FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Guardian of Light - problemy, pytania, porady
Autor Wiadomość
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 03-10-2010, 10:47   

No w końcu rzutem na taśmę zrobiłam TT w Fiery Depths -4:58. Uff... :D
Zostały teraz punkty no i te łośki na kolumnach. Próbowaliśmy tutaj walczyć w coopie i wydawało nam się że zabiliśmy wszystkich a tu zonk -stale było coś za mało. Trzeba bedzie jeszcze potrenować
Ale Kaci dzięki za radę -snajperka wymiata. :D

0101Konrad, ja po dłuższym czasie odpaliłam multi w grze i ze zdziwieniem zauważyłam iż gra załadowała się od początku. Wyszłam do menu gry i tam już bez problemów mogłam wczytać interesujący mnie level. Może i u ciebie to przejdzie. :)

EDIT:
Max punktów w FD zdobyty. :D
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
0101Konrad 
Nowicjusz



Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 29
Skąd: Wrocław
Wysłany: 03-10-2010, 16:29   

Asyenna, dzięki wielkie ale...to nie działa :( Już próbowałem wszystkiego ale nic nie pomaga. Trudno, przejdzie się jeszcze raz całego gola :narka:
_________________
 
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 03-10-2010, 17:36   

0101Konrad napisał/a:
Asyenna, dzięki wielkie ale...to nie działa :( Już próbowałem wszystkiego ale nic nie pomaga. Trudno, przejdzie się jeszcze raz całego gola :narka:


Synchronizacja ze Steam Cloud Ci się spieprzyła. Napisz do Supportu, bo to nie jest normalne.

Update
Haa, mam już Jungle Short! Jeszcze... 500,000 punktów do Doppelgangera... Gdzie ja tyle zdobędę... D:
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 03-10-2010, 20:43   

A co pochwalę się -dziś pękł mi w końcu ostatni achievement w GoLu i tym samym mam kolejnego calaczka do kolekcji. Teraz jestem gotowa na DLC. :D

Jako ostatnie robiłam dwa osiągnięcia w Jaws of Death. Wrogów na kolumnach załatwiliśmy w coopie -choć łatwo nie było. A potem męczyłam się z maksimum punktów. To chyba najtrudniej było zrobić ze wszystkich punktów do zebrania. Niezły zestaw tam wyszedł -tutaj ściga nas "paszcza" pełna zębisk a na trasie pełno wybuchowych, trujących roślinek, walących się konstrukcji i filarów a do kompletu strzelający przeciwnicy plus dziury w moście. :P
Ale udało się i jestem z siebie dumna. :D
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
giga2 
Student



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 63
Wysłany: 04-10-2010, 10:00   

Możecie mi powiedzieć, jakie ruchy na jakich przyciskach macie ustawione na padzie?

Mam komputer i pada, ale tego pada muszę jakoś wygodnie ustawić.

Najważniejsza sprawa to taka, jakie ruchy macie na gałkach. U mnie na lewej poruszam Larą, a na prawej tylko celuję. Do czego używacie prawej gałki? ; )
 
 
0101Konrad 
Nowicjusz



Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 29
Skąd: Wrocław
Wysłany: 04-10-2010, 10:52   

Adamaru napisał/a:
Synchronizacja ze Steam Cloud Ci się spieprzyła. Napisz do Supportu, bo to nie jest normalne.

Mówiłem, że nie napisze a jednak napisałem ;) Czekam od wczoraj ale na razie żadnej odpowiedzi.
Wie ktoś może dlaczego po wczytaniu przedostatniego poziomu wyskakuje raport o błędach?

Na padzie nic nie zmieniałem. Tak jak było ustawione tak jest :P Gram Totecem i nie mogę na padzie znaleźć przycisku do rzucania włócznią. Gdzie on jest?
_________________
 
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 04-10-2010, 11:05   

giga2 napisał/a:
Możecie mi powiedzieć, jakie ruchy na jakich przyciskach macie ustawione na padzie?

Na Xboxie domyślnie jest tak:
Y-bomba, X-turlanie, A -skok, B- przerywanie cutscenek a co jeszcze to zapomniałam (widać mało używałam :P )
Co do gałek to sterowanie Larą jest na lewej a na prawej celowanie. Strzelanie jest na prawym triggerem -spustem a linka pod RB (klawisz nad triggerem). Wybór broni na d-padzie -krzyżaku.
Gdybym była w domu to sprawdziłabym bezpośrednio w grze a tak to piszę z pamięci.
Mam nadzieję że pomogłam. :D

0101Konrad napisał/a:
Gram Totecem i nie mogę na padzie znaleźć przycisku do rzucania włócznią. Gdzie on jest?

Ja co prawda nie grałam Totecem dłużej niż wymagał aczek ale włócznią rzuca się tak samo jak każdą inną bronią czyli prawym triggerem. :) Aha najpierw trzeba wycelować prawą gałką.

Ciekawa jestem kiedy pojawi się DLC bo tak mi jakoś dziwnie bez wyzwań w GoL. :P
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 04-10-2010, 15:27   

Asyenna napisał/a:
0101Konrad napisał/a:
Gram Totecem i nie mogę na padzie znaleźć przycisku do rzucania włócznią. Gdzie on jest?

Ja co prawda nie grałam Totecem dłużej niż wymagał aczek ale włócznią rzuca się tak samo jak każdą inną bronią czyli prawym triggerem. :) Aha najpierw trzeba wycelować prawą gałką.

Ciekawa jestem kiedy pojawi się DLC bo tak mi jakoś dziwnie bez wyzwań w GoL. :P


Ja także miałem problemy z ustawieniami dla Toteka. Musisz poustawiać sobie w opcjach sterowania przyciski, które będą odpowiadały za "oddanie strzału" a nie tylko za celowanie :) Polecam także ustawić Oś Z & Obrót Z czy coś takiego, pisałem w postach w tym temacie ;-)
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
0101Konrad 
Nowicjusz



Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 29
Skąd: Wrocław
Wysłany: 05-10-2010, 10:09   

Asyenna napisał/a:
Na Xboxie domyślnie jest tak:
Y-bomba, X-turlanie, A -skok, B- przerywanie cutscenek a co jeszcze to zapomniałam (widać mało używałam :P )
Co do gałek to sterowanie Larą jest na lewej a na prawej celowanie. Strzelanie jest na prawym triggerem -spustem a linka pod RB (klawisz nad triggerem). Wybór broni na d-padzie -krzyżaku.
Gdybym była w domu to sprawdziłabym bezpośrednio w grze a tak to piszę z pamięci.
Mam nadzieję że pomogłam. :D

Wszystko ok tylko że ja nie mam pada xboxowego (czy jak to się tam pisze?) :P
Ja chyba będę musiał zakupić nowego pada i to takiego na xboxa. Ostatnio patrzyłem w Media Expert ale nie było takiego więc kupiłem taki na pc :/ I głupio zrobiłem :fire:
Adamaru napisał/a:
Polecam także ustawić Oś Z & Obrót Z czy coś takiego

No wiesz tam jest kilka opcji, Oś Z & Obrót Z, Obrót Z & Oś Z, Oś Z & Oś Z i jeszcze jakieś ale już nie pamiętam :P
Spoiler:
:pozdro:
_________________
 
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 05-10-2010, 10:38   

0101Konrad napisał/a:
Wszystko ok tylko że ja nie mam pada xboxowego (czy jak to się tam pisze?) :P
Ja chyba będę musiał zakupić nowego pada i to takiego na xboxa.

Nie wiedziałam :)
Co do pada od X-a to polecam. Kupiłam sobie wersję do pc z Windows Receiverem i grałam w TRU. Potem kupiłam sobie konsolę. :)

no i co z tym DLC? Nie wiem w co mam grać. ;)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
0101Konrad 
Nowicjusz



Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 29
Skąd: Wrocław
Wysłany: 05-10-2010, 10:50   

Porażka z tym DLC. Najpierw mówią, że na koniec września będzie, wszyscy się napalają a tu nagle, że nie będzie we wrześniu tylko "wkrótce". Obijają się chyba :P Zaraz nam powiedzą, że będzie w listopadzie ;) To znaczy, że jeśli pierwsze DLC zostało przesunięte to następne też? Dziadostwo :D
_________________
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 05-10-2010, 12:09   

Nadal żadnych informacji o DLC, ani patchu z co-opem.
Poczekamy pewnie do Świąt :p
_________________
 
 
0101Konrad 
Nowicjusz



Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 29
Skąd: Wrocław
Wysłany: 05-10-2010, 13:05   

Ja czekam na co-op, bo chce sobie wreszcie z kimś zagrać! Już grałem na dwie osoby, ale grałem sam. Jedną ręką trzymałem pada, a druga była na klawiaturze :mrgreen2:

K@t napisał/a:
Poczekamy pewnie do Świąt :p

Wielkanocnych! :P Hehe.

PS.
Czemu nie moge pisać nowych tematów? :)
_________________
 
 
 
lucas1987dion 
Student



Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 91
Skąd: Poland
Wysłany: 06-10-2010, 14:38   

Ludzie plotkują na zagranicznych forach, że DLC + patch wyjdzie pod koniec Października! ''Mówią'', że w każdej plotce jest troszkę prawdy, oby tak nie było w tym przypadku. Gracze z XboX'a360 to czekają już prawie dwa miesiące. A obiecali, że patch wyjdzie we Wrześniu a DLC na początku Października... Obiecanki cacanki. Szkoda, że twórcy trochę ''polecieli'' z nami w ''kulki'', dziwi to tym bardziej po bardzo dobrych ocenach GoL'a.
_________________
AMD Phenom II X4 965@3.80GHz, 4GB RAM DDR3@1406MHz, nVidia GeForce GTX 460 1GB Palit Sonic Platinum, 1TB + 250GB HDD Samsung, Acer G24', DVD-RW x18 SAMSUNG, Auzen X-FI Prelude 7.1, Gigabyte AM3 790XT USB3, Chieftec CFT 600w.
 
 
 
0101Konrad 
Nowicjusz



Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 29
Skąd: Wrocław
Wysłany: 06-10-2010, 14:52   

Nie no, co oni robili przez ten czas po skończeniu GOL'a?! Mam nadzieje, że DLC i patch ukażą się jak najszybciej, bo bardzo chce sobie pograć w coś nowego :D Wierzycie, że te DLC będą takie trudne jak mówią? Bo ja nie za bardzo.

lucas1987dion napisał/a:
Szkoda, że twórcy trochę ''polecieli'' z nami w ''kulki'', dziwi to tym bardziej po bardzo dobrych ocenach GoL'a.

A co ma piernik do wiatraka?
_________________
 
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 06-10-2010, 16:04   

0101Konrad napisał/a:
lucas1987dion napisał/a:
Szkoda, że twórcy trochę ''polecieli'' z nami w ''kulki'', dziwi to tym bardziej po bardzo dobrych ocenach GoL'a.

A co ma piernik do wiatraka?


No chyba to, że powinni jak najszybciej robić te DLC, a te dobre oceny GoL mają ich tylko motywować do pracy :p
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
peju 
Student


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 71
Wysłany: 07-10-2010, 21:37   

Adamaru napisał/a:
To się robi coraz bardziej wkurzające! Próbuję zdobyć Włócznie Światła, ale jak tylko stracę życie przy pierwszym etapie pokonywania Xolotla, gra się wczytuje i zabijam się w kółko i w kółko i w kółko! :fire: Nikt nic nie mówił o jakimś patchu? A może ktoś ma na to sposób?


No coz... odkad siegam pamieciam seria TR zawsze miala sporo bledow. Mnie rowniez to sie przydarzylo. Owszem, wkurzajacy blad, ale jeszcze bardziej wkurzajaca jest niemozliwosc wylaczenia gry - zadne przyciski nie dzialaja, bo co sie wczyta gra to juz Lara umiera.
Rozwiazaniem jest Ctrl+Alt+Del i niestety wylaczenie gry z poziomu systemu lub reset konsoli. Potem trzeba gre uruchomic na nowo wybierajac nie "Continue" (bo znow Ci sie wczyta smierc Lary) ale ostatni dostepny level z listy.
Rozpaczy wielkiej nie ma, bo gdy taki blad sie zdarza, to tylko w pierwszej rozgrywce, a wiec na samym poczatku, dlatego odpalenie levela od nowa nie powoduje wiekszych strat.
Za drugim razem gdy sie nadzialem, gra wczytala sie ok wiec sadze jest to losowy problem.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 10-10-2010, 19:18   

peju napisał/a:
Adamaru napisał/a:
To się robi coraz bardziej wkurzające! Próbuję zdobyć Włócznie Światła, ale jak tylko stracę życie przy pierwszym etapie pokonywania Xolotla, gra się wczytuje i zabijam się w kółko i w kółko i w kółko! :fire: Nikt nic nie mówił o jakimś patchu? A może ktoś ma na to sposób?


No coz... odkad siegam pamieciam seria TR zawsze miala sporo bledow.


Bla bla. Co mi tam w tej chwili po serii Tomb Raider? Ja mówię o GoL, a to osobna gra. I to nie jest wina silnika, tylko niekompetencja twórców, że już nawet przy tym się nie postarali... Konwersja? Możliwe, ale na Xbox'ie też są chyba bugi.
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 11-10-2010, 07:39   

Adamaru napisał/a:
Możliwe, ale na Xbox'ie też są chyba bugi.

GoLa przeszłam w całości na coopie a potem jeszcze raz na singlu plus po kilka razy poszczególne levele. Kiedy tak się zastanawiam nad bugami to jakoś o dziwo nic wielkiego mi nie przychodzi na myśl. Jeden raz podczas coopa w Forgotten Gate po walce nie otworzyła nam się brama i konieczne było załadowanie od początku.
A tak poza tym nie kojarzy mi się nic więcej.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 11-10-2010, 16:08   

Asyenna napisał/a:
Adamaru napisał/a:
Możliwe, ale na Xbox'ie też są chyba bugi.

GoLa przeszłam w całości na coopie a potem jeszcze raz na singlu plus po kilka razy poszczególne levele. Kiedy tak się zastanawiam nad bugami to jakoś o dziwo nic wielkiego mi nie przychodzi na myśl. Jeden raz podczas coopa w Forgotten Gate po walce nie otworzyła nam się brama i konieczne było załadowanie od początku.
A tak poza tym nie kojarzy mi się nic więcej.


No to macie (użytkownicy zacnego eksboksa) szczęście. Bo bugów na PC jest sporo :)
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 11-10-2010, 18:22   

Ja mam jeszcze takie pytanko: Jak zabiliście tych wrogów na kolumnach w Jaws of Death? Nie udaje mi się nawet z Włóczniami Światła... Jezu, teraz w rogu ekranu mam omamy, że mnie ta rybka goni :3
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 11-10-2010, 18:27   

Pisałem już wcześniej, że używałem na nich snajperki. Ale jeśli nawet z włóczniami masz problem, to będzie ciężko tak czy siak, bo sednem jest tutaj refleks i umiejętność bardzo szybkiego i precyzyjnego celowania.
_________________
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 11-10-2010, 18:58   

No to nie było łatwe. Ja zaliczyłam to w coopie ale i tak było trzeba kilku powtórek zanim odnieśliśmy sukces.
Polecam również snajperkę i ogólnie opracowanie sobie perfekcyjnej trasy przebiegu -tak aby nie tracić niepotrzebnie czasu przy walących się konstrukcjach itp.
Snajperka to moim zdaniem lepszy pomysł niż włócznia światła gdyż nie traci się tak szybko amunicji a i precyzja i dokładność nie jest aż tak wyśrubowana jak w przypadku włóczni.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
0101Konrad 
Nowicjusz



Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 29
Skąd: Wrocław
Wysłany: 12-10-2010, 07:02   

Ja jak już mówiłem przechodziłem to z zwykłą włócznią i udało mi się za drugim razem. Ale to że mi się udało może być też zasługą szerokiego ekranu. :) Bo wtedy więcej widać.
Włóczni jakichkolwiek nie polecam, bo po rzucie trzeba czekać chwile aż włócznia się pokaże na plecach.
_________________
 
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 12-10-2010, 16:25   

K@t napisał/a:
Pisałem już wcześniej, że używałem na nich snajperki. Ale jeśli nawet z włóczniami masz problem, to będzie ciężko tak czy siak, bo sednem jest tutaj refleks i umiejętność bardzo szybkiego i precyzyjnego celowania.


Żebym jeszcze miał tą snajperkę... Nie wiem jak z PS3, ale celowanie na PC jest dosyć łatwe, więc daję sobie z tym razy. Chodzi o to, że muszę przynajmniej dwa razy trafić to coś na kolumnach, a z tym już idzie ciężko, bo ta rybka jest milimetr ode mnie, nawet, gdy pruję ile wlezie naprzód ;x
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.25 sekundy. Zapytań do SQL: 10