQL: 10