FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy i Porady
Autor Wiadomość
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 03-03-2013, 21:12   Problemy i Porady

UWAGA - MOŻLIWE SPOILERY

Wszelkie pytania i porady związane z przejściem gry zamieszczamy w tym temacie. Informacje dotyczące przejścia gry lub powiązane w jakikolwiek sposób z fabułą proponuję ukrywać w spoilerach. Temat problemu (maksymalnie okrojony z informacji mogących popsuć rozgrywkę) umieszczamy na początku postów, przed spoilerami, aby ułatwić wyszukiwanie i uniknąć ponownych pytań dotyczących wyjaśnionych już spraw.

Potrzebuję pomocy - POMIESZCZENIE Z DZWONEM
Spoiler:
Jestem w tym pomieszczeniu z dzwonem (co trzeba operować tym wiatrem), rozwaliłem już dwie belki, Lara mówiła że musi uciekać, ale ten dzwon za cholerę nie chce zlecieć. A jedyna możliwa droga prowadzi przez kratę w podłodze.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 03-03-2013, 21:32   

ODPOWIEDŹ - POMIESZCZENIE Z DZWONEM
Spoiler:
Otwórz oba okna, które wpuszczają wiatr. Ten element na środku się wycentruje poprzez wiejący wiatr z dwóch stron, dzięki czemu uderzysz nim prosto w dzwon, a ten wtedy już łatwo zleci. ;-)
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Liriam 
Nowicjusz



Dołączyła: 02 Mar 2013
Posty: 11
Skąd: Białystok
Wysłany: 05-03-2013, 08:22   

Witajcie mam następujący problem. W czasie otwierającego filmiku, wyskakuje mi, że gra przestała działać. Ustawiłam wszystko na najniższe detale. Multi działa bez problemu. Może ktoś zna odpowiedź jak sobie z tym poradzić?
 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 05-03-2013, 09:15   

Jaki masz system? Wyłączyłaś wszystko co zbędne w tle?
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
wodny 
Student


Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 39
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 05-03-2013, 09:19   

Gdzie są pliki save? Nie mogę ich nigdzie znaleźć. Potrzebuję się ich pozbyć.
 
 
 
v1per80 
Podróżnik



Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 349
Wysłany: 05-03-2013, 09:36   

Liriam napisał/a:
Witajcie mam następujący problem. W czasie otwierającego filmiku, wyskakuje mi, że gra przestała działać. Ustawiłam wszystko na najniższe detale. Multi działa bez problemu. Może ktoś zna odpowiedź jak sobie z tym poradzić?

Tak występuje u niektórych (nie wiem od czego to zależy) po ustawieniu polskiej wersji dubbingowej. Rozumiem, że takową posiadasz ? Nie wiem od czego to zależy. U mnie działa bez problemu.
_________________
I7 6700K@4.6Ghz+Spartan HE1024, Asrock Z170 Extreme4, 16GB Ram Kingstone HyperX DDR4 16GB 2400MHz @CL14, HDD 1.75TB+SSD Samsung Evo 850 250GB, Zotac GF GTX 1080 ExoArmor Black 8GB,TV LG42LD450+Projektor 3D Acer H5630 z 3D Vision 2,Oculus Rift CV1+Touch,Chieftec Nitro 88+SPS-850C 850W
 
 
 
Liriam 
Nowicjusz



Dołączyła: 02 Mar 2013
Posty: 11
Skąd: Białystok
Wysłany: 05-03-2013, 10:17   

Mam wersje angielska. Włączyłam tylko polskie napisy. Mam włączone tylko steam i grę. Dokładnie sprawdzę jak wrócę z uczelni :)
 
 
stqn 
Student


Dołączył: 01 Mar 2013
Posty: 33
Wysłany: 05-03-2013, 10:20   

Do czego służy opcja Ekskluzywny pełny ekran w oknie ustawień?
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 05-03-2013, 10:21   

Nie wiem, ale Macphisto mówił, że jej wyłączenie poprawiło działanie gry. Tzn, że zaczęła w ogóle działać - może to jakieś rozwiązanie dla mających problemy.
_________________
 
 
stqn 
Student


Dołączył: 01 Mar 2013
Posty: 33
Wysłany: 05-03-2013, 10:26   

Ja byłem mającym problem. Dopóki tego nie wyłączyłem, gra nie mogła zainicjować Direct3D, czyli nie chciała się uruchomić.
 
 
v1per80 
Podróżnik



Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 349
Wysłany: 05-03-2013, 10:27   

Sam chciałbym wiedzieć po co to. Po włączeniu i restarcie gry gram w oknie :P W dodatku nie mogę ustawić 3D na telewizorze 3D :P
_________________
I7 6700K@4.6Ghz+Spartan HE1024, Asrock Z170 Extreme4, 16GB Ram Kingstone HyperX DDR4 16GB 2400MHz @CL14, HDD 1.75TB+SSD Samsung Evo 850 250GB, Zotac GF GTX 1080 ExoArmor Black 8GB,TV LG42LD450+Projektor 3D Acer H5630 z 3D Vision 2,Oculus Rift CV1+Touch,Chieftec Nitro 88+SPS-850C 850W
 
 
 
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 05-03-2013, 10:29   

Gdy masz problem z crashem do pulpitu spróbuj wyłączyć teselację, z kolei jeżeli pojawiają się dziwne glitche w grze, wyłącz opcję ekskluzywny ekran.
 
 
KamilM93 
Praktykant


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 163
Wysłany: 05-03-2013, 11:11   

WILK W JASKINI
Spoiler:
Jak mam pokonać tego wilka w QTE w jaskini z rzaczami Rotha? Wciskam A D i nic :|
 
 
v1per80 
Podróżnik



Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 349
Wysłany: 05-03-2013, 11:21   

ODPOWIEDŹ - WILK W JASKINI
Spoiler:
Wciskaj szybciej
:P Też tam za pierwszym razem zginąłem.
_________________
I7 6700K@4.6Ghz+Spartan HE1024, Asrock Z170 Extreme4, 16GB Ram Kingstone HyperX DDR4 16GB 2400MHz @CL14, HDD 1.75TB+SSD Samsung Evo 850 250GB, Zotac GF GTX 1080 ExoArmor Black 8GB,TV LG42LD450+Projektor 3D Acer H5630 z 3D Vision 2,Oculus Rift CV1+Touch,Chieftec Nitro 88+SPS-850C 850W
 
 
 
kaszankaa 
Nowicjusz


Dołączył: 04 Mar 2013
Posty: 6
Wysłany: 05-03-2013, 11:50   Jak wyjść

Jak wyjść z pod głazu w jaskini gdy trzyma nas za nogi nieprzyjaciel???
 
 
v1per80 
Podróżnik



Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 349
Wysłany: 05-03-2013, 11:56   Re: Jak wyjść

kaszankaa napisał/a:
Jak wyjść z pod głazu w jaskini gdy trzyma nas za nogi nieprzyjaciel???

Lol, przecież masz napisane jaki guzik wcisnąć w tym czasie :P Dodam, że musisz to zrobić kiedy
Spoiler:
pierścienie widoczne na ekranie się ze sobą łączą.
_________________
I7 6700K@4.6Ghz+Spartan HE1024, Asrock Z170 Extreme4, 16GB Ram Kingstone HyperX DDR4 16GB 2400MHz @CL14, HDD 1.75TB+SSD Samsung Evo 850 250GB, Zotac GF GTX 1080 ExoArmor Black 8GB,TV LG42LD450+Projektor 3D Acer H5630 z 3D Vision 2,Oculus Rift CV1+Touch,Chieftec Nitro 88+SPS-850C 850W
 
 
 
janek04 
Podróżnik



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 499
Skąd: London
Wysłany: 05-03-2013, 13:32   

Mam problem (duuuh) czy komus tez nie miesci sie shotgun na plecach ?

EDIT: nie wazne zeszlifowalem troche to co sie nie miescilo, normalnie czuje sie jak MacGyver
_________________
 
 
vampirexdiaries 
Nowicjusz


Dołączyła: 06 Kwi 2011
Posty: 3
Wysłany: 05-03-2013, 14:59   

czyżbym na marne wydała 100zł włączam grę na SP i po filmiku nie mam obrazu tylko sam dźwięk. Wszystkie ustawienie na min. No i lapek spełnia nie tylko wymagania minimalne gry. Po wyłączeniu opcji Ekskluzywny pełny ekran dalej to samo :( . Pomóżcie :(
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1275
Wysłany: 05-03-2013, 15:09   

Dla tych, którzy mają problem z crashującą grą - potwierdzam, gra się psuje wtedy, gdy włączycie polskie napisy. Ja tak miałem i gra wyłączała się co kilka minut. Wyłączyłem - jak dotąd jest świetnie.
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Lareczka 
Praktykant


Dołączyła: 03 Wrz 2006
Posty: 179
Skąd: Kraków
Wysłany: 05-03-2013, 15:12   

Gra zainstalowana, klikam 'graj' na Steamie i nic się nie dzieje. Dosłownie nic. Od godziny próbuję uruchomić i nie da się. Komputer spełnia minimalne wymagania. Jak ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać to bardzo proszę o napisanie.
 
 
 
vampirexdiaries 
Nowicjusz


Dołączyła: 06 Kwi 2011
Posty: 3
Wysłany: 05-03-2013, 15:15   

Jak nie masz polskich napisów a dubbling też się crashuje ;/ co z tym zrobić?

[ Komentarz dodany przez: Jerrem_Y: 05-03-2013, 15:20 ]
Wyłączyłaś teselacje i ekskluzywny ekran?
 
 
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 05-03-2013, 15:25   

wodny napisał/a:
Gdzie są pliki save? Nie mogę ich nigdzie znaleźć. Potrzebuję się ich pozbyć.

Spróbuj może C:\Użytkownik\Nazwa użytkownika\Moje dokumenty\... ?
 
 
vampirexdiaries 
Nowicjusz


Dołączyła: 06 Kwi 2011
Posty: 3
Wysłany: 05-03-2013, 15:32   

Tak wyłączyłam i to nic nie pomogło

EDIT:

Jak na razie działa pogrzebałam w ustawieniach nowe stery pościągałam i działa tylko nie na full screenie
 
 
dajmosik 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Mar 2013
Posty: 1
Wysłany: 05-03-2013, 15:40   

GRA ORGINALNA: Tak
PARAMETRY KOMUPTERA :
-Windows 7 64 bitowy
- karta graficzna : NVIDIA gefore GTS 450
- procesor : intel core i5 -2400 CPU @ 3.10 GHZ 3.30 GHZ
-RAM : 8gb
-dżwiek : NVIDIA high definioton audio

OPIS PROBLEMU: Witam, po zainstalowaniu gry na steamie, probuje ja uruchomic, jednak gdy w okienku startowym klikam przycisk graj wyświetla sie oto taki komunikat :
"Nie udało się włączyć trybu Direct3D przy bieżących ustawieniach"
a próbowałem różnych ustawień od minimalnych, do najwiekszych, i nadal nic.
 
 
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 05-03-2013, 15:59   

dajmosik, Wcześniej było już wspomniane. Temat nie ma wielu postów - polecam je przejrzeć. Dopóki nie wyłączysz opcji ekskluzywny ekran gra nie może zainicjować DIRECT3D i nie chce się uruchomić. Spróbuj tego rozwiązania.

vampirexdiaries, przykro mi, ale póki co nie mam pomysłu jak Tobie pomóc, mam nadzieję, że niedługo zajrzy tutaj ktoś z podobnym problemem i rozwiązaniem. Patrząc na ilość problemów już w pierwszy dzień premiery jestem tego nawet pewna ;-)
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.166 sekundy. Zapytań do SQL: 10