FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Daxterek3000 
Nowicjusz


Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 12
Wysłany: 09-08-2013, 21:27   

Mam pewien problem. A więc gdy włączam grę przez steama pokazuje się że gram w TR . Lecz za chwilę pojawia się obok kursora kółeczko ładowania i piszę że nie gram . Kurczę co mam zrobić ?
 
 
r_a_l_p_h 
Nowicjusz


Dołączył: 01 Gru 2013
Posty: 1
Wysłany: 01-12-2013, 01:10   

witam pomocy..............zainstlowalem tr 2013 i zacina mi i muli ,pomimo na minimalnych ustawieniach procek mam 2.4ghz intel pentium inside radeon graphics samsung moze zle poodznaczalem minimalne ustawienia prosze pomozcie z gory dziekuje wam bardzo
 
 
v1per80 
Podróżnik



Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 349
Wysłany: 03-12-2013, 22:32   

Podaj dokładną konfigurację komputera. Ta karta graficzna nic nam nie mówi. Jaki to dokładnie radeon ?
_________________
I7 6700K@4.6Ghz+Spartan HE1024, Asrock Z170 Extreme4, 16GB Ram Kingstone HyperX DDR4 16GB 2400MHz @CL14, HDD 1.75TB+SSD Samsung Evo 850 250GB, Zotac GF GTX 1080 ExoArmor Black 8GB,TV LG42LD450+Projektor 3D Acer H5630 z 3D Vision 2,Oculus Rift CV1+Touch,Chieftec Nitro 88+SPS-850C 850W
 
 
 
rebel 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Gru 2013
Posty: 8
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 02-01-2014, 15:43   

Mam problem ( jezu same problemy mam ), dzisiaj kupiłam najnowszego Tomb Raidera, były to ostatnie dwie sztuki. Mam serię Prenium Games. Oprócz płyty mam jeszcze kod instalacyjny. Do instalacji potrzebne mi konto na Steamie, którego oczywiście nie mam. Nie mogę tego ominąć - konto na steam jest potrzebne do zainstalowania gry.
Pytanie mam jednak inne, nie związane z grą ( nie bijcie błagam ), mianowicie, czy rejestracja na tym Steamie jest płatna? Czy za same gry się płaci?
Wiem, że to nijak się ma do gry, ale nie widzę innego tematu, w którym mogłabym zadać to pytanie.
Pomocy! :<
 
 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 02-01-2014, 16:10   

Konto na Steamie jest darmowe. I gry kupowane przez Steam są płatne, jednak jeśli kupiłaś grę w wersji pudełkowej, to nie zapłacisz już nic więcej.
_________________

 
 
Julka 
Student



Dołączyła: 07 Gru 2013
Posty: 85
Skąd: Kielce
Wysłany: 10-02-2014, 15:57   

Cześć, kupiłam sobie edycje premium games ( wcześniej grałam w.. ekhm, mniejsza, ważne, że teraz mam oryginalną płytkę *-* ) No i oprócz płyty mam jeszcze kod do steama. Konto już mam, ale chodzi o to, że chcę angielski dubbing, a z instrukcji na wotr niewiele zrozumiałam (jak zwykle, inteligencją nie grzeszę ;-;). Czy ktoś się zlituje i wytłumaczy dziecku specjalnej troski tą jakże skomplikowaną operację?
:pozdro:
 
 
mateusz12 
Praktykant



Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 185
Wysłany: 10-02-2014, 18:21   

Julka, na Steam, po zainstalowaniu Tomb Raider klikasz Bibilioteka, po lewej stronie z listy gier, prawym klawiszem myszy klikasz na Tomb Raider, poźniej wybierasz właściwości z podręcznego menu:
Spoiler:


Następnie w oknie, które się pokazało, klikasz w zakładkę język i wybierasz angielski.
Spoiler:


Musisz jeszcze chwilkę poczekać, aż pobiorą się pliki z językiem, około 1 gigabajta.
Obrazki w spoilerach, żeby forum się komuś nie rozciągało ^^
_________________

 
 
 
Julka 
Student



Dołączyła: 07 Gru 2013
Posty: 85
Skąd: Kielce
Wysłany: 11-02-2014, 11:09   

Dzięki za pomoc :D
:pozdro:
 
 
Khaleesi 
Nowicjusz


Dołączyła: 30 Mar 2014
Posty: 1
Wysłany: 30-03-2014, 19:41   

Cześć :) Mam mały problem. W moim laptopie mam 2 karty graficzne,zintegrowanego Intela i Raedona. Tomb Raider działa poprawnie,ale kiedy przed rozpoczęciem gry wchodzę w opcje,pokazuje,że gra korzysta z grafiki Intela i nie można zmienić na nic innego,natomiast w menu Raedona aplikacja jest oznaczona jako wysoka wydajność,czyli przypisana jest do Raedona :gupek: Nie mam pojęcia,czy działa w końcu na Raedonie czy Intelu. Jak mam się upewnić i ewentualnie przełączyć grę na Raedona?
 
 
TheAjsAx 
Nowicjusz


Dołączyła: 29 Mar 2014
Posty: 1
Wysłany: 02-04-2014, 18:30   

Witam. Mam od pewnego czasu problem z Tomb Raiderem 4... jakiś czas temu pobrałam poziom z trle.net (nie wymagał programu trle). Gdy próbowałam włączyć grę, wyskakiwał mi błąd "Failed to setup directx", dlatego zmieniłam zgodność pod Win 95. Gra włączyła się, aczkolwiek był problem podczas gry. Mianowicie po kilku sekundach gry, Lara zaczęła mi się zacinać, w sensie, że nie mogłam nic z nią zrobić. Nie działał mi żaden klawisz (nawet ESC by przejść do inventory). Było np. tak, że chwilkę sobie biegałam Larą a po chwili biegła mi bez ustanku i nie mogłam jej zatrzymać, albo że przez pół minuty normalnie działało a jak obróciłam postacią w lewo to Lara zaczęła mi się kręcić w nieskończoność... nie reagowała na żaden klawisz. Jak chciałam zminimalizować grę to musiałam poczekać z ok 10-15 sekund... Zainstalowałam patch do gry z tombraiderchronicles . com lecz nie pomogło. Mam system Windows 7 64 bit. Jeszcze z 2 miesiące temu wszystko normalnie działało :\
Będę wdzięczna za wszelaką pomoc :)
_________________
Take me to the magic of the moment,
On a glory night,
Where the children of tomorrow dream away,
In the wind of change

Scorpions - Wind of Change
 
 
daro85 
Nowicjusz



Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 16
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 22-08-2015, 22:59   

Witajcie, powracam co jakiś czas do TR2013. Zainstalowałem niby najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej (AMD Radeon HD 7520G), która nie jest szczytem marzeń. Gra działa szybciej, na wyższej rozdzielczości i z delikatnie poprawionymi innymi opcjami graficznymi. Jedyne z czym mam problem to głębia ostrości... Przed wgraniem sterownika spokojnie odpalałem grę z głębią ostrości na Ultra, teraz nieważne czy jest ta głębia ustawiona, czy wyłączona - nie ma żadnego efektu, po protu głębi nie ma... :-/ Ma ktoś jakiś pomysł...?
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 23-08-2015, 00:04   

Słyszałem, że takie błędy pojawiają się w Windows 10 - jaki masz system?
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
daro85 
Nowicjusz



Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 16
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 23-08-2015, 14:06   

Mam Win 8. Już ogarnąłem problem, okazało się, że wystarczyło włączyć postprocessing, miałem wyłączone.
 
 
Aidano 
Nowicjusz


Dołączył: 13 Gru 2015
Posty: 1
Wysłany: 13-12-2015, 19:59   

Mam problem z uruchomieniem Romb Raider (2013) na steamie, prosze o pomoc. wiecej info tutaj http://steamcommunity.com...76568234506989/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.116 sekundy. Zapytań do SQL: 11