FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Mody do TRU
Autor Wiadomość
Amanda Evert 
Praktykant



Dołączyła: 06 Paź 2008
Posty: 121
Skąd: Znikąd
Wysłany: 26-02-2009, 22:03   Mody do TRU

Dzisiaj zaczęłam zmieniać na "lepsze" Tomb Raider Underworld.
Moim pierwszym modem jest lekko podmieniona twarz Lary.

INSTRUKCJA
JAK WŁĄCZYĆ W GRZE MODY!!!
1.Pobieramy dany mod (np. mój DOWNLOAD) i program TEXMOD KLIK
2.Uruchamiamy TEXMOD i ustawiamy jak JA wam każę:
a)Klikamy na ikonę folderu w lewym górnym rogu ekranu klikamy na BROWSE i wybieramy TRU:
http://img144.imageshack....ge=57423049.png
http://img144.imageshack....ge=29221084.png
b)Po wybraniu TRU,nieaktywny wcześniej kwadracik stanie się kolejną,mniejszą ikoną folderu.Ponownie klikamy na folder i ponownie klikamy na BROWSE...
http://img144.imageshack....ge=35221694.png
c)W okienku wybieramy ściągnięty mod mod:
http://img144.imageshack....ge=13785274.png
d)Na liście wcześniej pustej pokaże się nazwa moda wraz z komentarzem autora,my zaś klikamy "run" .
http://img144.imageshack....ge=58690324.png
e)Po kliknięciu "RUN" gra włączy się sama,my jednak podziwiamy efekty i oceniamy 2 minutową pracę Miss Catvert (czyli mnie :) )
http://img518.imageshack....ge=90004643.png

Jutro instrukcja "Jak zrobić MOD".Jutro,bo dzisiaj mi się nie chce :) ...
 
 
 
janek04 
Podróżnik



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 499
Skąd: London
Wysłany: 27-02-2009, 09:34   

To nie lepiej było napisać mody robimy jak w legendzie i anniversary :??: :??:

[ Komentarz dodany przez: e_g: 27-02-2009, 14:22 ]
Zniszczyłeś jej marzenia :(

[ Komentarz dodany przez: kluz_kaa: 27-02-2009, 14:35 ]
Na szczęście ona jest naprawiaczką marzeń, więc sobie poradzi.
_________________
 
 
Amanda Evert 
Praktykant



Dołączyła: 06 Paź 2008
Posty: 121
Skąd: Znikąd
Wysłany: 27-02-2009, 16:11   

janek04 napisał/a:
To nie lepiej było napisać mody robimy jak w legendzie i anniversary :??: :??:

No cóż,nigdy nie robiłam modów do tamtych części :P ...
 
 
 
olcia2014 
Nowicjusz



Dołączyła: 28 Paź 2008
Posty: 24
Wysłany: 27-02-2009, 16:37   

Lepiej nie narzekać, bo i tak świetnie to wychodzi, a nowy temat zawsze się przyda :)
_________________

 
 
 
janek04 
Podróżnik



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 499
Skąd: London
Wysłany: 27-02-2009, 16:58   

Aha to okey sorrka za to co napisałem ale nie chciałem być złośliwy. Ale doceniam twój trud z napisaniem tej instrukcji :)
_________________
 
 
Amanda Evert 
Praktykant



Dołączyła: 06 Paź 2008
Posty: 121
Skąd: Znikąd
Wysłany: 27-02-2009, 20:19   

Taraz jestem w trakcie robienia mrocznej Lary.Muszę ją sporo dopracować ,bo na razie efeky są takie,że sama wystraszyłam się jej.
http://img10.imageshack.us/my.php?image=mhrok.png
Brrr...będę miała koszmary :) Kiedy już skończę dam link do pobrania.
Jeśli jednak ktoś chcę tą wersję,albo jakiegoś moda (np. podmianę obrazków na jachcie) to proszę pisać tu,lub na privie.
 
 
 
DDragon 
Nowicjusz


Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 23-07-2009, 23:53   

proszę o pomoc, nie mogę włączyć żadnego modu. podczas próby już włączenia czyli "Run" wywala mi błąd "Shit happened D'OH" wie ktoś o co chodzi?
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 24-07-2009, 09:50   

:O :o

A jakiego używasz programu do tych modów?

sorry za krótki post
_________________
 
 
 
Amanda Evert 
Praktykant



Dołączyła: 06 Paź 2008
Posty: 121
Skąd: Znikąd
Wysłany: 25-07-2009, 16:51   

W TEXMODZIE,a później edytuję obrazki,które "ściągnę" z gry w dowolnym edytorze graficznym (ja używam Gimpa)
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 27-07-2009, 08:27   

Wydaje mi się że przy załączaniu modów popełniasz jakiś błąd. Więc dla przypomnienia:
tam gdzie jest napisane 'Target Application' wybierasz plik, którym uruchamiasz grę (o rozszerzeniu .exe), płyta z grą musi być w napędzie,
tam gdzie jest 'Package Name' wybierasz moda, który cię interesuje (o rozszerzeniu .tpf),
po kliknięciu 'Run' wszystko powinno działać :)

No i oczywiście polecam tą stronkę: http://www.trfree.neostrada.pl/tomb7tworzenie4.htm wszystko dokładnie opisane, co i jak :P
_________________
 
 
 
kmail44 
Praktykant



Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 102
Wysłany: 24-10-2009, 22:00   

Może ktoś polecić jakiś fajny mod z ubrankiem z Legendy do Underworlda? Aha i mam jeszcze jedno pytanko. Czy istnieje jakiś program dzięki któremu można np.grać w kostiumie kąpielowym z Arktyki w innych levelach. Zależy mi bo mam świetny mod Doppelgangera :P do tego ubrania a nie chce mi się ciągle grać w Arktykę.

POŁĄCZONE

Sorki za post pod postem :P Znalazłem ten program a raczej aż 2 :D Są to:TRU SCU, i TRU Outfiter. Ale niestety nie umiem ich używać :gupek: Czytałem na innym forum, że trzeba mieć TRU wersje 1.1 którą ja mam. No więc robię tak jak w instrukcji do TRU SCU i gdy wczytuję grę wczytuje się normalnie a nie wybrany poziom, strój i dodatki. ;( Z TRU Outfiter też postępuje tak jak w instrukcji ale ubranie jest normalne :placz: Dlatego proszę o pomoc!!! Poniżej zamieszczam linki do obu programów. Jeżeli ktoś zdoła to opanować to proszę o pomoc :!!:
TRU Outfiter:
http://www.sendspace.com/file/ib3lcv
TRU SCU:
www.wopstick.co.uk/dl/UWESCU5.zip
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 10-12-2009, 17:14   

Chyba wiem o co chodzi (pobrałem SCU) Lara będzie miała wybrany strój jeśli wciśniesz f 10, f 11 czy sos takiego .Nie moge tego sprawdzić bo nie umiem tego odpalić :!!: HELP niema tam przyćisku RUN :!!: :??: Patrzyłem się na inne opcje to jeszcze można ustalić długość skoku ,szybkość biegania i Lara bez bra,można wybrac broń itp
PS właśnie ściągam patch do wersji gry 1.1 może to coś pomoże(oby bo widziałem fajowe scerenny z yety za Larą ,czy LAra pod wodą na motorze)
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 24-12-2009, 14:58   

Ja mam podobny problem.

Mam grę w wersji 1.1 [PL] i kiedy włączam grę pisze "Wrong game version. Please close TRU.". I żadne mody nie działają. Szkoda, bardzo by się przydał ten program, gdyby działał. Czy ktoś wie, co z polską wersją tego patcha jest nie tak?
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Bloody 
Student



Dołączyła: 29 Gru 2009
Posty: 37
Skąd: Bezdomna :D
Wysłany: 29-12-2009, 18:17   

Mam nadzieje że to dobre miejsce by zadać to pytanko. Jestem zaciekawiona jedną rzeczą czasem przyglądam się obrazkom na www.tombraiderhub.com (mody oczywiscie) i zadziwia mnie że na niektórych lara jest w tajlandji ubrana w kurtkę...a gdy ja ją uruchamiam mam do wybrania oczywiscie długie spodnie i szorty... Czy da sie jakoś rozwiązać ? Gdyby ktoś wiedział.. prośiłabym o odpowiedź :)
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 29-12-2009, 19:33   

Bloody, krótko mówiąc TRU SCU. Ten program umożliwi ci chodzenie w dowolnym stroju w każdej wybranej lokacji.
_________________
Bring Me To Life
 
 
Bloody 
Student



Dołączyła: 29 Gru 2009
Posty: 37
Skąd: Bezdomna :D
Wysłany: 29-12-2009, 21:23   

Dziękuje ślicznie :)

FUZJA POSTÓW OMG

Adamaru napisał/a:
Ja mam podobny problem.

Mam grę w wersji 1.1 [PL] i kiedy włączam grę pisze "Wrong game version. Please close TRU.". I żadne mody nie działają. Szkoda, bardzo by się przydał ten program, gdyby działał. Czy ktoś wie, co z polską wersją tego patcha jest nie tak?


Wybaczcie że dwa posciki pod rząd :D . Ja też mam dokładnie ten sam problem...i podpisuję się pod pytanko kolegi :)
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 28-02-2010, 19:47   

...cały czas walcze z tym SCU , ale cóż ,wracając do tematu modów to czy ktoś wie jak można zrobić Lare bez plecaka , albo z krótkimi włosami , (to drugie jest napewno możliwe bo widziałem już takie tylko nie wiem jak to zrobić) Help
:D
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 15-03-2010, 20:54   

Troche odbiegamy od tematu z tym SCU ,więc powracając do modów, to jest mój pierwszy:

Myśle ,że Amanda Evert się ucieszy :D
tylko mam problem (to jest moje pierwsze forum) nie wiem jak dać linka i w ogóle jak to opublikować ;( czy ktoś może mi pomóc :)
PS:Oceniajcie :) i sory za post pod postem
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 16-03-2010, 17:08   

kondo96, do tego będziesz potrzebował jakiegoś dobrego programu graficznego (w żadnym wypadku nie Painta). No więc na przykład w Gimpie. Otwórz program załaduj np teksturę z włosami i zaznacz te włosy których chcesz się pozbyć, następnie Edycja>wyczyść.
_________________
Bring Me To Life
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 17-03-2010, 16:04   

Szalona101 dzięki za rade ,to mi się przyda przy modzie z Amandą ,jeszcze pytanie:
co do gimpa to pobrałem, ale za chama nie moge do niego załadować obrazka ;( .Co jest nie tak :!!: :??: prosze o pomoc
Ps pracuje nad modem Lary z TRL :D
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 18-03-2010, 14:28   

kondo96, w Gimpie aby otworzyć obrazek musisz wejść w Plik>Otwórz następnie wybierasz sobie jakiś obrazek z dysku.
_________________
Bring Me To Life
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 18-03-2010, 16:15   

Szalona101 dzięki za pomoc ,jest jakaś polska wersja Gimpa :??:
Tu moja Lara w stroju cyklisty z TRL(nie dam linka, bo jak wyżej wspomniałem nie umiem)


Komentujcie :D

[ Komentarz dodany przez: Integral: 18-03-2010, 16:30 ]
Jak załadujesz plik na imageshack, wybierz linijkę dotyczącą publikowania podglądu na forum, skopiuj stamtąd kod i wklej do posta. W tej chwili shack jest już po polsku, odrobina myślenia by Ci nie zaszkodziła :p .
Co do pliku ze strojem możesz go wrzucić np. na hotfile, rapidshare, megaupload, lub w ostateczności załączyć do posta, po spakowaniu.
 
 
Mattai 
Student


Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 35
Skąd: poznań
Wysłany: 22-03-2010, 22:10   

Ja mam takie pytanie, jakie teksutry używać do przerabiania ciuchów, tam jest ich pełno, jakieś zielone, podstawowe, troche jaśniejsze... wszystkie czy które?
_________________
:D
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 23-03-2010, 13:12   

Przerabiaj tylko te które się kończą na DIFFUSE!!! A nazwa tego co edytujesz znajduje się na początku pliku. Np. żeby edytować tekstury spodni, edytujesz plik trousers_diffuse. Łatwe ;) Mam nadzieję że pomogłem ;)
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 24-03-2010, 14:33   

Polo chyba coś ci się pomyliło :!!: .To w Xnalara pliki nazywają się diffuse ,bump itp...tutaj (tekstury z gry)pliki nazywają się TRU.exe .
Matti podstawowe tekstury służą do zmiany kolorów,białe do cieni a zielone do wygładzania ( co do zielonych, jeśli obraz jest np. pofalowany,zrób z niego jednolity itp.Oczywiście na zielono )Jednak ja radze bawić się tylko podstawowymi teksturami bo nie umiejętne edytowanie pozostałych może się skończyć niepowodzeniem :)
Zycze powodzenia :D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.182 sekundy. Zapytań do SQL: 10