FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Południowy Meksyk
Autor Wiadomość
Szuszuro 
Student



Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 36
Wysłany: 31-07-2009, 08:47   

:spoiler:

Ech. Przed premierą gry wiedziałem już dawno, że w TRU mają być pająki... (mam arachnofobię) Ale gdy zobaczyłem je w Meksyku, tak na żywo na tej platformie... Myślałem, że padaczki dostanę :P . Potem próbowałem po trochu przechodzić Xibalbę, ale mi nie wychodziło, bo cały czas się rozglądałem myśląc: "Gdzie one są?!" .

Już mi się wydawało, że chciałem żeby się pojawiły, żeby pisnąć, wyłączyć grę i wcisnąć głowę w poduszkę ;) . No i w levelu Xibalba zakończyłem moją grę w TRU, wrócę do niej za tydzień, na dużym ekranie, z chipsami, popcornem i tabletkami uspokajającymi :P . :pozdro:
_________________
Sztuką nie jest bycie mądrym, lecz sztuką jest bycie mądrym i umiejętność wykorzystania tego.

 
 
Sharpay 
Nowicjusz



Dołączyła: 14 Kwi 2009
Posty: 9
Skąd: katowice
Wysłany: 17-08-2009, 13:53   

rozumiem cię ja też cierpię na arachnofobię,ale mimo to przeszłam całą grę
i producenci ostrzegal że nie powinny w nią grać osoby cierpiące na arachnofobię
ale ja się cieszę że te pająki tam były bo mogła pokonać swój strach i spuścić im łomot!!!!!!! :mrgreen2: :hehe: :pozdro:
_________________
larcia
 
 
 
l@r@ croft 
Praktykant



Dołączyła: 25 Gru 2006
Posty: 187
Skąd: Łódź
Wysłany: 17-08-2009, 13:58   

Osobiście też się boję pająków i miałam lęk przed Meksykiem z tego względu , że wiedziałam że się tam pojawią ;) Sęk był w tym , że nie wiedziałam gdzie.. kiedy wchodziłam już w te mroczniejsze zakamarki wiedziałam ,że coraz większym krokiem się do nich zbliżam :P Ale wciąż ich nie było widać.
Jak już doszło do tego , że na nie trafiłam (w końcu kiedyś musiałam) nie obchodziło mnie nic tylko nawalałam w nie , żeby sie rozleciały w drobny mak ;D I od tej pory jak gram jest już OK :D W końcu ludzie.. to tylko gra? ;)
_________________

 
 
 
Sharpay 
Nowicjusz



Dołączyła: 14 Kwi 2009
Posty: 9
Skąd: katowice
Wysłany: 17-08-2009, 14:15   

zrozummy to tak:to tylko gra a te pająki są przeciwnikami więc trzeba je rozwalić.
:P :pozdro:
_________________
larcia
 
 
 
Ocieks 
Nowicjusz



Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 19
Skąd: Croft Manor
Wysłany: 02-09-2009, 18:54   

Witam

Mam problem poniewaz nie moge wsadzic kamiennej glowy jaguara aby uruchomic dzwignie przy jednym z kalendarzy. Nie pojawia mi sie ikonka trojkata (gram na ps3) a jestem pewien ze mam ta glowe poniewaz kilka razy sie wrocilem do miejsca z ktorego ja zabralem.

Ustawilem juz drugi kalendarz poniewaz chce dostac trofeum Speed Demon I a wedlug poradnika powinienem wpierw zrobic ten kalendarz ktoremu brakuje czaszki a potem ten ktoremu brakuje glowy jaguara. No i teraz nie moge wsadzic tej glowy, probowalem wszystkiego, wracalem sie w rozne miejsca i nic nie pomaga. Nie mam zadnych zapisanych stanow gry z poprzednich poziomow wiec nie mam jak powtorzyc Meksyku ! :(

Bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje :)
_________________
for
 
 
 
Denerith 
Nowicjusz



Dołączyła: 02 Wrz 2009
Posty: 20
Wysłany: 02-09-2009, 19:18   

Spróbuj w takim razie zapisać swój stan gry, i wczytać go od nowa. Mi to się nigdy nie przytrafiło, więc niezbyt mogę pomóc. Sama nie grałam na PS3, jedynie na PC oraz XBoxie.
_________________

 
 
 
Ocieks 
Nowicjusz



Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 19
Skąd: Croft Manor
Wysłany: 02-09-2009, 19:21   

Zapisalem stan gry tuz przed tym jak dojechalem motorem do bram kalendarza ale sproboje zapisac i teraz, dzieki za rade.

Jezeli ktos inny ma inne rady to rowniez dzieki
_________________
for
 
 
 
Go_To_Sleep 
Nowicjusz


Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 12-09-2009, 15:56   

Witam, mam problem z samą końcówką. Mianowicie nie mam dzwigni uruchamiającej trzecią wyskocznie. głowę jaguara zdobyłem, ale dzwigni nie ma! w drodze po pas gdzieś ją widziałem, ale powracając... no nie ma za h...olerę! w związku z tym, gdyby ktoś miał save po trej dzwigni, lub sam początek następnej części, to byłbym wdzięczny.
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 12-09-2009, 17:10   

To link do stronki, która może ci pomóc. http://www.tombraiders.ne...e/TR8saves.html
 
 
Go_To_Sleep 
Nowicjusz


Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 12-09-2009, 21:37   

Serdecznie dziękuje. Save'a ściągnąłem, wszystko działa, można dalej grać :) swoją drogą - nie wyczytałem nigdzie aby ktokolwiek spotkał sie z czymś podobnym, zastanawiam się tylko, czy się z tego powodu cieszyć, że jestem jedyną osobą (prawdopodobnie) której się taki unikatowy bug trafił, czy płakać, i idac myślą "cegłówka w drewnianym kościele na głowę spadnie" hehe:)
 
 
Nath6aniel 
Nowicjusz



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 9
Skąd: Zewsząd
Wysłany: 13-09-2009, 02:02   

Cytat:

Serdecznie dziękuje. Save'a ściągnąłem, wszystko działa, można dalej grać :) swoją drogą - nie wyczytałem nigdzie aby ktokolwiek spotkał sie z czymś podobnym, zastanawiam się tylko, czy się z tego powodu cieszyć, że jestem jedyną osobą (prawdopodobnie) której się taki unikatowy bug trafił, czy płakać, i idac myślą "cegłówka w drewnianym kościele na głowę spadnie" hehe:)

Niech zgadnę- nie masz wgranego najnowszego patcha 1.1?
Poprawiał on między innymi błąd z rampami.
 
 
Saku192 
Student



Dołączyła: 22 Lip 2008
Posty: 68
Skąd: jestem?
Wysłany: 18-09-2009, 15:07   

Go_To_Sleep napisał/a:
Serdecznie dziękuje. Save'a ściągnąłem, wszystko działa, można dalej grać :) swoją drogą - nie wyczytałem nigdzie aby ktokolwiek spotkał sie z czymś podobnym, zastanawiam się tylko, czy się z tego powodu cieszyć, że jestem jedyną osobą (prawdopodobnie) której się taki unikatowy bug trafił, czy płakać, i idac myślą "cegłówka w drewnianym kościele na głowę spadnie" hehe:)
Możesz jeszcze zrobić jedno...po prostu na www.youtube.pl sprawdzić jak przejść ostatni poziom czego czy tego :D
_________________
Zapraszam na mój kanał na youtube ^^
http://www.youtube.com/user/ssaakkuu192
 
 
Geralt 
Praktykant



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 182
Skąd: Gdynia
Wysłany: 14-10-2009, 23:33   

Mam problem ,Mexyk/jezioro eitru/tuż przed 47/50 skarbem,Lara musi przeskoczyć na linie ze skałki na drugą sronę i wpada mi to bajora a nie na drugą stonę ,próbowałem skracać linę ,długo bujać ,ale to na nic - może jakaś rada :(
_________________
prawdziwa cnota krytyki się nie boi
 
 
Ad@93 
Student



Dołączyła: 12 Sie 2008
Posty: 59
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-10-2009, 08:57   

musisz po prostu w najwyższym punkcie się wyczepić. biegniesz -> skaczesz -> za pierwszym razem (bez ruszania długości linki) puszczasz się i powinna sie dorzucić...
_________________
http://ada93.deviantart.com/
 
 
 
Geralt 
Praktykant



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 182
Skąd: Gdynia
Wysłany: 19-10-2009, 21:57   

Dzięki ,spróbuję zaraz ,bo próby bujania (rozbujania) kończyły się w "jeziorku"
po pół godz.czułem sie zmęczony i zniechęcony ,dałem sobie tydzień przerwy ,zobaczymy co z tego wyniknie :mrgreen2:

POŁĄCZONE

AD@93 dzięki za pomoc ,poszło gładko ,odskoczyłem spory kawałek :)
_________________
prawdziwa cnota krytyki się nie boi
 
 
bb1985 
Nowicjusz


Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 3
Skąd: skawina
Wysłany: 14-11-2009, 12:09   problem z kalendarzem

witam mam problem
doszedlem do miejsca w ktorym nalozylem głowe jaguara na reszte posagu

niestety nie moge ruszyc tych kol zeby to wszystko poustawiac
lekko cie przesowa ale wyglada ze cos jeszcze zablokowane pytanie co?????

gram na ps2
 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 14-11-2009, 12:17   

Najpierw musisz ruszyć ten posąg z czaszką, który jest na zewnątrz kalendarza.
_________________

 
 
Dżekson 
Nowicjusz



Dołączyła: 26 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: 26-12-2009, 23:21   

Witam.
Mam mały problem. Jestem przy drugim kalendarzu i nie wiem, co muszę zrobić. Włożyłam czaszkę na swoje miejsce, ale ta dźwignia, którą chciałabym ruszać, aby wszystko poustawiać nie wysuwa się. Czy to jakiś błąd, czy zrobiłam coś źle?
Z góry dzięki za pomoc :)
_________________

 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 700
Skąd: Gorzów
Wysłany: 26-12-2009, 23:43   

Dżekson, a zdobyłaś dwie głowy jaguara ? Na przyszłość polecam solucję.
_________________


Co jest Gość ;)
 
 
 
Dżekson 
Nowicjusz



Dołączyła: 26 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: 26-12-2009, 23:51   

Tak, oczywiście. Tamten ustawiłam i było wszystko okej, teraz nie chce się wysunąć ten mechanizm. Nie wiem dlaczego :niewiem:
_________________

 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 700
Skąd: Gorzów
Wysłany: 27-12-2009, 00:07   

Takie coś to może rzeczywiście być błąd w grze. Wczytaj zapis z początku Meksyku i spróbuj jeszcze raz. Pozdro ;)
_________________


Co jest Gość ;)
 
 
 
Dżekson 
Nowicjusz



Dołączyła: 26 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: 27-12-2009, 14:14   

Wczytałam zapis od początku. Teraz, gdy wkładam czaszkę na swoje miejsce (mechanizm już się wysuwa), to gra mi się zacina i nie chce się nic dalej robić. Lara trzyma ten cały mechanizm, ale nie chce go ani ruszyć ani puścić. :fire: Czy błąd może wynikać z tego, że mój brat będąc ciekawy, co będzie dalej pobrał któregoś save'a stąd: http://www.laracroft.pl/tr8/sol4.htm ?

Połączone

Dobra, udało mi się :D nie wiem jak, włączyłam od nowa, przeszłam i wszystko jest jak na razie okej :D teraz muszę się zająć szukaniem kluczy :D
_________________

 
 
anusia19777 
Nowicjusz


Dołączyła: 21 Sty 2010
Posty: 1
Wysłany: 21-01-2010, 14:05   

Cez napisał/a:
W tym miejscu możecie dyskutowac na temat leveli w Meksyku. Masz problem z przejsciem jakiegos fragmentu gry? Zapytaj, podajac nazwe konkretnego levelu i opis problemu. Spoilery odpowiednio oznaczaj!


Witam, znalazłam się w królestwie umarłych, zabrałam relikt i próbuje wejść na górę, ale niestety nie potrafię się odpowiednio ustawić na tej cholernej lince. Pomóżcie ,proszę!
 
 
Hiroko8431 
Student



Dołączyła: 10 Sty 2010
Posty: 44
Wysłany: 22-01-2010, 14:44   

anusia19777, wystarczy się obrócić na lince w kierunku do półek skalnych w miejscu, którym tu weszliśmy, rozhuśtać się szybko bo eitr płynie, skoczyć i wrócić na górę.
_________________
,,Cieniu, nie próbuj działać jak słońce''

(Stare, egipskie przysłowie)
 
 
angel6667 
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 1
Skąd: uk
Wysłany: 25-01-2010, 23:02   

utknolem... gram z zona zaciecie .tzn ona mi kibicuje a ja gram no i ,,, utknelismy jestem w Southern Mexico - The Midgard Serpent- przeszedlem kalendarz, otworzylo mi sie przejscie do podziemi.Znajduje się już w środku, obok motocykla. Chwilowo w tym miejscu nie ma nic do roboty, wobec czego jade przed siebie szerokim korytarzem. ale...nie otwiera sie klapa, podest, to gdzie jest przepasc i niemoge jechac dalej, bo niemoge przejechac....pomoz jakos prosze
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.197 sekundy. Zapytań do SQL: 10