FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Guardian of Light - problemy, pytania, porady
Autor Wiadomość
v1per80 
Podróżnik



Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 349
Wysłany: 28-09-2010, 17:08   

:spoiler: W momencie kiedy dojdę do lawy i bodajże poraz ostatni pokonuję Xolotha (albo przedostatni) wychodzą mi 2 diabły. Wszystko by było ok gdyby nie fakt, że jednak nie jest :P Chodzi o to, że za każdym razem choćbym nie wiem jak oszczędzał amunicje zawsze ale to zawsze na diabły jej zabraknie. Jest jakiś sposób na pokonanie ich samymi bombami ? Cała gra szła mi łatwo, poza tym jednym momentem. Gram na hardzie :> :spoiler:
_________________
I7 6700K@4.6Ghz+Spartan HE1024, Asrock Z170 Extreme4, 16GB Ram Kingstone HyperX DDR4 16GB 2400MHz @CL14, HDD 1.75TB+SSD Samsung Evo 850 250GB, Zotac GF GTX 1080 ExoArmor Black 8GB,TV LG42LD450+Projektor 3D Acer H5630 z 3D Vision 2,Oculus Rift CV1+Touch,Chieftec Nitro 88+SPS-850C 850W
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 28-09-2010, 17:33   

Też miałem ten problem - granaty nie przydały się na nic, ale zaskakująco dobrze sprawiły się tu włócznie. Po kilku celnych rzutach problem zniknął.
_________________
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 28-09-2010, 17:58   

Przechodzę grę po raz enty, a tutaj pierwszy raz takie coś się zdarzyło :gupek:
Wnioskuję, że trzeba zaktualizować sterowniki do karty graficznej? :)

_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 28-09-2010, 18:02   

A Steam nie zaczął Ci czasem pobierać jakiejś aktualizacji? Wiele osób donosi, że usunęło im niemal całą grę i od nowa pobiera ponad 2GB plik.
Z wersją PC było sporo problemów (znikające sejwy, optymalizacja), więc może stąd takie dziwne zabiegi.
_________________
 
 
Cinek 
Obieżyświat



Dołączył: 13 Lut 2005
Posty: 918
Wysłany: 28-09-2010, 18:07   

Udało mi się już zdobyć wszystko w grze, więc podzielę się kilkoma radami :D

1. Jeśli chodzi o zabijanie wrogów, to polecam obrotówę (gauntling gun) na wrogów, którzy są dalej, a na tych blisko najlepszy jest Golden Shotgun - załatwia prawie wszystkich po jednym strzale. Jeśli przejdziemy na 100% przedostatni lvl to dostajemy Raliguna, z którym przejście ostatniego bossa na 100% to pestka (dwa strzały i leży).

2. Jeśli chodzi o czasówki to w menu wybieramy trzy przedmioty, które dodadzą Larze speeda, a przez całą planszę i tak nie biegniemy, tylko robimy przewroty (kwadrat na padzie PS3), bo jest to znacznie szybsze od biegu :)

3. Jeśli chodzi o maksymalną ilość punktów, to pamiętamy, że po naładowaniu tego paska pomarańczowego (?) na full, za każdego zabitego wroga dostajemy aż DWA RAZY WIĘCEJ punktów ;) Jak go najłatwiej naładować? Strzelać z pistoletów do szkieletów i nie dobijać ich bombami. Pasek pozostanie pełen aż do momentu, gdy ktoś nas nie uderzy albo nie zginiemy.

NIE DA SIĘ przejść Stronghold Passage bez używania tego tricku na max ilość punktów (próbowałem trzy razy i zawsze kilka tysięcy brakuje).
_________________
 
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 28-09-2010, 18:09   

K@t napisał/a:
A Steam nie zaczął Ci czasem pobierać jakiejś aktualizacji?

Nie, nic takiego nie widzę :( [/quote]
K@t napisał/a:
Wiele osób donosi, że usunęło im niemal całą grę i od nowa pobiera ponad 2GB plik. Z wersją PC było sporo problemów (znikające sejwy, optymalizacja), więc może stąd takie dziwne zabiegi.


No sam nie wiem. Miałem tak kiedyś z Portalem. Grałem sobie swobodnie, przechodziłem komory testowe, wyłączyłem Steam'a, następnie komputer (poczekałem aż Steam Cloud grzecznie się zsynchronizuje, bądź pobierze jakiś update, ale była tylko synch.). Po niecałych dwóch godzinach gry włączam Portal, a Steam się zawiesza przy okienku "Przygotowanie do uruchomienia Portal...". Dopiero po sprawdzeniu jakich plików brakuje (dzięki aplikacji steam) dowiedziałem się, że zawartość gry się popsuła. Nie wiem co może być w tym przypadku, ale spróbuję też zaktualizować sterowniki. :)

PS: DEMO GOL DLA WSZYSTKICH NA STEAM :)

EDIT

Musiałem od nowa pobierać Guardian of Light [fulla] ;)
Jednakże, po 20 minutach grania w GoL znów jest ten komunikat :(
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
giga2 
Student



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 63
Wysłany: 29-09-2010, 18:35   

Mam pewne pytanie dotyczące Guardiana na Steam.
Czy jeśli zapłacę za tę grę i pobiorę ją sobie ze swojego konta na komputer, to czy będę mógł ją pobrać też na drugiego kompa?
I czy można grać z tego samego konta na dwóch komputerach?

Jak ktoś wie, to niech odpowie ; )
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 29-09-2010, 18:46   

Właśnie miałam się o to samo pytać:
giga2 napisał/a:
Czy jeśli zapłacę za tę grę i pobiorę ją sobie ze swojego konta na komputer, to czy będę mógł ją pobrać też na drugiego kompa?
I czy można grać z tego samego konta na dwóch komputerach?

i jeszcze jedno pytanie, czy grę pobraną na jeden komputer, można w jakiś sposób przenieść na inny, na którym nie ma internetu?
_________________
 
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 29-09-2010, 19:09   

Madziula napisał/a:
Właśnie miałam się o to samo pytać:
giga2 napisał/a:
Czy jeśli zapłacę za tę grę i pobiorę ją sobie ze swojego konta na komputer, to czy będę mógł ją pobrać też na drugiego kompa?
I czy można grać z tego samego konta na dwóch komputerach?

i jeszcze jedno pytanie, czy grę pobraną na jeden komputer, można w jakiś sposób przenieść na inny, na którym nie ma internetu?


giga2 napisał/a:
Mam pewne pytanie dotyczące Guardiana na Steam.
Czy jeśli zapłacę za tę grę i pobiorę ją sobie ze swojego konta na komputer, to czy będę mógł ją pobrać też na drugiego kompa?
I czy można grać z tego samego konta na dwóch komputerach?

Jak ktoś wie, to niech odpowie ; )


Otóż tjuż, jeśli dobrze rozumiem... Chcecie z jednego konta korzystać na dwóch komputerach? Jasne, ale nie w tym samym czasie. Oczywiście pobrać na ten drugi komputer będzie można.

Spokojnie można przenieść na inny komputer. Możesz zrobić backup zapasowych plików, zgrać na płytę i włożyć do innego komputera. Na komputerze, gdzie nie ma internetu możesz zainstalować Steam i działać w trybie offline, więc można także odpalić single'a w GoL. Jest to legalne, jakby co ;-)
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
giga2 
Student



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 63
Wysłany: 29-09-2010, 19:18   

Czyli nie będzie możliwe granie z drugą osobą w kooperację z jednego konta? Hehe, szkoda ; ).

Ale najważniejsza jest dla mnie możliwość grania z innego komputera. Bo planuję zmienić sobie sprzęt za kilka miesięcy. Więc jeśli by się nie dało zainstalować na innym kompie to trzeba by było dwa razy płacić.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 29-09-2010, 19:25   

giga2 napisał/a:
Czyli nie będzie możliwe granie z drugą osobą w kooperację z jednego konta? Hehe, szkoda ; ).

Da się grać w co-opie, ale tylko lokalny (przy jednym komputerze).

giga2 napisał/a:
Ale najważniejsza jest dla mnie możliwość grania z innego komputera. Bo planuję zmienić sobie sprzęt za kilka miesięcy. Więc jeśli by się nie dało zainstalować na innym kompie to trzeba by było dwa razy płacić.


Wszystko będzie gut, o ile będziesz pamiętać passy do konta, z którego kupiłaś/eś GoL.
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
giga2 
Student



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 63
Wysłany: 29-09-2010, 19:49   

Adamaru - dzięki wielkie za odpowiedź.
W jak najbliższym czasie muszę kupić Guardiana, bo może będą jakieś promocje na start.
 
 
drzewo26 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 30-09-2010, 15:24   

Witam. Specjalnie dla tej gry kupiłem pada. I gdy zaczynam grę w trybie co-op nie mam tego celownika do strzału Totekiem. Wie ktoś może jak to ustawić? Czytałem że muszę przestawić to na prawą gałkę analogową ale nie mam pojęcia jak to zrobić.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 30-09-2010, 15:34   

drzewo26 napisał/a:
Witam. Specjalnie dla tej gry kupiłem pada. I gdy zaczynam grę w trybie co-op nie mam tego celownika do strzału Totekiem. Wie ktoś może jak to ustawić? Czytałem że muszę przestawić to na prawą gałkę analogową ale nie mam pojęcia jak to zrobić.


Help & Options -> Player 2 configuration buttons -> GAMEPAD AXES -> Ustaw Oś Z Obrót Z.
Powinno działać ;)
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
drzewo26 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 30-09-2010, 15:51   

Dzięki jesteś boski:)
 
 
giga2 
Student



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 63
Wysłany: 01-10-2010, 08:58   

A mógłby ktoś podać sposób jak zapłacić za Guardiana na Steamie?
Nie mam żadnego konta bankowego, pay pala, ani kart kredytowych. Jedynie gotówkę i kasę na lokacie ; )
Da się coś zrobić?
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 01-10-2010, 09:06   

http://allegro.pl/lara-cr...1244259003.html

Tu chyba ktoś sprzedaje kod, chociaż oczywiście strasznie drogo wychodzi. Jeśli nie jesteś pewien sprzedawcy, to może poczekaj aż na Allegro pojawi się więcej tego typu aukcji ;)
_________________
 
 
giga2 
Student



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 63
Wysłany: 01-10-2010, 09:22   

Dzięki, zawsze to jakiś pomysł.
A jest możliwe zrobienie przelewu przez pocztę przy zakupach na steam?
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 01-10-2010, 09:33   

Zakupy przez Steam jedynie z użyciem karty kredytowej -> http://supportwiki.steamp...s_through_Steam
_________________
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 02-10-2010, 11:59   

To się robi coraz bardziej wkurzające! Próbuję zdobyć Włócznie Światła, ale jak tylko stracę życie przy pierwszym etapie pokonywania Xolotla, gra się wczytuje i zabijam się w kółko i w kółko i w kółko! :fire: Nikt nic nie mówił o jakimś patchu? A może ktoś ma na to sposób?
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 02-10-2010, 16:03   

Hm, od razu Lara ci ginie po wczytaniu save'a? Wygląda jak jakiś bug. Ja nic takiego nie miałam.

Na dzień dzisiejszy zostało mi jeszcze:
-punkty w Jaws of death, Fiery depths (wrr tu byłam blisko 126tys./130tys. wymagane) oraz Stronghold passage. Stosuję trick ze szkieletami ale i tak najbardziej wkurza mnie to odbieranie punktów po śmierci Lary.
-Time trial w Fiery Depths -było blisko ale stale skopywałam coś na ostatnim "grillu". :P
-zabicie wszystkich wrogów w Jaws of death. Jakaś rada? Stosowałam golden shotgun ale zabrakło mi zbyt szybko naboi.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3987
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 02-10-2010, 16:33   

Czy ktos grajacy na PC wie moze gdzie gra na dysku tworzy save'y?
_________________
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 02-10-2010, 17:18   

Asy - w Jaws of Death bezproblemowo ściągałem Panów z filarów snajperką - jeden strzał załatwia sprawę, chociaż w pojedynkę trzeba się naprawdę ostro uwijać. Z grupką paskud na początku uporałem się dzięki Gautlingowi, amunicji nie brakło.

Z wyzwań zostały mi tylko Time Triale w Forgotten Gate i Fiery Depths, plus ostatni próg punktowy w tym drugim. Oprócz tego wsio w ostatnim levelu, ale nie dotykałem go od momentu ukończenia gry.
_________________
  
 
 
Maati 
Obieżyświat


Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 1016
Skąd: Kraków
Wysłany: 02-10-2010, 17:18   

zabicie wszystkich wrogów w Jaws of death
Dzisiaj przechodziłem z Automatic Shotgun. Po kilku razach się udało chociaż pad od Xa prawie wyleciał przez okno. :p To było męczące.
 
 
0101Konrad 
Nowicjusz



Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 29
Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-10-2010, 20:09   

Ja do pokonania wszystkich przeciwników w Jaws of death używałem po prostu włóczni :p
Za drugim razem się udało :D

Mój problem polega na tym, że przez kilka minut nie miałem internetu i teraz jak włączę Lara Croft and The Guardian of Light całą grę muszę przechodzić od nowa. Czy da się to jakoś naprawić czy też może samo się naprawi w późniejszym czasie?
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.158 sekundy. Zapytań do SQL: 10