FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Beneath The Ashes & Lara's Shadow
Autor Wiadomość
Legend 
Obieżyświat



Dołączył: 26 Gru 2005
Posty: 933
Skąd: Wrocław
Wysłany: 17-12-2010, 13:25   

Cez nic tylko Ci pozazdrościć. :D
Ja ciągle nie mogę przeżyć tego, że pewnie nigdy nie zagram w te dwa dodatki, a to dlatego że mam ps3 i nie mam kumpla z xbox'sem. ;)
Tak samo podtrzymuję to, że wypuszczenie dodatków tylko na jedną konsolę jest bardzo niesprawiedliwe. Jako posiadać kompa i ps3 czuję się totalnie olany... :fire:

Szkoda, że fani nie pomyśleli i nie napisali petycji o wypuszczenie tych dodatków na inne nośniki. :) Może by się udało... może.. :P
 
 
 
Remek333 
Student


Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 60
Skąd: Skątowni
Wysłany: 17-12-2010, 13:42   

Eh Cez, Cez.

To nie takie proste kiedy ma się rodziców i trzeba o wszystko ich prosić. Kolega Legend też nie może przerzyć, że nie zagra w te dodatki. Mi się udało mogę w nie zagrać. ;)
 
 
geraly
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2010, 12:17   

Hej. Jestem nowy. Mam taki problem w LS. Nie mogę wbić osiągnięć za speedruny. Ani za pierwszym ani za drugim razem nie potrafiłem zrobić pierwszego. Drugi próbowałem tylko za pierwszym razem. :nie:
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 31-12-2010, 12:37   

geraly, pierwszy speedrun zaczyna się tu:

a kończy tu:

Z tego miejsca skocz w prawo -zginiesz ale checkpoint cię załapie i aczek powinien wyskoczyć. :)
Ja to robiłam za drugim przejściem ale z tego co wiem to i za pierwszym można. :)

Co do drugiego speedruna to musi być robiony podczas drugiego przejścia.
Zacznij od ostatniego checkpointa przed przeskokiem do tunelu.

Tutaj masz filmik:
KLIK!!
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
geraly
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2010, 12:52   

Dzięki. Zrobiłem już pierwszy. Czy do drugiego jest jakiś limit czasowy?
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 31-12-2010, 13:01   

geraly napisał/a:
Czy do drugiego jest jakiś limit czasowy?

Jakiś limit pewnie jest. :) Jednak jeśli przejdziesz bez zabicia się po drodze i nie będziesz zbyt wolny to powinno ci zaliczyć.
Ja ten etap przeszłam bez zginięcia da razy -pierwszy raz mi nie zaliczyło bo zaczęłam od checkpointa zaliczonego już do speedruna, za drugim razem gdy udało mi się nie zginąć dostałam już aczka.
Tak czy inaczej niezły ból.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Layla 
Student



Dołączyła: 21 Lis 2009
Posty: 46
Wysłany: 01-02-2011, 21:25   

Sorry jeśli to już było, ale mam pewien problem.
Jak mogę pobrać te dodatki na Xbox'a? Ile kosztują? Czy będzie mi potrzebny TRU aby one działały?
Z góry dzięki :) . :pozdro:
_________________
in the darkest recess of every human soul slumbers the shadow of evil
 
 
Luthien 
Podróżnik



Dołączyła: 06 Lut 2007
Posty: 604
Skąd: Katowice
Wysłany: 01-02-2011, 21:41   

Layla napisał/a:
Jak mogę pobrać te dodatki na Xbox'a? Ile kosztują? Czy będzie mi potrzebny TRU aby one działały?

Aby pobrać dodatki na konsolę Xbox 360 potrzebujesz:
1. Konta xbox live,
2. Microsoft Points - punkty MS, za które możesz zakupić dodatki (zdrapki do nabycia w sklepach czy poprzez allegro). Każdy z dodatków kosztuje 800MSP.
3. Wersję gry Tomb Raider Underworld przeznaczoną na konsolę Xbox 360.
_________________
 
 
Layla 
Student



Dołączyła: 21 Lis 2009
Posty: 46
Wysłany: 02-02-2011, 11:18   

Luthien, dzięki bardzo mi pomogłaś :) .
:pozdro:
_________________
in the darkest recess of every human soul slumbers the shadow of evil
 
 
LordDelacroix 
Nowicjusz



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 6
Wysłany: 08-09-2011, 13:58   

Dzień dobry.

Pozwolę sobie ogłosić, że podjąłem działania zmierzające do konwersji rzeczonych DLC na platformę PC. Niestety posiadaczom PS3 prawie na 100% nie będę w stanie pomóc - a to dlatego, że na moddingu PS3 praktycznie się nie znam.

Ściągnąłem jednak pakiety kostiumów na swój dysk twardy i udało mi się rozpakować archiwum DLC przy pomocy programu Le Fluffie. Ukazały się pliki .000 których format jest identyczny, lub bardzo zbliżony do formatu plików .000 z wersji gry pod Windows. Jest to wiadome, że w plikach tych można grzebać, trzeba tylko wiedzieć, jak.

Aktualnie ściągam Beneath the Ashes i Lara's Shadow, gdy zaś będę miał już wszystkie archiwa na dysku, zacznę dłubać w grze. I będę dłubał dotąd, aż dodatki zintegruję. Mam nadzieję, że moje starania zakończą się sukcesem i rozszerzenia staną się dostępne dla graczy korzystających z Windowsów.

Będę składał raporty na bieżąco w tym temacie.

Pozdrawiam,
Victor Delacroix.
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 08-09-2011, 16:36   

Fajny pomysł :) Mam nadzieje, ze sie uda, trzymam kciuki!
_________________
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 08-09-2011, 16:43   

Oczywiście pomijając, że udostępnianie potem tych dodatków jest nielegalne ;-)
_________________
 
 
LordDelacroix 
Nowicjusz



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 6
Wysłany: 08-09-2011, 16:45   

To mnie akurat nie interesuje -- Crystal Dynamics miało okazję wydać je na PC, spartaczyli to, zawierając umowę na wyłączność z MS. Mieli szansę zarobić na graczach pecetowych, teraz pora ponieść konsekwencje. Kto będzie chciał zagrać w konwersję, będzie miał taką okazję, oczywiście pod warunkiem, że uda mi się ją stworzyć. A założę się, że gdy konwersja się pojawi, wujaszek Google znajdzie ją. :P
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 08-09-2011, 16:47   

No ja tylko na wszelki wypadek informuję :p
Bawiłeś się już w ogóle kiedyś konwersją czegoś z konsoli? Nie wiem czy taka operacja pójdzie tak gładko jak się wydaje - w końcu oryginalne TRU na PC to też konwersja z Xa, nad którą pracowało całe studio... a koniec końców i tak ją spartoliło.
_________________
 
 
LordDelacroix 
Nowicjusz



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 6
Wysłany: 08-09-2011, 16:50   

Tyle że tutaj masz przede wszystkim nowe levele - sam szkielet gry został już przeniesiony. Silnik jest uniwersalny, działa pod PC jak i pod X'em i PS3 -- tym się nie różni. Głównie formaty plików mogą się różnić, np dźwięku -- format typu wave jest np. nieco inny na Xie i trzeba takie pliki skonwertować, by było można je odtworzyć -- albo należy posiadać codec XBADPCM czy jakoś tak się to wabiło.
 
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 08-09-2011, 17:02   

Ja również trzymam kciuki mimo dyskusyjnej legalności ;) .

Jak to mawiała nieśmiertelna Aniaa - nie nasza wina, że coś jest w sieci :swirek: .
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
Danio500 
Praktykant



Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 136
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 08-09-2011, 17:03   

ja się cieszę... mam nadzieję, że to się uda, bo na prawdę chciałbym zagrać w te dodatki... czekam z niecierpliwością oraz... powodzenia życzę :)
 
 
 
Jamal 
Student



Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 51
Wysłany: 09-09-2011, 10:46   

Mam nadzieję ,że Ci się uda i my pecetowcy nie będziemy musieli przechodzić tej gry wyłącznie na YouTubie. :D

Good Luck :p
_________________
There's a She Wolf in Gość closet
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2193
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-09-2011, 20:23   

Świetny pomysł! I teraz uwaga, będą dwie wersje posta.

Z racji stanowiska: jesteś be, przepadnij, to straszne co robisz, powinieneś popuszczać z emocji!

Z racji własne opinii: keep up the good work :) zobaczymy co da się z tym zrobić ;)
_________________
...and touch the flame
 
 
LordDelacroix 
Nowicjusz



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 6
Wysłany: 15-09-2011, 15:20   

A więc tak: z racji BARDZO wolnego łącza zajęło to dłużej, niż chciałem, żeby zajęło, ale dodatki do Tomb Raider Underworld, Prince of Persia (2008) i Resident Evil 5 są już na moim dysku. Tak, jak przypuszczałem, formaty części plików wewnątrz archiwów są inne niż w wersjach na PC, toteż trochę mi zejdzie przy konwersji tego wszystkiego, a potem zacznę dłubać, jak to do gier wtrynić :P
 
 
 
Cinek 
Obieżyświat



Dołączył: 13 Lut 2005
Posty: 918
Wysłany: 15-09-2011, 15:23   

Z takim tempem to prędzej Microsoft umożliwi odpalanie gier z Xboksa w Windows 8 :D Powodzenia jednakże - będzie Ci bardzo potrzebne ;)
_________________
 
 
 
LordDelacroix 
Nowicjusz



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 6
Wysłany: 15-09-2011, 15:26   

Gościu, powiem Ci tylko tyle: jeżeli to ma się udać, to się w końcu uda -- a gdy już obcykam zasady rządzące takim procesem konwersji, to następne wyzwania pójdą duuuużo szybciej :P
 
 
 
Cinek 
Obieżyświat



Dołączył: 13 Lut 2005
Posty: 918
Wysłany: 15-09-2011, 15:27   

Oczywiście, że się nie uda, ale mam nadzieję, że się mylę :) pozdro!
_________________
 
 
 
KamilM93 
Praktykant


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 163
Wysłany: 15-09-2011, 17:53   

Na TRF również próbowano przenieść dodatki z X360 na PC. I nie powiodło się. Powodzenia.
 
 
Wika1209 
Nowicjusz


Dołączyła: 15 Wrz 2010
Posty: 8
Wysłany: 25-09-2011, 20:06   

I co? Jak idą prace?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.138 sekundy. Zapytań do SQL: 10