FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Tajlandia
Autor Wiadomość
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 22-11-2008, 12:04   Tajlandia

W tym miejscu możecie dyskutowac na temat leveli w Tajlandii. Masz problem z przejsciem jakiegos fragmentu gry? Zapytaj, podajac nazwe konkretnego levelu i opis problemu. Spoilery odpowiednio oznaczaj!
_________________
 
 
Dabronik 
Nowicjusz



Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 21
Wysłany: 23-11-2008, 13:10   

Mam problem jestem w tajlandi po ty m jak most się zawala a na dole są dwie tatuy które można obracać na wielki m kole i nie wiem co dalej robić
_________________

 
 
mackano 
Nowicjusz


Dołączył: 17 Cze 2008
Posty: 16
Wysłany: 23-11-2008, 13:17   

Póki co zostaw w spokoju statuy(masz na myśli te z wachlarzami rozumiem) i pójdź jednymi z dwojga drzwi w dół.Ścieżka generalnie prowadzi prosto i ciężko się zgubić.Dotrzesz do miejsca z dwiema wieżami,w których znajdują się kryształy.Po ich zebraniu otworzy się krata umożliwiająca dalszą drogę.
 
 
woomek 
Nowicjusz


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 23-11-2008, 13:53   

Nastepnie musisz te kryształy włożyc w palce tego posągu poczym pozwolić im wiechać na góre ,utworzą sie wiąski swiatła i musisz posągami skupić wiaske na krysztale znajdującym sie na przeciw.
 
 
 
Dabronik 
Nowicjusz



Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 21
Wysłany: 23-11-2008, 14:03   

Dobra ale jak wchodzę do tych jednych dzwi i zchodzę na sam dół to są tam tylko 2 posągi sfinksów a na środku jest posąg kobry?? a kryształow żadnych nie ma
_________________

 
 
mackano 
Nowicjusz


Dołączył: 17 Cze 2008
Posty: 16
Wysłany: 23-11-2008, 14:39   

Wbij hak w środkowy posąg(tej kobry czy co to tam było) i opuść się na dół.Jeszcze drobny tor przeszkód pod sufitem i już jesteś w dolinie z dwoma kryształami.
 
 
prolight 
Nowicjusz


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 23-11-2008, 20:06   

jestem w tym miejscu i niewiem co dalej

http://www2.picturepush.c...640/1207415.jpg


http://www2.picturepush.c...img/1207415.jpg pomocy
 
 
enVy 
Nowicjusz


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 24-11-2008, 08:10   

prolight napisał/a:
jestem w tym miejscu i niewiem co dalej

http://www2.picturepush.c...640/1207415.jpg


http://www2.picturepush.c...img/1207415.jpg pomocy



Idź prosto i na końcu tego "pola" z drzewem, opuść się po ścianie, zauważysz że rękawica/e zacznie świecić i daj Use:) resztę domyślisz się sam, przesuń co będzie możliwe i reszta nie powinna być problemem;)
 
 
banan47 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 26-11-2008, 15:48   

a ja nie wiem co zrobic zaraz po tym momecie co napisales, przeszedlem ten most i nie umiem przeskoczyc na druga strone, prosze o pomoc
 
 
Madzior 
Nowicjusz


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 16
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 26-11-2008, 16:25   

-dla Banan47-
Most można poruszać także z prawej i lewej strony (tam gdzie są kółka do zaczepiania linką). Musisz pokombinować z pchaniem mostu i powinieneś dostać się do wyjścia.
 
 
 
banan47 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 26-11-2008, 16:43   

Madzior napisał/a:
-dla Banan47-
Most można poruszać także z prawej i lewej strony (tam gdzie są kółka do zaczepiania linką). Musisz pokombinować z pchaniem mostu i powinieneś dostać się do wyjścia.


Nie zrozumiales mnie, ja jestem zaraz za tym "ruchomym" mostem, oto zdjecie gdzie jestem, http://0wned.pl/DSC00346.JPG
 
 
Madzior 
Nowicjusz


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 16
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 26-11-2008, 17:02   

Z prawej masz kółko na ścianie, zaczep linkę i biegnij po ścianie a gdy Lara będzie odchylona w lewo to odskocz do tyłu i złap się podłogi. Dalej będziesz wiedział co robić.
 
 
 
banan47 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 26-11-2008, 17:27   

a na jakiej mniejwiecej musze byc wysokosci ? bo jak jestem zaraz nad woda daje jej skok do tylu to ona robi salto i spada kolo tamtego brzegu.

@edit

luzno juz udalo mi sie :) dzieki za pomoc
 
 
wentka 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 26-11-2008, 23:47   mam maly problem prosze o pomoc:)

jestem w tym momencie i nie wiem co mam robic... http://www.fotosik.pl/pok...f47ab1f821.html z gory dzieki;]
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 27-11-2008, 00:43   

wentka,
Spoiler:
Na podwyższeniu przejdź do lewego kąta. Zobacz, że na kolumnie znajdują się łapane krawędzie. Są za wysoko, więc skorzystaj z nowej umiejętności Lary: odbijanie się od ścian. Jak to zrobić? Skocz na ścianę i wciskaj spację by Lara odbijała się od jednej ściany na drugą aż złapie się wyrwy w kolumnie. Następnie podążaj dalej przesuwając się i przeskakując na kolejne wyrwy
_________________
 
 
xXPauLXx 
Nowicjusz


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 28-11-2008, 12:39   

mam taki problem Znajduję sie w tym miejscu http://img221.imageshack....beztytuuqc5.jpg i tu powinien być drążek czy cos zeby to włożyć w ten otwór. Jak zaczynałem ten etap to tu był tylko z e ja nie zauważyłem tego otworu i poszedłem z nim dalej. A następnie wyrzuciłem przez przypadek tu: http://img201.imageshack....beztytuuox4.jpg Jest jakaś opcja żeby odzyskać to? Albo mozna zacząć etap od początku? Lub ma ktoś save bliski temu miejscu?
 
 
Hubert 
Student



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 32
Skąd: Połczyn Zdrój
Wysłany: 28-11-2008, 18:06   

xXPauLXx
Niestety musisz zagrac albo od poczatku albo wczytac save'a z poczatku levelu lub z poprzedniego innych opcji nie ma. Chyba ze ktos podrzuci ci swojego save'a ale moim zdaniem to juz nie to samo co samemu przejsc gre
 
 
 
xXPauLXx 
Nowicjusz


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 28-11-2008, 18:11   

no tylko jak wczytać seve z począstku levelu? Bo tu sejwuje sie automatycznie wiec...;/ A jeśli ktoś mógłby zapodać save z początku tajlandii byłbym wdzięczny.
 
 
Madzior 
Nowicjusz


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 16
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 28-11-2008, 18:18   

Automatycznie się nie save-uje tylko gra zapamiętuje miejsce ostatniego checkpoint'a. Jeśli chcesz save musisz to zrobić ręcznie wchodząc w menu gry (escape i wciskasz save game). Jeśli tego nie robiłeś to rzeczywiście jest klapa i masz problem.
 
 
 
xXPauLXx 
Nowicjusz


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 29-11-2008, 09:56   

zapoda mi ktoś tego save'a? byłbym wdzieczny...
 
 
lolali 
Nowicjusz



Dołączyła: 30 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 30-11-2008, 03:19   

Utknęłam w Tajlandii.

W pomocy polowej jest informacja o posągu, który trzeba zrzucić na płytę... Niestety Lara niczego nie jest w stanie ruszyć.
Zaczepia się jedynie o środkowy posąg, ale tylko w celu wspinaczki.
Czy może to być jakiś wredny bug, czy może po godzinie dłubania wszystkich po kolei kamieni w ścianach, nie dostrzegam już oczywistych rzeczy???
Co trzeba zrobić? :murek: :murek: :murek:
 
 
janek04 
Podróżnik



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 499
Skąd: London
Wysłany: 30-11-2008, 03:33   

To jest proste ;) Trzeba zaczepic linke o ten posag z wezem i pociagnac do siebie w tedy on spadnie i rozwali ta kamienna klape :)
_________________
 
 
lolali 
Nowicjusz



Dołączyła: 30 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 30-11-2008, 10:21   

Posąg z wężem? Masz na myśli ten z kółkiem?(wolę się upewnić ;) ) Hmmm....
Jeśli chodzi o zaczepienie - do tego miejsca nie ma problemu... gorzej jest ze zwaleniem... Lara ciągnie, szarpie, kręci głową i nic.... Więc bug? Czy ktoś miał taki problem?
Czy ktoś może ma save'a z gry w tych okolicach i z normalnie "działającym" posągiem? Jeśli tak, będę niezmiernie wdzięczna.


:nie: Szczerze powiedziawszy, jakoś nie mam ochoty pomykać gry od samego początku....
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-11-2008, 10:40   

Spróbuj stanąć bliżej, dalej, bardziej na środku. Często różne kombinacje pomagają.
_________________
 
 
ostrowski 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 30-11-2008, 12:23   

enVy napisał/a:
prolight napisał/a:
jestem w tym miejscu i niewiem co dalej

http://www2.picturepush.c...640/1207415.jpg


http://www2.picturepush.c...img/1207415.jpg pomocy



Idź prosto i na końcu tego "pola" z drzewem, opuść się po ścianie, zauważysz że rękawica/e zacznie świecić i daj Use:) resztę domyślisz się sam, przesuń co będzie możliwe i reszta nie powinna być problemem;)


Nie kumam jak to zrobić skoro http://img179.imageshack..../zagadkacz6.png
Nie moge przesunąć tego mostu ponieważ jest dziura, enVy lub ktokolwiek mógłby jakoś jaśniej to opisać. Baaardzo byłbym wdzięczny:)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.115 sekundy. Zapytań do SQL: 10