FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Tomb Raider 1
Autor Wiadomość
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 05-10-2004, 13:19   Tomb Raider 1

No to mam mały problemik. Jestem w Natla's Mines i mam już 2 bezpieczniki. Przesunęłam dźwignię (tą do której trzeba było dostać się najpierw po filarach w lawie, a potem przez przesunęcie skrzyni z TNT) i wróciłam do pomieszczenia z dwoma domkami i drzwiami. Jak podejdę, to dzrwii już się otwierają. Ale wchodzę dalej i staczają się dwie kule. I w tym właśnie problem, że jedna z nich blokuje mi przejście dalej. Jak mam to zrobić? :/
_________________
Miow.
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3987
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 05-10-2004, 13:35   

kasiu, solucja jest od tego.. a jesli nie ma akurat tej informacji, to wiedz, że masz 2 wyjścia:

1 >>wczytaj poprzedniego save'a i wbiegnij do tunelu zanim kula go zasoni

2 >> kula to nie koniec świata.. trzeba próbowac wskoczyc za kulę.. czasem chodzenie z Shiftem powoduje, że Lara sie przeciśnie.. ale ja pamietam, że po prostu tam wskoczyłem.. da sie, da..
_________________
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 05-10-2004, 13:39   

Dobra, dzięki. Patrzyłam w solucji, ale tam jest to jakoś dziwnie opisane:

Cytat:
Teraz musisz się złapać szczeliny po prawej i nie puszczając się przejść kawałek w lewo (ale nie za dużo, bo wtedy stoczy się kula).


Kula i tak sie stacza i to tak szybko, że nie zdążę wejść :/ Ale z tym shiftem spróbuję...

Uptade :lol: : Z shiftem nie da rady...
_________________
Miow.
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 05-10-2004, 13:55   

Ok, poradziałam sobie. A shiftem nie dałoby rady, bo przeszkadzało małe wzniesienie w podłodze. Ale leciałam na chama do przodu i na końcu odskoczyłam w prawo, do przejścia. I tak miałam fuksa :wink:

Update* - tak to jest, jak się człowiek spieszy :wink:

Jeszcze jedna dziwna sprawa. Miałam włożone dwa bezpieczniki i szłam już włożyć trzeci, a budynek, który wcześniej wisiał już był na podłodze :|
_________________
Miow.
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3987
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 05-10-2004, 14:18   

Bo to jest bug z TR1, bardzo często się zdarza.
_________________
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1140
Wysłany: 05-10-2004, 17:42   

Jeszcze przed tym mogłaś wziąć sekret, trzeba było skoczyć zanim całkowicie się ten budynek obniży (2 bezpieczniki włożyć), wejść na budynek i skoczyć do sekretu... :) Mi to z kulami się udaje i jest proste. Trzeba bardzo szybko się ruszać
_________________

Let's playe z serii Tomb Raider
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 05-10-2004, 18:34   

Muhahahaha :muhaha: :muhaha: :muhaha: Już po Natli :muhaha: :muhaha: :muhaha: Skończyłam TR1! :mrgreen: Genialna, gra, poprostu genialna! :mrgreen: Ostatnie poziomy, cudo, miodzio, świetne, rewelka! :mrgreen: A najlepszy był ten wielki robal na początku The Great Pyramid! :mrgreen:
_________________
Miow.
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1140
Wysłany: 05-10-2004, 18:42   

No ostatnie poziomy są fajne. Ale zabójczy śmiech, Kasi, po prostu poraził Kaśkę... :D . The Great Pyramid jest bardzo dobry, ale Atlantis, już trochę mniej, bo jest za dużo czerwonych potworków... Żartuję oczywiście :P .
_________________

Let's playe z serii Tomb Raider
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 05-10-2004, 18:55   

Te czerwone, mięsiste stwory są zaje.. świetne! :D Atlantis, to najlepszy poziom z TR1 :mrgreen: Moim zdaniem :wink:
A mój śmiech, to chyba zawsze poraża wszystkich... :roll: Nawet Natla by od niego padła :roll:
_________________
Miow.
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1140
Wysłany: 05-10-2004, 18:58   

Atlantis jest dobry, bardzo klimatyczny i tombraiderowy. Bardzo dobrze oddaje superklimat TR1. Ja jednak wolę The Great Pyramid, gdyż jest tam mniej walki z pojedyńczymi potworami, a więcej pułapek (lubię je :D ) :) . Chociaż tak jak napisałem, Atlantis jest u mnie na wysokim poziomie. Bardzo też lubię Natla`s Mines.

MEKCAL:
Update: I`m going to play Crash Site. Będę jutro :D .
_________________

Let's playe z serii Tomb Raider
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 05-10-2004, 19:10   

W sumie to najlepsze jest 5 ostatnich leveli. Obelisk of Khamoon, Sanctuary of Scion, Natla's Mines - może nie rewelacyjny level no i też krótki, ale spox, Atlantis - najlepsiejszy level z TR1, bo jest najwięcej przeciwików i ujął mnie pomysł z 'ufoludem-Larą' :wink: i The Great Pyramid - potwór na początku levelu jest mocarski, wszystko się trzęsie no i Natla dająca z początku niezłego kopa w dupę :mrgreen: .
_________________
Miow.
 
 
 
shephard 
Podróżnik



Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 332
Skąd: Poznań
Wysłany: 05-10-2004, 19:16   

Ja uwielbiam Twój śmiech moja najpiękniejsza Kasiu :> a TR1 to ja tez kiedyś przejde :> :>:>

CEZ:
dobrze, juz dobrze. super kasia, cudowna kasia :P ale moze pisz w tym temacie wtedy jak przejdziesz TR1
_________________
HALF-LIFE2 RELEASED!!!!!!!!!!:D
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Dołączyła: 13 Wrz 2004
Posty: 1159
Skąd: z wykopalisk
Wysłany: 06-10-2004, 19:31   

Ja tez jakos niedawno przeszlam Tomb Raider 1 :) i uwazam, ze jest swietna. Grafika nawet nie bardzo mi przeszkadzala. Gralo mi sie nawet chyba lepeij niz w TR2, w ktorej za duzo bylo ciemnych miejsc ( a mi akurat wszystkie flary sie rozeszly ). Polecam tym, ktorzy jeszcze nie grali.
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 07-10-2004, 17:53   

Tomb Raider1 nie bez podstaw chyba jest uważana za NAJLEPSZĄ część serii :) .......
_________________
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1140
Wysłany: 07-10-2004, 18:29   

Dla mnie najlepszy jest TR2 lub TR3, ale chyba bardziej TR2 ze względu na to że jest starszy ;) . TR1 ma niewątpliwie nie powtórzony nigdzie klimat...
_________________

Let's playe z serii Tomb Raider
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 18-10-2004, 19:09   

Tak, grając w TR1 czuje się niezły klimacik :D Mi jest tylko szkoda, że nie miałam dźwięku i glidos mi nie działał :(
_________________
Miow.
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1140
Wysłany: 18-10-2004, 19:18   

Ja też nie miałem dźwięku, bo mam TR1 ver. Sold-out. Nie gra się tak dobrze, ale brak dźwięku w tej wersji utwierdza w przekonaniu, że jest to klasyczna gra i sprzed lat. A z Glidosem gra się nieźle :) !
_________________

Let's playe z serii Tomb Raider
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 18-10-2004, 19:41   

Mek>>A Ty masz XP? Glidos Ci działa? Mi nie chodzi o wersję sold-out, ale ja miałam totalnie bez dźwięku. A jak już miałam dźwięk, to gra zawieszała sie czasem już w menu :/
_________________
Miow.
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Dołączyła: 13 Wrz 2004
Posty: 1159
Skąd: z wykopalisk
Wysłany: 18-10-2004, 21:05   

Mek ja mam tez wersje SoldOut ta z CD Action i dzwiek jest trzeba bylo go tam tylko jakos ustawic. Niestety muzy brak.
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 18-10-2004, 21:14   

No ja własnie jak ustawiam i chcę grać, to mi sie zawiesza. Na stronce glidosa jest napisane jak to powinno dokładnie wyglądać. Ponoć VMDSound (czy jakoś tak?) załatwia problem, ale niewiem. Ściągnęłam to, bo kiedyś męczyłam się z glidosem, ale dałam spokój...
_________________
Miow.
 
 
 
Catwoman 
Student



Dołączyła: 08 Paź 2004
Posty: 65
Skąd: Piła
Wysłany: 18-10-2004, 21:57   

Dobra, to teraz się pośmiejemy ;P .

Podchodziłam do TR1 już kilka razy...
Parę razy już kawałek przeszłam, ale zawsze a to format, a to utrata savów z różnych powodów itp. i w końcu tego nie przeszłam.
Ostatnio jak grałąm, po prostu nie mogłam się nadziwić ;P .

Jestem na samiuśkim początku (gdzieś w okolicach The Cave, może dalej :p ). Pozabijałam wszelkie terexy i toto czerwone skrzeczące paskudztwo. Ktoś pamięta, gdzie był pierwszy tyranozaur? No brawo, tam właśnie utknęłam (nie śmiejcie się tak głośno, bo własnych myśli nie słyszę :p ).

Znalazłam 2 koła zębate i ZA NIC W ŚWIECIE nie mogę odnaleźć trzeciego :/
Niech mnie ktoś wspomoże, bo zaraz coś w drzazgi pójdzie ;)

Proszę, proszę mnie do solucjii nie odsyłać... Niewiele z niej zrozumiałam. Wiem, wiem... :p
_________________
huh?
 
 
 
Zebius 
Podróżnik



Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 424
Skąd: Lovitz
Wysłany: 20-10-2004, 10:12   

No, mi się wydaje, że solucja dosyć jasno wszystko wyjaśnia ale oto moje porady:

Wszystkie 3 kółka zębate są w pobliżu miejsca spotkania z tyranozaurem, przeszukaj dokładnie wszystkie okoliczne jaskinki i świątynię. A oto dokładnie gdzie one są:
1. wskocz do wody przy wodospadzie, wyjdziesz z wody - zabij jaszczura, wespnij się po skałach na samą górę.
2. w świątyni - w wodzie.
3. stań tak aby mieć świątynię przed sobą, po lewej stronie masz wejście do jaskini, wejdź tam aż dojdziesz do zerwanego mostu (trzeba go przeskoczyć).

Kasia i inni -> jest przecież wątek "Problemy z TR1 i Windows XP", naprawdę da się grać z dźwiękiem (wersja Sold-out nie ma podkładu dźwiękowego ale ja mam oryginała) i ulepszoną grafiką (glidos lub dgvoodoo) trzeba tylko ściągnąć parę plików z internetu, skonfigurować i grać!! Jak się wie co robić to można to osiągnąć w paręnaście minut.

Pozdrowienia dla wszystkich!
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1140
Wysłany: 20-10-2004, 15:57   

Ja mam dźwięk, ale muzy nie mam :( . Catwoman, te trzy koła są dokładnie w miejscach, które podał Zeubius. Potwierdzam to i zgadzam się z tym :) , a jest to poziom The Lost Valley. Nie mam Windows XP.
_________________

Let's playe z serii Tomb Raider
 
 
 
Roweste 
Podróżnik



Dołączyła: 26 Lis 2004
Posty: 225
Skąd: Meszna
Wysłany: 27-11-2004, 13:41   

OK. Mam mały problem. Pożyczyłam od koleżanki TR1 bo miałam tylko 2,3,4,5,6. No w każdym razie ta gra jest ciutkę stara i nie chce chodzić na moim kompie :cry:
Zainstalowałam ją i wszystko było OK. Ale jak próbuję ją włączyć to się wiesza. I nie ma głosu ani muzyki (jednym słowem nic). Da się coś z tym zrobić? Próbowałam to włączyć już z pięć razy i za każdym razem się wiesza :mad:
I nie da się nic z tym zrobić trzeba zresetować komputer. Już nawet miałam ochote rozwalić tego PCta :guns:
Pomóżcie!!
_________________
Leb die Sekunde
Hier und jetzt
Halt sie fest!!
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 27-11-2004, 14:07   

Zobaccz INSTALACJA TR1 POD XP (BEZ GLIDOSA!) :>

http://batart.tcz.pl/foru...er=asc&start=25
_________________
Miow.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.208 sekundy. Zapytań do SQL: 11