FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy i Porady
Autor Wiadomość
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 19-03-2015, 15:28   

Czym się różni przejście na normal i na hard?
Bo jak na razie zauważyłam dwie róznice. W nadbrzeżnym lesie zamiast dwóch par wilków przy pierwszym zwiedzaniu, zza krzaków wciąż pojawiały sie nowe, zabiłam chyba z 10 par (bo sie plątałam po obszarze i szukałam giftów) , w końcu przestałam zabijac i tylko uciekałam za mostki, a Lara, skacząc nad wilczymi cielskami, pokrzykiwała "sio! sio stad! idźcie sobie, sio!". Druga różnicę zauważyłam przy wiatraku na wzgórzu, znacznie więcej przeciwników jest w powitalnej bitwie.


i to wszystko? to ma być HARD?
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 19-03-2015, 16:12   

Im wyższy poziom trudności tym większe obrażenia zadają nam wrogowie i jednocześnie my zadajemy mniejsze obrażenia. Co do ilości przeciwników, to nie zauważyłam żadnej różnicy między poszczególnymi poziomami trudności. Natomiast wydaje mi się że są w grze takie momenty, że o ile nie poczynimy jakiegoś postępu w fabule, to będą się oni pojawiali w nieskończoność ;)
_________________
 
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 19-03-2015, 16:55   

Madziula napisał/a:
...... są w grze takie momenty, że o ile nie poczynimy jakiegoś postępu w fabule, to będą się oni pojawiali w nieskończoność ;)


to to ja wiedziałam, dlatego zaskoczyły mnie te wilki, one, te dodatkowe, sa juz po rozmowie z Whitmanem pod brama podnoszona czekanen

ale przeszłam 2 x na normal i teraz na hard, , jestem po pierwszym mega-samuraju, tym, co go latające płoty zmiotły z mostu - i mam wszystkie bronie na 100% i wszystkie umiejetności na 100%, a tu tyle jeszcze gry przede mną
myślałam, że na hard będzie znacząco trudniej
 
 
 
CzteryFour4 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Mar 2015
Posty: 4
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 31-03-2015, 11:52   

Mam problem ze zdobyciem reliktu w Bazie Badawczej. Otóż żeby zdobyć tam pewien relikt trzeba 2 razy wysadzić ścianę granatnikiem albo strzałą wybuchową. W tym problem, że oba mi się skończyły. Poszedłem to Miasta Ubogich i tam znalazłem 2 wrogów, jeden miał granata więc została mi tylko jedna ściana, ale nigdzie więcej nie ma przeciwników co oznacza, że nie mogę nic zrobić z tą drugą ścianą. I co ja mam teraz uczynić? Czy oni się jakoś sami spawnią czy już nic nie zrobię? Wszędzie wszystkich powybijałem i amunicje prawie wszędzie zebrałem, a do ukończenia gry 100% został mi tylko ten jeden głupi relikt. Proszę o pomoc.
 
 
 
madi.81 
Nowicjusz


Dołączyła: 02 Sie 2014
Posty: 6
Wysłany: 09-04-2015, 22:34   

Jeśli masz DLC grobowiec to idz tam. jest tam taka jaskinia a w niej ammo itp. itd.Jeśli nie wyzbierałeś tych śmieci stamtąd to znajdziesz granaty.
 
 
vardoger 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Maj 2011
Posty: 11
Wysłany: 10-04-2015, 19:26   

madi.81 napisał/a:
Jeśli masz DLC grobowiec to idz tam. jest tam taka jaskinia a w niej ammo itp. itd.Jeśli nie wyzbierałeś tych śmieci stamtąd to znajdziesz granaty.


Oczywiście, że znajdzie. Tylko, że wejście do tej jaskini jest zablokowane. Żeby można było wejść trzeba użyć... GRANATU. :|
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 12-04-2015, 23:19   

Ja w ogóle nie rozumiem jak można w tej grze zostać bez granatów i strzał wybuchowych. Ja z granatów skorzystałam w ciągu całej gry może ze 3 razy, a strzał wybuchowych chyba nigdy nie użyłam :|
_________________
 
 
 
CzteryFour4 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Mar 2015
Posty: 4
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-04-2015, 20:10   

Czyli jednym słowem mówiąc klapa? :(
Nie ma jakichś kodów czy cuś?
 
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 13-04-2015, 20:43   

Spróbuj wrócić do Doliny, w której roztrzaskał się samolot - jest tam miejsce, gdzie można ominąć dwóch stażników (idąc jakby w stronę Pałacu - gdzie upadł drugi pilot). Może tamci będą mieli jakiś granat. Pobiegaj troszku po bazach, lokacjach po zdobyciu granatu - często gęsto są tam skrzynki, które napełniają twój magazynek. Poszperaj jeszcze okolice wraków - generalnie każde miejsce, gdzie mogłes się natknąć na bandę Solarii. Nie sądzę, byś pozbierał wszystko, zawsze coś zostanie.
_________________
 
 
vardoger 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Maj 2011
Posty: 11
Wysłany: 13-04-2015, 20:47   

Nie sądzę, żeby były jakieś kody w TR2013. Możesz co najwyżej skorzystać z trainera, jeżeli grasz na pececie. Jest w nim (o ile dobrze pamiętam) opcja niekończącej się amunicji, więc może tak się uda.
Trainer jest na tombraiderforums. com. Dałabym link, ale nie wiem, czy tutaj tak po prostu mogę sobie go wkleić. Trainer ogólnie nazywa się "yamatai patch" i generalnie musisz też sprawdzić jaką masz wersję gry i ściągnąć właściwego. Obawiam się, że w takim wypadku albo przechodzić od nowa, albo troszkę oszukać, innego rozwiązania nie widzę.
 
 
CzteryFour4 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Mar 2015
Posty: 4
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-04-2015, 08:16   

No cóż. Ja naprawdę nigdzie nikogo nie mogę znaleźć, raczej już wszystkich solarów powybijałem. Ostatnich jakich znalazłem byli w mieście ubogich w okolicach wiatraka. Kilkanaście razy przeszukałem każdą lokację i nic :( Myślałem może, że ci wrogowie się spawnią. Jednakże jedyne co znajduje to paczki amunicji do karabinu, strzelby, pistoletu i łuku :( Już zacząłem przechodzić grę od nowa, jednakże nie z takim zapałem jak wcześniej bo żeby ukończyć grę w 100 % został mi tylko ten 1 głupi relikt i ta jedyna blokująca ściana :/
No ale dziękuję za ten trainer. Może skorzystam bo nigdy w życiu o czymś takim nie słyszałem xD
 
 
 
lekrom 
Nowicjusz


Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 1
Wysłany: 31-05-2015, 12:10   

Mam taki problem że co jakiś czas w grze żeby przetrwać trzeba szybko naciskać w lewo w prawo a potem F i E
i nie wiem czy kiedy pisze naciśnij E to mam tylko nacisnąć E i przestać naciskać w lewo w prawo, czy może mam szybko naciskać E, a może przytrzymać E, a potem jak nie wiem jakim cudem uda się przejść milimetr dalej, pisze żeby naciskać F i też nie wiem czy wtedy dalej mam jednocześnie naciskać szybko w lewo w prawo czy szybko naciskać F
pomocy bo nie mogę przez to przejść dalej.
 
 
DjBuziak 
Nowicjusz


Dołączył: 07 Cze 2015
Posty: 1
Wysłany: 07-06-2015, 11:44   

hej
Mam problem i prośbę. Niestety utknąłem na wieży przy nadawaniu sygnału. W żaden sposób nie mogę dostroić nadajnika (oglądałem dokładnie jak to robią inni na yt) w momencie przełączenia na drugie pokrętło znika mi ten niewyraźny głos i .. mogę kręcić nawet 15 min w różne strony i nic :( . Irytuje mnie to bo za każdym razem muszę od nowa wchodzić na wieżę :( Widocznie mam jakieś błąd :(
Moja prośba czy może mi ktoś przesłać save'a po przejściu tego cholernego nadajnika ?
Z góry dziękuje
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 07-06-2015, 21:26   

Grałem w różne wersje: x360, PC (te bardziej i te ... ekhm, mniej oficjalne) i PS4 i nigdy nie słyszałem o podobnym problemie. Miałem jednak inny problem z jedną ścianką wspinaczkową w późniejszych levelach (dokładnie w ostatnim opcjonalnym grobowcu oraz w lesie z grzybami - Lara nie chciała się złapać czekanem). Użyłem lokalnych ognisk i przetransportowałem się do innych lokacji i wróćiłem - poszło od razu. Spróbuj tej metody.
_________________
 
 
kaja008 
Nowicjusz


Dołączyła: 20 Cze 2015
Posty: 1
Wysłany: 20-06-2015, 16:22   

A wiecie może, jak wrócić po zakończonej grze i pozbierać sobie znajdźki? Skończyłam grę, pojawiły się napisy końcowe. Potem wyrzuciło mnie do menu głównego i do tego lasu na początku. Tam zebrałam wszystko i las przeszłam na 100%. Problem co dalej. Nie mogę przejść dalej. Wchodzę w mapę i nie mogę zaznaczyć żadnego obozu szybkiej podróży, żeby się tam przenieść. W menu też nic nie widzę, w ustawieniach też nic nie ma. W ten sposób nie mogę przejść dalej do jaskini i do innych etapów, żeby wszystko pozbierać. Pomocy! Może wiecie w co trzeba wejść lub gdzie kliknąć, żeby móc wrócić do tych miejsc. Powtarzam, obozy nie dają się zaznaczyć-wszystkie. :(
 
 
Tumberski 
Nowicjusz



Dołączył: 04 Mar 2014
Posty: 23
Skąd: Wioska
Wysłany: 20-06-2015, 17:47   

Idziesz do ogniska (obóz dzienny) i tam masz szybką podróż. Pamiętaj, że w lokacji "bunkier na ścianie klifu", na plaży wraków, nie ma obozu szybkiej podróży. Musisz tam dojść na piechotę, właśnie z plaży wraków ;)
 
 
Pablo134 
Nowicjusz


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 3
Wysłany: 01-10-2015, 16:22   

A czy da się wrócić z lokacji Bunkier na ścianie klifu na plażę wraków? Bo próbuje i nie mogę w żaden sposób :(
 
 
Tumberski 
Nowicjusz



Dołączył: 04 Mar 2014
Posty: 23
Skąd: Wioska
Wysłany: 02-10-2015, 11:13   

Oczywiście, że się da.
Tylko i wyłącznie "z buta" :)
 
 
Pablo134 
Nowicjusz


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 3
Wysłany: 03-10-2015, 15:57   

:D

Sam się sobie dziwię, że nie odnalazłem wcześniej tego przejścia, a było pod nosem :)

Tak czy siak udało się i TR zaliczony na 100%

Dzięki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.131 sekundy. Zapytań do SQL: 10