FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Glidos - super grafika w TR1
Autor Wiadomość
REveAL 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 12
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14-02-2007, 08:27   Glidos - Zakup zespołowy

Wiem, ze juz temat Glidos istnieje..ale mozliwe jest, ze jakbym tam napisal tego posta to malo kto moglby sie zainteresowac. Przejde do rzeczy.

Otoz.....wszyscy jak narazie, w wiekszosci mamy jakies problemy z TR 1 pod 3dfx/em. A to jednemu nie chodza filmiki, drugiemu brak muzyki, mi raz gra sie uruchamia po filmikach czasem zostaje czarne tło, po za tym slychac ze dzwieki nie sa najlepszych polotow i grafika jednak przy dgvoodoo sie rozjdzezdza....widac plyty tekstur. Scignalem sobie dla sprobowania Glidosa. Aby gra mogla pojsc bez zadanych problemow ze zgodnoscia pliku tomb...najlepiej albo walnac patcha albo zainstalowac sobie ta wersje exec ze stronki z dgvoodoo/em. Wtedy glidos dziala. Otoz pod glidosem...gra dziala wysmienicie....super dzwiek...zadnych szmerow..a grafika zwarta. Oczywiscie wkurza nas baner.


Wpadlem na pomysl...bo wielu z was chcialoby miec glidosa....a wiem, ze wersje w necie sa z banerami....TYLKO - złóżmy sie na glidosa.....to tylko 10 dolcow...czyli cirka 40 zeta...jakby nawet zlozylo sie 4 osoby to juz 10 zeta na łebka. Jedna osoba majaca konto paypal by zakupila glidosa...i pozniej bysmy sie podzielili (ci co zaplacili) glidosem. Co wy na to?. Ja mysle ze to najlepsze rozwiazanie.
 
 
REveAL 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 12
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14-02-2007, 09:11   

nie moglem wyedytowac posta....dodam, ze im wiecej osob tym wyjdzie nas taniej....do programu dostep ma kazdy....wazne tylko zeby zdobyc klucz/serial. Program pewnie i moglby byc zlamany przez hakerow...ale jak widac zaintersowaniem glidosem jest znikome to tez i crackow jako takich brak...pewnie wiele osob cieszy sie w domach z pirackich wersji...i nie chce dac do neta. Wiec moze najlepiej..jakby np administrator..albo ktos pewny....podalby numer swojego konta....bysmy poczekali np miesiac ile oosb by bylo chetnych....podzielili kase na tyle osob ile bedzie....i wplaicili na konto.... a ta osoba by juz dokonala formalnosci.
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 14-02-2007, 09:27   

Wiesz Glidos nie jest konieczny ponieważ niedawno wypuścili nową wersję Tomb Raider Advanced Installera który ma poziom grafiki identyczny z Glidosem choć ja Glidosa nie mam na komputerze....

Oto link do artyku lu na ten temat:
http://www.tombraiderchro...dlines3125.html
 
 
REveAL 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 12
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14-02-2007, 09:41   

jak to nie jest konieczny.....sciagnalem tego installera wersja oznaczona szóstka...i problem dalej ten sam...a grafika gorsza

wczoraj go testowalem...nadal gra sie raz uruchamia a raz nie....po intrze.
w dodatku tak czytam sobie liste poprawionych rzeczy i jakos nie ma wzmianki o wyeszajacej sie grze...napisane sa tylko nowe wlasciwosci przede wszystkim instalatora...nadal glidos jest niezastopiany
 
 
REveAL 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 12
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14-02-2007, 10:24   

juz wiem czemu mi raz dzialal a raz nie tomb raider....:)

wlasnie sprawdzilem....nie uzywac emulatorow napedu...trzeba grac jednak z wlozona plytka...albo zmienic ze stereo na mono...bo tez tak tym razem zrobilem...jak narazie odpukac dziala za kazdym razem..jedyny minus..to krecaca sie ciagle plyta :(

glidos na szczescie dziala wspaniale z emuatorem napedu.
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 15-02-2007, 12:35   

REveAL napisał/a:
jak to nie jest konieczny.....sciagnalem tego installera wersja oznaczona szóstka...i problem dalej ten sam...a grafika gorsza



W takim razie musiałes inaczej zainstalować jak ja bo wiem co mówię ponieważ wcześniej Glidosa używałem i wiem jak pod nim grafika wygląda. Jest identyczna jak ta pod TR Installera. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony...
 
 
REveAL 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 12
Skąd: Wrocław
Wysłany: 15-02-2007, 14:49   

nom ja tez juz jestem zadowolony..jak napisalem..po prostu emulowalem obraz gry..a trzeba miec jednak plyte w napedzie..i problemow nie ma.
i jednak dgvodo ma rozdzielczosci panoramiczne..a glidos nie..i dlatego jesli komus dziala dgvodo to nie ma sensu glidosa..ale nie twierdze ze mozna sie zrzucic na glidosa..jak wiele osob by bylo chetnych.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 26-02-2007, 19:57   

Zebrałem się w końcu i zainstalowałem nowy zestaw tekstur do TR 1 :) Niestety mam "niepełnego" Glidosa więc mogę pograć tylko w pierwsze dwa levele. Gra wygląda świetnie, być może sprawdzę jeszcze inne zestawy.




_________________
 
 
Nepheline 
Podróżnik



Dołączyła: 11 Lut 2007
Posty: 452
Wysłany: 26-02-2007, 20:50   

Faktycznie wygląda to nieźle, ale dla mnie to takie odświeżanie starego kotleta ;) . Customy, owszem są bajeranckie, ale grać w to samo, tylko w nowej wersji po kilka razy, już by mi się nie chciało. Wystarczy mi glidos i normalny TR :) . (choć pixeloza też ma swój niewątpliwy urok xD )
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 26-02-2007, 22:48   

Nie pojmuję Twojego sposobu rozumowania :p . W normalnego TR 1 zagrasz, ale w tego z nowymi teksturami nie, bo to odgrzany kotlet o.O
U mnie jest wręcz przeciwnie - skończyłem właśnie oryginalnego TR 1 i chce zagrać w "odświeżoną" wersję, dla odmiany.
_________________
 
 
Nepheline 
Podróżnik



Dołączyła: 11 Lut 2007
Posty: 452
Wysłany: 26-02-2007, 23:21   

Napisałam, że grać w kółko z nowymi teksturami to mała przesada, bo można się znudzić. Jeden raz nie zaszkodzi, ale to i tak już nie to samo, ot, taki bajerek. Jestem konserwatystką - nie ruszać tego co dobre ;) . Między innymi dlatego pomysł TRA wydaje mi się świętokradztwem, ale to już inna historia.
 
 
Klembi 
Nowicjusz



Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 24
Wysłany: 01-03-2007, 15:25   

Super! Jak na razie wygląda świetnie.
Mógłby ktoś wrzucić screena tego "fajnego paszportu"? :D
 
 
Ston Zephymosa 
Podróżnik



Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 213
Wysłany: 05-03-2007, 16:49   

A ja widzialem super piekna grafe do tr2. Znacie ten lvl robiony przez Japończyków?Chyba The begginers. I tam oni poprawili silniczek graficzny. Wlasnie ja widzialem screena jak jakis koles zrobil wlasnie takie tekstury do tr2 i gra wyglada pieknie. Jak znajde te screeny to wam je zapodam.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 05-03-2007, 16:58   

Sorry za offtop, ale The Beginning nie jest robiony przez żadnych japończyków :nietak:
_________________
 
 
Amy 
Podróżnik



Dołączyła: 24 Lut 2007
Posty: 277
Skąd: Avalon ;)
Wysłany: 08-03-2007, 18:03   

Ja mam pytanie.... Bo sobie zinstalowalam Glidosa i te inne programy żeby była muza, no i w 3 lvl po wczytaniu lata mi taki napis "glidos" tuż za Larą.... Tak samo mam w domu Lary.... Co ja źle zrobiłam, że mi ten napis lata?? Help me please!! :(
_________________
Angel of darkness
Angel of darkness
Don't follow your command
But I will fight and I will stand
 
 
 
Grindy 
Obieżyświat



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1198
Wysłany: 08-03-2007, 18:49   

Amy napisał/a:
lata mi taki napis "glidos" tuż za Larą....


Ręce opadają.
Piszesz posty z częstotliwością jeden na minutę, ale nawet nie raczysz rzucić okiem na to, co ktoś napisał wcześniej. Na tym forum już tyle razy była o tym mowa, że wstyd naprawdę pytać o to.
_________________
:<D
:kawa:
It's not age honey, it's milage :D
 
 
Ston Zephymosa 
Podróżnik



Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 213
Wysłany: 09-03-2007, 16:55   

Hehehe tekstury sa zajefane :D Bardzo mi sie podobaja. Tylko nie dzialaja mi w domu lary :/ Cale szczescie ze nie pisalem o gildosie bo by mnie grindy wysmial :D

K@t
Nie zdziwiłabym się Grindy'emu, ja też bym cie wyśmiała.
 
 
PaweŁIndyK 
Podróżnik



Dołączył: 23 Paź 2006
Posty: 738
Wysłany: 10-03-2007, 09:06   

Wiecie czy da się coś zrobić z tym napisem ,,GILDOS'' w grze??? Zasłania wszystko a mnie już kurewka bierze ;( tekstury są boskie ale ja wole te stare :matrix:
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 10-03-2007, 09:52   

Paweł, gdyby nie to, że dopiero wstałem i humor mam jeszcze w miarę, to z miejsca byś dostał warna :nietak:
Ja naprawdę nie wiem, czy wy celowo robicie z siebie idiotów ?
_________________
 
 
Igi^MBE 
⌖⌖⌖⌖



Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 1987
Skąd: Łódź
Wysłany: 10-03-2007, 15:14   

A ja odpowiem całkiem poważnie. Tak, da się coś zrobić. Zapłacić 10$ za glidosa. To jest jakieś 30zł z groszami - czyli jedna naj3bka w knajpie. Ew poszperać po ruskich stronach ale efektu nie gwarantuje :)
 
 
 
Ston Zephymosa 
Podróżnik



Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 213
Wysłany: 10-03-2007, 18:12   

:offtopic:

Nie lepiej juz zakonczyc temat o glidosie bo juz nieraz pisano co zrobic aby nie bylo loga glidos w grze
 
 
Ston Zephymosa 
Podróżnik



Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 213
Wysłany: 17-03-2007, 20:33   

Naprawde sorka za 2 post z rzedu, ale mam problem

Udalo mi sie znalesc w necie fulla gildosa w wersji 1.32. Jak wiadomo chcialem pograc z texturami. Jak klikam New to wyskakuje takie cos:
Sorry, nut supported in this version of Glidos. A jak klikam Adjust to tylko moge ustawic wielkosc ekranu.Co mam zrobic bym mogl jednak pograc z tymi texturami?
 
 
Diana Trent 
Student



Dołączyła: 23 Lut 2007
Posty: 76
Skąd: z Gdyni
Wysłany: 17-03-2007, 20:40   

Ston Zephymosa Lol najpierw powiedziałeś żeby zakończyć ten temat , a teraz sam prosisz o pomoc. Omg :690: Lepiej zostawić jak jest :P Widzisz ? Lepiej nie czepiaj się tego :> Admini i Moderatorowie wiedzą kiedy usunąć/zablokować .

Co do błędu to myślę że podaj mu tą rozdzielczość , może cuś to da. Chodź , nie sądze ;/. A nie najlepiej grać w TR2 bez żadnych problemów , i najwyżej pobrać potem dodatek GOLD ?
_________________
/ .. Pamiętasz kiedy to dotknełam ? To odwzajemniło dotyk .. /

TR Editor : Crystal Of Life
Obecny poziom : The Submarine
 
 
 
Ston Zephymosa 
Podróżnik



Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 213
Wysłany: 17-03-2007, 20:48   

Diana Trent napisał/a:
Ston Zephymosa Lol najpierw powiedziałeś żeby zakończyć ten temat , a teraz sam prosisz o pomoc. Omg :690: Lepiej zostawić jak jest :P Widzisz ? Lepiej nie czepiaj się tego :> Admini i Moderatorowie wiedzą kiedy usunąć/zablokować .

Co do błędu to myślę że podaj mu tą rozdzielczość , może cuś to da. Chodź , nie sądze ;/. A nie najlepiej grać w TR2 bez żadnych problemów , i najwyżej pobrać potem dodatek GOLD ?


Ale oni gadali co zrobic z latajacym logiema ja go nie mam juz :P

A tr2 przeszedlem dlatego gram w tr1:P
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 17-03-2007, 21:09   

Ston, naprawdę zaraz dostaniesz warna. Pytasz o rzeczy, które są wielkimi literami napisane w temacie.
Nowe tekstury wymagają Glidosa 1.33 !!! . Zanim o coś zapytasz, to przeczytaj łaskawie instrukcje. Najlepiej 3 razy.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.158 sekundy. Zapytań do SQL: 11