FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Underworld - rozmowy, spostrzeżenia, uwagi, pomoc
Autor Wiadomość
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 04-07-2011, 21:15   

RightThruMe napisał/a:
@Adamaru
Nie wiem, jak to możliwe, ale w HKEY_CURRENT_USER nie ma u mnie Crystal Dynamics. Jest za to w HKEY_LOCAL_MACHINE, ale tam nie ma folderu Graphic:'(
I proszę o wyrozumiałość :D



HKEY_CURRENT_USER => Software => I tam powinno być Crystal Dynamics => Tomb Raider: Underworld => Graphics




:)

A jeśli o CPU Speed to trochę mało, i może komfortowo w TR:U nie zagrasz, ale powinien normalnie działać.
Zmniejsz wszystkie ustawienia graficzne ile się da, podaj nazwę karty graficznej (też powinna być podana na wymienionej przez Ciebie stronie), a pomożemy znaleźć Ci sterowniki, jeśli podany przeze mnie sposób nie zadziała.
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
RightThruMe 
Nowicjusz



Dołączył: 03 Lip 2011
Posty: 4
Wysłany: 04-07-2011, 21:28   

http://imageshack.us/f/706/123qnu.jpg/ tutaj screen na dowód, że w HKEY_CURRENT_USER nie mam folderu "Crystal Dynamics", a TRU jest oczywiście zainstalowane:(

Karta graficzna: GeForce Go 7600
_________________
"Couse to live doesn't mean you're alive..."
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 05-07-2011, 14:48   

RightThruMe napisał/a:
i nagle pojawia się niebieski ekran z białymi napisami, wiecie o co kaman na pewno, i jedyne wyjście to restart komputera.

Musisz podać co to za problem inaczej ciężko będzie pomóc bo teraz mogę tylko zgadywać o co chodzi.

Hm... Procesor i Grafika niestety nie robią szału i gra może nie ruszyć nawet na minimalnych detalach. Podejrzewam, że karta graficzna jest zintegrowana - Ile masz jeszcze Pamięci Ram?
Jaki system operacyjny?

RightThruMe napisał/a:
tutaj screen na dowód, że w HKEY_CURRENT_USER nie mam folderu "Crystal Dynamics", a TRU jest oczywiście zainstalowane:(

Ty jesteś Administratorem komputera? Są jeszcze inne konta? Masz pełen dostęp? Bo jeżeli nie jesteś głównym Adminem to możesz mieć zwyczajnie zablokowany dostęp do niektórych wpisach w rejestrach.
I rada na przyszłość - nie polecam w pierwszej kolejności grzebania i polecania grzebania w rejestrach. Można narobić więcej szkód niż korzyści i potem często robi się jeszcze większe problemy ; - )
 
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 05-07-2011, 17:46   

Rocky napisał/a:
I rada na przyszłość - nie polecam w pierwszej kolejności grzebania i polecania grzebania w rejestrach. Można narobić więcej szkód niż korzyści i potem często robi się jeszcze większe problemy ; - )

Chciałbym zauważyć, że w wielu przypadkach taki zabieg pomógł (mój stary komputer też wywalał do blue screena, pomógł ten wpis, na kompie koleżanki z klasy tak samo. I chyba tutaj na forum było nawet kilka osób?). Jeśli robi się wszystko według podanej instrukcji to w jaki sposób można coś spierniczyć? Nachalnie grzebać w pozostałych wpisach, "bo nuż może któryś inny zadziała!"? Rzadko kto tak robi, a kolega m bodajże 18 lat, więc nie jest dzieckiem, by walić w co popadnie.

Poza tym, polecałem także na początku standardową aktualizację sterowników :tak:

Zdaje się kolega ma laptopa, a GeForce Go 7300 to owszem zintegrowana karta. Gra może ruszyć, i ruszyła, problemem jest jednak ten blue screen. Z tego, co jak na razie widać, wątpię, by można na tym sprzęcie zagrać komfortowo nawet na najniższych detalach (chyba, że z rozdzielczością 800x600, albo coś w tym stylu), ale nie mam doświadczenia jeśli chodzi o tą serię i granie na laptopie, więc nie chcę wprowadzać w błąd, może jednak uda się przyzwoicie zagrać?

RightThruMe, podaj treść, która wyświetla się na "niebieskim ekranie". ;-)
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Faranir 
Nowicjusz



Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 5
Wysłany: 08-09-2011, 10:56   

Mam pytanie uruchamiając grę najpierw pojawiają się ustawienia i jak daje OK a wtedy pojawia się komunikat "Failed to initialize Direct3D with current settings"




Mój sprzęt:
Spoiler:

Procesor: Intel Pentium IV 3000mhz
Ram: 1GB DDR2
Wolne Miejsce: 15GB
Karta Graficzna: GeForce 5500FX 256mb

 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 08-09-2011, 11:03   

Za słaba karta graficzna.
Zresztą pamięć i procesor też już nie pierwszej młodości - żeby komfortowo grać (czy raczej - w ogóle grać) w nowsze produkcje, pasuje zainwestować w nowy sprzęt.
_________________
 
 
DakotaSalvatore 
Nowicjusz


Dołączyła: 25 Lip 2011
Posty: 1
Skąd: Opoczno
Wysłany: 14-10-2011, 19:10   

Mam problem:
mianowicie zainstalowałam underworlda, wszystko gites majonez, alee...
Kilkam graj i ładuje się. Ładuje się, ładuje się, ładuje się... i tyle... Wszystkie wymagania spełnione, grafika, procesor, ram, ok... Ale dupa. Co to może być!!??? :shock:
_________________
I like rain ♥
 
 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 15-10-2011, 11:32   

Spróbuj reinstalację lub wgrać patcha, wyłącz wszystkie inne programy działające w tle
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 15-10-2011, 11:35   

cutek15 napisał/a:
wgrać patcha


No nie wiem, ja kiedyś próbowałam jakiegoś uczciwego patcha wgrać i mi się gra kompletnie popsuła, musiałam od nowa instalować... Więc z tym lepiej uważać :)
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 21-10-2011, 22:03   

Witam

Właśnie przeszedłem Underworld'a i pozwolę sobie na mini recenzje.
Gra według mnie jest ŚREDNIA. Grało mi się obojętnie, beż żadnych większych emocji. Bardziej emocjonujące były cutscenki, które zrobione były bardzo ciekawie, i to dla nich przechodziłem kolejne etapy gry. Rozgrywka praktycznie ciągle się powtarzała. Poza niektórymi zagatkami to żadnych innowacji, przeskocz, przejdź itd.
Niektóre lokacje, szczególnie korytarze (zwłaszcza w Meksyku) sprawiały wrażenie o teksturowanych jedną teksturą. Graficznie - Średnio...
Jedyne co mi się spodobało to finał od którego nie mogłem oderwać oczu. Starcie 3 Femme Fatale + sobowtór ucieszyło mnie jak mało co :D
Model Lary według mnie, prosił się o litość ! Jej twarz była straszna, 0 Lary w Larze !
Poza tym, nie rozumiem dla czego Crystalsi zrobili z Lary brązowo włosom laskę, skoro ona zawsze była rudawa.

Ogólnie gre oceniam na 7/10. Niestety, według mnie nie pobiła, sentymentalnej dla mnie Legendy.

P.S. Dla czego Amandzie zniknęły tatuaże ? I co oni zrobili z jej twarzą ?? !!!!
_________________
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 22-10-2011, 10:18   

LordJ napisał/a:
Dla czego Amandzie zniknęły tatuaże ? I co oni zrobili z jej twarzą ??


Te tatuaże mogły mieć coś wspólnego z tym "stworzonkiem", które w Legendzie wzywała dzięki swojemu naszyjnikowi... Kiedy więc Lara zniszczyła potwora, tatuaże zniknęły... To tylko hipoteza, nie do końca mojego autorstwa :) A jeśli chodzi o twarz Amandy - no właśnie! Co oni z nią zrobili?!

LordJ napisał/a:
Niektóre lokacje, szczególnie korytarze (zwłaszcza w Meksyku) sprawiały wrażenie o teksturowanych jedną teksturą. Graficznie - Średnio...


A ja zauważyłam, że korytarze w Helheimie jakoś dziwnie kojarzą mi się z tymi w Wielkiej Piramidzie z TRA... Szczególnie te symbole na ścianach i suficie. Jakby dali to samo, tylko tekstury i kolory dali inne.
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 22-10-2011, 10:48   

Newsflash - wszystkie ruiny czy to sam Helheim czy Niflheim czy Walhalla były zbudowane przez tą samą cywilizację co Atlandyta. Jak powiedziała Natla zanim dostała wielką kolumną w głowę: "Ta wyspa to tylko jedna z pozostałości po Atlantydzie - znajdę kolejną..." Ostatecznie więc wszystkie te miejsca stanowiły jedną całość po wielkim Państwie Atlantydy, która według założenia naszych pradziadów została błędnie skojarzona wyłącznie na wyspie z TRA... Oczywiście w założeniach twórców gry...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 22-10-2011, 11:08   

Uwielbiam postać Amandy, ale mam wrażenie że jak gdyby pozmieniali twarze Amandy z Natlą. Nie wiem, to śmieszne miało być ? :D Mam jeszcze pytanie, co zrobić by zagrać np. Larą w białej piance ? Bo nie mogę je nigdzie wybrać.
_________________
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 22-10-2011, 11:16   

LordJ napisał/a:
Uwielbiam postać Amandy, ale mam wrażenie że jak gdyby pozmieniali twarze Amandy z Natlą.


Rzeczywiście. Amanda w Underworld bardziej przypomina Natlę z TRA niż samą siebie.

LordJ napisał/a:
co zrobić by zagrać np. Larą w białej piance ?


To jest w TRU biała pianka? Szczerze mówiąc nie wiedziałam, chociaż słyszałam, że przy przechodzeniu Morza Śródziemnego w trybie poszukiwania skarbów jest jakaś inna pianka do wyboru, ale nie jestem pewna.
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 22-10-2011, 12:35   

Aha ok dzięki.
A czy istnieje możliwość grania np. ostatniego levelu w szortach ? czyli wybór stroju tak jak było to możliwe w Legendzie ? I istnieje może jakiś mod na granie ciuszkami z DLC na konsole ? Szkoda że Crystalsi nie obdarowali PC-towych graczy chociażby strojem klasycznej lary :(
_________________
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 22-10-2011, 13:31   

LordJ napisał/a:
A czy istnieje możliwość grania np. ostatniego levelu w szortach ?


O ile wiem to nie. Do każdego poziomu są przypisane stroje i da się grać tylko w tych, które pokazują się przy wyborze ubrania na dany poziom.
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 22-10-2011, 13:38   

To zależy - jak grasz na Xboxsie to możesz grać nawet w klasycznym stroju z seledynowym tanktopem oraz brązowymi szortami... Fakt że nie widać wówczas akwalungu, a bieganie w szortach pod lodowcem to może nie wygląda najzdrowiej, ale akwalung wciąż działa, więc nie można się czepiać :)

Trochę się dziwię, że tylu strojów nie dali do wersji PC, ale przynajmniej mogę się cieszyć pełniejszą grą...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 22-10-2011, 14:09   

Co do Xboxa to wiem, lecz niestety takowego nie posiadam. Szkoda że PC-towi gracze muszą czuć się pokrzywdzeni i zdać się tylko na fanowskie mody :(
_________________
 
 
cherry_coke 
Nowicjusz


Dołączyła: 25 Maj 2011
Posty: 5
Wysłany: 21-11-2011, 15:12   

Czy orientuje się ktoś z was, czy Tomb Raider Underworld działa na Macbooka Unibody 2,4GHz? Czy chodzi na systemie Mac, czy tylko na Windowsie?

Poszedłby na Sony Vaio?
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 21-11-2011, 15:33   

Nie - Tomb Raider Underworld nie doczekał się konwersji na jakąkolwiek platformę Mac'a, więc odpowiedź brzmi NIE...

Co do drugiego pytania - równie dobrze mogłaś zapytać, czy ta gra działa na komputerach - sony Vaio - a jaki sprzęt konkretnie? Parametry? Procesor, Karta grafiki, system itp? Ewentualnie który Vaio? Bo z fusów nie wróżymy...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
cherry_coke 
Nowicjusz


Dołączyła: 25 Maj 2011
Posty: 5
Wysłany: 21-11-2011, 15:49   

Przykładowo na Vaio o takich parametrach: http://allegro.pl/nowy-bi...1937805879.html Zastanawiam się nad kupnem ale jeżeli nie będę mogła pograć to będę szukać czego innego. Przepraszam jeśli pytania głupie ale ja się w ogóle w tym nie orientuje. Z góry dziękuję.
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 21-11-2011, 16:01   

Jeśli finanse to nie problem, to spokojnie możesz sobie pozwolić na ten sprzęt i ruszysz nie tylko Underworld'a ale spokojnie wiele innych tytułów. Nie wiem jak z Windows 7 ma z obsługą tej części Tomb Raider'a, ale pewnie też nie powinno być problemu... Także nie powinnaś mieć problemu w temacie tej części przygód Lary :)
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
cherry_coke 
Nowicjusz


Dołączyła: 25 Maj 2011
Posty: 5
Wysłany: 21-11-2011, 16:07   

Dziękuję ślicznie za odpowiedź! :)
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 05-12-2011, 18:56   

Od środy do 4 stycznie Underworld do pobrania ZA DARMO z PSStore dla abonentów Plusa.
_________________
 
 
Danio500 
Praktykant



Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 136
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 05-12-2011, 22:18   

Ta... ja się do dziś dziwię, czemu w TR: L te wzorki w Nepalu są zielone a w TR: U na koniec (również w Nepalu xd) czerwone ;p
Jakoś się zmieniają zależnie, z której strony tego systemu transportowego się "wyjdzie"? :D
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.215 sekundy. Zapytań do SQL: 10