FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Południowy Meksyk
Autor Wiadomość
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 28-02-2009, 13:57   

Ta kamienna głowa leży przy gruzach w tunelu (wjeżdża się do niego, po otworzeniu krypty w sali z posągami starożytnych władców), w miejscu gdzie trzeba zsiąść z motoru. Gdyby nie krótki przerywnik filmowy, bardzo łatwo można by ją przegapić.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
tnt 
Nowicjusz


Dołączyła: 09 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 09-03-2009, 18:24   

mam problem z wyjściem z komnaty po tym jak mam juz pas, widze te gzymsy po ktorych mam sie chyba wspiac, ale nie wiem ktoredy... mam niby przewrocic kolumne ale nie wiem w jaki sposob, zeby dostac sie na mlot, ale jka mam ja przewrocic?
 
 
Phoebe Poison 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Lut 2007
Posty: 646
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 09-03-2009, 19:29   

To było niedawno w tym temacie wspominane, żeby kolumnę zostawić w spokoju, jeżeli zależy ci tylko na wydostaniu się stąd. Zauważ, że kamienne węże mają od spodu obręcze - możesz się złapać nich za pomocą linki.
_________________
Pain looks great on other people
That's what they're for
 
 
 
tnt 
Nowicjusz


Dołączyła: 09 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 10-03-2009, 05:48   

ja juz probowalam na rozne sposoby i nie mam pojecia jak mam to zrobic... :( stoje na samym dole, moge wspiac sie na jedna z kolumn i to robie a potem lapie sie obreczy podciagam do gory... i nie wiem co dalej, wiec wchodze na drazek - lawa przestaje leciec i wczesniej moglam wskoczyc na ta kolumne, ktora mozna przesuwac, ale teraz jak juz ja przesunalam to jest za daleko i nie wiem co zrobic :( nie moge z jednego lba weza przejsc na drugi ten wyzszy leb tzn na obrecz... a sugerujecie ze mam to zrobic i gzymsy po ktorych zeszlam nie beda mi przydatne... nie wiem jak mam wyjsc, dokladnie jak przeskoczyc z jedniej obreczy na druga...
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 10-03-2009, 07:08   

Youtube to najlepsze lekarstwo :) . http://www.youtube.com/watch?v=_peHmykfQKA
Mam nadzieję , że się uda :D .
 
 
Lea 
Nowicjusz



Dołączyła: 20 Gru 2007
Posty: 8
Wysłany: 13-03-2009, 18:58   

Zdobyłam już pas, chciałabym ukończyć wreszcie Meksyk, ale nie mogę wrócić. Sytuacja wygląda tak:




Patrzyłam już na youtube - tam klapy są od razu uniesione. Chyba, że coś przegapiłam jakąś dźwignię, zapadnię...?
_________________
From this moment, your every breath is a gift from me.

Lara Croft
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 13-03-2009, 19:01   

Lea, to wygląda na błąd gry. Wiem że takie coś się w przypadku tego levelu i mostów zdarzało. Wczytaj ponownie save'a a może będzie ok.
A jeśli nie to niestety ale może cię czekać powtarzanie levelu od początku. Lub też poprostu pobierz save'a kogoś innego. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Lea 
Nowicjusz



Dołączyła: 20 Gru 2007
Posty: 8
Wysłany: 13-03-2009, 19:04   

Ech... tego się obawiałam. No cóż dziękuję :)
_________________
From this moment, your every breath is a gift from me.

Lara Croft
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 18-03-2009, 15:10   

Hejka :) Mam problem ktry z całą pewnością był poruszany na forum, ale nie jestem w tym temacie na bieżąco a strasznie jest tu dużo stron. No więc: Tam gdzie jest pokazówka że Lara mówi że (sorry za powtarzanie) kalendarz majów ma 360 dni, to jak chcę ruszyć tą czaszką albo tym drążkiem, to sie nie da! To jest jakoś zabllokowane! Chyba że trzeba było dalej jechać jak się było przed wejściem do tej świątynii. Please! Help me!
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 18-03-2009, 15:22   

Polo_Gard, a zdobyłeś czaszkę którą trzeba ustawić na podeście na środku tego kalendarza?
Jeśli tego nie zrobiłeś to wróć do pierwszysch ruin -na początku poziomu i poszukaj tam. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 18-03-2009, 15:32   

Jaki podest? Tam na początku ruin to jest jakiś zaczep na linkę i podest. I dziury pionowe w ścianie. Jak ciągne tą linką to nic się nie dzieje o co chodzi? Może wtedy coś się dzieje a ja nie wiem co? :gupek:
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 18-03-2009, 16:01   

Podest czyli ten posąg po środku -jest to jaguar bez głowy. :)

A przy pierwszych ruinach musisz się wspiąć po ścianach do góry i wejsć do srodka przez okno po lewej stronie. Potem z użyciem linki i kółka do zaczepiania się zchodzisz piętro niżej do kolejnego okna.

No widzisz -jednak coś tam było. :D
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 06-04-2009, 22:07   

Jak ktoś ma problem z Meksykiem, to mam autorską solucję do etapu Meksykańskiego - mogę na maila wysłać - wszystkie sekrety i apteczki, relikty itp ;D
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
mati240397 
Nowicjusz


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 11-04-2009, 10:39   

Ej ludzie mam problem mianowicie jak wchodzę do komnat z tymi dużymi pająkami to ich tam w-ogóle nie ma a jak oglądałem se filmik na you tube to one tam były.
Kto mi pomoże???


Sory za ortografie xD

[ Komentarz dodany przez: Jerrem_Y: 11-04-2009, 13:47 ]
Ty mistrzu nie przepraszaj za ortografie, tylko lepiej stosuj się do jej zasad. Przypominam, że to forum jest zalecane od 16 roku życia, więc znajomość ortografii jest delikatnie mówiąc.. bardzo mile widziana.
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 11-04-2009, 16:07   

mati240397, ale co ci mamy poradzić na brak pająków? Może poprostu wyzdychały. :P

A na poważnie to wygląda mi na jakiegoś buga. choć nikt nie mówił do tej pory o czymś takim.
Owszem przeciwników nie ma już w grze ale gdy grasz po skończeniu gry jako Poszukiwacz skarbów.
A nie pobrałeś tak czasem save'a z ukończoną już grą?

A czy gra to oryginał?
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 700
Skąd: Gorzów
Wysłany: 11-04-2009, 16:17   

mati240397, to chyba dobrze, że ich nie ma. Nie musisz się przynajmniej męczyć z zabijaniem ich :D U mnie akurat były, ale takie problemy śmierdzą mi podobnie jak Asyennie, czyli piractwem.
_________________


Co jest Gość ;)
 
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 11-04-2009, 16:31   

A ja radziłabym sprawdzić, czy napewno jesteś w tym miejscu . Może jeszcze nie ten most ? U mnie były . Grałam 4 razy i za każdym razem były. Trochę dziwne . :)
 
 
mati240397 
Nowicjusz


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 11-04-2009, 17:43   

Ja gram na PS2 gra oryginalna i nie ściągałem savów a jak tak lubie sie wyżyc na pająkach xD to thx

Połączone

a i jeszcze jedno w innych lokacjach też nie spotkałem zwierząt np czerwonej jaszczurki w Tajlandii
Przeszedłem cały meksyk a pająków ani śladu

[ Komentarz dodany przez: Jerrem_Y: 11-04-2009, 22:36 ]
Odbierz prywatną wiadomość ;-)
 
 
bobonton2 
Podróżnik


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 518
Skąd: P-ń
Wysłany: 11-04-2009, 18:50   

Bo grasz na PS2. Na tej konsoli wersja TRU jest niemiłosiernie poobcinana i brakuje wielu elementów. Widocznie usunęli nawet przeciwników w kilku lokacjach.
 
 
Sharpay 
Nowicjusz



Dołączyła: 14 Kwi 2009
Posty: 9
Skąd: katowice
Wysłany: 26-05-2009, 14:12   

hej mam problem jak mam wyjść z tego niebieskiego basenu gdzie przesunełam kolumnę z hieroglifami i zdobyłam pas?pomocy PLIZ!!!!!!!!!!!!! ;( ;(
_________________
larcia
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 26-05-2009, 14:14   

Wspiąć się przesuwaną kolumnę i rozejrzeć - o wężowy pysk wyżej można zaczepić linkę i doskoczyć do gzymsów na jednym z filarów.
_________________
 
 
benterenten 
Nowicjusz


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 27-07-2009, 17:47   

WITAM. Pytanie mam odnośnie tych kaledarzy. Jak je do colery ustawic, krece nim i w prawo albo w lewo nie moge ustawic ich w jednej lini. help !!
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 27-07-2009, 18:04   

benterenten, ponieważ musisz najpierw rozłączyć koła aby móc je ustawić niezależnie od siebie. Pokręć dźwignią na środku kalendarza a zobaczysz że zębatki się oddalą i będziesz mógł ustawić poszczególne kręgi. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
benterenten 
Nowicjusz


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 27-07-2009, 22:52   

krece 15 w jedna strone a pozniej w druga i zawsze brakuje jednego zeba rzeby bylo rowno i nic :/ to jest jedyny problem na jaki napotkalem od poczatku gry. czy mozesz to dokladniej opisac?
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 28-07-2009, 00:21   

http://www.laracroft.pl/tr8/sol4.htm - solucja .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.148 sekundy. Zapytań do SQL: 11