FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Guardian of Light - problemy, pytania, porady
Autor Wiadomość
yrexpol 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 12-10-2010, 22:59   

Witam. Mam problem jak odpalić zapisaną grę. Wiem że powinna śię sama zapisać ale nie wiem czy się zapisyje. Prosze o porady jak i co zrobić. Powiem że nie instalowałem żabnego cracka i chodzi. Prosze znawców o odpowiedź
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 12-10-2010, 23:10   

Cracka?
Masz pirata czy oryginał Steamowy?
_________________
 
 
lucas1987dion 
Student



Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 91
Skąd: Poland
Wysłany: 13-10-2010, 14:15   PIRACI ATAKUJĄ?! :)

yrexpol napisał/a:
Witam. Mam problem jak odpalić zapisaną grę. Wiem że powinna śię sama zapisać ale nie wiem czy się zapisyje. Prosze o porady jak i co zrobić. Powiem że nie instalowałem żabnego cracka i chodzi. Prosze znawców o odpowiedź


Nie wiesz czy się zapisuję? To sprawdź i nie pisz bzdur. W menu głównym gry daj na ''Continue'' i już. Jeśli faktycznie się nie zapisuję, to może masz Steam ustawiony na ''Offline'', albo masz piracką wersję gry, chociaż ponoć piraci ''jak zwykle'' nie mają żadnych problemów z graniem, więc i ta możliwość odpada, ale JA piratom nie pomagam!
_________________
AMD Phenom II X4 965@3.80GHz, 4GB RAM DDR3@1406MHz, nVidia GeForce GTX 460 1GB Palit Sonic Platinum, 1TB + 250GB HDD Samsung, Acer G24', DVD-RW x18 SAMSUNG, Auzen X-FI Prelude 7.1, Gigabyte AM3 790XT USB3, Chieftec CFT 600w.
 
 
 
giga2 
Student



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 63
Wysłany: 26-10-2010, 13:53   

Jak to jest właściwie z tym trybem co-op? Adamaru w jednym poście pisał, że świetnie się gra w ten tryb. Ale jak to wygląda?
Gra się w sieci lokalnej (domowej?), na jednym kompie? czy na kilku? A jak na kilku to znaczy, że na każdym musi być ściągnięta i zainstalowana gra? Czyli trzeba x - razy kupić tę grę na każdego kompa?
Heh, strasznie nurtujące mnie pytania... ; )
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 26-10-2010, 15:42   

giga2 napisał/a:
Jak to jest właściwie z tym trybem co-op? Adamaru w jednym poście pisał, że świetnie się gra w ten tryb. Ale jak to wygląda?

ja co prawda mam wersję na Xboxa ale na innych platformach gra się pewnie na tej samej zasadzie. Lokalny coop polega na grze na jednym kompie/konsoli. A co do gry po sieci nawet lokalnej to nie jest ta opcja na razie dostępna. A gdy będzie dostępna będzie wymagała posiadania na każdym komputerze osobnej kopii gry. Steam nie daje możliwości grania w jedną kopię gry naraz na kilku komputerach.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
giga2 
Student



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 63
Wysłany: 31-10-2010, 12:16   

Dzięki Asyenna za odpowiedź. A czy na konsolach jest możliwe granie w jedną kopię na kilku platformach jednocześnie?

I jeszcze taka propozycja: czy admini forum mogliby stworzyć i wstawić ankietę "na czym gracie" w Guardiana?
Bardzo mnie interesuje, czy już większość na xboxie gra czy jeszcze nie ; )
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 31-10-2010, 12:43   

giga2 napisał/a:
Dzięki Asyenna za odpowiedź. A czy na konsolach jest możliwe granie w jedną kopię na kilku platformach jednocześnie?

jak to na kilku platformach jednocześnie?? Nie bardzo rozumiem!?
Chyba że chodziło ci o grę na jednej konsoli dwóch graczy?
Owszem jak najbardziej można grać we dwójkę na jednej konsoli. W lokalnym coopie może grać w GoLa dwóch graczy -jeden steruje Larą a drugi Totecem.
Bardzo dobrze się gra -przeszliśmy tak całą grę. :D

giga2 napisał/a:
Bardzo mnie interesuje, czy już większość na xboxie gra czy jeszcze nie ; )

Ja gram na X-ie jak już pisałam. Na X-ie gra też Menkaure. Kaci gra na PS3. Luth też ma na PSa chyba.
Sporo osób gra na na PC.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
NataliaXrose 
Student



Dołączyła: 09 Lis 2010
Posty: 41
Skąd: Kielce
Wysłany: 10-11-2010, 12:39   

Mam takie pytanie :)Gdzie można kuoić tą grę :croft: :wotr:
_________________
Prowadzę zagrajmy http://www.youtube.com/user/RoseXlara?feature=mhum
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 10-11-2010, 13:33   

NataliaXrose, zależy na jakiej platformie grasz. :)
Xbox 360 -kupujesz na Xbox Marketplace, PS3 -kupujesz na PlayStation Network (PSN) a na PC to kupujesz poprzez Steama. Klucz na steama można kupić też na allegro (kupuje się go w formie kodu podarunkowego i pobiera się potem przez steama).

W każdym razie GoL jest grą dostępną tylko i wyłącznie w cyfrowej dystrybucji, czyli w zwykłych sklepach tego nie ma.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 24-11-2010, 07:22   

Gdzie mogę kupić Lara Croft and the Guardian of Light?

Już wyjaśniam o co mi chodzi. Nie chcę kupować bezpośrednio przez Steam'a, bo drogo wyjdzie, a za jakieś tam przekazy pobierają dodatkową kasę podobno (a na razie i tak nie mam jak kupić, bo nie mam karty kredytowej :p ). Chodzi mi o jakieś internetowe sklepy, typu allegro, albo jakiś inny z grami. Będę mógł zrobić przelew i po sprawie. Pozdrawiam :)
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-11-2010, 13:26   

Jakiś czas temu na Allegro można było kupić kody umożliwiające pobranie GoL, ale w tej chwili ich nie ma. Zerkaj co jakiś czas na aukcje bo w wypadku PC innych alternatyw nie ma raczej.
_________________
 
 
mati90b 
Student


Dołączył: 24 Gru 2009
Posty: 39
Wysłany: 29-11-2010, 18:21   

Mianowicie mam problem z lara croft and the guardian of light w trybie multiplayer.Kiedy chciałem zagrać z tatą i ustawiłem w opcjach joysticka na 2 playera.Podczas rozrywki na 2 playerze nie da rady za chiny wyjąć broni i szcielić i też niema jak nacelować jak mam to ustawić żeby było ok

EDIT:
czy da się zrobić dwa konta w gol
_________________
TR1 jest najlepsze "stare ale jare"
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 29-11-2010, 20:53   

mati90b napisał/a:
Mianowicie mam problem z lara croft and the guardian of light w trybie multiplayer.Kiedy chciałem zagrać z tatą i ustawiłem w opcjach joysticka na 2 playera.Podczas rozrywki na 2 playerze nie da rady za chiny wyjąć broni i szcielić i też niema jak nacelować jak mam to ustawić żeby było ok


W grze: Help & Options -> Controls -> Player 2 Configuration -> Gamepad Axes ustaw na Os Z & Obrot Z ;)
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
mati90b 
Student


Dołączył: 24 Gru 2009
Posty: 39
Wysłany: 30-11-2010, 07:56   

Mam jeszcze jedno pytanie gdzie znajduje się save z gry lara croft and the guardian of light
_________________
TR1 jest najlepsze "stare ale jare"
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 30-11-2010, 16:59   

mati90b napisał/a:
Mam jeszcze jedno pytanie gdzie znajduje się save z gry lara croft and the guardian of light



Save? Na serwerach Steam. Steam Cloud mianowicie. Nie ma możliwości manualnego podmienia sejwów.
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Podróżnik 
Praktykant



Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 104
Wysłany: 02-12-2010, 20:49   

Adamaru napisał/a:
mati90b napisał/a:
Mianowicie mam problem z lara croft and the guardian of light w trybie multiplayer.Kiedy chciałem zagrać z tatą i ustawiłem w opcjach joysticka na 2 playera.Podczas rozrywki na 2 playerze nie da rady za chiny wyjąć broni i szcielić i też niema jak nacelować jak mam to ustawić żeby było ok


W grze: Help & Options -> Controls -> Player 2 Configuration -> Gamepad Axes ustaw na Os Z & Obrot Z ;)


Mam ten sam problem. Ustawiam tak jak mówisz, tyle że dla 1 gracza, bo gram solo. Ale nic nie pomaga. Jakieś sugestie?

POŁĄCZONE


Ponawiam prośbę. Przeczytałem wszystkie posty i ktoś tam pisał, że trzeba też ustawić jakiś guzik na strzał, ale na kompie nie da się nic zmieniać. Który guzik od strzału jest docelowo? Korzystając z okazji chciałem się pochwalić, że osiągnąłem wszystkie wymogi 1 lvl'a. Przeszłem plansze w niecałe 6 min, zaliczyłem czasówkę w 30 sekund, zdobyłem wszystkie czaszki, skoczyłem 7 razy za 1 razem na tych stopniach i zdobyłem wszystkie wymagane punkty. Szczególnie jestem dumny z czasówki, myślałem nawet, że jej się nie da samemu zrobić. Ale wykorzystałem bomby, przy przesuwaniu kamieni i się udało na styk. Wykonał ktoś to sam(ale jestem z siebie dumny :P )? Gra świetna, jak znajdę na allegro ponowną ofertę, to raczej zakupię. :D
 
 
mati90b 
Student


Dołączył: 24 Gru 2009
Posty: 39
Wysłany: 04-12-2010, 08:18   

To samo mam na singleplayer myszką celuje a na padzie szczelam a ja chce żeby na padzie szczelało i przycelowywało .

[ Komentarz dodany przez: Integral: 04-12-2010, 08:34 ]
Jezusie Nazareński, po polsku pisz!
_________________
TR1 jest najlepsze "stare ale jare"
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 04-12-2010, 15:23   

Pytanie do tych, co przeszli Double Crossings na co-opie (Asy, Menkur?) - istnieje jakieś sensowne rozwiązanie tej ostatniej zagadki z kładkami, kolcami i ogniem? Wygląda na to, że jest tam jakiś bug, który powoduje, że płyta po drugiej stronie nie działa tak jak powinna (a powinna chyba ugasić ogień) i w sumie nie ma dla niej żadnego sensownego zastosowania.
_________________
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 04-12-2010, 20:59   

Cholera, ja nie pamiętam jak tam się to przechodziło. Każdy jeden levelik przeszedłem i pamietam, że w którymś było takie dość głupie pomieszczenie. Trzeba było kładką przejechać na około i tam były chyba bramy kolcowe, ale ognia sobie nie przypominam w ogóle. To właśnie ten pokój zajął mi najwięcej czasu. Spróbuję to odpalić jutro.

[ Komentarz dodany przez: K@t: 05-12-2010, 00:09 ]
CO-OP menkurze, co-op :p
_________________
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3979
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 05-12-2010, 00:06   

Też jestem ciekawy rozwiazania problemu o ktorym pisze Kat - probowałem w multi znalezc jakies rozwiazanie, zastosowanie tej drugiej kładki po przeciwnej stronie i nic. I po cholere tam jest to kółko do zaczepienia linki :D
_________________
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 05-12-2010, 06:45   

No właśnie my też na lokalnym coopie to próbowaliśmy przejść i nic nam nie wychodziło. A kombinowaliśmy na wszelkie sposoby. Faktycznie tak to wygląda jakby był jakiś bug z drugą płytą. Też myśleliśmy że powinna gasić ogień.
Z linką też kombinowałam ale mimo moich usilnych prób jakoś nie udało mi się przedostać na drugą stronę trzymając linkę.
Hm, musiałabym wrócić do tego. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Podróżnik 
Praktykant



Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 104
Wysłany: 05-12-2010, 10:38   

Podróżnik napisał/a:
Adamaru napisał/a:
mati90b napisał/a:
Mianowicie mam problem z lara croft and the guardian of light w trybie multiplayer.Kiedy chciałem zagrać z tatą i ustawiłem w opcjach joysticka na 2 playera.Podczas rozrywki na 2 playerze nie da rady za chiny wyjąć broni i szcielić i też niema jak nacelować jak mam to ustawić żeby było ok


W grze: Help & Options Controls Player 2 Configuration Gamepad Axes ustaw na Os Z & Obrot Z


Mam ten sam problem. Ustawiam tak jak mówisz, tyle że dla 1 gracza, bo gram solo. Ale nic nie pomaga. Jakieś sugestie?

POŁĄCZONE


Ponawiam prośbę. Przeczytałem wszystkie posty i ktoś tam pisał, że trzeba też ustawić jakiś guzik na strzał, ale na kompie nie da się nic zmieniać. Który guzik od strzału jest docelowo?


Ponawiam prośbę o pomoc. ;(
 
 
wisnia1233 
Nowicjusz


Dołączyła: 05 Gru 2010
Posty: 3
Skąd: Białystok
Wysłany: 06-12-2010, 22:37   

Hej.Mam problem.Gdy uruchamiam grę pokazuje mi się takie coś: Nie znaleziono punktu wejścia procedury_BinkSetSoundTrack@8 w bibliotece binkw32dll. Co to znaczy? Co jest nie tak? Co muszę ściągnąć, jak i gdzie? Proszę o szybką odpowiedź.
 
 
 
mati90b 
Student


Dołączył: 24 Gru 2009
Posty: 39
Wysłany: 07-12-2010, 08:44   

A czy gra jest orginalna??? :>
Może ponowna instalacja pomoże spróbuj.
_________________
TR1 jest najlepsze "stare ale jare"
 
 
wisnia1233 
Nowicjusz


Dołączyła: 05 Gru 2010
Posty: 3
Skąd: Białystok
Wysłany: 07-12-2010, 17:34   

Nie, ściągana. :P A ponownie instalowałam ją aż z 3 razy. :P
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.176 sekundy. Zapytań do SQL: 11