FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TR Legend - Problemy i Porady cz.2
Autor Wiadomość
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 13-08-2011, 10:23   TR Legend - Problemy i Porady cz.2

Nowy temat. Stary dobił już 60 stron, powinien zostać zamknięty o wiele wcześniej :D

Poprzednia odsłona tematu
_________________
 
 
mstk 
Nowicjusz


Dołączyła: 12 Paź 2011
Posty: 1
Wysłany: 12-10-2011, 16:41   

Witam, mam problem z misją w Anglii, konkretnie z hydrą. Czytałam wcześniejsze posty na ten temat, ale trudność nie leży w sposobie zabicia potwora a w tym, że jedna z klatek po prostu nie spada kiedy pociągam za dźwignię. Gra jest nowa, więc to nie problem kopii czy rys na płycie.
Jakieś sugestie?
 
 
Flo1912 
Nowicjusz



Dołączyła: 05 Lis 2011
Posty: 3
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 05-11-2011, 18:37   

Hej mam taki problem : otóż kupiłam TRL z Cenegi ( Kolekcja Klasyki w pomarańczowym pudełku ) i gra mimo że jest kompatybilna z wymaganiami mojego peceta nie chce chodzić. Dokładniej to gdy wyświetla mi się okno z opcjami i pierwsza to ''Graj w Tomb Raider Legenda'' nic się nie dzieje. Gościu z obsługi technicznej Cenegi polecił mi przeinstalować grę lecz i to nic nie dało. Kuzyn twierdzi że to przez to iż mam Win 7 x84bit i że jedynym rozwiązaniem jest postawienie systemu od nowa tyle że z x64 bit. Sądzicie że to jedyne rozwiązanie ? Podaję wymagania PC :
- Laptop Acer Extensa 5620 z Win 7 x84bit
- Procesor Intel Core 2 Duo 1.8 GHz T5670
- 2 GB RAM
- Karta graficzna Mobile Intel Graphics Media Accelerator 384 MB

Z góry dzięki ;)
 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 06-11-2011, 19:03   

A nie możesz we właściwościach ustawić żeby odpaliło grę w trybie zgodności z np. XP lub ustawić tam na tryb zgodności z 64 bit czy coś takiego?

Nie wiem dokładnie jak to jest bo mam Win XP (i do gier jest najlepszym system) i tam jest opcja zgodności, ale ty tez masz Windowsa więc wydaje mi się ze tez to powinnaś mieć, może trochę inaczej ale na pewno podobnie. Poszukaj tam we właściwościach.
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 06-11-2011, 19:53   

Flo1912 napisał/a:
Kuzyn twierdzi że to przez to iż mam Win 7 x84bit i że jedynym rozwiązaniem jest postawienie systemu od nowa tyle że z x64 bit.

cutek15 napisał/a:
ustawić tam na tryb zgodności z 64 bit czy coś takiego?

Co za bzdury. Po pierwsze zapamiętajcie, że x84 = 32bit, to tak w dużym skrócie, więc żadne zmienianie trybu zgodności z x84 na 64 bit. : D

cutek15 napisał/a:
Nie wiem dokładnie jak to jest bo mam Win XP (i do gier jest najlepszym system)

Oo
XP to już dość przestarzały system i z tym czy jest najlepszym systemem do grania bym się kłócił.

Zastanawiam się nad tą kartą graficzną trochę. Szału nie robi i jest zintegrowana. Może za mało ma pamięci przydzielonej z RAM'u? Nie mam Win7 więc trudno mi też powiedzieć na ile ten system daje radę z kompatybilnością z TRL. Spróbuj, tak jak pisał cutek15, zmienić tryb zgodności na XP. Warto byłoby też sprawdzić płytę i grę na innym komputerze.
 
 
 
Flo1912 
Nowicjusz



Dołączyła: 05 Lis 2011
Posty: 3
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 07-11-2011, 18:32   

Cytat:
Spróbuj, tak jak pisał cutek15, zmienić tryb zgodności na XP. Warto byłoby też sprawdzić płytę i grę na innym komputerze.


Sprawdzałam grę na komputerze kolegi. ( na Win XP ) Działa bez zarzutów. Nie za bardzo się jednak orientuje gdzie zmienić ten tryb zgodności ? Znaczy się gdzie mam szukać takowej opcji ?
 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 08-11-2011, 21:23   

W XP'ku klikasz PPM na ikonkę gry, wchodzisz we Właściwości, zakładkę Zgodność i tam ustawiasz uruchom z trybem zgodności i robisz na XP. U ciebie powinno być podobnie skoro masz Windowsa.
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
Flo1912 
Nowicjusz



Dołączyła: 05 Lis 2011
Posty: 3
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 11-11-2011, 16:11   

Hmm, dziwnie się zrobiło mi z tym Tomb Raiderem. Zrobiłam tak jak pisałał cutek15, klikam w zakładkę ''Zgodność'' a tu wyszedł mi taki oto komunikat :


link ---> http://tinypic.com/r/v3erfo/5

Co jest grane ? Przecież mam tę grę zainstalowaną. Znalazłam w menu start ''Odinstaluj Tomb Raider Legend'' czyli gra musi być na dysku. Pomyślałam że może przeinstaluję TRL - ale co ciekawe, tego się w ogóle nie da odinstalować! Wychodzi następujący komunikat :

link ---> http://tinypic.com/r/2a2t7c/5

Nie wiem co jest z tą grą. Przecież nic w niej nie szperałam, nie zmieniałam jakiegoś ciągu znaków, plików etc. chyba że coś kuzyn porobił jak sprawdzał czemu ta gra nie działa. Ale chyba by mi powiedział. Jak myślicie, co jest na rzeczy ?
 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 11-11-2011, 20:00   

Usuń wszystkie pliki gry (najlepiej w rejestrze też ale jeśli się nie znasz na tym to lepiej tego nie rób) i spróbuj zainstalować na nowo grę.
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
KisielRider333 
Nowicjusz


Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 11
Wysłany: 05-03-2012, 20:27   

Mam taki sam problem co Flo1912 , pomocy czy ktoś może mi pomóc ?
_________________
Riiiiider! :D
 
 
Rekla 
Nowicjusz


Dołączyła: 17 Mar 2012
Posty: 3
Wysłany: 01-04-2012, 13:00   

Witam. Czy TR Legend będzie mi działał z kartą nVidia Geforce 5500?
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 01-04-2012, 16:01   

A dema nie mozesz ściągnąć i sobie sprawdzić?
Poza tym wymagania są takie: http://www.laracroft.pl/tr7/tech.htm
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Player 
Student



Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 63
Wysłany: 17-04-2012, 18:52   

Cześć!
Czemu u mnie Legenda z next-genem zacina się gorzej niż Underworld na full detalach ?
_________________
Spoiler:
:banan:
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 17-04-2012, 18:56   

Pewnie dlatego, że TRL w wersji NG ma problematyczną optymalizację i w efekcie nawet kompy, które były w sprzedaży już po premierze miały z tą grafiką problemy... Niestety, tak to jest jeśli tryb NG dodajemy na sam koniec produkcji na tak zwaną ostatnią chwilę. Najgorszy jest level w Kazachstanie - tam to się gra potrafi z milion razy wysypać... Proponuję zerknąć do tutejszego działu download - jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś i zassać wszelakie poprawki do trybu Ng - może coś pomogą?

Halo, halo v1per80 - popcorn rzucili :D
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Player 
Student



Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 63
Wysłany: 19-04-2012, 19:25   

Wiem na czym polegał problem!
1.Wyłączyłem programy typu orgin steam
2.Włączyłem next-gena i jest płynnie ;p
_________________
Spoiler:
:banan:
 
 
Lilnette 
Nowicjusz


Dołączyła: 12 Kwi 2011
Posty: 5
Wysłany: 07-10-2012, 14:38   

Dlaczego nie mogę włączyć Next Gena? Mam wyłączoną tę opcję i nie da się jej włączyć. Proszę o pomoc.
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 08-10-2012, 15:00   

Prawdopodobnie masz za słabego kompa. Najlepiej podaj specyfikację swojego komputera, bo tak to można tylko zgadywać ;)
_________________
 
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 16-12-2012, 15:57   

Hello... Mam problem.
Na początek powiem, że mam siódemkę i kupiłem dzisiaj Legendę w pomarańczowej wersji...
Instalacja przebiegła normalnie, ale gry nie dało się uruchomić. Od razu wyskakiwało "program przestał działać"... Pokombinowałem trochę, zablokowałem możliwość wyskakiwania tego komunikatu, pomieszałem we właściwościach i teraz włącza się czarny ekran po czym wyskakuje komunikat, że... mam włożyć oryginalną płytę. ;(
Uruchamiałem jako admin, uruchamiałem z trybem z godności... Nic nie pomaga.
Wcześniej grałem z wersji UE albo z CDA albo i z tego i z tego, ale w każdym razie działało bez problemu...
:knife:
 
 
Wer_archeology 
Praktykant



Dołączyła: 29 Sty 2007
Posty: 156
Wysłany: 15-03-2013, 22:42   

Pewnie już rozwiązałeś problem ze względu na dość sporą ilość czasu, lecz na przyszłość, deinstaluj grę, następnie w rejestrze usuń wszystkie pliki związane z nazwą 'Tomb Raider Legenda' (start -> polecenie 'regedit' -> edycja-znajdź) wciskając klawisz F3 poszukasz kolejnych. Zainstaluj grę. Jeśli to nie pomoże, zaktualizuj sterowniki do graficznej.
_________________
I was a tomboy. Now I'm grown lesbian.
 
 
paulina1545 
Nowicjusz


Dołączyła: 07 Lut 2014
Posty: 1
Wysłany: 07-02-2014, 18:49   

Cześć, dawno dawno miała na starym komputerze Tomb riadere II i gold .
Ale potem zmienił mi się komputer i mam komputer na hasło ;(
I nie mogę instalować gier :(
A może w też macie tak problem i jak byśćie mogli mi znaleźń jakieś linki do różńych cześći
ALE RACZEJ TYLKO PORTABLE I NIE Z OFICJALNEJ STRONY TOMB RAIDER II
BŁAGAM POMÓŻCIE

[ Komentarz dodany przez: Mr Macphisto: 10-02-2014, 10:05 ]
...
:szok:
eee...
:|
...
:O
...co?
_________________
paulina1545
 
 
pajdak666 
Nowicjusz


Dołączył: 02 Kwi 2014
Posty: 2
Wysłany: 02-04-2014, 10:02   

Pisz w temacie z TR II :) wgl ludziska mam problem. Zakupiłem na Steam TR Collection, wszystko ładnie pięknie, ale mam question. Da się jakoś załatwić, dograć, ściągnąć spolszczenie do TR: Legend, jak i Anniversary?
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 03-04-2014, 12:03   

Niestety, nie ma takiej możliwości. Jedynie do Angel of Darkness można pobrać patch polonizacyjny.
_________________
 
 
Evil 
Student



Dołączył: 21 Sty 2014
Posty: 31
Skąd: Z daleka :)
Wysłany: 01-05-2014, 14:37   

Witam! Mam problem z próbą czasu w Kazachstanie. A mianowicie w końcowej zagadce, gdy mam zdobyć ten fragment i jest ten mutant. Próbowałem zabić Nieznaną Istotę mieczem (wpisalem kod 9 na miecz) i znikła. A gdy przełączam dźwignię to nie otwiera się ten fragment miecza w suficie, tylko pokazuje się scenka, w której pokazuje ten fragment i cały czas ta scenka widnieje i się nie wyłącza. Pomocy :/
_________________
Nadzwyczajne jest to co robimy, a nie to kim jesteśmy... <3 Dobrodzieje są wśród nasss...
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 01-05-2014, 15:52   

Evil, niepotrzebnie go zabijasz, normalnie nie da się go zabić i jest to prawdopodobnie jakiś bug. Spróbuj go po prostu ignorować i przejść ten moment bez użycia kodów, spokojnie powinieneś zdążyć :)
_________________
 
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 02-05-2014, 18:04   

Próby czasu w Legendzie :D :D tam osiągnięcia/trofea powinny brzmiec raczej "Ukończ grę w czasie dłuższym niż 6 minut" :D D
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.177 sekundy. Zapytań do SQL: 11