FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Mody do TRU
Autor Wiadomość
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 24-03-2010, 15:00   

kondo96, fajny ten twój strój. Ale myślę, że lepiej wyglądałby gdyby Lara miała ciemniejsze włosy.

kondo96 napisał/a:
jest jakaś polska wersja Gimpa :??:


Tak jest. Możesz ściągnąć najnowszą wersję po polsku. Np. tutaj :
http://www.instalki.pl/pr...rafiki/GIMP.php
_________________
Bring Me To Life
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 24-03-2010, 19:47   

Szalona101 dzięki za linka i komentarz, co do włosów ,to chodzi ci o Amande czy o tą lare z legend ,bo w obydwu podmieniałem orginalne tekstury, Amandy z TRU i Lary z TRL(nextGen).

PS: Z zniecierpliwieniem czekam na twoje mody :D

[ Komentarz dodany przez: Mr Macphisto: 24-03-2010, 20:38 ]
ZE zniecierpliwieniem, god damn it!
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 24-03-2010, 21:02   

I znów posty,wybaczcie, ale ostatnio mnie natchnęło z tymi modami :)
Wrze praca nad trzema Larami tzn. Lara_casualExplorer,Lara_clasic i Lara_legend .Ta ostatnia jest już prawie ukończona . I tu znowu mam pytanie do Szalonej101 :



Chodzi mi o te białe końcówki ,robie wszystko wedłóg twoich instrukcji ,ale wciąż coś jest nie tak,zamiast kratek po wycięciu pola pojawia się kolor biały ;(
Co myślicie o słuchawce w uchu Lary, czy jest ok.?czy wygląda żałośnie ?
Ps: czepiacie się tych małych literówek a przecież liczy się treść :D
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 26-03-2010, 20:59   

kondo96 napisał/a:
Chodzi mi o te białe końcówki ,robie wszystko wedłóg twoich instrukcji ,ale wciąż coś jest nie tak,zamiast kratek po wycięciu pola pojawia się kolor biały


kondo96, musisz mieć otwarte okno z warstwami (aby je otworzyć wejdz po koleji w Okna>Dokowalne okna dialogowe>Warstwy), w oknie warstw znajduje się twoja tekstura (powinna mieć nazwę Tło). Kliknij na nią prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję dodaj kanał alfa. No i wszystko powinno być cacy. ;)

PS: Pomimo białych końcówek to ładny ten mod z Legendy. A słuchawka w uchu jest całkiem spoko.
_________________
Bring Me To Life
 
 
Mattai 
Student


Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 35
Skąd: poznań
Wysłany: 27-03-2010, 11:23   

I jak w końcu jest z tym TRU SCU? działa na polskiej wersji i na patchu, czy nie?
_________________
:D
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 27-03-2010, 19:18   

Dzięki Szalona101 ,już mi się udało i ukończyłem dwa nowe mody :
Lare z TRU DLC Legend:

Sobowtóra z TRU:


Tutaj daje linki :
Sobowtór
LaraLegend
Zycze miłej zabawy
Ps:Mattai, po tylu próbach z tymi pathami, myśle ,że raczej SCU nie zadziała ,ale kto wie?
 
 
Mattai 
Student


Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 35
Skąd: poznań
Wysłany: 27-03-2010, 20:05   

Właśnie przeczytałem na forum TR HUB, że TRU SCU nie działa w Rosji i w Europie Wschodniej. No cóż.. to pozostaje tylko bawić się w przebieranki :) Jest to trochę skomplikowane, ale damy radę :D .

ps. świetnie wykonane stroje, kondo96 :)
najbardziej podoba mi się doppelganger ;)
zasysam xD
_________________
:D
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 26-04-2010, 22:02   

Wena modów ciąg dalszy heh :D
dzisiaj właśnie ukończyłem nowy mod czyli strój z dodatku do TRU BTA Casual Explorer
Oto on :) :



Wg. mnie to bardzo ładny mod i przyjemnie się nim gra a co wy sądzicie.
Dzięki Mattai za miłe komentarze mam nadzieje że ten strój też ci się spodoba
Ps:niedługo załacze link i jeszcze pytanie ,czy ten drugi program do zmiany strojów działa :??: :pozdro:
 
 
sara?TR 
Nowicjusz



Dołączyła: 01 Kwi 2010
Posty: 6
Skąd: Białystok
Wysłany: 05-05-2010, 07:03   

A to mój sobowtór (wersja letnia):
http://img217.imageshack....065/mod0011.png
Jak na pierwszy mod to chyba całkiem nieźle mi wyszedł.
 
 
Małolat 
Podróżnik



Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 200
Skąd: 100Lica
Wysłany: 13-05-2010, 15:48   

hej. Postanowiłem się po raz pierwszy pobawić texturami w grze więc ściągnąłem texmoda z http://www.trfree.neostrada.pl/tomb7tworzenie.htm ale antywirus (AVG) wywala mi komunikat że plik jest zagrożeniem dla kompa... w związku z tym mam pytanie :P czy tam naprawdę jest jakiś wirus czy po prostu AVG świruje i mogę korzystać z programu bezpiecznie hehe?
_________________
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 16-07-2010, 15:40   

Małolat radziłbym ci ściągnąć z tej strony :TombRaiderHub tu nie ma wirusów :)
PS co zrobić, żeby włączył się setup TexModa . Coś mi się spsuło (najpierw usunąłem TexModa) i po pobraniu i otwarciu setupu wyświetla się okno z programem gotowym do działania, a raczej nie gotowym bo nie mam pliku TexMod.log w Documents and Settings
Ktoś wie co zrobić, albo chociaż co pisze w tym pliku TexMod.log?
 
 
sara?TR 
Nowicjusz



Dołączyła: 01 Kwi 2010
Posty: 6
Skąd: Białystok
Wysłany: 21-07-2010, 18:56   

Jeżeli to jeszcze aktualne to odpisuję:
O ile mi wiadomo to w Texmod nie ma setup, ale mniejsza z tym. W pliku TexMod.log są zapisane nazwy tekstur i miejsce, gdzie zostały zapisane. Przykład:
Ta TEKSTURA ma nazwę: TRU.EXE_0xB3335EE3. W pliku TexMod.log jest to zapisane w takim ciągu: 0xB3335EE3|[PRZYKŁAD]C:\Documents and Settings\SaraTR\TexModTRU\TRU.EXE_0xB3335EE3.bmp
Aby uzyskać plik TexMod.log trzeba:
1.Wybrać aplikację np. TRU
2.Kliknąć "Logging Mode"
3.W "Output Folder" wybrać folder w którym ma być zapisany plik TexMod.log(i tekstury)
4.Teraz wystarczy włączyć grę przyciskiem "Run" i załadować potrzebne tekstury
Po załadowaniu tekstur automatycznie zostanie utworzony plik TexMod.log, a w nim nazwy plików.Powodzenia!
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 24-08-2010, 02:37   

Z powodu iż ponieważ trochę mi się nudzi, zaczęłam tworzyć mody do TRU :P Do tej pory zmieniałam tylko kolory ubrań, dzisiaj jednak udało mi się zrobić takie coś:



Myślę, że fajnie wyszło, gdyby ktoś chciał, to strój w formacie .tpf można pobrać tutaj: >KLIK< :)

(sorry, że ta grafika tak na odwal zrobiona, ale napstrykałam screenów frapsem i się zdecydować nie mogłam ;) )
_________________
 
 
 
Maati 
Obieżyświat


Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 1016
Skąd: Kraków
Wysłany: 24-08-2010, 21:51   

Madziula wygląda świetnie. Patrząc na screen nie ma do czego się przyczepić. Chętnie bym go sobie sprawdził w grze ale obecnie nie mam TRU na dysku a i miejsca brak. Aha i małe pytanie:skąd wzięłaś teksturę na ubranie? :P Jakaś konkretna strona, google, czy własnej roboty? :)
_________________
Today is the last day that I'm using words.
They've gone out, lost their meaning.
Don't function anymore.
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 24-08-2010, 23:58   

Maati, wygooglowałam sobie 'moro' i taka grafika mi wyskoczyła :)

Ogólnie bawię się teraz w podmianę tekstur ubrań, pościągałam faktury różnych materiałów (jeans, skóra, wełna, itp...) i eksperymentuję :P
_________________
 
 
 
Dawidos12 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 5
Wysłany: 25-09-2010, 21:10   Najlepszy mod jaki zrobiłem!!!

Jestem to nowy , i kocham serie Tomb Raider a to mój pierwszy post.

Jeśli widzieliście Pierwsze trailery TRU zauważyliście że grafika jest tak jakby lepsza
nisz w normalnej grze , więc przerobiłem Mod z innej gry pod TRU i efekty widoczne
od razu wystarczy wypakować w głównym folderze gry i wuala .

MOD działa w każdą wersją i został przetestowany 10 razy .

MOD przerabia grafikę na lepszą a sama gra staję się mroczniejsza i na jakiś sposób
grywalniejsza , tera częściej będziemy używać latarki słowo daje.

Mod preferowany na lepsze karty graficzne np: mi na nevidia 9600gt z 70fps na 35fps więc
uwaga >>>OTO LINK<<<
http://rapidshare.com/fil...Mod_beta1.3.exe

Miłej zabawy.
ps: mod działa takrze do innych gier z DX9 ...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 25-09-2010, 21:13   

Jakieś screeny, wymagania sprzętowe, więcej informacji?

Nie bierzemy na siebie odpowiedzialności za ewentualne problemy związane z użytkowaniem jakichkolwiek modyfikacji poleconych na forum.
_________________
 
 
Dawidos12 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 5
Wysłany: 25-09-2010, 21:44   

OTO SCENNERY przed i po wymagania na Intel core 2 duo 2.80 ghz nevidia 9600gt 4gb ram gra chodzi na najwyższych detalach i osiąga min 35 fps max 60fps
 
 
Cinek 
Obieżyświat



Dołączył: 13 Lut 2005
Posty: 918
Wysłany: 25-09-2010, 21:48   

To Twoje "po" wygląda bardziej na rozregulowany monitor, a nie na super mod :D
_________________
 
 
 
Dawidos12 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 5
Wysłany: 25-09-2010, 22:00   

Poprostu musiałem przekonwertować obrazek bo za durzo zajmował a po drugie ściągnij zobacz i wtedy komentuj OK..
 
 
cantryelektry 
Nowicjusz


Dołączyła: 25 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 25-09-2010, 22:17   

Mam pewną prośbę / problem
Dziś namówiłam tatę do zakupu przez allegro TBU
jestem taka happy :D
ale mam prośbę o podana linków do modów np. ubrań bardzo proszę
i jeszcze proszę o wersję lary blond ale ja jestem lewa i sama tego nie zrobię :croft:
_________________
cantryelektry
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 25-09-2010, 22:23   

http://www.tombraiderhub....ding/index.html nic dodać, nic ująć :) mody są na dole strony, podzielone na różne kategorie. No i oczywiście polecam korzystać z programu TexMod.
_________________
 
 
 
cantryelektry 
Nowicjusz


Dołączyła: 25 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 26-09-2010, 17:05   

Super dziękuję :)
Pozdrawiam :D
:croft:

Połączone

Ale ten program TexMod to do instalacji modów tak?

[ Komentarz dodany przez: K@t: 26-09-2010, 21:41 ]
EDYTUJ POSTY!
_________________
cantryelektry
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 26-09-2010, 19:53   

cantryelektry, właśnie wysłałam do Ciebie priva, jak coś to służę pomocą :) A odpowiedź na pytanie brzmi: tak :)
_________________
 
 
 
Kotowata13 
Nowicjusz



Dołączyła: 23 Paź 2010
Posty: 11
Skąd: ZKL
Wysłany: 12-11-2010, 21:10   

Mam pytanie gdzie można ściągnąć TRUFly. Bardzo proszę o odpowiedź.
:pozdro: for :wotr: and :croft:
_________________
Siema, elo itp
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.236 sekundy. Zapytań do SQL: 10