FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Południowy Meksyk
Autor Wiadomość
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 22-11-2008, 12:03   Południowy Meksyk

W tym miejscu możecie dyskutowac na temat leveli w Meksyku. Masz problem z przejsciem jakiegos fragmentu gry? Zapytaj, podajac nazwe konkretnego levelu i opis problemu. Spoilery odpowiednio oznaczaj!
_________________
 
 
mackano 
Nowicjusz


Dołączył: 17 Cze 2008
Posty: 16
Wysłany: 23-11-2008, 00:38   

Pewnie trochę wcześnie jak na południowy mekysyk,ale tak wyszło:D Otóż cały ten poziom jest nieco pogmatwany.Gdzie nie pojadę motorkiem to ląduję w inny miejscu.Ale w końcu zacząłem jeździć od początku oto co zrobiłem:

Możliwe spoilery
Spoiler:

Dojechałem do pierwszych ruin i ustawiłem po niemałych :D trudach kalendarz w pozycji nazwijmy ją "0",podłoże poukładało się i opuściłem ten teren. Dojechałem do ruin nr 2 gdzie motorek zagrodził jakby murek i trzeba było iść dalej.Tu czekała mnie wspinaczka(wcześniej przy schodach czaiły się dwie pantery i kilku najemników) gdzie trzeba było z jednego słupa wyciągnąć drążek i wsadzić go do innego by móc rozpocząć skakanie na wyższy poziom.Po osiąnięciu wyższej części ruin spuściłem się w dół wbijając hak(niczym w lvlu w tajlandii nad buddą) na niższy poziom i po porzejściu kilku pomniejszych przeszkód dotarłem na balkon w którym...wracam jakgdyby do miejsca w którym się opuściłem na haku tylko na przeciwko i na równi wysokościowo.


Co tu trzeba zrobić? Nie mam pojęcia.Grałem późnym wieczorem,więc gdbym znalazł w najbliższym czasie drogę,wówczas dopiszę,że problem nieaktualny.Póki co kończąć grę na dzisiaj uważam się za zagubionego w tym etapie.O ile wcześniej cała wędrówka przebiegała bez większych problemów(2-3 zacięcia),tak teraz odnosz wrażenie iż utknąłem w meksykańskiej dżungli na dobre :) Z góry dziękuję za pomoc
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 23-11-2008, 11:02   

A czy wcześniej, zaraz w pierwszych małych ruinach, bawiłeś się linką i mechanizmem czasowym żeby otworzyć drzwi i zdobyć kamienną głowę? Ona będzie potrzebna do aktywacji drugiego kalendarza.
_________________
 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 23-11-2008, 11:22   

Ja mam pewien problem, niezwiązany z fabułą, tylko taki bardziej techniczny i ogólny.
Mianowicie zdarza się, że nie mogę włączyć latarki, możliwe, że jest to związane z wciskaniem odpowiedzialnego za to klawisza, gdy Lara jeszcze schodzi z motoru.

W każdym razie, gdy zsiądę z motoru nie mogę już w ogóle włączyć latarki. Nie pomaga zabicie Lary, ani nawet uruchomienie gry ponownie. Zaczyna ponownie działać dopiero, gdy zmienię poziom za pomocą opcji "revisit location". Jeśli komuś się to zdarzyło i wie, co na to poradzić bez zmiany poziomu, to proszę o odpowiedź.

No i drugie pytanie brzmi - gdzie jest Relikt w Meksyku? xD
_________________

 
 
mackano 
Nowicjusz


Dołączył: 17 Cze 2008
Posty: 16
Wysłany: 23-11-2008, 12:36   

K@t - z problemem uporałem się jakąś godzinkę temu.Trzeba było po prostu zaczepić hak z dobrej strony i linką zepchnąć kamień na kolumnie.Zmęcznie+% jednak wyłączyły moje myślenie wczoraj :p W tej planszy zaciąłem się jeszcze dwukrotnie:

1) nie wiedziałem,że kalendarze stworzą czasówkę i chyba 2 razy musiałem się wracać je ustawiać,by ostatecznie zdążyć :)

2) Droga powrotna z komnaty "niebieskiego Thora".Bodajże part hall(?) of the dead,a konkretniej powrót na najwyższy poziom.

Koniec końców Meksyk jak do tej pory okazał się najbardziej wymyślnym levelem.Następna w kolejności czeka wyspa Jana :D
 
 
Al Arab 
Praktykant



Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 148
Skąd: London
Wysłany: 24-11-2008, 02:56   

Prosze o odpowiedz,bo mam taki problem:
Level the Midgard Serpent.Sam poczatek ,wsiadam na motor,obok jest wajcha,ale narazie jest nieaktywna,bo brakuje glowy posagu z prawej strony.Jade korytarzem i pierwsza rampa z drewnianych bali jest opuszczona,wiec nie moge przeskoczyc na druga strone.Nie moge w zaden sposob tego cholerstwa podniesc.
Widzialem na youtube solucje i tam ta rampa jest podniesiona od samego poczatku!
Mam TRU na PS3 i wydaje mi sie,ze to moze byc bug w grze :fire: Jestem w kropce!!!
_________________
Czy jest moze suchy chleb dla konia?...
 
 
enVy 
Nowicjusz


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 24-11-2008, 08:08   

Nie ma buga w grze, jak przeskakujesz pierwszą rampę, to druga opada, zwróć uwagę że na prawo masz drążki, wystarczy poskakać i przeskoczyć na drążek po drugiej stronie a potem na "murek" , rampa się podniesie;), z nastepną tak samo, a co do wajchy to poczekaj troche:)
 
 
Al Arab 
Praktykant



Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 148
Skąd: London
Wysłany: 24-11-2008, 12:59   

enVy,chodzi o to,ze te dwa drazki i ruchomy"murek" sa pomiedzy pierwsza a druga rampa.Na podloge pomiedzy tymi dziurami mozna dostac sie tylko skaczac motorem.
U mnie PIERWSZA rampa z tych drewnianych bali jest opuszczona,a DRUGA za drazkami jest podniesiona,wiec nie moge doskoczyc do tych drazkow,a potem opuscic murku.Lara zawsze laduje w dziurze :fire:Wedlug solucji pierwsza rampa jest podniesiona,ja mam na odwrot! To moze byc BUUUUG.
Jesli ten post przeczyta Cez,to prosze o jego opinie,tudziez pomoc!
_________________
Czy jest moze suchy chleb dla konia?...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-11-2008, 13:20   

Arab, to jest bug. Wg porad należy po prostu zacząć level od nowa (nie cały Meksyk, tylko obecny obszar).
_________________
 
 
Al Arab 
Praktykant



Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 148
Skąd: London
Wysłany: 24-11-2008, 13:46   

Uruchomilem save'a z poprzedniego levelu(kalendarz majow+czasowka na motorze). Ten bug jest na praktycznie samym poczatku The Mirgard Serpent i niestety nie pomoglo.Sprobowac moge jeszcze raz-zobaczymy!Jesli nie zadziala,pozostaje mi tylko wymienic plytke.
Czy ten bug jest tylko w wersji na PS3?
I czy mozliwe jest sciagniecie z neta save'ow na PS3 do tego levelu?
PS:9 lat gram w Tomb Raidera i nigdy cos takiego mi sie nie przytrafilo! Life's not easy!
_________________
Czy jest moze suchy chleb dla konia?...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-11-2008, 18:30   

Wymiana płytki nic Ci nie da, bo to bug który może się zdarzyć w każdym egzemplarzu :p
Zacznij w takim razie Meksyk od początku.
 
 
Madzior 
Nowicjusz


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 16
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 24-11-2008, 19:03   

Al Arab zajrzyj do tematu Bugi w grze, tam kolega miał ten sam problem ale na xBox360. Może jego metoda ci pomoże...
 
 
 
Al Arab 
Praktykant



Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 148
Skąd: London
Wysłany: 24-11-2008, 19:40   

Udalo sie!Udalo sie! Udalo sie!
Gram dalej :D
wgralem save z Croft Manor,a raczej z tego,co po nim zostalo
i szybko przeszlem Meksyk jeszcze raz.
Z reka na sercu zajrzalem za winkiel i huuuura-ta cholerna rampa jest podniesiona!
Wielkie dzieki K@t za pomoc :)
_________________
Czy jest moze suchy chleb dla konia?...
 
 
carson 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 25-11-2008, 21:48   

Witam

Utknąłem w momencie, gdzie musze znaleźć jakiś klucz.
Dostałem podpowiedź, że mam odzyskać klucz z ciała? wodza majów w korytarzu prowadzącym do miejsca gdzie znalazłem pas Thora - za cholere nie kojarzę gdzie to jest

Będe wdzięczny za każdą pomoc :)
 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 25-11-2008, 22:15   

Nie wiem, o jakim kluczu mówisz, ale możliwe, że o tym, który pozwala wydostać się z Xibalby. Leży on przy stercie gruzu, przy której zostawiasz swój motocykl, bo nie da się przez nią przejechać. "Klucz" jest w postaci głowy.. chyba jaguara xD
_________________

 
 
last blade 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 26-11-2008, 16:04   

witam mam problem w pomieszczeniu z ruchomymi ścianami gdzie zabieram "rattling house key" o bieganiu niemamowy po klucz leci spokojnie ale jak chce sie wydostac to jak sie otworzy 1 klocek od mojej strony to ost zamyka nad wejściem jest kółko do lapania sie linka ale nic mi to nie daje:/
screen

http://img167.imageshack....pboard01ml6.jpg


:pozdro:
 
 
Madzior 
Nowicjusz


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 16
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 26-11-2008, 16:20   

Spróbuj wdrapać się na pierwszego klocka od strony piedestału z rattling house key. Nie pamiętam dobrze jak to robiłam ale chyba jak ściany były rozsunięte to zaczepiłam linkę o kółko i szybko podciągnęłam się na pierwszy blok zanim reszta się zsunie... Wiem że napewno trzeba na te bloki wskoczyć :)
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 26-11-2008, 16:58   

Trzeba podejść możliwie najbliżej gdy rozsuną się bloki, zaczepić linkę i ZRZUCIĆ z góry kamol. Podobnie jak w Legend zablokuje on niektóre z ruchomych kamieni i będzie można przejść dalej.
_________________
 
 
last blade 
Nowicjusz


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 27-11-2008, 01:17   

DZIEKI ZA POMOC :] probowalem sie tego lapac wczesnie ale nie ciagnac to to siebie dzieki wielkie:] :pozdro:
 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 27-11-2008, 17:20   

Zna ktoś może jakąś solucję zawierającą miejsca ukrycia sekretów w Meksyku? Bo brakuje mi jeden cholernik i nie mogę go od dłuższego czasu odnaleźć, a to ostatni sekret, jaki mi pozostał w grze (chyba po jego odkryciu w końcu odblokuje się "Storyboards" w menu Extras).
_________________

 
 
Dabronik 
Nowicjusz



Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 21
Wysłany: 27-11-2008, 22:12   

Mam problem po dojechaniu do pierwszych ruin sa tam dzwi ale nie mogę się do nich dostac bo co je otworze to sie zaraz zamykalą i nie wiem jak sie tam dostac
_________________

 
 
Madzior 
Nowicjusz


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 16
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 27-11-2008, 22:39   

Wchodzisz po kolumnach na ścianę tej świątyni, po ścianie poruszasz się w lewo do końca, wchodzisz przez otwór i zaczepiasz linkę o kółko, ciągniesz do siebie i wrota się otwierają (słyszysz jak się podnoszą). Cały czas trzymając linkę schodzisz po ścianie do wrót (trzymasz E i strzałkę w dół), kołyszesz się i Lara powinna wskoczyc przez otwarte wrota.
 
 
 
Virus 
Praktykant


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 131
Wysłany: 28-11-2008, 23:08   

Witam! Mam mały problem z czasówką w Meksyku. Mianowicie, nie zdążyłem jej wykonać za pierwszym razem, więc wróciłem do kalendarzy, by je ponownie nastawić. O dziwo są idealnie ułożone, a ja nie mogę ich poruszyć, gdyż mechanizm jest zablokowany. Posiadam TRU w wersji na konsolę PS3, bardzo proszę o pomoc.
_________________
 
 
 
Madzior 
Nowicjusz


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 16
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 28-11-2008, 23:33   

Musisz wrócic pod pierwszy mechanizm z kalendarzem i tam go nastawic a potem szybko do świątyni.
 
 
 
Virus 
Praktykant


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 131
Wysłany: 28-11-2008, 23:38   

Madzior napisał/a:
Musisz wrócic pod pierwszy mechanizm z kalendarzem i tam go nastawic a potem szybko do świątyni.


Napisałem wcześniej, że mechanizm jest zablokowany czyt. nie da się go przestawić. Problem nadal pozostaje nierozwiązany.
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.164 sekundy. Zapytań do SQL: 10