FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Delancey 
Nowicjusz



Dołączyła: 18 Kwi 2013
Posty: 5
Skąd: Kraków
Wysłany: 18-04-2013, 09:40   

Czy na karcie graficznej nVidia GeForce GTX 560 mogę sobie pozwolić na TressFX? Z góry dziękuje za odpowiedź. ;)
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 18-04-2013, 15:01   

Najlepiej uruchomić grę i zobaczyć czy można przełączyć jakość włosów - nie jesteśmy poradnikiem technologicznym. Generalnie nVidia ma słabą współpracę z efektem TressFX więc nawet jak pójdzie to będzie cięło grę jak cholera...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Scion 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 552
Skąd: Choirgirl Hotel
Wysłany: 18-04-2013, 15:30   

krtomb napisał/a:
Generalnie nVidia ma słabą współpracę z efektem TressFX więc nawet jak pójdzie to będzie cięło grę jak cholera...

Zależy od karty. Mam GTX 660 i działa bezproblemowo. Gra się tnie tylko przy rozdzielczości HD 1080p i to rzadko.

Delancey, jeśli karta obsługuje DirectX 11, to będziesz miała TressFX.
_________________
kill, eat the male. kill, eat the male
 
 
peju 
Student


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 85
Wysłany: 18-04-2013, 15:43   

Scion napisał/a:
jeśli karta obsługuje DirectX 11, to będziesz miała TressFX.

karty nvidia obslugujace DirectX 11 to seria GTX 4xx i wyzsze generacje.
_________________
@foto_peju
 
 
berglind 
Nowicjusz



Dołączyła: 30 Kwi 2007
Posty: 24
Wysłany: 28-04-2013, 10:45   

Witam, czy moglby mi ktos pomoc, doradzic?

Mam problem z zainstalowaniem najnowszej Lary. Lacze sie z internetem ale po jej zainstalowaniu i tak pojawia sie okno, ze musze byc online zeby ja odpalic :( Nie wiem o co chodzi ;(
_________________
Kierujemy nasze spojrzenia ku niebiosom, a niebiosa są puste.
 
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 28-04-2013, 13:01   

Musisz chyba pobrać jakąś aktualizację ze Steama i aktywować grę - to wszystko trzeba zrobić w trybie online po instalacji przed pierwszym uruchomieniem gry. Potem sama gra nie wymaga dostępu do internetu (za wyjątkiem trybu multiplayer oczywiście).
_________________
 
 
radd91 
Nowicjusz


Dołączył: 22 Lip 2011
Posty: 1
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 06-06-2013, 20:02   

Dzień dobry:)
Mam zagwozdkę miesiąca a nawet roku!
Najpierw w Tomb Raider grałem pirackiego na laptopie ASUS R700VJ - spokojnie chodziła w detalach wysokich bez problemów. Nastąpiła premiera, po tygodniu już grałem w oryginał. Było ok...przez niecały miesiąc - potem, po ok. 15 minutach, gra zaczynała przycinać się równomiernie co kilkanaście sekund (bez względu na ustawione detale)
Niedawno, znajomy zakupił bardzo podobny model tylko ze słabszym procesorem, testował pirata tego co ja - chodzi mu płynniutko (wprawdzie na trochę gorszych detalach).
Mój brat na dniach również kupił ten model laptopa - oryginał tnie jak mi!

Wina aktualizacji? Jeśli to istotne dodam, że te ASUSy mają kartę nvidii, zresztą każdy może sobie specyfikacje wygooglować :P
 
 
Morasiu 
Nowicjusz


Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 6
Wysłany: 14-06-2013, 15:28   Problem

Witam! Jestem nowy i mam problem. Chodzi o misje, gdzie jesteśmy w klasztorze nad rozpadliną i spacerujemy po gzymsie. Idę sobie i gdy jest zbliżenie i trzeba wskoczyć wciskam Spacje i nic. Reszta klawiszy działa np. TAB. Jakieś pomysły?
 
 
motherangie 
Nowicjusz


Dołączyła: 16 Cze 2013
Posty: 4
Wysłany: 16-06-2013, 21:20   

Dziędobry. ; * Od kupna gry borykam się z pewnym problemem - gdy chcę uruchomić grę, ona nie reaguje. Tj. nie wyświetla się okno z grą, nic. Prosiłabym o pomoc. c:
 
 
Morasiu 
Nowicjusz


Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 6
Wysłany: 18-06-2013, 19:01   

Spróbuj uruchomić jako administrator.
 
 
motherangie 
Nowicjusz


Dołączyła: 16 Cze 2013
Posty: 4
Wysłany: 20-06-2013, 19:47   

Nie mogę, tzn. jak to zrobić w Steamie? Skrót do Tomb Raidera jest jako dokument sieci web...
 
 
Morasiu 
Nowicjusz


Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 6
Wysłany: 21-06-2013, 13:30   

Poszukaj gry w folderze Steam/app albo coś takiego. Tam będzie plik TombRaider.exe
 
 
motherangie 
Nowicjusz


Dołączyła: 16 Cze 2013
Posty: 4
Wysłany: 23-06-2013, 12:15   

Dzięki. Tyle, że ponownie nic się nie dzieje. Wyświetla się okienko, czy pozwolić programowi na wprowadzanie zmian w komputerze, klikam na tak i nic się nie dzieje. Oprócz reklam Steam.
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 701
Skąd: Gorzów
Wysłany: 02-07-2013, 19:48   

Mam problem z długą aktualizacją gry. Aktualizuje już się chyba pół godziny. Do tego raz wykazuje mi, że pozostało 15 minut, a raz zwiększa się, że pozostała 1 godzina itd. Czy to normalne, żeby gra się tak długo aktualizowała? Nie da się jej jakoś urochomić bez aktualizacji :??:
:pozdro:
_________________
Witaj Gość
 
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2193
Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-07-2013, 20:00   

Czas jest zależny od Twojego łącza. A bez aktualizacji - musisz grać z odłączonym netem. Zakładając, że gra to łyknie; nie wiem, nie sprawdzałem, ale to chyba nie Xbox One ;)
_________________
...and touch the flame
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 701
Skąd: Gorzów
Wysłany: 02-07-2013, 21:36   

Udało mi się uruchomić tą grę. Właściwie nie wiem jak to zrobiłem :P Parę razy przerywało mi się pobieranie aktualizacji, więc je wznawiałem aż doszło w końcu do 100%. Potem urochomiłem ponownie komputer, zainstalowałem steama i jakoś urochomiłem grę. Zajęło mi to ponad 2 godz., ale najważniejsze, że od teraz da się grać :matrix: Niestety, prawdopodobnie nie na najwyższych detalach :(
_________________
Witaj Gość
 
 
 
Bad Monster 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 25
Wysłany: 15-07-2013, 18:00   

Mam pytanie: zastanawiam się nad kupnem karty graficznej MSI GT630 4GB DDR3. Na jakich opcjach graficznych będę mógł grać w nowego TR? Z góry dziękuję za odpowiedź.
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 26-07-2013, 09:12   

Mam pytanie.
Otóż wczoraj zakupiłem grę, wgrałem normalnie steam'a potem zaczął mi się pobierać (?) Tomb Rider. Pisze że niby to aktualizacja, tylko że ta aktualizacja ma 9 GB i będzie się aktualizowała (średnio z tego co jest napisane) 1 DZIEŃ ! czy to normalne ?? Proszę o pomoc !
_________________
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 26-07-2013, 10:24   

Tomb Raider chyba ;)

Wlasnie okolo 10 GB waży cała ta gra, razem z aktualizacjami, wiec trzeba cierpliwie poczekac az sie wszystko zgra - prędkośc zalezy od Twojego internetu.
_________________
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 26-07-2013, 10:39   

Haha z pośpiechu zjadłem literkę:D No trudno.
Bez sensu, kiedyś się wgrało normalnie gre i się grało, teraz nie dość że kupie to jeszcze musi ściągać z sieci... masakra, to samo miałem z Resident Evil 6. I teraz za każdym razem kiedy będę chciał na nowo wgrać Larę, będę musiał przejść przez takie męczarnie ??
_________________
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 26-07-2013, 18:44   

Jak bedziesz instalował na nowo to tak. Ale z tego co piszesz to kupiles gre na plycie, wiec nie sciaga Ci sie ze Steama cale 10 GB. Wiekszosc zainstaluje sie z plyty, a jesli dobrze pamietam - jakies 2-3 GB sie dociagnie z neta.
_________________
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 26-07-2013, 20:35   

to widocznie mam jakąś popieprzoną wersje bo "aktualizuje" się 9.1 GB o_O dziwactwa...
_________________
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 26-07-2013, 21:22   

Nie, u kazdego taki komunikat sie pokazuje, u tych co instalują z plyty i u tych co kupuja na Steamie. Roznica polega na tym, ze ci ktorzy kupuja na Steamie musza rzeczywiscie sciagnac tak duzo, a ci co maja gre na plycie, sciagaja tylko nieznaczny procent z 9 GB.
_________________
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 27-07-2013, 07:55   

Dzięki za odp.
Mam kolejny problem, bardziej związany z bugiem otóż wszyscy przeciwnicy, zwierzyna i inne w co mogę strzelić, poruszają się, lecz stoją w miejscu po czym nagle teleportują się w miejsce w które z założenia chcieli dość. Przykład - wilk biegnie stojac w miejscu po czym nagle animacja jak dobiera się do mojej szyi. WTF ? Trochę mi to uniemożliwia rozgrywkę gdyż przez to nie mogę przejść fragmentu skradankowego w którym to Lara ma skrępowane ręce. Czy ktoś też miał taki problem ?
_________________
 
 
barteknowacki 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 11
Wysłany: 27-07-2013, 20:58   

Bad Monster napisał/a:
Mam pytanie: zastanawiam się nad kupnem karty graficznej MSI GT630 4GB DDR3. Na jakich opcjach graficznych będę mógł grać w nowego TR? Z góry dziękuję za odpowiedź.


Na Ultra/Wysokich, mam podobną bo 635 ale z 2 gb ramu i oprócz włosów i z cieniami na normalny, 30fps było.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 11